Annenin omru doldugunda kim sevecek o bebegi?Ben senin yerinde olsam aldırmazdım. Böyle bir çocuğa sahip olmanın insana kattığı çok güzel duygular var. Hiçbir karşılık beklemeden sevmeyi öğrenirsin
Annenin omru doldugunda kim sevecek o bebegi?
Annenin omru doldugunda kim sevecek o bebegi?
O kadar uzun yaşamıyolar zaten. Eğer sevme kapasiteniz yoksa aldırın tabiî, ben kendi fikrimi söyledim
Eminmisiniz yasamadigina? Zira bir zihinsel engelli bakim evini destekliyorum ve orasi annesi ve babasi olmadigi icin orada kalmak zorunda olan cocular ile dolu?O kadar uzun yaşamıyolar zaten. Eğer sevme kapasiteniz yoksa aldırın tabiî, ben kendi fikrimi söyledim
Ama bazen de doktorların söylediğinin tam tersi oluyor. Down sendromlu denilip sapasağlam doğan iki kişiyi biliyorumİyide bunu bilemeyiz ki, sadece down olsa aldırıcam dese birçoğumuz saçmalama derdik.ama bebeğin her organı ayrı sorunlu. Ya cihaza bağlı ve dünya kadar ameliyat olup yıllarca yaşarsa
Ben sahsen kendi hamileliğimde böyle bir haber alsam çocuğu aldırmam. Zaten kararım kesin olduğu için bu tetkikleri de yaptırmamEminmisiniz yasamadigina? Zira bir zihinsel engelli bakim evini destekliyorum ve orasi annesi ve babasi olmadigi icin orada kalmak zorunda olan cocular ile dolu?
Bir de ne yapacagim diyen kadina utanmadan sevme kapasiteniz yoksa aldirin diyorsunuz.
O sizin sorununuz, bu aldiran ve aldirma dusuncesine sahip insani cocugunu sevmemekle suclama hakkini zerre vermiyor size.Ben sahsen kendi hamileliğimde böyle bir haber alsam çocuğu aldırmam. Zaten kararım kesin olduğu için bu tetkikleri de yaptırmam
Ne kadar yaşayacağını da biliyor hanımefendi baksanıza. Şey demek istiyor “nasılsa çok yaşamayacak, siz o güzel duyguları kazanmış olacaksınız” aynen. O sırada hasta bir evlada bakmak, sonra da kaybetmek tüm bu travmayı yaşamak ama sonunda güzel duygular kazanmak. Nasıl bir kafa ben anlamıyorum gerçekten.İyide bunu bilemeyiz ki, sadece down olsa aldırıcam dese birçoğumuz saçmalama derdik.ama bebeğin her organı ayrı sorunlu. Ya cihaza bağlı ve dünya kadar ameliyat olup yıllarca yaşarsa
I
Ama bazen de doktorların söylediğinin tam tersi oluyor. Down sendromlu denilip sapasağlam doğan iki kişiyi biliyorum
Ben sahsen kendi hamileliğimde böyle bir haber alsam çocuğu aldırmam. Zaten kararım kesin olduğu için bu tetkikleri de yaptırmam
O çocuklar çok masum ve sevimli oluyor. Siz bakmak istemediğiniz için istemiyorsunuz çünkü çocuk büyüyünce size hiçbir karşılık sunmuyorO sizin sorununuz, bu aldiran ve aldirma dusuncesine sahip insani cocugunu sevmemekle suclama hakkini zerre vermiyor size.
O karşılık beklemeden sevmeyi öprensin diye doğacak çocuk bu kadar korkunç bir dünya hastalıkla ve fiziksel acıyla mı yaşasın? Bu nasıl bir bencilliktir yahu?Ben senin yerinde olsam aldırmazdım. Böyle bir çocuğa sahip olmanın insana kattığı çok güzel duygular var. Hiçbir karşılık beklemeden sevmeyi öğrenirsin
Şehir efsanesi. Bu kesin down sendromlu demek için amniyosentez yapılıyor. Amniyosentezin doğruluk oranı da %100. Bir de mesele sadece down sendromu değil bu vakada. Dünyanın hastaligi var çocukta. Kimse "engelli çocuğa bakamam" diye sonlandırmıyor gebeliğini. O minik vücuduna sayısız iğne batacak. Onlarca ameliyat geçirecek. Ve karşılığında sadece nefes alacak. Yürüyen herkese imrenerek bakacak. Şahsen aylık 500k gelirim yoksa bu çocuğu doğurmazdım. Çünkü ona düzgün bir hayat sunamam. En iyi tedavileri aldıramam. Kendimi kötü hissetmemek için duyguları olan bir canlıyı aciz bir bedene hapsedemem.I
Ama bazen de doktorların söylediğinin tam tersi oluyor. Down sendromlu denilip sapasağlam doğan iki kişiyi biliyorum