Dr Selenle İnsülin Direnci, Reaktif Hipoglisemi, Hashimato Troiditi vb sorunlar

selen hanım renglimin 2.günündeyim ve hale çılgınlar gibi tatlı istiyor canım.bende kalktım şu sizin keki yaptım.tarifi iyi okudum ama yulaf kepeği yoktu o yüzden ben yulaf unu karışımı koydum.alabildiğine demişsiniz ama ben 1 bardak un koydum.kare bir borcama ve pişti .fakat hiç kabarmadı acaba fırındanmı anlamadım.yaklaşık 2 cm yüksekliğinde oldu.bi tadına bakıyım dedim.ama bi acayip tadı.normal kek gibi değil.bir tuhaf tat geliyo ağzıma acaba bu tat tatlandıırıcıdanmı kaynaklıdır.splenda tatlandırıcım 3 kahve fincanı koydum.ama yenmicek gibi değil.hatta 2 dilim yedim bile

Yaramazcım Afiyet olsun:)

Yulaf unu bizim istediğimiz sonucu vermez!!!! Karbonhidrat oranını yükseltir kekin. Bu da seni acıktırır demektir. Tabiki beyaz undan iyi ama kötünün iyisi durumu.
Tat olarak splendaya alışıksan sorun olmaz ama alışık olmayana farklı gelebilir. Yulaf unu nedeniyle de olabilir bu farklı tat. Yulaf yemeğe alışık değilsen frklı gelebilir.
Dün ben de yaptım. hatta şimdi yazarken yiyorum:)))) Hatta 6 yumurtalı kalıba yaptım (normal 6 yumurtalı kek yaptığım kalıba) büyük yaptım çok ta güzel kabardı. 4-5cm yüksekliği var şimdi. Kabartma tozu koymayı unutmuş olabilir misin? Yani sünger gibi mi oldu yoksa tıkız mı? ona göre çözüm bulalım.
Benim aldığımın üzerinde yulaf kepeği karışımı yazıyordu. 400gr'lık bir ambalaj, neredeyse tamamına yakını koydum. Çok az birşey kaldı içinde. Hacim olarak en az %50 kadar yulaf kepeği olmalı içinde. Ne kadar çok o kadar iyi. Hatta gelecek sefere tüm 400gr2ı koymak niyetindeyim.

peki acıkma ve tatlı krizi durumun nasıl?

Merhaba Biber:)
Ben hamilelik sırasında ilaçları kessem de yerine vitamin takviyesi veriyorum. Emzirmede de vitamine devam ettiriyorum. Çünkü antidiyabetikler süte geçiyorlar.. Emzirdiğin sürece kullanmamnı tavsiye ederim.

Sağlıkla

merhaba selen hanım.siz tarifte yulaf kepeği yazmışınız.yulaf kepeği karışımı yazmıyordubirde un miktarıda yoktu bende pek anlamadığım ve yeni yeni öğrendiğim için 1 su bardağı koydum.tadındaki acılık o zaman kabartma tozundan kaynaklanmış olabilir.un sizin tariften az olduğu için .
birde bu ürünleri bulmak hakikaten zor oluyor.eşim çok aradı ama oturduğumuz yerde ve etrafında bulamadı.yarın öbür gün tekrar bakıcak.biz internetten alışveriş yapmayız.bakalım bulabiliecekmi
kek fazla kabarmadı tadını unu az koyduğumu fark edince anladım demek o kabartma tozuydu.ama yinede fena değildi.2 dilim götürdüm.hoşuma gitti.Allah nasip ederse tekrar denicem.eşimede yedirdim.oda iyi kötü değil dedi.kekleri yedim.beni birden doyurdu.akşam yemeği içinde kendime pita ekmek ve tavuk kıymasından köfte yaptım.yanına yağsız salata ve pul biberli cacık yaptık.birden bi doydum.çok fazla yiyemedim.
ama selen hanım yani nasıl tarif etsem canım bişeyler istiyo ama ne istediğini bilmiyorum.ama karnım aç değil.tokum

istanbul anadolu yakasında oturanlara soruyorum.özellikle bostancı civarı kadıköy .bu ürünleri nereden alıyorsunuz.hangi market vss.
ne yapmaya kalksam heep bişeyler eksik

