Dostum, düşmanımla dost! :((

antares

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2007
29
12
613
38
Konya
Sa bayanlar. su vakıt yeıne uyuyamıyorum. kk"de rahatlamaya çalışıyorum.
Benım mesele uzun ve karısık ki hayatım oyle. Eşimden ayrıldım yaklaşık 4 yıllık evlilik yaşadık. 6 aydır ayrıyız ayrılır ayrılmaz tum arkadaslarına benı boykot ettırdı ama cevrem onun arkadaslarıydı yıllarca bırbırımızde yedık ıctık. Hepsını ayrı ayrı sevdım. Hıc tatsızlık yasamadık. ama ayrıldım esımın ıstegı uzerıne hepsı bana kustu hepsı esım tarafını tuttu ne gelen ne gıden ne de yalandan arayanım oldu. uzuldummm cokca ama dost acı gunde bellı olur ates dustugu yerı yakar modunda Allahıma sıgındım.
Gelelım meseleme esımın cevresınden bır bayan arkadas ısrarla benımle gorusmek ıstedı. kızı ben evlılıgım boyunca arada bır yolda carsıda gorur selamlasırdım. O bayanın arabasıyla, bır arkadasım ve esım bırlıkte ıse gıderlerdı. neyse o kız ayrıldıgımızı duymus bana geldı ben ılkın pek konusmak ıstemedım. Ama okadar ıcten kı kendısı de kızıyla gelmıs o da esınden ayrılmıs hala bekar. Ve zaten o yuzden senı en ıyı ben anlarım dıyıp gelmıs. Esımle aynı ıs yerındeler. Annemle yasıyorum anam garıp anam zaten dertlıesım konusunda garıbım actı agzını yumdu gozunu oyle olunca ben de konustum anlattım yasadıklarımı kıza. Kızda aynı sekıl kızıyor hatta kufredıyor esıme yaptıklarından oturu.
Zaten bırden yalnız kalınca o kızı destekcı buldum kendıme. Her zaman her sey ıcın ılk benı arayın dedı. Neyse kızı ugurladık ama nasıl rahatlamısım ozel dualarıma ekledım o kızı.
sonra kız benı aradı 2 hafta sonra sen neyaptın esın benle kavga ettı benı ıs yerınde rezıl ettı "karımla gorusmek ozelımı ogrenıp mıllete yaymak sana mı dustu dıye" benım senle gorustugumu ve konusmalarımı nasıl ona yetıstırırsın ben kotu oldum dedı.Tabı ben sok gecırdım. Dedım asla yemın bıle edebılırım. yok ıkna olmuyor. dedım o zaman tek bır secenek var sen asıl en samımı arkadasına anlattıysan o da yaymıstır ıs yerınde. cunku ben asla öyle bır ıgrenclık kalleslık yapmam dedım. oyle boyle anlasamadık telı kapattık. kız bır daha ne aradı ne sordu. Anlattıgım her seyın tez vakıt dost dusman herkese yayılması cabası oldu. Gunlerce agladım.
Sonra ıkı arkadasım var onlarda aynı ıs yerınden bır onlar kaldı. Gorusuyorum arada dertlesıyorum bana hıc yorum yapmıyorlar dogru durust. 4-5 yıllık arkadaslarım bır de. sonra o kızın bana yaptıklarını anlattım yok ona da yorum. bılmıyoruz sana oyle geldı vs. Bana oyle gelmedı zaten durum oyle dıyorum. ıstıyorum kı ya bızı konustursunlar ya da kendılerı kızla konussunlar. sebep ne ben ne yaptım. En acı halımde dertlerımı soyledım ustune sebeını bılemeden ılıskısını kestı.dıye
sonra o kızlardan bırı de esımle sırf aynı memlekettenler dıye bır hafta sonu bırlıkte yolculuk etmısler esımın arabasıyla. kı araba benım altınlarımla alınmıstı ve ayrılınca resmen arabayı da kaçırdı aldı esım.
ben bu meseleyı duydum bu kez ayrı bır sok. Çok ağladım. Arkadasıma guvenım sonsuz ama zoruma gıttı. ben arkadasıma tatlı dılle duydugumu çok uzuldugumu genc kızsın mıllet farklı yorumlamıs bır daha yapma etme dedım. ama ben kotu oldum ınanın.
sımdı arada gorusuyoruz ama o kızlar ve dıger sırlarımı calıp yayan kızla samımıler gezıp tozuyorlar.
ben kendımı çok kullanılmıs acız savunmasız ıtılmıs hıssedıyorum. ne yapacagımı da sasırdım.
bana yapılanları da bılıyorlar ama olur mu boyle ya? bır gun benı arayıp da hadı senle de bır kafeye gıdelım kafan dagılır demedıler ıkısı ucu hep bır yerdeler.
ben onlarla gorusunce ıcım daralıyor. ama arkadasım hıc olmayınca da uzuluyorum. bu konuyu actım ınananın çok onemlı goruslerınız benım ıcın ve hep tutuyor, çıkıyor dedıklerınız.
ben bu kızlarla goruseyım mı bıtıreyım mı? nefsıme uymak ıstemıyorum benım ıcın sızce ne yapmam nasıl davranmam hayırlı bu ınsanlara karsı.
sunu da bılmenızı ıstıyorum. Allah razı olsun aılem yanımda sonsuz destekcıler. aslında onların varlıgı sukre boguyor benı. kımseye ıhtıyac bıle yok. ama yapılanlar cok yaraladı benı aılemı de
vesselam ...

