Dövme DÖVME YAPTIRANLARIN Önerileri, Soruları, Cevapları

Kalıcı Dövme, Geçici Dövme, Hint Kınası,
benimde ensemde kiraz var.yapıralı 6 ay oluyo ancak üstünde sivilcemsi pütür pütür bişiler çıkmaya başladı ve acayip kaşınıyo.kaşıdıkça artıyo o küçük şeyler :KK43: sizde oldumu böle bişi ?

Merhaba arkadaslar ben gecen ay dövme yaptırdım bu dövme yapıldıkdan sonraki ilk hali
ghjkf.jpg

merhem yerine krem kullanınca çok fazla kabuk attı ve rengi soldu biraz tekrar üstünden geçildi buda son hali yine yapıldıkdan sonra sizce nasıl?
68848160644810625436133.jpg

Son düzenleme:
cok güzel olmus pixim,
iste ben de tam da o senin yaptırdıgın yere yaptırıcam 2. dövmemi ama ne olacağına tam karar veremedim.
cok acıyor mu orası? cok ince deri ya.

Peki bu seninkinin anlamı ne senin icin?

Teşekkür ederim. Benim acı eşiğim biraz yüksek oldugu için acıkcası pek acı hissetmedim yapanda şaşırdı ondan dolayı hatta :)
Ben fizik mühendisliği okuyorumda fizikde geçen psi sembolü, ama tabi orjinalinde bu şekilde kuyruk yok onu ben düşündüm. İlerde de ondan dolayı pişman olmam die bunu yaptırdım ikinci dövmemi de ayağıma düşünüyorum ama şekil konusunda kararsızım.

Son düzenleme:
ben de peri dövmesi yaptırdım 1 ay oldu olmadı çok güzel duruyor fakat biraz pişman oldum doğduğum gibi ölmek isterim sonuçta.. maymun iştahlıyım zaten aklıma geleni yapıorum, hevesim kaçıncada pişman oluyorum

Tek tavsiyem her zaman görebilceginiz yerlerinize yaptırmayın :)
benimde omzumda var. pişman olurum diye kendimin göremeyecegi bir yere yaptırmak istedim. cokta iyi yapmısım diye düşünüyorum cünkü elinde yüzünde kolunda boynunda dövme olan arkadaslarımın ne kadar pişman olduklarına sahidim ve sildirmek bayagı maliyetli.
cok sıkılgan biriyseniz tavsiyeme uyun derim :)
Askılı seyler giyebiliyosanız bayanlara omuz bölgesi tavsiyemdir.

ben de peri dövmesi yaptırdım 1 ay oldu olmadı çok güzel duruyor fakat biraz pişman oldum doğduğum gibi ölmek isterim sonuçta.. maymun iştahlıyım zaten aklıma geleni yapıorum, hevesim kaçıncada pişman oluyorum
zulmet doğru söylüyorsun bende yaptırdım geçen sene fakat şimdi çok pişmanım çok sıkıldım sildirmek istiyorum fakat yapılan işlemler beni çok korkutuyor ne yapıcam bilmiyorum umarım sende sıkılmazsın

canm allahtan benm omzumda sık görmüyorummm.. çok zarif ve hoş ama kalıcıya ne gerek vardı diorum:26:

işte aynen bende ayağımın tam üstünde ayakkabı giydiğimde babet,topuklu ayakkabı,retros giydiğimde zaten görünüyor sıkıldım sildirmek istiyorum ama kişiden kişiye farklı operasyon uygulanıyormuş vücudunun başka bir yerinden parça alınıp dövmenin kaldırıldığı yere yama yapılması gibi korkuyorum açıkcası :18::18::18:

Benimde omzumda 4 tane minik pati var, ben tam tersine keşke görebileceğim bi yere yaptırsaydım ayağıma falan diye düşünüyorum :):)

benim sağ bileğimde her an görebileğeim şekilde yaptırdım aileim baş harfleri güzel bi fontla yazdırdım çok memnunum pişman ollmak bi yana iyki yaptırmışım dıorum 1.5 sene oldu yaptıralı şimdi 2. si için araştırmalara başladım:21:

Bende ikinci dövmemde ailem eşim ve çocuklarımın isimlerinin içinde olduğu değişik bişey yaptırmak istiyorum ama ona çok var sanırım.. Bende nişanlandıktan hemen sonra yüzük parmağıma nişanlımın adını dövme olarak yaptırdım 5 dk. boyunca sevinçten konusamayan ama gözleri mutluluktan parlayan sevgilimi görmek o hissedilen acıyı anında unuttuyor...:KK69:

