Dr. Reha Yavuzer hakkında bilgi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Tili
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

sebeplerden biri aslında burnun o kadar kavisli olmasının solunum açısından pek de hayırlı olmadığı. birde birzamanlar herkes yok petek burnu bilmemne bilmemnesi abartmıştı doktorlarda yontuolardı bayaa bence tabi bu bide hiç hatalı burun gördün mü yani böle bazen burnu mahfediolar o da genelde orayı oymalrı dolayısıyla burun burun olmaktan çıkıo şimdide öle olmasın die sanırm artık öle işlere pek girişmiolar çünkü sonuç bi felakette olabilir riske girmek istemiolar. Birde artık fikirlerde deişti bayaa eskiden şöle olsun die zorlarlarmış şimdi ise hastalar doğal olsun die yalvarıolar resmen yani. peki sen 3 yıl önce doktoruna sen mi direktif verdin yoksa o mu böle karar verdi. Şuanda isteğe bağlı kavisli yapanda elbet vardır yani zevk

benim burnumun kemiği zaten dar ve çıkıntısızdı, ben sadece kavis verdirmek için ameliyat oldum, doktorumun da tarzıydı zaten, tamam dedi. ama yüzüme uygundu kavisli görüntüsü, çok beğeniliyordu o zaman burnum.

aslında benim görüştüğüm bir cerrah burnu oymanın çöküntü görüntüsü verceğini söylemişti, bu çöküntü içten bir çöküntü mü dedim, hayır dıştan görünüş olarak dedi. o nefes almayı engelleme sanırım cerrahın yeteneğiyle alakalı.

cnm işte o çöküntüye bağlı bence çok oyulursa en nihayetinde içtende çöküntü yani etkilememe ihtimali yok bence. ama elbet bi yere kadar oyulabiliodur onu sölemiştir büyük ihtimal. sonuçta sen rahat nefes alıosan istediin kavisde yakalndıysa sorun yok. yani önemli olan ölçü aslında abartılmadıı sürece bi çok şey yapılabilir. Buarada cnm güzel burun güzeldir bence ozmanı bu zamanı yoktur kavislidir ama yüzüne yakışıodur önemli olan bu düzdür yüzüne yakışıodur yani doktorlar sana nie böle diolar anlamadım. Bu da kuaför muhabbeti gibi olmasın saçınızı kim kesti hmm yapamamış gibi. Şaka şaka tabi doktorlar öle diildir ama nie böle demişler anlamadım önemli olan sağlıklısı ve yüzüne gitmesi Cnm sen neyini deiştirmek istiosun burnunun?

ilk ameliyattan sonra benim konkalarım şişti ve iki kaş arasında gözle zor görünecek hafif bi kemik topluğu oluştu. 2. ameliyatı kapalı oldum, kaş arasına çıkarken sanırım hırpalandı burnum, eski görüntüsü bozuldu biraz. ben tekrar eski haline getirmek istiyorum ama iyi cerrah bulmak çok zor. bu arada konkaları şişen arkadaşlara da önemli bir uyarı, lütfen konkalarınızı tamamen aldırmayın, lazerle küçültüldüğünden emin olun, konkalar burun ve ciğerler için önemli.

canım uyarın için saol.yanlız hıc dıkkat etmedıgım bır husus.keske amelıyat olmadan once haberım olsaymıs bu konudan.sımdı merak ettım konturolde sormak lazım reha beye endışelendım valla

freetu özeline bak canım emin olamadım mesajın gidip gitmediğine

ya bu konka ne nasıl sisiyor, nasıl lazerle kücültülüyor, acıklayın noolur merak ettimmm

Herkeste burun içinde konka adı verilen etler vardır. Her iki tarafta 3'er tane bulunan bu etler burun içi yüzeyini arttırarak nemlendirme ve ısıtma görevini sağlarlar. Konkaların büyümeside burunda et şeklinde hastaya anlatılır. Konkalar burnun normal işleyişine göre bazen büyüyüp bazen küçülürler. Ancak burun tıkanıklığı yapacak kadar büyümeleri genellikle alerjik veya iltihabi sebeplere bağlı olarak gelişir. Bu tür büyüme genellikle alt konkada görülür. Orta konkadaki büyümeler sıklıkla konka içinde hava kisti bulunmasına bağlıdır. Eğer hastada bir tarafa doğru septum deviasyonu varsa diğer taraftaki alt konkada büyüme görülebilir.