Öncelikle bu size ders olsun, öyle her yüzünüze gülen 2 günlük insanlarla sırlarınızı paylaşmayın.
Sonra eski eşiniz kimi nereye bırakmış kim arabasına binmiş sizi ilgilendirmez.
Sorunuza gelicek olursak kendinize yeni arkadaş çevresi edinin.

oncelıkle cevap verdıgınız ıcın cok mutlu oldum. o ıkı kız benım arkadasım. sonradan esım onlarla aynı ısyerınde calısmaya basladı ve ben tanıstırdım.dıgerlerıyle esımın vesılesıyle arkadas olmustuk. kustuler gıttıler. tamam. ama o son ıkı kız benım arkadaslarım evlıyken dertlesırdık hep.

Yeni bir arkadas cevresi edin. Hem illa dertlerimi anlatayim rahatlarim diye düsünme. En iyisi hic anlatmamak hele ki bu konuda..anlatinca birsey degismiyor zaten. Gecmis gecmiste kaldi..hortlatmaya gerek yok. Allah bilir kimin ne oldugunu zaten sen ferah tut icini..eski esin hakkinda hic konusma en iyisi.. yasandi bitti. Hem en nefret ettigim sey yasanmisliklari olan insanlarin baglari koptuklarindan arkalarindan birbirine cekistirmeleri. Cok gereksiz buluyorum ve saygisizca. Sonucta bir zamanlar birbirinize güvenmissiniz..sonradan arkadan vurmak da neyin nesi. Eski esin yapiyorsa yapsin ama sen yapma bence. Hic kaale bile alma..kendine yeni bir sayfa ac gez toz yeni hobiler edin..dünyada baska insan mi kalmadi. Muhtacsin yanlizsin diye kötü insanlarla arkadaslik edinme.

hem de nasıl ders haklısınız
ama ben hala anlatamadım sanırım samımı arkadasım dostum bosanma arefesındekı esımle yolculuk edıyor bunda da mı haksızım. nasıl ıcı tuttu dıyorum.

Ben konuyu anlamadim desem?
Tamam dualarina eklemissin, guzel. Ama tam ordan sonrasini anladim.
Kim kimi aradi? Kim kime kizdi? Kadinmi sana kizdi? Neden?

ay bu nasıl yorum boyle Allah hepınızden razı olsun ınanın yatsı vaktı tovbe namazı kıldım sırf bu ayrılık sonrası konusmalar yuzunden ruhum daralıyor konustukca haklı bıle olsam kaldıramıyorum. dıkkate alacagım cok sagolun

Ben konuyu anlamadim desem?
Tamam dualarina eklemissin, guzel. Ama tam ordan sonrasini anladim.
Kim kimi aradi? Kim kime kizdi? Kadinmi sana kizdi? Neden?
benımle dertlesmeye gelen benı aradı esımle ıs yerınde tartısmıslar. esım bu kıza kızmıs bana gelıp benımle dertlestı dıye.
kız da benı arıyor sana geldım dertlestık hatta esın hakkında agır da konustum esıne sen mı dedın dıye. ben asla demedım esımle ayrıldım ne tel ne yuz yuze asla görusmuyoruz dedım ınanmadı bana kızdı o kız
meger sonradan duydum kendısı anlatmıs samımı arkadaslarına. anlatmıs onlarda ona ona derken esıme kadar mevzular gıtmıs. ona ragmen benden suphelenmıs.
bır de benı arıyor sen mı dedın dıye

