Uzun zamandır giremedim mesajları okudum tek tek.ne güzel yeni annelerinin gelmiş hoş geldiniz.ne mutlu bana böyle bir sayfa acmisim
merhabalar dünyanın en güzel çocuklarına sahip anneler bir ds annesi olarak bende size katılıyırum oğlum yani muhammed mustafam 5aylık down sendromulu ama şuan çok açı çekiyorum hala alışamadım ve hiç bişey bilmiyorum ne yapıp ne edecem nasıl bakacam nasıl büyütecem lütfen yardımcı olun
merhabalar dünyanın en güzel çocuklarına sahip anneler bir ds annesi olarak bende size katılıyırum oğlum yani muhammed mustafam 5aylık down sendromulu ama şuan çok açı çekiyorum hala alışamadım ve hiç bişey bilmiyorum ne yapıp ne edecem nasıl bakacam nasıl büyütecem lütfen yardımcı olun
Merhaba arkadaşlar benim kızımda 2,5 yaşında. Yürümeye yeni yeni başladı, evde çok rahat 9 10 adım atıyor ancak dışarıda ayakkabıyla hiç yürüyemiyorhemen düşüyor. İletişimi iyi çok şeker çok güzel ama dil gelişimi çok geri kaldı sanırım . Söylediği kelimeler mama, brr (su), bazen baba, cıss, ge ge (gel). Ama bir çok şeyi anlıyor artık evde her şeyin yerini biliyor kendi gidip alıyor (ben dolaba bisküvüsini içeceğini falan koyuyorum kendi gidip alıyor ve yiyor. Tuvalet kontrolü yok henüz başlamadım. kızım sizce nasıl?
merhaba kızlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş.sizlere bişey danışmak istiyorum.ben bebeklerime hamileyken detaylı ultrasonlar yapıldı herşey gayet normal çıkmıştı.küvezde kaldıkları için nörolojiye kontrole gittik doktor bize net bişey demedi ama oğlumda kulak düşük ve burnu basık dedi kromozom tahlili istedi canım çok sıkıldı bir ay sonra çıkıcak sonuç her down sendromluda avuç içindeki siman çizgisi olurmu yani o çizgi olmasada çocuk down sendromlu olabilirmi lütfen acilll cevapppp
merhaba kızlar rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş.sizlere bişey danışmak istiyorum.ben bebeklerime hamileyken detaylı ultrasonlar yapıldı herşey gayet normal çıkmıştı.küvezde kaldıkları için nörolojiye kontrole gittik doktor bize net bişey demedi ama oğlumda kulak düşük ve burnu basık dedi kromozom tahlili istedi canım çok sıkıldı bir ay sonra çıkıcak sonuç her down sendromluda avuç içindeki siman çizgisi olurmu yani o çizgi olmasada çocuk down sendromlu olabilirmi lütfen acilll cevapppp
merhaba.dün yazdıklarınızı okuyunca üye oldum.ben de aynı durumdayım.doktor çekik gözlü ve elde simian çizgisi olduğu için kromozom testi istedi.o an şok olduk.3 gündür ağlıyorum.sizin sonuçlar daha önce çıkar.biz pazartesi yaptıracağız.sonuçlarınız çıkınca paylaşır mısınız.umarım ikimizin de sonuçları iyi çıkar aksi olursa da Allah'ın takdiri artık.sonuçta yine bizim evlatlarımız canlarımız olacak
merhaba.dün yazdıklarınızı okuyunca üye oldum.ben de aynı durumdayım.doktor çekik gözlü ve elde simian çizgisi olduğu için kromozom testi istedi.o an şok olduk.3 gündür ağlıyorum.sizin sonuçlar daha önce çıkar.biz pazartesi yaptıracağız.sonuçlarınız çıkınca paylaşır mısınız.umarım ikimizin de sonuçları iyi çıkar aksi olursa da Allah'ın takdiri artık.sonuçta yine bizim evlatlarımız canlarımız olacak
teşekkür ederim cevap yazdığınız için ama bize yüzde yüz var dedi.sonucu beklemeyin dedi.zaten baktıkça kendimizde görüyoruz artık.bizde de gözler çekik, burun küçük ve kökü basık, dil ağızdan dışarıda duruyor çoğunlukla,iki elde de tek çizgi ve serçe parmak içe dönük,yüz şekli birebir aynı yani biz de sizde belirtilen özelliklerin 2 katı mevcut.bizimde hareketlerimiz çok iyi.eli kolu hiç durmuyor.kendini geriyor,sıkıyor,ağzını büzüyor açıyor,2 saat uyanık kalıyorsa hiç durmuyor ama doktor bu önemli değil sizinkisi down sendromunun orta şeklinin biraz daha hafifi dedi.olabiliyormuş yani hareketlilik.biz kabul ettik artık.oğlumu o kadar çok seviyorum ki sadece hafif şeklidir