• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Keşke sizlere güel haberlerle dönebilseydim. Keşke bugünkü üzüntüm sadece ve sadece İdilimi bugünde görememek olsaydı. Ama ne yazıkki olmadı. Bugün hem İldilimi göremedim hemde doktorla görüşmemizde aldığımız haberler iç açıcı değilfi ne yazıkki. Kendimi çok kötü hissediyorum. İdilimin Ciğerleriyle ilgili durumu kötüye gdiyormuş. Ventilatörün ayarını arttırmak zorunda kalmıslar. Bugün sabah beslenmesini 16cc ye cıkarmıslar ama tolere edememiş tamamen beslenmeyi kesmişler. Bugün beslemeyeceklermiş. Kan almışlar, enfeks,yon yüzünden. Antibiyotikler yetersizmi diye düşünerek. Allahım çok korkuyorum. Hastaneden cıkarken elim ayagım tutmuyordu adeta. Duaya herzamankinden daha cok ihyiyacımız var.

Yagmurcum, inşallah saglıkla kucagına alırsın yavrunu. Bizlerin çektikleriyle sende karsılasmazsın umarım..

Ozlemcim cesaretini toıplamalısın canım. Allah büyüktür, alnımıza ne yazıldıysa onu görücesz bu dünyada. Sağlıkla ve hayırlısıyla kucagına bebeğini alacagın günlri inşallah burda görürüz. Hamileyim dedigin günleri inşallah duyarız.

Pitoscm senin hamilelik nasıl gidiyor?

Merakli_misafir arkadasım. Yanımda olduğunu biliyorum. Bugün duaya cok ihtiycım var. Kulaklarımda doktorun sözleri çınlıyor adeta... Allahım yardımcımız olsun... Amiinn...
canım güçlü olmaya ve ayakta durmaya çalışmak zorundasın malesef bunlar prematüre bebeklerin karşılaşağı sıkıntılar ciğerleri gelişemediği için oluyo bunlar keşke birkaç hafta daha kalabilselerdi içerde ama olmadı idil kazanıcak nazlı gibi kaybetmeyecek sıkma canını sen ferah tut içini dualarım idille

ilnarcim yarini kimbilir nasil bir heyacan ve sevincle bekliyorsun Insallah uzun uzun yaninda kalmana izin verirler, Idilin kilosu nasil simdi? Insallah mamalar yarar canim.yagmurcn sen nasilsin? Insallah hersey cok iyidir.
ben de cesaretimi toplayip bebek calismalarina baslamayi dusunuyorum, Insallah bu sefer saglikli bir hamilelik kisa surede nasip olur. herseyden cok krokuyorum, hamile kalmaktan da bir daha yine 22 ay bekleyip kalamamaktan da....yaw kizlar yeri degildi ama dokuldum birden, sizlere kendimi cok yakin hissediyorum...

allahım gönlüne göre versin arkadaşım işallah sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin senin gibi iyi kalpli hayırlı evlatlar

yazılanları tek tek okudum sevgili il-nar rabbim inşallah bebeğini sağlıkla eve getirmeni nasip eder ben 2 ay once 10 haftalık bebeğimi kaybettim ve çok ağladım siz çok güçlüsünüz gerçekten allahım size dayanma gücü ve güzellikler nasip etsin okurken bile dua ettim size ve sizin durumunuzda olan tüm annelere

Dualarıyla yanımızda olup bize destek olan güm arkadaşlarımdan Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin sizlere de..