yulaf kepeği veya yulaf kepeği karışımı - ikisi de olur. Birini bulamazsan ötekini alabirsin.
Keklerin o birden doyurması işte bizim istediğimiz şey:) Canım birşey istiyor hissi bir süre olabilir ama sonra geçiyor. Soda- süt filan içiyorum çok zorlanırsam bu gibi durumlarda. Reglken hepimize oluyor sanırım.
Tüm Migros, Tansaş ve Kipalarda var. Raflarda bulamazsanız görevliden isteyin. O da bulamazsa sipariş edince getiriyorlar. Ben de kendi şehrimdeki bu 3 yerden alıyorum zaten.
Regl döneminde Kinoalı bir öğün çok çok iyi olur aslında. Hazır alışveriş edeceksin bir denemek ister misin? Tarifi önceki sayfalarda var. Bol demir ve lif içeriğiyle tam yerinde bir takviye olur:)

Sağlıkla

selen hanım yulaf kepeği karışımı ile yulaf kepeği galete karışımı aynı şey mi.yoksa paketin üzerinde sadece yulaf kepeği karışımımı yazıyor

selen hanım yulaf kepeği karışımı ile yulaf kepeği galete karışımı aynı şey mi.yoksa paketin üzerinde sadece yulaf kepeği karışımımı yazıyor

İkisi de birbirinin aynı aslında. Ama ilk üretildiğinde galeta karışımı yazmışlar. şimdi yeni üretilenler yalnızca yulaf kepeği karışımı yazıyor. İkisi de kullanışabilir sorun yok:)

İkisi de birbirinin aynı aslında. Ama ilk üretildiğinde galeta karışımı yazmışlar. şimdi yeni üretilenler yalnızca yulaf kepeği karışımı yazıyor. İkisi de kullanışabilir sorun yok:)

ben birşey sormak istiyorum.salı günü insülin direncime baktıracağım. ilk kez yaptırıcam. tokluk kan şekerimede bakılacak mı?
tokluk kan şekeri bakılırsa sizin verdiğiniz kahvaltı listesini tamamen yedirip mi baktıracağım. ona göre yanımda kahvaltılık götüreceğim...

Nelere bakılacağı doktoruna göre değişebiliyor ne yazıkki. Nerede yaptıracaksın bilmiyorum ama bence israr edip açlık ve tokluk hem kan şekerş hem de insülinine baktır. Bazı meslektaşlarım tokluk insülinine de bakmıyor ne yazıkki. Oysa acaba dediğimiz arada kaldığımız durumlarda çok yardımcı oluyor.

teşekür ederim selen hanım. devlet hastahanesinde baktırıcam. ısrar ederim. bakmazlarsa bir ara özel hastanede yaptırırım.
şimdilk ağır bir durumum olduğunu sanmıyorum ama ilerisi için aday olabilirim.
sofraya oturduğumda 1 saatte ancak doyma hissim geliyor. sofraya bol bol marul koyup sürekli onları uzun uzun çiğniyorum.
sofradan erken kalkarsam içimdeki sürekli çiğneme hissi hiç gitmiyor. ve canımın çektiği şeyleri yemediğim zaman mutsuz, sürekli atrafına sataşan birisi oluyorum. ben bile kendime tahammül edemiyorum. çevremdekiler ne yapsın....
yiyeceklerle aramdaki duygusal ilişkiyi adlandırmak , sorunun köküne inmek istiyorum.
sofradan şişip patlamadan kalkmak istiyorum. midemin şişmesi beynimi doyduğuna ikna ediyor. midem rahatsız olmasa yemeye devam ederim. kalktıktan sonrada gerçekten acıkana kadar zihnimde yiyecek resimleriyle yaşamak istemiyorum.
yukarda bir arkadaş yazmış. bazen bana da çok olur. canım bir şey yemek ister ama ne olduğunu bilemem. tuzlu mu tatlı mı ekşi mi, onu bile ayırt edemem. o tadı ararken bir sürü saçma sapan şey yemiş olurum...
bazen özellikle peynir ve tuzlu krakeri canım çok çeker...
bazende kahve..
tatlılarda ağır tatlıları hiç sevmedim. genelde kendim evde normal toz şekerle ama şeker miktarını azaltarak yaptığım tatlıları seviyorum.
sizin höşmerimi deneyeceğim ama fırsat bulup tatlandırıcı alamadım bir türlü. peynir ve tatlıyı bir arada düşününce normal şekerle yapmak istedim ama, bir türlü fırat yaratamadım.
şimdilik tatlı diyet bisküvilerle, bitter çikolatayla idare ediyorum.
en kısa zamanda tatlandırıcı alıp tarifleriniz denemeye başlayacağım inşallah...

