Çocuk Hastalıkları down sendromlu melekler ve anneleri.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
merhabalar bende 16 haftalık hamileyim ikli test yaptırdım bende 11 haftalıkken ensesi 3 mm ölçüldü ve ikili testim riskli çıktı, amiyosentez yapıcaklardı bu ay ama ben istemedim. bende bebeğimi çok seviyorum ve rabbim ne verirse kabulum diyorum. dua ediyorum sürekli. Rabbim hayırlısını versin hepimize insallah, kızınızda gerçekten çok tatlı rabbim hep yüzünü güldürsün insallah. böyle bi konuyu açtığınız içinde çok teşekür ederim size

valla uzun zaman geçince unuttum normal ense kalınlığı ne kadar olmalıydı?keşke öğrenseydiniz.en azından kendinizi psikolojik olarak hazırlardınız.ikilemde kalmak daha kötü.ve en önemlisi de benim gibi doğumdan sonra öğrenmek şok etkisi yaratıyor.ben doğduktan sonra down testi yapılana sonucu çıkana kadar ya yoksa ya varsa diye düşünmekten kendimi yedim.yine de siz bilirsiniz.karnınızdayken öğrenince de rabbimin verdiğini kabullenirsiniz.rica ederim bende mutluyum sizlerle paylaşımlardan.allah yardımcınız olsun

2,5 üstü falan riskli die hatırlıorum bende. doğumdan önce bilinmeli bencede. zor bi süreç gerçekten. ben kontorllerimi 3doktora yaptırıodum hepsi temizdi. doğumdan sonra öğrenmek tam bi şoketkisi yaratıyor. hatta adamın biri bu konuyla iligili bi yazı yazmış çok güzeldi. italya ya gitmek için planlar yapıosunuz. italyayla ilgili herşeyi öğreniyorsunuz. italyanca öğreniyorsunuz. uçağa biniosunuz. inbdiğinizde italya da olmayı hayal ediyosunuz. ama uçak sizi hollandaya indiriyor. siz hep italyada olmayı istediğiniz için uzunca bi süre hollandanın güzelliklerini yel değirmenlerini lale bahçelerini göremiyorsunuz. oysa hollandada olduğunuz için mutlu olmalısnız die bitiriyor.
yazı tam olarak böyle değildi. o daha güzel yazmış. aklımda kalanlar bunlar. bunu okuyunca çok etkilenmiştim.gerrçektende öyle. tüm hazırlıkları normal bi çocuk geelecek die beklerken birden böyle bi sendromla karşılaşmak çok zordu. özellikle insanların tepkisi çok yorucu. doğar doğmaz 20 gün hastanede kaldık sarılıktan. hemşireler bile downlu çocuk hangisi die soruyorlar birbirlerine. bende çok üzülüodum. hatta şuan sadece şüphe kesin tanı konmadı. oğlum bana benziyo sadce die tartıştığımı hatırlıorum. ama bide rahatlığı war tabi. downlu çocuklar ağlamıyor. 10 aylık oldu oğlum. şimdiye kadar çok canı yanmadığı sürece hiç ağlamadı. oda 1,2 saniye. sabaha kadar uykusuz gecelerimiz olmadı çok şükür. o yüzden kendi kendine büyüdü oğlum. annem bile dio bazen hiç çocuk büyütüoz demeyin die.kısacası şanslı insanlarız. uzun oldu biraz ama kusura bakmayın.

maşallah RABBİM sabrınızı ve gücünüzü arttırsın.
benim hikayem sizlerden farklı ama yinede bu topiğide okumak istedim nedense.ben yaklaşık 7 ay önce doğum yaptım.meleklerim ikizdi ve doğar doğmaz kaybettim.benim meleklerimede trisomy 18 sendromu teşhisi kondu.aldırmam söylendi ama ben RABBİME teslim olmuştum ve aldırmayı asla düşünmedim.çokkkkk zorlu bir süreçti.karnınızda tıpça kesinleşmiş engelli bebkler taşımak.çalışıyorum öğretmenim.sonum ne olacak hayal bile edemiyodum.aldırmayı düşünmediğim için aminiosentez yaptırmamıştım.

şimdi yine hamilelik düşünüyorum RABBİM izin verirse.çokkkk korkuyorum o zorlu süreç tekarar yaşanırmı dieama imtihanım buysa evladımsa kaçışım yok

ne güzel yazmışsınız.ne güzel düşünceleriniz var.inşallah mükafatınız büyük.

