- 21 Eylül 2012
- 303
- 107
-
- Konu Sahibi Baslangic_Noktasi
merhabalaaarrr
uzun uğraşlar ve bir düşükten sonra 76 kiloyla hamile kaldım:44: şu an 5+6 haftalıkmışız. bi ara 74.8 i görmüştüm ama hayalmiydi gerçekmiydi bilmiyorumtansiyon düşüklüğü sebebiyle doktorum glukofen ve dostinexi kesti sağolsun gözüm açıldı walla lekelenmem ve düşüğüm olduğu için folikasit ve crinone %8 jel kullanmaya devam ediyorum
tatlı isteği hala yok Allah a şükürdeli gibi yeme isteğide yok
de ben şimdi napcam onu bilmiyomilacı kestiğimiz için ve geceleri acıkmaya başladığım için doktorum dikkat et dedi gece açlıktan uyanınca 1 bardak süt 1 bardak su içtim dün gece Allah a şükür iştahımda açık değil HENÜZ normal beslenmeme devam ediyorum iki canlısın iki kişilik ye lafı kilom ve insülin direnci yüzünden benim için geçerli değil ufak ufak bulantılarda başladığı için zaten ööyle aman amanda yemiyorum yani şimdilik mutluyum
bana artık nasıl beslenmem gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?
örneğin bu açlık krizleri bastırınca napabilirim
merhaba selen hanım,
sizden aldığım bilgi ve destekle doktoruma gittim....tokluk kan şekerim 130 çıktı....akş ise 93.....bu değerler ne ifade ediyor.......
pkolu olduğum için hormon değerlerime de bakıldı.....hormonların kötü değil dedi doktorum ama kolestrol Ldl yüksek çıktı....insülin direnci olduğunu söyledi..
metmorfin ilaca başladık.....ve beraberinde diyet ve egzersiz yapmamı söyledi doktorum....3 ay sonra tekrar gideceğim.....
diyet listesi vermedi.....beyazlardan uzak dur dedi.....
sizin bu konuda tavsiyeniz ne olur.....neler yemeli yada yememeliyim.....
egzersiz olarak yürüyüş yeterli olabilir mi....ve ne kadar süre.....
bir süredir takip edemedim forumu......teşekkür ederim paylaşımlarınız için......
Hoşgeldin megabitli, Tebrik ederim
Sen yine bol lifli, protein ağırlıklı beslenmeye devam edeceksin:). Bizim burada yazdığımız tarifleri bir dener misin? Akşam yemeğinden 2 saat sonra ara öğün şart. Başlarda yazdığım kek tarifini bol lorlu ve dere otlu deneyebilirsin zevkine göre. inan hayat kurtarr. Kinoa ve karabuğdaylı tarifler hep elinin altında buzdolabının ve buzluğunda hazır ve nazır olmalı. Senden ricam baştan başlayarak topiği okumandır. Tüm soruların için ben buradayım:)
Sağlıkla
Merhaba Lilrubacım:)
Geçmiş olsun canım. Bana açlık insülin değerini yazarmısın? Buna göre önerilerimi yapayım.
Bunun dışında beslenmen zaten burada baştan bu yana paylaştığımız şekilde olmalı. Ancak insülin değerinine göre başka önerilerim de olacak
Sağlıkla, hep birlikte
Hayırlı olsun bebeğin. Hep birlikte az yiyip tok kalmaya çslışıyoruz. Ben de gebeyim. Başta ani acıkmalarım çok oluyodu, şimdi daha iyiyim. Dikkat etmeliyiz kendimize😊
nazar deydirdim kendimeerkenmi konuşmuşum ne
acıkmalar başladı gündüzleri iyiyim sebze meyve süt fındık badem idare ediyorum daaa
dası var işte gece acıkıyorum yaaa
o kadar ki uykudan uyandırıyo beni yemezsem bu sefer midem ağrır gibi bi tuhaf oluyo mecbur dayıyorum sütü suyu
gündüzleri biraz bilgili olduğum için iyiym de gece acıkmayı önlemenin bi yolu yokmu?
su ve süt dışında yapaileceğim bişey var mı?