Merhaba Sevgili Selen
altın değerinde bilgiler paylaşıyorsun,
özverin için sağ ol var ol
burada vermiş olduğun bilgileri ve tarifleri yavaş yavaş not ediyorum
hepsini okuyamadım, henüz kek tarifinin olduğu sayfadayım
mesela bugün, yulaf kepeği tavsiyen üzerine pazar kahvaltıma 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği ilave edilmiş omlet ekledim
biraz kuru oldu. belki daha az eklemeliydim, sade omletin nemliliği yoktu. domates ve limonlu maydonozla löp löp tükettim
diğer sayfaları okumaya devam edeyim şimdi
görüşmek üzere..
sevgiler..

Hoşgeldin Nihil:) oku oku yarasın:) Diyorum:) Afiyet olsun
O kuruluk biraz da tava ve pişirmeyle alakalı. Benim de ilk zaman öyle oluyordu ben de altını erken kapatmaya başladım. tavanın sıcaklıpıyla pişmeye devam etti. Yani hemen geçivermedi. İllede çok kuru dersen içine bir tatlı kaşığı yoğurt koyarak ta deneyebilirsin. İnsan alışınca ve bilgilenince kendine göre tariflerle de oynayabilmeye kendi damak tadına göre ayarlayabilmeye başlıyor:)
ama bak kekim bir numaradır:) Kendim müptelası olduğumdan değilll :))))))) (kuzguna yavrusu kuğu görünürmüş.)))))

Sağlıkla

Aman devlet hastanesinde ısrar edip papaz olma. Ters birşey derlerse sana çok üzülürüm. Bir garip bazıları. Hastalara nası davranılır, hasta psikoloojisi nedir bilmiyorlar.
Yeme şekline gelince dediğin gibi sen daha çok "duygusal obur" dediğimiz türdensin. Tedavi edilmediğinde Reaktif Hipoglisemi ve insülin Direncini doğurur. Şu anki durumunu tahlillerle iyi anlarsak tedavini ona göre düzenleriz. Lütfen sonuçlarını bana bildir.
Sağlıkla

Selen Hanım glikoz yükleme testini yaptırdım. Sonucu yüklüyorum buraya da. Yorumlarınızı bekliyorum.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

o tetkikin kısa adı fln var mı belki bakılmıştır sonuçları kontrol ederim yoksa bayramdan sonra baktırırım

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

merhaba selen hanım cuma günü tahlil lere baktıracağım açlık ve tokluk insülin değerleri yeterli mi yoksa tekrar yükleme yaptırmalı mıyım özelde yaptırmayı düşünüyorum devlette sorun olabiliyor

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selen Hanım glikoz yükleme testini yaptırdım. Sonucu yüklüyorum buraya da. Yorumlarınızı bekliyorum.

Selen Hanım glikoz yükleme testini yaptırdım. Sonucu yüklüyorum buraya da. Yorumlarınızı bekliyorum. Eki Görüntüle 1208256

GTuncercim, 60dklık sonuç var tamam da 120.dk yok mu?. bu nasıl yükleme? Açlık insülin değeri de yok???? IKansızlığın yok ama olma yolunda ilerliyorsun. Sanırım çok streslisin. Bağışıklık sisteminde sana pek destek olmuyor. Çooook yorgun hissettiğine eminim.

Başka değerlerine de baktılar mı?

Kizanscım tekrar yüklemeye gerek yok. Vücudu gereksiz yormayalım. Konunun başlarında tokluk şeker ve insülin değerleri için nasıl kahvaltı yapılması gerektiği yazıyor. Buna göre kahvaltı etmeye hazırlanıp, Açlık ve tokluk Şeker ve İnsülin değerlerine baktır lütfen. Ne yazıkki devlet hastanelerinde sorun olabiliyor Özel bir laboratuvarda baktırabilirsin herhalde.

Sağlıkla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…