ve umarım kalp ve solunum yolu hastalıklarımız olmaz diyorum.ona bir şey olursa diye çok korkuyorum.16 günlük ama onsuz bir hayat düşünmek istemiyorum.Merhaba oglum suanda 6 aylik.hersey normal giderken 4.ay kontrolunde saglik ocagindaki dr elde simian cizgisini farketti ve ozamana kadar bu cocugu kac ozel dr gordu ama rastgele bakmislar kontrol etmemisler die cok kizmistim.hemen uni hast genetikten randevu aldik.biz saniozki sadece simian var orda muayemede dr saydi gozler cekik aralik fazla kulaklar kucuk gozlerde epikantik katlanma burun koku basik.o saydikca ayaklarimi hissetmedim cok kotu oldum tahmin edersinizki.dr beni gorunce hayir korkma dedi.benim fikrim bu cocukta yuzde 95 hicbise yok cunku hareketler normal.1 ay bekledik ama o gunler nasil gecti hatirlamak bile istemiorum int arastirmaktan yorulmustum artik.ama sonuc cikti ve deil oglum downlu deilmis.baska bi hastalikmis adino soyleyemedi dr hatta bak ben bile soyleyemiyorum dedi hastaligin adini.sadece kozmetik olarak ilerde belki bu cocuk neden bize benzemio dersin dedi onunda testi var ama hic gerek yok dedi cok hafif sizde dedi.ins sizdede iyi cikar sonuclar.
Hepimiz aynı evrelerden geçtik. Ama yine de kendinizi çok üzmeyin. Evlat baştacı her türlü. İnşallah sonuçlar iyi çıkar, hakkınızda hayırlısı...
ya biz artk kabullendik.doktor yüzde yüz var sonucu beklemeyin boşuna dedi.insan zaten kendisi için değil çocuğu için kahroluyor.insanların ilerde farklı olduğu için onu incitebileceklerini yaralayabilceklerini acımayla bakacaklarını bilmek mahvediyor.yoksa biz kainat güzeli ya da bilim adamı olması için doğurmuyoruz ki.ya da normal çocukların kaçı böyle oluyor ki zaten.ama bir yandan bunları düşünürken bir yandan da keşkeler araya girmiyor mu kendimi bazen süperman kadar güçlü bazen de tamamen aciz hissediyorum.eşim de aynı şekilde.kapanıyorum bir odaya sadece ağlıyorum dolunca.ama hipotoni olmaması ya da kalp solunum tiroid gibi bir sağlık sorunu çıkmaması mozaik türü olabilir mi acaba diye umutlandırıyor bizi.sizin ne çıkmıştı var mıydı hipotoni ya da kalpte delik gibi başka sağlık sorunları?çok mu çabuk enfeksiyon kapıyorlar ya da ağır grip falan oluyorlar.kedimiz var bizim hiç dışarıya çıkmayan tüm aşıları tam.aslında 1 yaşına kadar aynı ortama sokmayacağız ama sonrasında gelişimine faydası olur diye düşünüyorum.genelde fizik tedavilerde hayvanlardan faydalanıldığını biliyorum.kedinin peşinden gitmek için emekleme yürüme gibi motor gelişimi daha çabuk olabilir mi?evde bir oyun arkadaşı olabilir mi ona.
ya biz artk kabullendik.doktor yüzde yüz var sonucu beklemeyin boşuna dedi.insan zaten kendisi için değil çocuğu için kahroluyor.insanların ilerde farklı olduğu için onu incitebileceklerini yaralayabilceklerini acımayla bakacaklarını bilmek mahvediyor.yoksa biz kainat güzeli ya da bilim adamı olması için doğurmuyoruz ki.ya da normal çocukların kaçı böyle oluyor ki zaten.ama bir yandan bunları düşünürken bir yandan da keşkeler araya girmiyor mu kendimi bazen süperman kadar güçlü bazen de tamamen aciz hissediyorum.eşim de aynı şekilde.kapanıyorum bir odaya sadece ağlıyorum dolunca.ama hipotoni olmaması ya da kalp solunum tiroid gibi bir sağlık sorunu çıkmaması mozaik türü olabilir mi acaba diye umutlandırıyor bizi.sizin ne çıkmıştı var mıydı hipotoni ya da kalpte delik gibi başka sağlık sorunları?çok mu çabuk enfeksiyon kapıyorlar ya da ağır grip falan oluyorlar.kedimiz var bizim hiç dışarıya çıkmayan tüm aşıları tam.aslında 1 yaşına kadar aynı ortama sokmayacağız ama sonrasında gelişimine faydası olur diye düşünüyorum.genelde fizik tedavilerde hayvanlardan faydalanıldığını biliyorum.kedinin peşinden gitmek için emekleme yürüme gibi motor gelişimi daha çabuk olabilir mi?evde bir oyun arkadaşı olabilir mi ona.