Buygün ıdilimi görmek kısmet oldu, 2-3 dakikalık bile olsa cok mutlu oldum. Canım yavrum, öyle minik ki teyzeleri... Solunum cihazında olduğumuzu biliyorsunuz, ayarları biraz düşürebilmişler, fakat beslemeye henüz baslamadılar. Bugün de beslemeyi düşünmüyorlarmıs. Antibiyotik dozunu arttırdılar. Kültür için örnek alıp göndermişlerdi, sonuçları henüz öğrenemedik. Gördüğümde uyuklar vaziyetteydi, hareket etmiyormu dediğimde doktoru kuvein camından elini doktu biraz dokununca kımıldandı canım yavrum, keske bende dokunabilseydim... Ahh Allahım ahh, biran önce solunum cihazından kurtulabilse, onu kucagıma alsam v koklasam... Bizen haberler bu kadar.. Dualarınızı esirmgemeyin..

ah bebegım ya... umarım bı an once ıdılın gucunu kuvvetını toplar kavusur aılesıne...

maşallahh ilnarcım hep güzel haberlerle gel inşallah ve inşallah birgün evimizdeyiz bebişimizle haberini alırız... Rabbim idilimize güç kuvvet verisn

Amiinn kalbi güzel arkadaşlarım Amiinnn dualarınız için. Umarım kabul olur da ıdilim e kavusurum sağlıkla ve hayırlısıyla...

canim gordugune oyle sevindimki, kiyamam O'na nasil da uyurmus, uyusun da daha cabuk toparlansin annesi, Allah'im solunum cihazindan ciktigi gunleri de bir an once gostersin Insallah. dularimiz hic eksilmeden devam ilnarcim.

Bilgisayarın başına geçtiğim hergün hemen senin sayfanı açıyorum. ınşallah bugün güzel bir haber vardır diye. Son yazını okuyunca sevindim. Ayarları düşürmüşler. ınşallah kısa zamanda beslemeye de başlarlar. ınanıyorumki minik ıdil bu zorlu yolları aşacak ve hayata sımsıkı tutunan, çok güçlü bir kız olacak. Artık inşallah daha güzel haberler alacağız senden.

Amiiinnnn tüm iyi dilekleriniz için... Evet özlencim dün görebildim, çok kısa da olsa, görmüş olmak inan öyle güzelki... Keşke yanından hiç ayrılmasaydım...

Esincim, ayarları düşürdüler fakat beslemeye henüz baslamadılar. Bir an önce ventilatörden ve şu enfeksiyondn kurtulabilse diye dua ediyorum gün boyunca...

Bugün telefon edip sordum, süt getireyimmi diye, ama malesef bugün de beslemeyeceklermiş, henüz karnındaki şişi tam inmemiş. Yavrum kimbilir neler cekiyordur.. Allahım yar ve yardımcımız olsun, bir an önce sağlıkla çıkalım hastaneden..

Dualarıyla yanımızda olup bize destek olan güm arkadaşlarımdan Allah razı olsun, Allah ne muradınız varsa versin sizlere de..

Buygün İdilimi görmek kısmet oldu, 2-3 dakikalık bile olsa cok mutlu oldum. Canım yavrum, öyle minik ki teyzeleri... Solunum cihazında olduğumuzu biliyorsunuz, ayarları biraz düşürebilmişler, fakat beslemeye henüz baslamadılar. Bugün de beslemeyi düşünmüyorlarmıs. Antibiyotik dozunu arttırdılar. Kültür için örnek alıp göndermişlerdi, sonuçları henüz öğrenemedik. Gördüğümde uyuklar vaziyetteydi, hareket etmiyormu dediğimde doktoru kuvein camından elini doktu biraz dokununca kımıldandı canım yavrum, keske bende dokunabilseydim... Ahh Allahım ahh, biran önce solunum cihazından kurtulabilse, onu kucagıma alsam v koklasam... Bizen haberler bu kadar.. Dualarınızı esirmgemeyin..

canım yaa, keşke dr. senin de dokunmana izin verseydi ne olurdu sanki parmagının ucuyla eldiven takıp... okuyunca içimden öyle geçti..