yani konka denen şey ciğerlere giden havayı temizleyip nemlendirme özelliğine sahip, yani ciğerleri koruyor. radyofrekans dalgaları konka küçültmek için kullanılıyor, en güvenli teknik bu diye duydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
hmm anladım cnm tsk ederim, ama bir estetik ameliyatı sırasında doktor bunu lazerle kücültür mü ki? ugrasırlar mı acaba...

kbb uzmanları bunu uyguluyor, plastik cerrahın yaptığını sanmıyorum, yapan varsa da enderdir heralde. benim arkadaşıma bu uygulamayı kbb uzmanı yapacak, plastik cerrah da ameliyata girecek, ikisi de kendi işini yapacak.

hmm anladım, ben de plastik cerrahın yapacagını sanmıyorum, cünkü genelde onlar icinden cok dısıyla ilgileniyorlar. ama bende cok fazla bir nefes alma problemi yok, insallah sorun olmaz...

nefes sorunun belki konka şişmesi değildir, aslında dr una nefes alamamanın nedenini keşke bir sorsaydın, eğer sana "konka hipertrofisi" derse bu uyarıyı yapabilirsin. çünkü bana bunu çok ünlü bir prof. söyledi.

aslında reha bey benim burun icimi hic kontrol etmedi, ameliyat sırasında düzeltecegim dedi, ameliyattan bir gün önce görüsecegiz belki o gün kontrol eder hic bilemiyorum ...

evet canım daha önceden koymuştum önden resmini bir kaç arkadas özelden isteyince kıramadım tekrar koydum..tabikide canım ilk gördüğün anda doktorun yanında ani tepkiler verebilirsin.ay çok mu kalkıkolmuş yok biraz daha mı küçük olsaydı.zaten doktorda alçıyı acar acmaz sana söylüyo bunları şimdi begenmiceksin diye.alışkınlar yani böyle tepkilere.ama tabiki bunları ortalıgı aya kaldırarak yapmamak lazım.delikafadulden hepimiz bilinçli insanlarız bunların olacagını biliyoruz.zaten bir kaç ay sonrada gülüp geciyoruz.bu arada arstırma yapman çok normal.önemli bir konu saglık.aklını biraz karıstırsada sonunda dogru karararı vericegine eminim.görüşmek üzere.

cnm benim burnumun içi yamuk olduundan dengeleme amaçlı diğer tarafın konkası büyümüş benimkinde de lazerle küçültürüz demişlerdi içi yapmaya göre daha kolay bi işlem. Buarada ebru burnunun içiyle dışına yapılan işlemler birbirinden çooook farklı ya yani kullanılan malzemelr teknik ve bilgi çok farklı bi kbbci burnun içindekini yapmaya soyunuosa konkayı hayli hayli yapar die düşünüorum verdiğin bilgi çok önemliydi sağol cordy. konkalar önemli büyüüde hiç olmaması da zarar. Cnm bişii sorucam yalnız kaşlarının arasında kemik nası oluştu analayamdım o kısmı ..

iiişallah cnm iiişallah teşekkür ederim. :1hug:

o topluğun orda nasıl oluştuğunu ben de anlamadım, muhtemelen civarındaki kemiklerde törpüleme yapılınca oluştu, ikinci defa tekrar kaş arasına girildi ama hala hafif duruyo orda, iki ameliyatta da burnumun şişleri inince ortaya çıktı,sert bir yapı ama başka bir cerrah da bana oradakinin kas olduğunu söyledi ben de ne olduğunu anlayamadım.

tomografi filan çekmişlerdir heralde ama ondan da mı anlaşılmamış acaba umarım çözerler sorunu. ameliatını yapan doktor ne demişti?

Son düzenleme:
canım ameliyatımı yapan dr ayrıntılı açıklama yapmadı, sadece evet topluk var dedi ve konka ameliyatı sırasında halledebileceğini söyledi. sadece elle muayene ettiler.

kızlar günüm yaklastıkca korkmaya basladım ben yaa, acaba olmasam mı kii, kötü olmaz degil mi yaaa ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…