herkese merhaba,
bu siteyi bulur bulmaz hemen yazmak istedim. yazdıklarınıza çok kısa göz attım fırsat bulduğumda hepsini tek tek okuyacağım. benim 81 günlük bir oğlum var, down sendromlu. gebelik esnasında tespit edilemedi. doğumdan sonra öğrendik. bir kabullenme süreci geçiriyor elbette insan ama ben çabuk atlattığımı düşünüyorum. o benim başımın tacı, dünyalara değişmem. görüyorum ki burada benden tecrübeli arkadaşlar var. sorularıma yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. ben ankara'da yaşıyorum.
1-çocuklarınız ne zaman fizyoterapiye başladı?
2-raporu ne zaman çıktı? ben ankaradayım kolay çıkarabileceğim bir yer var mı?
3-özel eğitime ne zaman başladılar?
4-tiroid problemi olup düzelen var mı? bir süre ilaç kullanıp sonra ilacı bırakan?
şimdilik hızlıca aklıma gelenler bunlar. bu arada küçük bebeği olanlar varsa benim gibi ben bir kaynak buldum. bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kendisi çok faydalandığını söyledi. kızını 9.ayda fiziğe götürmüş ve fizyoterapistler şaşırmışlar kaslarının gücüne. içinde down sendromlu çocuklar için egzersizler olan bir kaynak sizinle de paylaşmak istedim. malum bizim için en önemli olan şey paylaşım. böyle böyle yol kat edeceğiz. şimdiden herkese teşekkürler.
Kitabın linki: kitapyurdu: kitap - Down Sendromlu Bebeklerin Hareket Gelişimi ve Eğitimi - Hiroko Fujita,Özcan Doğan,Prof. Dr. Servet Bal,Nergiz Güven, ,
slm canım benim bebeğim 4.5 aylık ben doğar doğmaz raporu çıkarttım ama çok zor oldu 2 aylıktı rehabilitasyon merkezine başladım
rapor konusunda şansını değişik hastanelerde denemelisin devlet hastaneleri de olsa doktor doktoru tutmuyor
benim bebeğimde de tiroid çıktı ilaca başladık ilaçla normale döndü doktor ilacın sürekli kullanılacağını söyledi bize
egzersizlerin çok faydası var ışıklı sesli oyuncaklar alırsanız çok iyi olur birde oyun halısı bize çok faydası oldu
umarım yardımcı olabilmişimdir ayrıca face de de down sendromu aileleri grubu var