Merhaba Talin.. Dövmen Çok Hoş güle güle kullan. Bende dövme yaptırıcam acısından korkmuyorum istediği kadar acıyabilir. Sol omzuma kedi dövmesi istiyorum çok büyük ve geniş birşey değil. (yaprak dökümü filminde ferhunde rolünde oynayan Deniz Çakır'ın dövmesi) Şimdi soracağım sorulara cevap verirsen çok mutlu olurum.
1-Yaparken kanama oluyor mu ?
2-Yapıldıktan sonra duş alırken bir problem oluyor mu ?
3-Derinin kızarıklığı şişkinliği ne kadar sürede geçiyo.
4-Toplam ne kadar süre sonra rahatça kullanabilirim dövmemi?
5-İlk zamanlar Temizlenmesi için birşeyler öneriyolar mı ?

Merhaba. Talin soruna gayet güzel cevap vermiş ben yaptıracak olanlar için bir iki ek yapmak istiyorum naçizane..

Dövmenin ağrısını en iyi tarifi muhtemelen epilasyon aletinin acısı desem tam yeri olur. Epilasyon aletinin acısına dayanabilen dövmeyede dayanabilir. Yani dayanılmayacak bir ağrısı yok, sadece eğer dövmeniz kemik üzerinde bir bölgeye denk gelirse o zaman hissedebiliyorsunuz bunu. Yumuşak yerlerde bittiğini anlamıyorsunuz bile.

Bepanthol-F Losyon öneririm. F alkol içermediği için yara üzerinde daha etkili oluyor, hepsi olmasada dövmeciler özellikle F öneriyor. Genelde bir hafta sonra son durumunu görmek için dövmecin çağırabiliyor eğer eksik gedik varsa rötüş attırabiliyorsun.

Bu arada bende herkes gibi gördükçe sıkılmamak adına gözümün göremeyeceği bir yere yaptırdım dövmemi biraz geniş bir alanda olduğu için iyi bir karar oldu benim için. Şimdi bileğimin iç kısmına, kulak arkama veya enseme yakın bir bölgeye, ayak arka bilek üstüme düşünüyorum :) Nerede dahaa iyi durur diye düşüne düşüne bir hal oldum. :)

Kolumda iç bilek içine "justice for all" sloganını düşünüyorum yazı tipine karar veremedim.

Bu arada umarım bir sorun olmaz ama içinde sadece yazı modellerinin bulunduğu bir link paylaşmak istiyorum benim gibi kararsız kişilere yardımı dokunabilir.

Script > Calligraphy fonts | dafont.com

Son düzenleme:
Merhaba

Bende toplam 5 tane dövme var. Büyüklü kücüklü . Ayak bilegimde tribal kasıklarımda yıldızlar belimin sol arkasında bir melek yine sol yanda gogus altımdan kalca kemigime kadar bir yazı ve sag omzumda ayıcık :) dövmeleri var.

Acıkcası kemiğe gelen taraflar biraz acı veriyor. Normalde bir dövmenin kanamaması gerekiyor. Heleki yara yüzünden kabuk baglamaması gerekiyor. Cünkü kabuklar soyulunca dövmenin boyasıda kalkmıs oluyor. Kısacası Dövmeci ne kadar iyi ise o kadar az kan akar :). İlk 1 hafta günese cıkmamak gerekiyor ve banyo yaparken üstüne vazelin tabakası sürülmesi gerekiyor. Bakımı cok kolay cünkü sadece 1 hafta.

Dövmenin üstünde hafif bir kabuk olusur ( bu yara ile ilgili degil tamamiyle boya ile ilgilidir ) Bu kabuk soyuldugunda dövmenin bakımı tamamiyle bitmiş olur. Bu boya kabugu soyulurken inanılmaz kaşınır. Fakat boyaların kalkmaması için kaşımamakta fayda var.

Tabiki dövmeyi yaptırdıktan sonra yanma kızarıklık hislerinin olması cok normal bunun için bepantane sürülüyor. Direk yanmayı alıyor.

Bence dövmeyi ilk kez yaptıracakların iyice düsünmesi gerekiyor. Cünkü dövme gercekten bagımlılık yapan bir olay. 1 tane ile kurtulamıyor insanlar.

bende yaptırmayı çok istiyorum arkadaşlar önümüzdeki yaz yaptıracam inşallah ne olacağına da karar verdim MUSTAFA KEMAL ATATÜRK imzası çok istiyorum sevgimi göstermek adına..

bide fahriye evcenin bi resminde görmüştüm belki bilirsiniz kürek kemiğinin orda sırtında iki tane kanat harika duruyordu ya boshayallersmile

canım atatürkün imzası herkeste var artık ve yaptıranlar sonradan çok pişman oluyor biraz daha düşün derim.

X