ALLAHA EMANET KALIN.TEKRARDAN BÜYÜK SABIR VE GÜÇ DİLİYORUMMMMM:)

başın sağolsun canım çok üzüldüm allah sabır versin. şunu çok iyi anladım ki ne olursa olsun önce hayırlısını istemek lazım allahtan. kız olsun erkek olsun şöyle olsun böyle olsun dememek lazım. ne olursa olsun hayatımızda hayırlısı olsun.çünkü biz hakkımızda neyin iyi neyin kötü olduğunu bilmioruz. allah sabır versin öncelikle. sonra hakkınızda hayırlısı olsun. allah hayırlı evlat versin işallah

hepiniz ne kadar güzel yorumlar yazmışsınız teslimiyetinize hayran kaldım.benm 7 aylık oğlum var sağlıklı çok şükür.yazdıklarınızı okuyunca çok duygulandım özel çocuklara sahip olmaz çok zor allah sabrınızı daim etsin mükafatınızıda iki dünyada en güzeli ile versin...

emanetim bebeğin çok tatlı meleğim benim benim için öpermisin......

Son düzenleme:

emanetim canım rabbim sana helba ve dnzece arkadaşıma ne guzel bir emanet vermiş.sabır diliorum sizlere...rabbim kolaylık versinn canlarım.okuyunca gözyaşlarımı tutamadım.nekadar guçlu annelersiniz maşallah sizlere

dnzece canım sen amniyosentez oldunmu? tesler temzidi derken neyi kasteddin canım amniyosentezde varmı bunun içinde..amniyosentez nekadar guvenilir acaba?%100 mu sonuç verio..ben suan 9 aylık hamileyim.3lü testim 1/50 trimsy21 riski çıkınca amniyosentez oldum.bir ay ızdırap gibi geçti..sonuçlarım temzi çıktı.doktor temzi dedi ama hala içimde bu sızı var..sizlerin yazdıklarını okuyunca çok duygulandım........

Son düzenleme:

1.50 ve sonuçlar temiz çıktı sen 49 kişinin içindesin bense geriye kalan 1 kişiyim benimde 1.50 idi riskim ama malesef sonuç kötü çıktı doktor telefonda haberi verdi o an her taraf karardı sonucların temizse endişe etme fazla bebeğin sağlıklı olur inşallah

18 haftalık hamileyim.ikili testim sonucu gayet iyiydi 1/7855 risk iken üçlü testimde risk oranı yüksekti 1/124 çıktı ikinci düzey ultroson önerdiler ama çekecek olan bölüm bununla tespitinin garanti edilemeyeceğini anlattı belli ölüçüler karşılaştırılıyor (burun kemiği, ense kalınlığı gibi dedi size risk oranı verilir kesin sonuc için aminiyosentez yaptırmalısınız dediler inançlarımızı gereği aldırmayı düşünmediğimizden böyle bi riske girmek istemedim. Topiği en başından itibaren kelime kelime okudum örneklerde görüldüğü üzere testleri düzgün olanlarda ds olabiliyor Doktorlarında söylediği buydu.Rabbimin emrettiğine boynumuz kıldan ince
Bu meleklere sahip annelerin özverilerini yürekten kutluyorum. Mükafatlarını mutlaka göreceklerdir. Tüm güzelliklere sahip olmaları dileğimle..

yine rabbim bilir ama bende ikinci çocuğumda aminiyosentez oldum öyküden dolayı.temiz çıktı ve çocuğum sağlıklı doğdu.aminiyosentez %99 sonuç veriyor.şuana kadar aminiyonun sonucunun yanıldığını hiç duymadım.ama tam hatırlamasamda üçlü test sonucu 965/1 çıkmıştı.bu ikili ve üçlü testin yanıldığını duydumda aminiyosentezi duymadım.sonucun temizse korkma.ben çünkü sonucum temiz çıkınca hiç korkmadım emin oldum.3lü test %65 aminio %99 sonuç veriyo.hiç korkma.

965/1 çıkan 3lü sonucu öykümün sonucu.bu sonuca göre downlu oldu2.çocuğumda 3lü test olmadım zaten direk aminiyosentez.oda sağlıklı oldu.bir önceki yazımı okudumda tam anlatamamışım o yüzden tekrar yazdım

canım benimmmmmmmmm:85:seninle aynı duyguları yaşadım bian için.şuan ne durumdasın ne yaptın tatlım.o sıkıntılı gunler hiç geçmek bilmemişti.ama insan doğmadan görmeden inanamıyo.belki bi umut seninde bebişinde bişey yoktur canım yanılma olamazmı bu testlerde....dualarım hepimiz için.rabbimden gelene razıyız artık...

canım benim çok teşekkür ederimm.ben bebişlerin çocukların hertürlüsünü severim.onlar birer melek.gunahsız yavrular.asla bu bebeklerede farklı gözle bakmadım.nerde görsem severimm..onlar bizlere emanet gercekten..allahım herzaman yanınızda olsun canım...

hg geldin emanetimm..öyküm napıyo bıcırık kızım.gene sulu gözlü sulu gözlü oturuyorum ben netin başında.sanırım annelik duygusu bu.beni çok duygusallaştırdı bu hamilelik

ben teyzemin komuusunun yaşadıklarını anlatacağım size.kadın hamileymiş hep prof lara gidio.sonra bebğin belden altını göremiyor doktorlar.ALLAHUEKBERsonra 3 prof a daha gidio sonuç aynı düşüncede aynı aldır aldır....çapamıydı cerrahpaşamıydı tam hatırlamıyorum test yapıyo ve sonuç taaaa amerikaya gönderiliyor.cvp 100%100 down sendomukadın olsun bu benim imtihanım deyip devam ediyor hamileliğe...ve sonuç ebek imdi 3.5-4 yaşlarında turp gibi maşllah....

