- 15 Şubat 2015
- 13.281
- 46.705
-
- Konu Sahibi Calikusucuk
Tşk ederim Allah razı olsun ama çocuğum bizce iyi yani herseyi normal ilerliyor gibi yüzü de hic benzemiyor down sendromlulara yani hiç bir bulgu yok Allaha şükür hastane işini erteledim "suanlik"
Evet çok götürdüm doktora ama hiç söylenmedi bu tarzda sadece sağlık ocağındaki hemşire gözleri çekik dedi bence çok çekik değil benim gözlerime benziyor hatta bana benzetiliyor oğlum. Cocuk hastalıkları doktoruna gösterdim zaten o herseyine baktı eline ayağına gözüne bence yok birsey ama siz genetik ten randevu alın dedi genetik den randevu cok zor hala bulamadım Hastane işini suanlik erteledim ama gideceğim inşallah7 ay boyunca anlaşılırdı bence yani en azından bir kere doktor kontrolünden geçmiştir değil mi ? Yenidoğan doktorları var , bence siz evde incelemeyin iyi bir çocuk doktoruna götürün bebeğinizi , ben hamileyken genetik test yaptırmıştım yapılması gerektiğini düşünüyorum
Evet sıkıntılıyım çok ama arabamızı sattık eşim şu aralar izin kullanamiyor randevu bulamadık derken erteledim maalesefAslinda ertelemeseniz cok iyi olur. Down sendromunda erken teshis ile muazzam ilerleme kaydediliyor. Eger down degilse en azindan icinizdeki suphe kalkmis olur
Evet sadece gözü çekik dedi. Acaba fotoğrafını paylaşsam mi oğlumun bi baksalar konuya adapte kisilerSadece göze bakıp demesi de saçma olmuş. 7 aylık çocuk illa belli olurdu kontrollerde doktoru dikkatini çekerdi. Kuzenim ikizlere hamileydi bütün testleri yapıldığı halde doğumda bebeğin birinin down sendromlu olduğunu öğrendiler. Direkt yüzüne bakınca anlaşılıyor zaten
Amniyosentez yaptırdım bende geçtiğimiz çarşamba günüOyle mi konuşmak isterim o arkadaşlada
Yani olabilir. Zaten kaş burun gözden anlaşılacağını düşünüyorumEvet sadece gözü çekik dedi. Acaba fotoğrafını paylaşsam mi oğlumun bi baksalar konuya adapte kisiler
Benim bebeğim down sendromlu sorularını yanıtlayanEvet çok götürdüm doktora ama hiç söylenmedi bu tarzda sadece sağlık ocağındaki hemşire gözleri çekik dedi bence çok çekik değil benim gözlerime benziyor hatta bana benzetiliyor oğlum. Cocuk hastalıkları doktoruna gösterdim zaten o herseyine baktı eline ayağına gözüne bence yok birsey ama siz genetik ten randevu alın dedi genetik den randevu cok zor hala bulamadım Hastane işini suanlik erteledim ama gideceğim inşallah
Tsk ederim yüce rabbim ömürlerini uzun etsin herkesin evladına şifalar versin inşallahBenim bebeğim down sendromlu sorularını yanıtlayan
Down sendromlu bebekler hipotoniktir, kas tonusu zayıftır, gevsektirler
Avuç içinde özellikle sağ elde tek çizgi yani simian çizgisi bulunur
Ayak başparmağı dışa doğru ayrıldığında sandalet boşluğu normale göre büyüktür
Kafa taslari mikrosefaliye yakındır ve başın arka tarafı düzdür
Doğduklarında boyun derisi normalden fazladır
Enseleri geniştir
Boyun omurlari arasında açıklık fazladır
Kaslar zayıf olunca beslenme güçlüğü yaşarlar,hızlı kilo alamazlar
Çok sevimli,dünya tatlısıdirlar
Cogunda kalpte defekt bulunur,vsd-asd delikleri olabilir
Burun kökü normale göre daha basiktir
Veeee o evlattir ki çok sevilir, bir gülüşü ile dünyan değişir.
Elde tek çizgi her zaman down sendromu belirtisi olmayabiliyor. Benim babamın ve oğlumun sağ elinde tek çizgi var. İnsanların yaklaşık yüzde ikisi böyleymiş. Sağlıklı insanlarda da simian çizgisi olabiliyor.Down sendromunda avuc icinde tek cizgi olur.
