- 9 Nisan 2022
- 138
- 78
-
- Konu Sahibi Calikusucuk
Öyle olsa siz farkederdiniz. Bi arkadaşıma daha sizin gibi denmişti ilk ay kontrolunde doktoru demiş yüzü down sendromlulara benziyor test yaptırın diye yaptırdılar hiçbirşeyi çıkmadı çocuk şuan 1.5 yaşında ve gayet sağlıklı sizinde birşey olucağını sanmıyorum. Çünkü çevremde down sendromlu biri var ve ellerinin içinde çizgilerden bitanesi tek düz çizgi şeklinde ve herşeyi bir tık geç yaptı diye aklımda kalmış şuan 18 yaşında çünkü. Yinede tabi gözükmekte fayda vardır ama 7 ayında illaki anlardınız(Hamileyken testlerin hiç birini yaptırmadım)
7 buçuk aylik oğlumu aşı için sağlık ocağına götürdüm. Hemşire bu çocuğun gözleri çekik istersen bi doktora götür Down sendromlu olabilir sana tam olarak öyle demiyorum ama en azından içiniz rahat olsun dedi sadece gözleri çekik diye bu kanıya varınılır mi bilemiyorum çok üzgünüm işin doğrusu. Çocuk hastalıkları'na randevu alip gittik doktor ellerini ayaklarını felan her yerini kontrol etti bence bişey yok ama genetik den de randevu alıp ona da gösterin dedi ona da randevu bulmak zor gidemedik hala. Daha önce de hiç böyle bisey diyen olmadı çocuğumun hareketleri bence normal ilk çocuğum zaten. İnşallah oğlum sağlıklıdır öbür türlü çıkarsa da yapacak birsey yok allahtan gelene boynumuz kıldan ince. Böyle birsey yaşayan var mı aranızda azicik konuşmak isterim.
İnşallah bizde oyle düşünüyoruz ama hayırlısı artıkDown sendromlu olsa farkederdiniz 7 aya kadar bence siz farketmeseniz çevreniz farkeder
Tşk ederim içimi ferahlattınızÖyle olsa siz farkederdiniz. Bi arkadaşıma daha sizin gibi denmişti ilk ay kontrolunde doktoru demiş yüzü down sendromlulara benziyor test yaptırın diye yaptırdılar hiçbirşeyi çıkmadı çocuk şuan 1.5 yaşında ve gayet sağlıklı sizinde birşey olucağını sanmıyorum. Çünkü çevremde down sendromlu biri var ve ellerinin içinde çizgilerden bitanesi tek düz çizgi şeklinde ve herşeyi bir tık geç yaptı diye aklımda kalmış şuan 18 yaşında çünkü. Yinede tabi gözükmekte fayda vardır ama 7 ayında illaki anlardınız
Çekik gözlü olup down oldugunu nasıl anlamamız acaba gelişiminde bir sıkıntı var mı mesela hamileyken illa burun kemiği yada ense kalınlığıyla.ilgili bir sıkıntı olduğunu soylemismiydi doktorunuz siz yine uzmana gösterin içiniz rahalasin diye ama sıkıntılı bir durum yoktur bence hayırlısı olsun(Hamileyken testlerin hiç birini yaptırmadım)
7 buçuk aylik oğlumu aşı için sağlık ocağına götürdüm. Hemşire bu çocuğun gözleri çekik istersen bi doktora götür Down sendromlu olabilir sana tam olarak öyle demiyorum ama en azından içiniz rahat olsun dedi sadece gözleri çekik diye bu kanıya varınılır mi bilemiyorum çok üzgünüm işin doğrusu. Çocuk hastalıkları'na randevu alip gittik doktor ellerini ayaklarını felan her yerini kontrol etti bence bişey yok ama genetik den de randevu alıp ona da gösterin dedi ona da randevu bulmak zor gidemedik hala. Daha önce de hiç böyle bisey diyen olmadı çocuğumun hareketleri bence normal ilk çocuğum zaten. İnşallah oğlum sağlıklıdır öbür türlü çıkarsa da yapacak birsey yok allahtan gelene boynumuz kıldan ince. Böyle birsey yaşayan var mı aranızda azicik konuşmak isterim.
Oyle mi konuşmak isterim o arkadaşladaSizin gibi binuye daha vardı.Adini hatırlayamıyorum şimdi.Bilen arkadaşlar varsa etiketliceklerdir mutlaka.O da genetik sonucunu bekliyordu.
Hiçbir sıkıntısı olmadı çok şükür bu gune kadar sadece gecenlerde gözü çekik dendi sağlık ocağında o kadar. HayırlısıÇekik gözlü olup down oldugunu nasıl anlamamız acaba gelişiminde bir sıkıntı var mı mesela hamileyken illa burun kemiği yada ense kalınlığıyla.ilgili bir sıkıntı olduğunu soylemismiydi doktorunuz siz yine uzmana gösterin içiniz rahalasin diye ama sıkıntılı bir durum yoktur bence hayırlısı olsun
Baktim inceledim ama yok tek çizgi kendi elimle karsilastirdim aynıDown sendromunda avuc icinde tek cizgi olur.
Sizin vesilenizle hatırlatma yapalım, testlerinizin hepsini yaptırın hamilelik boyunca.(Hamileyken testlerin hiç birini yaptırmadım)
Var ama down sendromlu olanlar daha farklı geliyor banaEe genetiginizde var mı çekik göz?
Gerçekten miBurun kemiği nasıl yani burun yapısı kemikli mi yassı mı? Bunu baz alabilirsiniz ve ekstra olarak kalp için bi baktırın parlaklık vs var mı diye. Ben genetik mezunuyum sorun olursa yardımcı olurum. Ama çekinik göz etken bi faktör değil başlı başına. Baskın bi gen hiç takılmayın ona. Ayrıca şuan göz yapısı değişebilir bu nasıl dr böyle ya. Bu testlerin hepsi deli para
Yassı değil normal benimkine benziyor işte ne bilim öyle deyince de bilemiyorumGerçekten mine bilim ben de şaşırdım