Down sendromu

Down sendromu olsa belli olurdu yeni dogmuş olsa hani belki belli olmaz 7 aylik sizinki .benim arkadaşimin kizi down sendromu cok belli oluyor .sizde internette down sendromu bebeklerin vidyolarina bakin isterseniz bensiyorlarmi diye .cocugunuz hic birseyini ertelemeyin lütfen hamileyken niye yaptirmadiniz bakin aklinizda şimdi soru işareti oluyor .neyse inşallah degildir

Hamileyken niye yaptırmadınız diyerek yargılamanız çok lüzumsuz şuan ve amniyosentez kararı kolay değil… Hamileliğimin 9 ayı boyunca down sendrom %50 risk taşıyan bi bebeğimin olucağını duydum ben ve 1 kez olsun amniyosenteze sıcak bakmadım. O yapılan tarama testlerinin yanılma payının ne kadar yüksek olduğunu biliyorsunuzdur.

Gözleri çekik olan down sendrom olsaydı uzak doğuda sağlıklı insan olmazdı. Ay ne garip doktormuş ya
Down olsa zaten çoktan belli olurdu doğar doğmaz bile belli olurdu
yanlis bilgiyi duzelteyim mozaik down diye bir secenek var .belirtiler silik ve birisi suphelenmezse gec belli oluyor . her down dogdugunda tipik olmuyor
Konu sahibi cekik gozle cok risk dusunmem ben hele ki ailede varsa

Asla kimseyi yargilamam sadece neden yaptirmadiniz diye sordum aklinizda soru işareti oluşmazdi .sizi yargilamak benim hattime degil hanimefendi zor bir durumdur kolay degil benim teyzemede hamileyken doktorlar test yaptilar down sendromu dediler ve bebek dogana kadar oyleydi ama oyle dogmadi normal bir bebek dogdu şuan 11 yaşinda doktorlar aldirabilirsin dediler aldirmadi oda benim evladim dedi allah vermişse vardir bildigi dedi ve bebek dogana kadar hep down sendromu diye biliyorlardi .ben 2 evlat annesiyim ve bütün teslerimi yaptirmiştim cok şükür birsey cikmadi ama ciksa bile genede o cani almazdim kolay olmucakti evet ama onlar cok özel cocuklar özel ve kiymetli.inşallah sizin cocugunuzda birsey yoktur ve yorum yaparken de siz sadece anlamak isteginiz yeri anlamişsiniz neyse allah gönlünüze göre versin

Eğer bebek hasta olursa hamilelik boyunca stresli olursun dedi cogunluk bende yaptirmadim şimdide aslında sadece merak ediyorum neden böyle dediler diye yoksa oğlum normal bizce

yanlis bilgiyi duzelteyim mozaik down diye bir secenek var .belirtiler silik ve birisi suphelenmezse gec belli oluyor . her down dogdugunda tipik olmuyor
Konu sahibi cekik gozle cok risk dusunmem ben hele ki ailede varsa
Oyle mii bilmiyordum üstüne düşme çocuğun birseyi yok diyor ailem napayim bilemiyorum

Evet haklısınız hatta çoğu kişiden duydum hep hasta bebek demişler ama bebek sağlıklı doğmuş yani o yüzden birsey varsada yoksada güzel bir hamilelik geçirmek istedim acikcasi

7 ay boyunca anlaşılırdı bence yani en azından bir kere doktor kontrolünden geçmiştir değil mi ? Yenidoğan doktorları var , bence siz evde incelemeyin iyi bir çocuk doktoruna götürün bebeğinizi , ben hamileyken genetik test yaptırmıştım yapılması gerektiğini düşünüyorum

İkili test üçlü test amniyosentez vs şart değil genetik test yaptırmak istiyorum diyorsunuz bir tüp kan veriyorsunuz o kandan kromozom bozukluklarına bakılıyor cinsiyet anomalileri de dahil Gebelikten önce yapılan tarama ile SMA hastalığı olabiliritesi de test ediliyor biraz bilinçli olmak lazım

Bende o testlerin güvenirliğinin olmadığını belirttim zaten dikkatli okursanız. Amniyosentez son aşama oluyor ve bunu çoğu insan haliyle istemiyor. Tarama testi diye belirttiğim ikili üçlü ve dörtlü hatta.

kan ile alinan testler %95-98 guvenilir .ikili uclu ile karistirmayin

Amniyosentez şart değil onu belirtmek istedim sadece bir tüp kan ile genetik tarama yapılabilir

Hamileyken yaptırmamış olsanız bile doğduğunda yapılan testlerden anlaşılırdı ense kalınlığı, burun yapısı vs ölçümler yapılıyor ayrıca ultrasonda kalbinde vs bi şey gözükebilirdi. İlle testlerde çıkıcak bi şey yok. Ve kesinlikle belli olurdu down sendromu en çok kendini belli eden yetersizlik türü. İçinizi ferah tutun yine de doktora gösterin ama ben sanmıyorum. Bu kadar geç farkedilen down sendromu duymadım hiç. Özel çocuklarla çalışıyorum. Allah yardımcınız olsun burayı da bilgilendirin lütfen.

Tşk ederim Allah razı olsun ama çocuğum bizce iyi yani herseyi normal ilerliyor gibi yüzü de hic benzemiyor down sendromlulara yani hiç bir bulgu yok Allaha şükür hastane işini erteledim "suanlik"

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…