Çocuk Hastalıkları down sendromlu bebek anneleri

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
peki bebeğin hasta olduğu anne karnında belli olmadı mı ?yani testler yapılıyor falan .
doğduktan sonra mı öğrendiniz ?

Ikisi test pozitif çıkmıştır, ileri prenatal teşhisi için mutlaka biyopsi veya amniyosentezle kromozom tesbiti yapılmaliydi. Kaynak götüm değil, ukala dumbelegi. Belki senin de çalışma tarzın böyledir. Eğer bir jinekologsan tuuu senin suratına. Ortalığı velveleye vermek saniyorsan bunu, senin gibi drun ağzını burnunu kirip, dişlerini kirip dokup eline verdiğinde bir hasta velvele nedir o zaman görürsün.
Sonra doktora şiddet var deniyor gel de şiddet uygulama. Gel de bir bok bilmeden ahkam kesene kufretme.
dalga mı geçiyorsun sen hadisz .
böyle bir konuda .
dalga geç bakalım yarın aynı şey seninde başına gelince anlarsın dünyayı . ne biçim yaratıklar var zaten şutlanmışsın .

Sagolun arkadaslar. Öncelıklı ılk şoku atlattım zor oldu ama. Kızımı elbette cok sevıyorum. Ama keske bööyle olmasaydı. Hoş beterın beterı var yogun bakım unıtesınde ne bebekler gördüm. Allah aılelerıne sabır versın. Bı yerden başlıcaz artık çocugumun en ii egıtımı alması için. Allah bıze onu verdi vardı demekkı bi hikmeti..
O cennet meleği. Allah size cennet çocuğu yetiştirmeyi onun anne babasi olmayı nasip etmiş bu öyle yüce bir imtihan ki.

Lütfen once kendinize sonra da bebeğinize güvenin. O sizin sevgi ve yardımınız ile çok şey yapabilir.

Bir de size tavsiyem anne - baba olarak psikolog yardımı alın zorlu bir süreç bu.sizin de ruh sağlığınızı korumanız lazım.

benim bir arkadaşın oğluda down sendromu değil galiba başka birşeydi .çocuk yürüyemiyor ve konuşamıyor . testlerde gayet sağlıklıydı .yani doğunca öğrendiler . zaten babasıda dr du bebeğin yani sürekli hastanedeydiler .
o yüzden o testler tam sonuç vermiyor bence .

Ewet dogumdan hmn sonra ögrendım. Hanı ıkılı de üçlü de cıksa yıne bı hazırlıklı olurdum buyuk şoktu benım için.her ay duzenlı kntrollere gıttım. Ha önceden ögrenseydım ne olcaktı. Aldırmayı düşünür müydüm. Sanmıyorum kızımı bi görsenız dunya guzeli maşallah

Burada down sendromlu meleklerin doğum hikayesi diye bir başlık var ve inanın 10 anne yazmissa 8 tanesi doğumda öğrenmiş ve çoğunun da ikili üçlü bütün testleri ayrıntılı ultrasonlari vs....yapılmış. yani mümkün olmayan bir durum yok.

Ewet dogumdan hmn sonra ögrendım. Hanı ıkılı de üçlü de cıksa yıne bı hazırlıklı olurdum buyuk şoktu benım için.her ay duzenlı kntrollere gıttım. Ha önceden ögrenseydım ne olcaktı. Aldırmayı düşünür müydüm. Sanmıyorum kızımı bi görsenız dunya guzeli maşallah
allah bağışlasın,sağlıkla uzun ömür nasip etsin..
zaten şu andan sonra geçmişi düşünmek de çok anlamlı sayılmaz..
bence yapacağınız en iyi şey,kendiniz için destek almanız,mutlu anneler mutlu bebekler demek neticede:):).eşiniiz ne durumda peki?

