Dr. Barış Çakır hakkında bilgi paylaşım

Bu yorumu çok beğendim, doğal burun ve yapay burun farkını ortaya koyan bir çok ipucu var ama benim tartıştığım pek çok insan bunu anlamıyor. Mesela burun sırtından burun ucuna geçişlerdeki bu genişleme oranı hataları ya da burun ucundan burun kanatlarına inen hattın eğimi gibi orantısal hatalar söz konusu. Yine de Barış Bey'in kendi sitesinde okuduğum makaleleri ve paylaşımları sanki en azından bu konudaki kaygıları anlayabilecek biri izlenimi oluşturuyor. Barış Bey doğal ve yapay burunlar arasındaki farkları keşfetmek bunları operasyonlarda minimize etmeye yönelik olarak tekniğini çok geliştirmiş birine benziyor. Bu yüzden bir ay sonraya randevu aldım. Şimdiye dek çok hastasını gördüm ancak burnu benimkine benzeyen ya da yanak-alın-çene oranını kendime benzetebildiğim bir hastasına denk gelmedim. Yine de hastaların çoğundaki sonuçlar başarılıydı bence. Benim kendi yüzüme uygun olduğunu düşündüğüm başarılı bir işi bir hastası değil yaptığı bir heykeldi :) tabi bu kadar muntazam değil benim yüzüm ama temel olarak yüz ovali ve kendi zihnimde bana yakışacağını düşündüğüm burun şeklini yansıtıyor bana kalırsa.

Son düzenleme:

az önce alıntılamak istediğim, beğendiğimi söylediğim yorum buydu, teknik hata oldu :)

Aaa barış beyin heykellerinden

Bu arada Barış Beyle görüşmeye gittiğimde istediklerimi ve istemediklerimi anlatırken kendi hastalarından olmayan hastaları örnek göstermek onların resimleri üzerinden tartışmak bir soğukluğa yol açar mı? İnsan yoğun bir şekilde çalışan doktorların her zaman eşref saatine denk gelemeyebiliyor ve aklındakileri ayrıntısıyla anlatacak cesareti bulamayabiliyor. Doktorun hoşuna gitmeyecek bir davranışla sempati kanallarını kapatmaktan korkuyorum :/

Bu arada hasta alıntılamasını yapmayı düşündüğüm site şu:
http://www.vgplasticsurgery.com/Nose Photo Gallery.htm

Örneğin 6. hasta benim için olumlu bir örnek. Ama 164. hasta burun sırtının boru gibi görünmesi, burun ucunun bilye gibi görünmesi ve burun sırtından burun ucuna geçişte doğal bir genişlemenin olmaması nedeniyle bence yapay görünüyor. Hasta 15'in burun ucu gerektiğinden fazla ileride ve sanki yüzün kütle merkezini yüzün dışında bir uzay boşluğuna doğru çekiyor. 17. Hastada burun sırtı burun tabanında burun kanatlarına kadar genişlemeden devam ederken burun kanatlarının aniden ortaya çıkışı doğallığı bozuyor. 19. hastada insan bu kadar burun deliği görmekten rahatsız oluyor.

gibi gibi gibi...

Barış Bey'le bu kaygıları konuşmak için 17 eylülü bekliyorum :)

O öyle biri değil, çok farklı bir insan, yüzyüze geldiğiniz ilk anda anlarsınız

bir de ben tartışmak istediğim bu örneklerin renkli çıktısını alıp, sunum gibi karşısına çıksam acaba deli olduğumu düşünüp "aman başıma dert etmeyim" diye düşünür diye korkuyorum :)

Y
ba dem sen barış beye ameliyat olmuş muydun? o kadar çok sayfa ve yorum var ki geri dönüp bakmadım yorumlarına.
yok daha önce beraber çalıştığım bir Dr , ama o kadar plastik cerrah tanırım,ameliyat düşünürsem gidebileceğim tek doktor,burun alanında uzman

o zaman hasta profilinden anlarsın sen :) doktorlar ne istediğini bilmeyen hastaları sevmiyorlardır, tahmin edebiliyorum. ama benim gibi ne istediğini ve istemediğini fazla bilen hastalara da bayılmadıklarına eminim. yani şimdiye kadar ki rhinoplasty doktor görüşmelerim öyle bir his uyandırdı :)

Evet fazla sevmezler ama devlet hastanesi olmadığı sürece sorun olmaz ,siz rahat olun,barış beye emanet edin kendinizi sonu muhteşem olur zaten

yanlış anlaşılmasın, benim düşündüğüm işte bana şu burnu yap demek değil. ama kendisinin de ilgilendiği yapay burnun ipuçları konusunda benim de yıllardır gözlemleyerek oluşturduğum fikirlerim var bu konularda içimin rahatlatılmasına ihtiyacım var yalnızca.

Fiyat konuştunuz mu peki

yok sormadım, ne bilim yanıtlamazlar diye düşündüm. ama tahminim burada duyduklarımdan dolayı 9 bin 10 bin arası. ben de öyle bir şey bekliyordum zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…