oğlunuz çok şirin çıkmış.dış görüntüsü farklı durmuyor.beni korkutan şeylerden biri de bu.insanların dönüp dönüp bakması yaşıtlarının alay etmesi.bazılarında çok belli oluyor çünkü.benim oğlum 35 haftalık doğdu bugün 20 günlük oldu.doğumda da sonraki kontrolde de bir şey demedi doktor.2. kontrolde ailede var mı çekik göz down sendromundan şüpheleniyorum ama çok hareketli olması da soru işareti bırakıyor kafamda yüzü otursun biraz hala devam ederse şüphem test isteyeceğim dedi.tabii o an şok olduk.sonra baktık bekleyemeyeceğiz hemen başka doktora gittik adam baktı gözler çekik,burun basık,ellerde tek çizgi,serçe parmak içe kıvrık,dil büyük,ayak çizgileri yüz şekli uyuyor yüzde yüz var dedi.2 gün önce eski doktorumuza gittik o da artık çok yüksek ihtimal var dedi.bu özellikler normal insanlar da görülebilir mi dedim bir ya da ikisi o da yüzde 1-2 ihtimalle ama 5-6 tanesi aynı anda mümkün değil dedi.siz ne zaman öğrendiniz?size hangi belirtileri saydılar?ya şuan daha 1 hafta oldu öğreneli çok üzgünüz haliyle.ne kadar sürecek bu durum sizce?ne zaman her gördüğümüz çocuğu incelemekten vazgeçeceğiz?biraz daha büyüyünce yaptıklarını görünce keşke demeye devam edecek miyiz hala?ya da hayattan zevk almaya başlayabilecek miyiz tekrar?sizden istediğim öğrendikten sonra kabullenene kadar nasıl bir süreç oluyor neler düşünüyorsunuz yazar mısınız?Sizin için oğlumun birkaç resmini koydum albüme, yüreğinizi ısıtır biraz belki...
oğlunuz çok şirin çıkmış.dış görüntüsü farklı durmuyor.beni korkutan şeylerden biri de bu.insanların dönüp dönüp bakması yaşıtlarının alay etmesi.bazılarında çok belli oluyor çünkü.benim oğlum 35 haftalık doğdu bugün 20 günlük oldu.doğumda da sonraki kontrolde de bir şey demedi doktor.2. kontrolde ailede var mı çekik göz down sendromundan şüpheleniyorum ama çok hareketli olması da soru işareti bırakıyor kafamda yüzü otursun biraz hala devam ederse şüphem test isteyeceğim dedi.tabii o an şok olduk.sonra baktık bekleyemeyeceğiz hemen başka doktora gittik adam baktı gözler çekik,burun basık,ellerde tek çizgi,serçe parmak içe kıvrık,dil büyük,ayak çizgileri yüz şekli uyuyor yüzde yüz var dedi.2 gün önce eski doktorumuza gittik o da artık çok yüksek ihtimal var dedi.bu özellikler normal insanlar da görülebilir mi dedim bir ya da ikisi o da yüzde 1-2 ihtimalle ama 5-6 tanesi aynı anda mümkün değil dedi.siz ne zaman öğrendiniz?size hangi belirtileri saydılar?ya şuan daha 1 hafta oldu öğreneli çok üzgünüz haliyle.ne kadar sürecek bu durum sizce?ne zaman her gördüğümüz çocuğu incelemekten vazgeçeceğiz?biraz daha büyüyünce yaptıklarını görünce keşke demeye devam edecek miyiz hala?ya da hayattan zevk almaya başlayabilecek miyiz tekrar?sizden istediğim öğrendikten sonra kabullenene kadar nasıl bir süreç oluyor neler düşünüyorsunuz yazar mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?