Burada down sendromlu meleklerin doğum hikayesi diye bir başlık var ve inanın 10 anne yazmissa 8 tanesi doğumda öğrenmiş ve çoğunun da ikili üçlü bütün testleri ayrıntılı ultrasonlari vs....yapılmış. yani mümkün olmayan bir durum yok.
ben de bilmiyodum kadesa..ense kalınlığından da mı anlaşılmıyor,hani doktor hep ölçüyor ya...
yani aldırıp aldırmamakla ilgisi yok dediğimin aslında,,belki hazırlıklı olmak anlamında..doğum,loğusalık depresyonik bişey,bir de böyle bir şokla insan şoka girer sanırım..

ben de bilmiyodum kadesa..ense kalınlığından da mı anlaşılmıyor,hani doktor hep ölçüyor ya...
yani aldırıp aldırmamakla ilgisi yok dediğimin aslında,,belki hazırlıklı olmak anlamında..doğum,loğusalık depresyonik bişey,bir de böyle bir şokla insan şoka girer sanırım..
Ben o başlığı okuduğumda çok şaşırmıştim ancak velilerimin de bazıları tüm kontrollerini yaptırmaları rağmen doğumdan sonra öğrenmişler.

Bir sunucu vardı özge adı soyadını unuttum, kadının oğlu ağır düzeyde engelli doğmuş ve bunu doğduktan hemen sonra fark etmişlerdi. O da nasıl olur bilmiyorum demişti.

Ensesi kalın degıl. Dıyorum ya tek belirtı gözlerı cekik burun kökü yassı

arkadaşlar anne karnında yapılan tüm testler taramadır gerçeği yansıtabilir yansıtmayab,ilir yani : hasta bir çocuğu hasta gösterebilir ya da hasta göstermeyebilir aynı şekilde sağlam bir çocuğu sağlam gösterebilir ya da göstermeyebilir amniosentez sonucu bile yanılabilir bunu bizzat bana genetik doktoru söyledi ki hamileliğimde riskim yüksek çıkmıştı . Nurlucennet için bundan sonrasına bakalım çünkü bebiş doğdu ve genetik bir farklılığı var öncelikle önerim size psikolog olacak çünkü zorlu bir süreç sizi bekliyor türkiye şartlarında ikinci önerim ise onu çok sevmeniz evladınız tabiki benim söylememle sevecek deilsiniz ama lütfen çok sevin ve sevginizi sürekli gösterin bu dünyada sevildiğini bilen birine yaptıramayacğınız bişi yok düşüncesindeyim bişiler öğrendikçe burdan paylaşırım inşallah Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ... hoşgeldin küçük yavruş bu dünyaya

valla işin ehli doktorlar BU BİR TARAMA TESTİDİR KESİN SONUÇ VERMEZ DİYO" insanlar bunu nedense algılamıo sonuçta bu kişi hamileliği boyunca elbette bir doktora gitti anlamadı kimse yani genetik bir hastalık ve gen testi amniosentez bile %100 de 100 sonuç vermio hatta doktor sonuç çıkınca size şunu söylüo bebek sağlam büyük ihtimalle ama bu bizim çalıştığımız genler için böyle sonuçta bir mutasyon olur ya da belki bilimsel başka şeyler bebek sendromlu doğabilir hatta türkiyede genetik 5-10 hastalığa bakılıo amniosentez ile belki başka sorun vardır işin içine girince anlıosunuz ki bu mesele bir ultrason ölçümü bir kan testi ile sonuç verecek kadar basit diil bu yüzden drlar anlıo demek doğru diil sadece yorum getirio

Allah yardimciniz olsun oncelikle.
Benim oglumda sikintili bir cocuk.
Yapacaginiz tek sey ne kadar erken baslanabiliyor bilmiyorum ama belki hemen bile baslanabilir, bir rehabilitasyon merkezi arastirip bilgi alip en kisa surede egitime ve fizik tedaviye baslamak. Hastane raporuyla egitiminizi devlet karsiliyor, tabi bu saatler pek yeterli olmasada.
Down sendromlu cocuklar ilerleyebiliyor ve cok ta sosyal oluyorlar, cok ta tatlilar.
Yardimci olabilecegim birsey olursa buradayim.
Bu uzun surecte Rabbim yardimciniz olsun, evladinizin guzel gunlerini gostersin ins.