Öncelikle-bosluktan oldugunu dusunuyorum-cok yeni tanidigin birine aceleci davranip hemenden sirlarini paylasarak buyuk hata etmissin ama zararin neresinden donsen kâr

Bence ortak arkadaslarinizdan falanda artik kimin dost kimin dusman olduguna dikkat et ona gore davranip hareket et

Ben olsam hic muhabbetimiz olmayan bi insanin beni bulup benimle arkadas olmaya calismasimin altinda bir bit yenigi arardim

Bunlar arkadaş mı? Hayır arkadaş görmesek inanıcaz..Aman be güzel kardeşim olmasın arkadaşın bak benimde yok bi akrabalarım,ailem..ve kk dan var pırlantalarım bana yetiyorda artıyor bie..Ne demiş şair az insan,çok huzur..

Düşmanınla dost olan senin dostun olamaz! Hz Alinin sözüdür. takma kafana belki senin için hayırlısı budur.boş ver o arkadaş bozuntularını onlar zaten sana dost değilmiş küsmede çok yakında olmaya çalışma bırak mesafeli ol. kendini anlatacağım diye nefesini yorma sen kendini ne kadar anlatırsan anlat herkez anlamak istediği gibi anlar

ben senin yerinde olsam tayin ister çeker gider yeni bir şehirde yeni bir sayfa açardım kendime..

Ben senin yerinde olsam asla kendimi eve kapatmam mutlu olurum güler geçerim öyle arkasaşlarla da görüşmem eski eşin senin yas tuttunu anlamasın mutlu gorun sokağa ciktiginda hatta kahkaha at atki senin mutlu görünce dost bildiğin kişiler ve eski eşin bu nasıl olduda bukadar mutlu desinler
eski eşin seni arkadaşların dan ve cevrene karşı düşman ederek kamufle edip seni yıkmaya çalışiyor psikolojik olarak sana baskı yapıyor sakın bu oyuna gelme onlar ne yaparsa yapsın sen kendini eve kapatma kendine yeni arkadaşlılar yap hem kimsrye sır verme sır verme doştuna gider anlatır oda dostuna zaten birine sır söylendimi osır olmaktan çıkıyor sen üzülup onların eline koz verme mutlu görün mutluol yüzün gülsün ki onlarda sinirden gebersin

Eşim eşim diyorsun hala. Bosanmadiniz mi anlamadim. Önce göbek bağını kopar adamdan.
Bosandiysaniz bununla aynı işte calisanlarla ne arkadaşlığı dostluğu allasen.
Ben olsaydım hepsiyle keserdim muhabbeti.ne diye adamı hatirlatacak insanlarla görüşeyim.
O yorum yapmayan kızlar doğrusunu yapıyor ayrıca. Olması gereken o zaten.
Hic biriyle görüşme bence. Adamı da eş sifatindan çıkar artık.

hem de nasıl ders haklısınız
ama ben hala anlatamadım sanırım samımı arkadasım dostum bosanma arefesındekı esımle yolculuk edıyor bunda da mı haksızım. nasıl ıcı tuttu dıyorum.
Ben normal bir durum demedim ki. Onların karaktersizlikleri siz ilgilenmeyin dedim. 2 Side çok iyi biliyor canınızı acıtacağını ama bile isteye yapıyorlar. İstediklerini vermeyin umursamayın.

Tabi ki görüşme o bayanlarla. Dost kim düşman kim belli değil ve ben anlattıklarınız içinde gerçek dost göremedim. Eski eşin ve çevresiyle ilişkiyi kes tatlım. Kendine yeni insanlar bul ve başka şeylerden bahsedeceğin güzel şeyler konuşabileceğin arkadaşlıkların olsun. Eski yaranın kabuk tutması gerekirken kanatıp durmuşsun bunca Zaman. Bi silkelen kendine gel o adama yada arkadaşlarına muhtaç değilim de bak ailemde destek oluyor diyorsun..

Yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Hepinizin yorumundan ayrı ayrı pay aldım. Hoş hepiniz aynı şeyi söylemek istemişsiniz ve haklısınız da... Allah"ım bundan sonra uyanık olmayı nasıp etsin. Böyle insanları takmaktan henüz toparlanamadım ama evlı halımden kat be kat ıyıyım. ayrıldım bosanma davamı actım bir aydır.
Allah razı olsun hepinizden.

Onların yaptıklarini kendine dert etme sana dert verenleri hayayından çıkar yüzün hep güler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…