diyeceğim o ki belki bu annenin ve dr ların o anki imtihanı idi bilinmez.tıpta da olsa kesinlik yoktur düşüncesindeyim.benimde bebklerimin rahatsız olduğunu öğrenince bu gibi bir çok mucize duydum ve okudum.gönlünüzü ferah tutun inş eğer bu bir imtihn ise kaçış yok.sağlam doğan evladımız bile ilerde bir kaza yada hastalık sonucu engelli durumuna düşebilir şuan için tek yapılacak şey duaaaaa...

söylemesi kolay demeyin ark ben bizzat yaşadım 4 ay karnımdaki bebeklerimin engelli olduğunu bile bile taşıdım.RABBMDEN umudumu kesmedim.ölecek dediler aklıma bile getirmedim.sonuç bebeklerim yaşamıyor ama hamd ols yaşasalardı benim için daha zor olacaktı ve RABBİMİN takdiri ilahisi sorgum şüphem yok asla.çokkkk zor günler geçirdim ve hala geçiriyoru ama dua ve ümit olmadan yaşamanın bi anlamı olmazzzz

RABBİME emanetsiniz RABBİM korktuğunuza uğratmasınnn hayırlı gecelerrrrr.

sizi çok iyi anlıyorum ve bollll sabır diliyorummmm arkadalarrr...

Allah hepinize sabırlar versin. Buyk bir imtihan hiç şüphesiz. Benimde çok yakın bir arkadasıma doktorlar down sendromlu demislerdi. Arkadasım ise: Allah bize bunu uygun gördü ise doğuracağım. Aldirmam kesnlikle diyordu, ve bebeği gayet sağlıklı doğdu.. Ne olacağını ondan başka kesin ve net kimse bilemez... Allah yar ve yardımcınız olsun. Doğmuş meleklere daha çok ilerleme, doğmamış meleklerinize çizilen tablo ters çıksın diyerek... Sevgiler hepinize.

ikili ve üüçlü testler 10000 lerde falandı. burun kemiği var dediler olmazmış downda. ense kalınlığı düşüktü. boynunda ödem olurmış döwnda. böyle bişi yok dediler. ayrıntılı ultrason falan o yüzden amniosentez hiç önermediler bile. o yüzden amniosentez için bişi diemiorum ama diğer testlerin hiçbir güvenirliği yok. allah ne isterse o oluyor. yapacak hiçbişi yok. bi arkadaşımız yazmış heryer karardı die. çok zor bi süreç ama inanın hiç o söyledikleri gibi değil. downlu çocukları neden aldırın die baskı yapıyor doktorlar anlamıyorum. çünkü bu çocuklar gayet normal bence. şuan on aylık oğlum. fıtır fıtır evin içinde geziyor. eli ayağı sağlam. mama mama die geziyor. hatta geçen bir arkadşımıza gittik. benim oğlumdan iki ay büyük oğlu var. söyleddikleri ilk şey bizim oğlandan hiçbir farkı yok oldu. gerçekten hamile arkadaşlar böyle bir riskiniz varsa aldırmayı düşünmeyin derim. çünkü bu çocuklar ölmeyi haketmiyorlar. bir öğrencimin 3 yaşında yürümeye başladığını öğrendim. gayet normal bi çocuk halbuki. tüm çocukların gelişimleri farklıdır. normal çocukların da bazıları geç yürür geç konuşur. bizimkilerde öyle. doğum öykülerinde yazdığımda herkes sabır dilemişti. hiç hoşlanmıorum. çocuk büyütmek tek başına sabır işi. bu sadece bize üzülerek söylenmesi gereken bişi değil bence.

bana 1 yıl önce Downlu bir çocuğun olacak aldır deseydi doktorlar hiç düşünmez aldırırdım ama şimdi asla diyorum.büyük konuşmak istemiyorum ama aldıramam..çünkü 1 yıldır Downlu çocuklarla iç içeyim,onlarla çalışıyorum,neleri başarabildiklerini ne kadar sevgi dolu olduklarını görüyorum.yaşam hakkını ellerinden almaya kimsenini hakkı yok bence.hem bir anne olarak hem de o çocuklarla tüm gününü geçiren bir eğitimci olarak gerçekten downlu çocuklar çok muhteşemler.gelişime çok açıklar,ummadığınız anda çok büyük yollar katedebiliyorlar.ve en önemlisi kalpleri ter temiz,sevgi dolu..

eklemeyi unutmuşum,eğitimleri ile ilgili sormak istedikleriniz olursa seve seve cevap veririm.elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…