Hepbirlikte sağlıkla mutlulukla nice bayramları yüzümüzde büyük gülücüklerle geçirmek dileğiyle
herkese sağlıklı bayramlar tatlıya baklavaya içim gidio off
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
nazar deydirdim kendimeerkenmi konuşmuşum ne
acıkmalar başladı gündüzleri iyiyim sebze meyve süt fındık badem idare ediyorum daaa
dası var işte gece acıkıyorum yaaa
o kadar ki uykudan uyandırıyo beni yemezsem bu sefer midem ağrır gibi bi tuhaf oluyo mecbur dayıyorum sütü suyu
gündüzleri biraz bilgili olduğum için iyiym de gece acıkmayı önlemenin bi yolu yokmu?
su ve süt dışında yapaileceğim bişey var mı?
Aynılarını ben de yaşadım. Selen Hanım daha iyi bilir ama ben gece yatmadan bir ara öğün yapıyordum, hala da yapıyorum. 24. Haftadayım😊
Bir bardak süt ve bir dilim tahıllı ekmek yiyordum. Kilo yapar mı onu bilmem, ama tok tutuyordu. Bir de yulaflı sütlü içecekler deniyorum şu sıra. Meyve ve sütü milkshake kıvamına getiriyorum, içine bir yemek kaşığı yulaf atıyorum, çok leziz olmasa da fena değil. Kullandığın meyveye göre değişir bence. Muz harika olur ama muz bize yasak😊
Şeftali falan deniyorum ben. Tok tutuyor gerçekten. Ama yanlış yönlendirmeyeyim Selen Hanım ne derse o😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
SELEN HANIM merak ettiğim bişey var .doktorlarımızın bi kısmı yoğurtla eti -ıspanakla yoğurdu birlikte tüketmeyin diyor.siz buna katılıyomusunuz.
şuan rengli dönemindeyim canım çok tatlı istiyor sizin keki yapıcaktım baktım evde yumurta yok bende helvayı denedim.şimdi sıcak sıcak yiyorum çok güzel olmuş
Merhaba selen hanim. Kan tahlilimi yaptirdim bugun. Yalniz tokluk insulin degerini söylememe ragmen doktor yazmamış ki sonuçlarda çıkmadık.
Açlık glikoz 91referans(70 İle 105 arasi)
Tokluk glikoz 107 referans (70 İle 140)
Açlık insulin 13.85 referans( 2,4 İle 23.3 arasi)
Tokluk insülinin olmamasi sorun olurmu.
Birde gecmis sayfalarda insulin açlık icin 10u geçmemeli yazmışsınız. Referans araligi cok genis geldi bana bu yuzden..
süt ve yulaf +meyve çok çok ii fikir!!! Ancak bunu yatmadan hemen önceye sarkıtmak kötü bir fikir. Yatmadan en az 2 saat önce yemeniz gerekiyor. Ya da en azından akşam yemeğiyle yatacağınız saatin tam ortasında yer almalı. Bu kadar dikkat ederken kilo almayalım hanımlar:2:
Ama Selen Hanım bende hipoglisemi var yatmadan 2 saat önce yersem yatarken çok aç oluyorum gece uykuda şekerim düşüp uyanıyorum inanın😄
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
GTuncer Reaktif Hipoglisemin olduğunu biliyorum. Yulaf miktarını arttırarak dene lütfen. (1 yerine 2 kaşık) Hep birlikte bıngıl bıngıl olmayalım
Tesekkur ederim selen hanim. Stevia yi İnternetten alicam cunku burada bulamadim. Splendayi almak İstemedim.birde birsey sormak İstiyorum. Stevia hamile iken kullanilirmi.