Öncelikle bebeginiz hayirli olsun. Downlu annesi değilim ama zihin engelliler öğretmeniyim.rehberlik arastirma merkezinden egitim kurumlariyla ilgili bilgi alabilirsiniz. oncelikle Bebeğinizi diger bebeklerinden farkli gormeyin. Herkes birseyler soyleyecek, aciyarak bakacak hepsine kulak tikayin gormezden gelin. Bebeginizle gurur duyun ezilip buzulmeyin. benim ailelerde gordugum en buyuk sorun her isi kendilerinin yapmasi. Cocuk hicbirseyi ogrenemiyor ve baskasina bagimli oluyor. Beklentileriniz yuksek olsun fakat bu konuda diretince hayal kirikligina ugrarsiniZ.Neden bunu yapamiyor diye kendinizi uzmeyin yipratmayin. onu cok sevin tek ihtiyaci sevgi. Umarim imtihaninizi en basarili sekilde verirsiniz. Rabbim yardimciniz olsun. Bebisinizi de kocaman opun benim yerime

merhaba benim yiğenimene otizm teşhisi kondu rehabilitasyona verdik hemen..2 buçuk yaşında anlaşıldı ve biz eğitime başladık.şimdi 3 yaşını geçiyor.. size sormak istediğim şeyler var yardımcı oabilirmisiniz rica etsem??

Allah yardimciniz olsun oncelikle.
Benim oglumda sikintili bir cocuk.
Yapacaginiz tek sey ne kadar erken baslanabiliyor bilmiyorum ama belki hemen bile baslanabilir, bir rehabilitasyon merkezi arastirip bilgi alip en kisa surede egitime ve fizik tedaviye baslamak. Hastane raporuyla egitiminizi devlet karsiliyor, tabi bu saatler pek yeterli olmasada.
Down sendromlu cocuklar ilerleyebiliyor ve cok ta sosyal oluyorlar, cok ta tatlilar.
Yardimci olabilecegim birsey olursa buradayim.
Bu uzun surecte Rabbim yardimciniz olsun, evladinizin guzel gunlerini gostersin ins.
Cocugunuza Allah hayırlı ömürler versın. Neyi var acaba sıkıntılı demişşiniz

Sev
arkadaşlar anne karnında yapılan tüm testler taramadır gerçeği yansıtabilir yansıtmayab,ilir yani : hasta bir çocuğu hasta gösterebilir ya da hasta göstermeyebilir aynı şekilde sağlam bir çocuğu sağlam gösterebilir ya da göstermeyebilir amniosentez sonucu bile yanılabilir bunu bizzat bana genetik doktoru söyledi ki hamileliğimde riskim yüksek çıkmıştı . Nurlucennet için bundan sonrasına bakalım çünkü bebiş doğdu ve genetik bir farklılığı var öncelikle önerim size psikolog olacak çünkü zorlu bir süreç sizi bekliyor türkiye şartlarında ikinci önerim ise onu çok sevmeniz evladınız tabiki benim söylememle sevecek deilsiniz ama lütfen çok sevin ve sevginizi sürekli gösterin bu dünyada sevildiğini bilen birine yaptıramayacğınız bişi yok düşüncesindeyim bişiler öğrendikçe burdan paylaşırım inşallah Allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ... hoşgeldin küçük yavruş bu dünyaya
Sevgıyle cogu seyın üstesınden gelecegımıze bende çook inanıyorum bu inanç benı ayakta tutan

Neolur üzülmeyin, hepumiz sınanıyoruz birşekilde. Ne söylense size boş gelecek simdi biliyorum. O nedenle söyle yapin böyle yapin niye öyle olmadi vs bu tarz konusmayacagım.

Bir downlu teyzesiyim :) henüz yürüyemiyirdu egitime basladiginda. Simdi lise 3 te teyzeleri :)

Cok akıllıdir benim kızım. Öyle tertipli düzenlidir ki parfümünün yeri degisse bilir sıpa :))) coookk süslüdür birdee :)

Ayrica inanamazsınız cogumuzun yapamadigini yapar, sır tutar. Vursanız agzından laf alamazsınız.

Ablam ve enistem kavga esip evden uzaklastirma almisti enistw bey.
Sonrasında eve donmek için yalvarmisti ablama ve ablam y3genime sormustu kızım ne yapalım diye.

Unutmam ve hala şaşirirım cevabına.
Sen bilirsin annecim, siz böyle olsanızda bizi hep seveceginizi biliyorum ama seni birdaha uzmesine katlanamam. Karar senin...

GÜZEL KIZIM BENIM, Tatlı çekik gozüm :)
Hersey egitimde bitiyor ve onun size ihtiyacı var. Yalnız degilsiniz
Maaşallah ona zaten benımde cok bi beklentım yok. Kendini idare etsın ve zıhınsel gelişimi normal olsun. Belkıde cok sey mı ıstıyorum bılmıyorum kı

X