- 1 Ekim 2010
- 3.351
- 1.182
-
- Konu Sahibi nurlucennet
Allah yardimciniz olsun oncelikle.
Benim oglumda sikintili bir cocuk.
Yapacaginiz tek sey ne kadar erken baslanabiliyor bilmiyorum ama belki hemen bile baslanabilir, bir rehabilitasyon merkezi arastirip bilgi alip en kisa surede egitime ve fizik tedaviye baslamak. Hastane raporuyla egitiminizi devlet karsiliyor, tabi bu saatler pek yeterli olmasada.
Down sendromlu cocuklar ilerleyebiliyor ve cok ta sosyal oluyorlar, cok ta tatlilar.
Yardimci olabilecegim birsey olursa buradayim.
Bu uzun surecte Rabbim yardimciniz olsun, evladinizin guzel gunlerini gostersin ins.
Bızde ankarada yasıyoruz ve ankara ünv de takıpteyız kalp ve trıod için. Ama bu down sendromu için bişiye başlamadık henuz. Fızık tedavıye hemn mı başlıcaz orda mı olcak özele mı gıtcez hiç bişey bılmıyorum yani. Bı de size bı sorum olcak. Zeka sevıyelerı degısıyomuş. Bu kendılıgınden mı bellı duzeyde oluo yoksa bizim egtımımıze mı baglı zeka duzeyiMerhaba benim de tam 10 tane down sendromlu çocuğum var ve hepsi birbirinden tatlı çok seviyorum onları :)
Erken eğitim ile down lu çocuklar bir çok şeyi basarip sizi cok şaşırtacak şeyler yapabiliyorlar. Bebeği biz daha 20 günlük ve siz bilinçli bir annesiniz. O yüzden 5.aydan itibaren bence eğitime başlayabilirsiniz. Bunun için önce devletin araştırma hastanelerinin birinden tıbbi tanılama raporu çıkartip sonra da rehberlik araştırma merkezlerinden eğitsel tanılama raporu alıp eğitime başlayabilirsiniz.
Devletin özel eğitim sınıfları, eğitim uygulama okulları var onlar 4 yaştan itibaren alıyor tabii anasınıfı varsa okulda. Rehabilitasyon Merkezleri de var ancak çoğu ticarethaneye döndüğü için özel eğitim öğretmeni olan ve işinin ehli olanları bulmaya çalışın iyi araştırın.
Nerede yaşıyorsunuz?
Bu arada benimle özelden de iletisime geçebilirsiniz yardimci olurum. Devlete bağlı bir özel eğitim okulunda psikolojik danışmanım.
Bildigim bir konusuysa tabiki yardimci olmak isterim.merhaba benim yiğenimene otizm teşhisi kondu rehabilitasyona verdik hemen..2 buçuk yaşında anlaşıldı ve biz eğitime başladık.şimdi 3 yaşını geçiyor.. size sormak istediğim şeyler var yardımcı oabilirmisiniz rica etsem??
Üniversite hastanesi sizi down için yönlendirir muhtemelen.Bızde ankarada yasıyoruz ve ankara ünv de takıpteyız kalp ve trıod için. Ama bu down sendromu için bişiye başlamadık henuz. Fızık tedavıye hemn mı başlıcaz orda mı olcak özele mı gıtcez hiç bişey bılmıyorum yani. Bı de size bı sorum olcak. Zeka sevıyelerı degısıyomuş. Bu kendılıgınden mı bellı duzeyde oluo yoksa bizim egtımımıze mı baglı zeka duzeyi
Arkadaslar yenı bebegım oldu 20 gunluk down sendromu oldugunu ögrendık. Hem cok üzgünüm hemde bi çıkmazdaym ne yapmam gerekiyor nerden başlıcam erkn egıtıme baslamk çok önemlıymış. Tecrubelı annelerden fıkır ve moral istıyorum.
Bildigim bir konusuysa tabiki yardimci olmak isterim.
Şu anda kalbınde sorun var ayrıca trıod bezlerı çalışmıyor. O kadar üzgünüm kı. Bızı neyın bekledıgını de bılmıyorum. Fızyoterapıyle hızlı gelişim saglanabılıyormuş. Merak ettıgım devletten mı destek alcaz yoksa kendımiz mı özel uzman bulcaz
Cocuk benim cocugum, sikinti benim sikintim.çocuğunuz için böyle bir tabiri nasıl kullanabiliyorsunuz acaba çok şaşırdım sıkıntılı ne demek ya
Arkadaşım adına yazmak avukatlığını yapmak istemem ama su cümlelerin gittigi yer varmaya çalıştığı nokta çok çirkin çok yaralayici.çocuğunuz için böyle bir tabiri nasıl kullanabiliyorsunuz acaba çok şaşırdım sıkıntılı ne demek ya
Ben de bilgi sahibi oldugum kadariyla yardimci olmak isterim.ben yengemle beraber hastaneye gitmiştim otizmli deyince dr inanamadım...şimdi 3 buçuk yaşına yaklaştı anne baba dışında konuşmuyor..bazen öyle iletişkesibli zor oluyo ki yırtınsak bakmıyodu bazen de hiçbirşeyi yok gibi göz teması kurup bizimle oyun oynamak istiyo..bazı
görenler hiçbişeyi yok bu çocuğun diyo ama sonuçta otizimli olduğu kesinleşti raporuyla...sormak istediğim şey de beslenmesi hakkında..ekmek patetes süt peynir yedirmiyoruz.. yanlış beslenmesi otizimi arrtırıcı etkiler yapar mı?
çocuğunuz için böyle bir tabiri nasıl kullanabiliyorsunuz acaba çok şaşırdım sıkıntılı ne demek ya
Ewet dogumdan hmn sonra ögrendım. Hanı ıkılı de üçlü de cıksa yıne bı hazırlıklı olurdum buyuk şoktu benım için.her ay duzenlı kntrollere gıttım. Ha önceden ögrenseydım ne olcaktı. Aldırmayı düşünür müydüm. Sanmıyorum kızımı bi görsenız dunya guzeli maşallah
Pardon alinti yapamadim ama cevap yazdımben yengemle beraber hastaneye gitmiştim otizmli deyince dr inanamadım...şimdi 3 buçuk yaşına yaklaştı anne baba dışında konuşmuyor..bazen öyle iletişim kurmak zor oluyo ki yırtınsak bakmıyodu bazen de hiçbirşeyi yok gibi göz teması kurup bizimle oyun oynamak istiyo..bazı görenler hiçbişeyi yok bu çocuğun diyo ama sonuçta otizimli olduğu kesinleşti raporuyla...sormak istediğim şey de beslenmesi hakkında..ekmek patetes süt peynir yedirmiyoruz.. yanlış beslenmesi otizimi arrtırıcı etkiler yapar mı?
hayır çok şey istemiyorsun :)))Maaşallah ona zaten benımde cok bi beklentım yok. Kendini idare etsın ve zıhınsel gelişimi normal olsun. Belkıde cok sey mı ıstıyorum bılmıyorum kı
Pardon alinti yapamadim ama cevap yazdım