Down Sendromlu olabilir mi

deniz4200

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2025
1
0
1
40
Merhaba anneler. Bir hafta oldu doğum yaptım. Çocuğumun kalbinde Avsd var dediler. Ense kalınlığı var ve çekik gözlü. O yüzden test yaptılar down sendromu olabilir diye. Test 4 haftada çıkar dediler. İçim içimi yiyor çocuğum sağlıklı olabilir mi diye. Çok araştırdım. Nazal kemiği var. Elde Smian çizgisi yok. El Parmakları uzun ve düz. Ayak parmaklarında sorun yok ayrık vs. Gözlerde sorun yok leke vs. Doğduğunda Boyu 49 cm baş çevresi 36 cm ve 2.600 gram olarak 37 haftada suyu kalmadığı için aldılar sezaryan ile. Hamileliğimde test yaptırmadım. Ense kalınlığı ve kalp sorunu hamilelikte de vardı. O dönemde de söylediler down sendromu olabilir diye.Belki Avsd den ense kalınlığı olabilir dediler. Sonuç down da olsa kabulüm. Normal çıkma ihtimali var mı.

ben gebelikte nipt yaptırmıştım sonuşlqrım temizdi ama detaylı ultrasonda ense kalınlığı, bağırsak parlaklığı, böbrekte genişleme sebebiyle down olabilir dendi. Bebeğim doğdu ve sağlıklı. Gözleri de çekik (bana çekmiş) böbreklerinden birinde hala genişleme var takipteyiz, parlaklık bir süre sonra kaybolmuştu, ense kalınlığı da pozisyondan şüpheli ölçülen bişey.
Downlu bebekler belirti vermeden de down sendromlu doğabilirler. anne karnında detaylı ultrasonda veya tarama testinde belirti vermeyebilir. Tek net sonuç ya nipt ya da doğduktan sonra genetik test. İçinizi ferah tutun inşallah bişey çıkmaz.

Back