Meraklı_misafircim keşke o minicik ellerine dokunabilseydim, keşke o minicik parmaklarıyla ellerimi tutsaydı.. Doktor teyzesinin elinin yerinde benim elim olsaydı.. Ama ne yazıkki keşkeler sonuç vermiyor bazen.. Olsun buna da şükür, en azından hayatta, en azından onu görmek nasip oldu... Yavrum zaten enfeksiyonla da mücade etmeye calısıyor, benden de dokundum diye enfeksiyon alacaksa ben dokunmamaya da razıyım şimdilik... Bir ömür boyu onunla olmak nasip olur inşallah...

sürekli takip ediyorum sizi umarım herşey güzel olur idile dokunursunuz dr dokundu dedin ya keşke annesi dokunsaydı annesini hissetseydi dedim içimden

merhaba arkadaşım.bende seninle aynı sebepten erken doğum yaptım.29+4 de 920 g olarak doğdu oğlum.yazılanları tamamını okumadan yazıyorum.doğrudan söze girmek istedim.ben istanbul tıp çapa fakültesinde 15 gün yattım.sürekli konrtoller,testlerden sonra ters akım başladığında doğuma girdim.çok şükür Allahıma 10 ay oldu bile.şimdi iyiyiz.kontrollerimize bile gitmeye gerek kalmadı,normal bir özel doktora başladık..
Kısaca çok zor hemde çok.helede benim gibi ilk çocuğunsa hiç tecrüben yoksa dahada zor.Hastahanede bu işi bilen hemşire ve doktorlar yanındayken hiç korkma.asıl maceran küçücük bebekle eve çıktığında başlıyor.sormak istediğin ne varsa özelden mesajda atabilirsin.severek yardımcı olurum.allah kolaylık versin.

Hayır Hazancım, ventilatörden cıkamadı henüz. Beslenmesini kesmişlerdi, dün baslamıslar sıfırdan. Bugün 4 x 8, yani 8 satte bir 4 cc ile besleyeceklermiş, toplamda 12 cc... Sil baştan başa döndük ne yazıkki. Bugün hastaneden aradılar, telefonuma baktıgımda cok korktum, korkuyla actım. Dün malzeme götürmüştük, neden arıyorlar, kötü sonmu diye cok korktum. Ellerim titredi adeta acarken. Kan istediler. Donör getirin kan degerleri düşük dediler. Bende hemen arkadaslaro aradım, sağolsun biri tutu da verdi. Allahım yardımcımız olsun. ınşallah atlatırız zor günlerimizi ve sağ salim evimizde görürüz kızımı. ıdilime meleğim derdim ama Nazlıdan sonra ona meleğim diyemiyorum, melek olup uçmasından korkuyorum... Allahım bize bağışlar inşallah yavrumu..

Hazan sen nasıl oldun, toparlayabildinmi? biliyorum acın cok taze ama ne diyecegini bilemiyor ,nsan işte..

Jennifer_Lopez, evet ilk cocugum.. sen neler yasadın? ne kadar kaldınız hastanede? Kaç gün sonunda ventilatörden cıktı bebeğin? bana yasadıklarını anlatırsan sevinirim..

Loveli, inşallah dediğin gibi olurda kızıma sağlıkla ve hayırlısıyla dokunmak, onu koklamak nasip olur.. onu öpmey ebile kıyamam gibi geliyor,enfeksiyondan korkuma..

Hayır Hazancım, ventilatörden cıkamadı henüz. Beslenmesini kesmişlerdi, dün baslamıslar sıfırdan. Bugün 4 x 8, yani 8 satte bir 4 cc ile besleyeceklermiş, toplamda 12 cc... Sil baştan başa döndük ne yazıkki. Bugün hastaneden aradılar, telefonuma baktıgımda cok korktum, korkuyla actım. Dün malzeme götürmüştük, neden arıyorlar, kötü sonmu diye cok korktum. Ellerim titredi adeta acarken. Kan istediler. Donör getirin kan degerleri düşük dediler. Bende hemen arkadaslaro aradım, sağolsun biri tutu da verdi. Allahım yardımcımız olsun. İnşallah atlatırız zor günlerimizi ve sağ salim evimizde görürüz kızımı. İdilime meleğim derdim ama Nazlıdan sonra ona meleğim diyemiyorum, melek olup uçmasından korkuyorum... Allahım bize bağışlar inşallah yavrumu..

