- Konu Sahibi Bikahvebisohbet
-
20yıllık arkadaşımdı kardeş diyorduk birbirimize, her şeyi paylaşıyorduk. Dün instagramda bir paylaşımıma (siyasi) apolitiğim ve hiç bir yere ait hissetmiyorum bu yüzden de sevinemiyorum yazmıştım. O cok siyasidir ve katıdır. Bir sürü şey yazmış özelden sayfalarca. Tabiri yerindeyse bana vermiş veriştirmiş,öfke kusmuş. Okur okumaz dudağımda uçuk çıktı çok sarsıldım. Genelde böyle şeylerini alttan alıyordum bu sefer ben de öfke dolu yazdım. Diğer mesajı yumuşaktı sana sert davrandım özür dilerim ama diyenek yine inceden aşağılama vardı. “Tanıştığımızda da (20 yıl öncesi) evrim hakkındaki düşüncelerin dehşete düşürmüştü sen her zaman bilimden uzaktın yıllar içinde de sana faydam olmadı bir gram değişmedin” yazmış en son..Mesajlarla ikimizdeki öfkenin şiddeti arttı tabi. En son kardeşimle ilğili çok hassas bir konuyu ağzına alınca dayanamadım ve her yerden engelledim. Gece boyunca uyumadım. Bu kadar yakınken gizliden gizliye beni yere serecaği anı mı beklemiş dedim. Ama işin kötüsü son 1 yıldır kimle yakın olduysam sonu bu oldu. Arkamdan konuştuklarını duydum ya da bir anda bana hakaret edip gittiler. Kötü bir döngüye girdi yakın ilişkilerim, bende bir sorun var ama ne bilmiyorum.. yorum yapacaklara şimdiden teşekkürler..
Ben de apolitiklere daha çok gicigim. Annem iktidar parti destekçisi, kadın kolları üyesi. Daha bu pazar bir kuruş almadan hasta haliyle oylarının başında bekledi. Kesinlikle benim görüşüm değil ama anneme saygı duyuyorum. Çünkü muhafazakar bir kadın, inandığı şeyi yapan partiyi destekliyor. Ekonomik kriz olmadığını düşünüyor, tüm kafelerin dolu olduğuna inanıyor (ekonomiyi eleştirene çıkar telefonunu göster diyebilme kapasitesi var), dünya deviyiz- Avrupa'yı titretiyoruz - Ortadoğu 'gel bizim başımıza,bizi de kurtar' diyor ona göre. şimdiki düzenden memnun,istikrar bozulmasın istiyor. İnandığı şeyi gönülden destekliyor. Ben böyle birine ne diyebilirim ki?Bazı arkadaşlıkların vadesi var bence. Bir taraf aynı kalırken diğer taraf değişiyorsa en azından uzatmaya gerek yok.
Ben de şu dönemde apolitik, amaan bana ne diyen insanlara tahammül edemiyorum açıkçası. Fikren yaşayış olarak farklı olduğum, beni beslemeyen insanlarla arkadaş kalamıyorum artık
Tabi canım.Özellikle mv zam zamanı hepsi nasıl güzel anlaşıp yapiyolar:)
Ben kimsenin paylaşımına bir şey yazmadım. Kindim hikaye paylaştımYani sonuçta o paylaşımı yaparken, sevinmedim yazsanız da, üzülmedim yazsanız da, her iki tarzda yorumla da bazı insanları kızdıracağınızı biliyordunuz herhalde. neye şaşırdığınızı hiç anlayamadım. haa öbür taraftan, bir konu hakkında ‘yorumum yok’ diye yorum yapmak da garip, özellikle size sorulmadığı sürece
Amaaa…. arkadaşınız ağır konuşmuş, bu kadarını asla hak etmemişsiniz, bence bu insanla iletişime geçmeyin bir daha, çok daha iyi arkadaşlar bulursunuz, 5 dakika kalp kırıklığınıza değmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?