Oğlum doğduğunda elindeki tek çizgiden dolayı aynı tedirginliği yaşadık. Çocuk doktorumuz kontrol etti. Yüzde 99 sağlıklı dedi. Genetiğe gitme bence gerek yok dedi. Sonra ben de alanında uzman başka bir çocuk doktoruna daha götürdüm o da aynı şeyleri söyledi. Genetiğe gitmedik ve herşey yolunda şu an. Farklı bir doktor görüsü daha almanızı tavsiye ederim. İçiniz rahat eder.(Hamileyken testlerin hiç birini yaptırmadım)
7 buçuk aylik oğlumu aşı için sağlık ocağına götürdüm. Hemşire bu çocuğun gözleri çekik istersen bi doktora götür Down sendromlu olabilir sana tam olarak öyle demiyorum ama en azından içiniz rahat olsun dedi sadece gözleri çekik diye bu kanıya varınılır mi bilemiyorum çok üzgünüm işin doğrusu. Çocuk hastalıkları'na randevu alip gittik doktor ellerini ayaklarını felan her yerini kontrol etti bence bişey yok ama genetik den de randevu alıp ona da gösterin dedi ona da randevu bulmak zor gidemedik hala. Daha önce de hiç böyle bisey diyen olmadı çocuğumun hareketleri bence normal ilk çocuğum zaten. İnşallah oğlum sağlıklıdır öbür türlü çıkarsa da yapacak birsey yok allahtan gelene boynumuz kıldan ince. Böyle birsey yaşayan var mı aranızda azicik konuşmak isterim.
Tşk ederimOğlum doğduğunda elindeki tek çizgiden dolayı aynı tedirginliği yaşadık. Çocuk doktorumuz kontrol etti. Yüzde 99 sağlıklı dedi. Genetiğe gitme bence gerek yok dedi. Sonra ben de alanında uzman başka bir çocuk doktoruna daha götürdüm o da aynı şeyleri söyledi. Genetiğe gitmedik ve herşey yolunda şu an. Farklı bir doktor görüsü daha almanızı tavsiye ederim. İçiniz rahat eder.
Canım üzerinden zaman geçmiş. Konunun sonuna kadar da okuyamadım. O üye benim banada aynısını söylediler ve aşırı korkmuştum çok stresli bir süreçti 1 ay sonra genetik test sonucunu aldık şükür temiz geldi.Oyle mi konuşmak isterim o arkadaşlada
Ha şunu da söyleyeyim benim oğlumın burnu basık ve ensesi kalındı. Gerçekten acayip benziyordu. Halada benziyor ama genetik domtoruna test için gittiğimizde kadın yerinden bile kalkmadı toplam 5 saniye falan baktı yüzüne hayır değil dedi ve test sonucunda dediği gibi çıktıCanım üzerinden zaman geçmiş. Konunun sonuna kadar da okuyamadım. O üye benim banada aynısını söylediler ve aşırı korkmuştum çok stresli bir süreçti 1 ay sonra genetik test sonucunu aldık şükür temiz geldi.
Çok sevindim sizin adınıza inşallah bizede öyle derler peki sizden tam olarak ne istediler iğne mi test mi nasil bir yol izledilerCanım üzerinden zaman geçmiş. Konunun sonuna kadar da okuyamadım. O üye benim banada aynısını söylediler ve aşırı korkmuştum çok stresli bir süreçti 1 ay sonra genetik test sonucunu aldık şükür temiz geldi.
Bebekten kan aldılar sadeceÇok sevindim sizin adınıza inşallah bizede öyle derler peki sizden tam olarak ne istediler iğne mi test mi nasil bir yol izlediler
TşklerBebekten kan aldılar sadece
Merhaba aynı dertten muzdaribim 1aylık kontrolde bebeğime down olabilir dendi yüzü benziyormuş ve el ayak yapısı küçükmüş siz bebeklik fotoğrafını atabilir misiniz çocuğunuzun karşılaştırsamHa şunu da söyleyeyim benim oğlumın burnu basık ve ensesi kalındı. Gerçekten acayip benziyordu. Halada benziyor ama genetik domtoruna test için gittiğimizde kadın yerinden bile kalkmadı toplam 5 saniye falan baktı yüzüne hayır değil dedi ve test sonucunda dediği gibi çıktı