Hazan sen nasıl oldun, toparlayabildinmi? biliyorum acın cok taze ama ne diyecegini bilemiyor ,nsan işte..

Jennifer_Lopez, evet ilk cocugum.. sen neler yasadın? ne kadar kaldınız hastanede? Kaç gün sonunda ventilatörden cıktı bebeğin? bana yasadıklarını anlatırsan sevinirim..

Loveli, inşallah dediğin gibi olurda kızıma sağlıkla ve hayırlısıyla dokunmak, onu koklamak nasip olur.. onu öpmey ebile kıyamam gibi geliyor,enfeksiyondan korkuma..

canım soruyosun değilmi doktorlara sağlık durumunu devamlı işallah sen mutlu sona ulaşırsın senin kuzucuğun daha güçlü çıktı nazlımdan allah gücüne güç katsın sağ salim çıksın.
ben bilemiyorum iki gündür geceleri hep nazlımı görüyorum rüyalarımda mogtan elime verilişini herşeyi tekrar tekrar yaşıyorum malesef keşke rüya olsaydı benim kızımda devam edebilseydi yaşamaya ama gücü yetmedi ama idil kazanacak savaşı dualarım onunla va nazlımla

Hazancım, evet doktorlara soruyorum durumunu. Hergün saat 2-3 arası doktorla görüşme oluyor, her gittiğimde aklıma gelen sorulareı soruyorum. Sımdi doktorla görüşmeden geldim. Malesef beslenmeyi yine kesmişler miniğimin. Tolere edememiş, karın kısmında şişlik varmış. Allahım tez zamanda kızım sağlığına kavuısur inşallah. Çok korkuyorum, Allahım bize bağışlasın.. Amiiinnn

Canım, inan Nazlıyı bende aklımdan cıkaramıyorum... O yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum.. Allah sabır versin demekten ve de senin için de dua etmekten baska da birşey gelmiyor ne yazıkki elden.. Allah hepimizin yardımcısı olsun, gönlümüze göre versin.. Amiiinnn

Hazancım, evet doktorlara soruyorum durumunu. Hergün saat 2-3 arası doktorla görüşme oluyor, her gittiğimde aklıma gelen sorulareı soruyorum. Sİmdi doktorla görüşmeden geldim. Malesef beslenmeyi yine kesmişler miniğimin. Tolere edememiş, karın kısmında şişlik varmış. Allahım tez zamanda kızım sağlığına kavuısur inşallah. Çok korkuyorum, Allahım bize bağışlasın.. Amiiinnn

Canım, inan Nazlıyı bende aklımdan cıkaramıyorum... O yüzden seni çok ama çok iyi anlıyorum.. Allah sabır versin demekten ve de senin için de dua etmekten baska da birşey gelmiyor ne yazıkki elden.. Allah hepimizin yardımcısı olsun, gönlümüze göre versin.. Amiiinnn

canım benimde dualarım idil ve yaşama sıkı sıkı tutulmaya çalışan bebeklerle serumla beslemeyi sürdürüyolarlardır bi şeklilde nazlıyıda 14 gün beslememişlerdi 14 gün sonunda süt istediler bizden heralde bi şekilde beslendi yoksa nasıl dayanır açlığa minicik bedenleri ben kaybetmiş olabilirim ama sizin için hala umut var idil kazansın mücadeleyi ve kollarında sağ salim çıksın küvözden işallah

ilnarcim yazdiklarini okuyorum surekli, dua etmeye devam, lutfen Idilin basarcagina inan ve aklina kotu seyler getirme, her gecen gunu bir yandan da Idilcigimizin hayat tutundugu gun diye dusun. sen cok guclusun ilnarcim, gecicek Allah'in izniyle bu kahredici bekleyis gecicek. Idil'den guzel haberler getirceksin Insallah bu hafta bize.

Back