• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Dopler akım kaybı nedeniyle erken doğum yapanlar yardım!!

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ilnarcim gozlerim doluyor icim urperiyor sen Idili anlatirken, Rabbim en kisa zamanda sizi birbirinize kavustursun, saglikla. bize evdeki gunlerinizi yazdirsin, fotograflariniza bakalim, Masallah diyelim.

Kalbi güzel canım arkadaşlarım.. Öyle güzel dileklerde bulunmussunuz ki, sizlerin mesajları bana güç veriyor, cesaret veriyor.. Allah hepinizden razı olsun.. Hiçbirinizi görmedim, ama sizlere öyle inanıyorum ki, dualarınız, mesajlarınız beni adeta hayata baglıyor. ıdilim le ilgili güzel seyler gelişir inşallah...

Pitoscum inşallah üçüzlerinle birlikte para da gideriz canım.. Bende yarı sakaryalı sayılırım. Annem oralı, neredeyse tüm yakınlarım da ordalar. ızmite geldiğinde beklerim canım..

Allah evlat acısı yaşatmasın yarabbim.. Amiiinnn....

ilnarcım bir hikaye var belki duymuşsundur birgün bir kelebek kozasından çıkmak için çırpınırken bir adam onu görürü ve acır hemen kozayı parçalar ve kelebeği dışarı çıkarır ama kelebek uçamaz ordan geçen başka bir adamda şöyle der sen aslında ona kötülük ettin eğer kozayı yırtmasaydın o çırpınıcak mücadele edicekti böylece kanatları güçlenicekti ve çıktığında rahatça uçabilicekti ama sen kozayı yırtarak onu bundan mahrum ettin yani demek istediğim canım kızın tam bir savaşçı olarak evine gelicek şimdi kozasından çıkarken güçleniyor ve çıktığındada uçup kanatlanıcak az daha sabır tatlım ben çok inanıyorum ona

ınşallah pitoscum, benim güzeller güzeli minik kelebeğimde, güçlenir ve yanımızda olur, kollarımızda olur her zaman...

ilnarcım bir hikaye var belki duymuşsundur birgün bir kelebek kozasından çıkmak için çırpınırken bir adam onu görürü ve acır hemen kozayı parçalar ve kelebeği dışarı çıkarır ama kelebek uçamaz ordan geçen başka bir adamda şöyle der sen aslında ona kötülük ettin eğer kozayı yırtmasaydın o çırpınıcak mücadele edicekti böylece kanatları güçlenicekti ve çıktığında rahatça uçabilicekti ama sen kozayı yırtarak onu bundan mahrum ettin yani demek istediğim canım kızın tam bir savaşçı olarak evine gelicek şimdi kozasından çıkarken güçleniyor ve çıktığındada uçup kanatlanıcak az daha sabır tatlım ben çok inanıyorum ona

ne güzel bir benzetme yapmışsın... il nar ın istegi bir an önce kuzusuna kavusmak her anne gibi ama sabırlı olması gerekiyor işte bu yüzden... sabrın sonu selamettir derler, sabrederek geçen bu günler idil in daha da güçlenmesini sağlıyor. ve idil in de zamanı geldiginde kozasından çıkacak annesinin kucagına dogru kanat çırpacak ve bir ömür boyu mutlu yaşayacaklar inşallah...

ıdilim hayatta olsun da teyzeleri, ben sabretmeye calısırım. O hayata sımsıkı tutunsun, onu koklayacagım günleeri düşünerek, hatta uykusuz geçireceğim geceleri hasretle bekleyerek, hayaller kurarak sabrederim artık... Canım yavrum, minik kelebeğim sımsıkı tutunsun da hayata, ben dayanırım artık ne yapalım..

Bugün tam sütü sağıyordum hastaneden telefon geldi. Canım yavruma kan gerekmiş, kand degerleri düşükmüş. Kanın ışınlatılması için istanbul kartala götürmenia gerekiyor dediler. Hemen eşimi aradım. Hastanede aldım soluğu. Ama ıstanbula gitmeye gerek kalmadı. Burda devlet hastanesine alınmış cihaz. Orda yapılacakkmıs. Doktorla görüşmemize gelince de: Malesef enfeksiyon degerleri 2 gün öncesine göre biraz yüksekmiş, o yüzden kullanılan antibiyotiği değiştirmişler, daha etkilisine başlamıslar. Beslenmesini aksam yine kesmişler, tolere edememiş, ama sabah yine az az baslamıslar. ınşallah sorun yasamayız. Yarın için de donör getirin kan hazırda bulunsun dediler. Onu ayarladık. Yarın sabah gittiğimizde hem donör götürüp kan verdişricez, hem de süt götürücem. Allahım ınşallah yavrum sağlığına biran önce kavusur. Dualarınızı bekliyoruz teyzeleri..

Pitoscum senin bebişler nasıllar? Gökçe, Eyman ve Taha iilermi? ınşallah canım sende kucagına alırsın sağlıkla....

ilnarcim bu enfeksiyon neden kaynakli bir de enfeksiyonun tam ne oldugu testle belli olmuyor mu? hangi ilaci kullanacaklarina dair kultur testi yapilmiyor mu? ya da bu test en basindan yapildi da daha belli olmayan sonuc bu mu? oyleyse de niye hala sonuclanmiyor.
ya kusura bakma cok sordum.

ilnar sabırlı ol arkadaşım senin yaşadıklarının aynısını 135 gün yaşadım ben...inşallah senin kuzun başaracak ve evinize dönecek..dualarımdasın yazmıyorum ama hep takipteyim...cesaret edemiyorum kusuruma bakma...:(

özlem80 premature bebeklerde sık raslanan bi sorun heleki ileri derecede ise sık sık enfeksiyon kapar ..ve bunu saturasyonlardan anlıyorlar yani nabız düşüor nefes alışı zorlaştığında hemen kan alıp kanı çalıştırıp anlıyorlar enfeksiyonu..ve bu kaçınılmaz ancak bağışıklık sistemi güçlenirse enfeksiyon riski azalır...Allahım çok zor bi süreç inşallah enfeksiyonu son bulur ve bi daha geçirmez :(

Bugün tam sütü sağıyordum hastaneden telefon geldi. Canım yavruma kan gerekmiş, kand degerleri düşükmüş. Kanın ışınlatılması için istanbul kartala götürmenia gerekiyor dediler. Hemen eşimi aradım. Hastanede aldım soluğu. Ama İstanbula gitmeye gerek kalmadı. Burda devlet hastanesine alınmış cihaz. Orda yapılacakkmıs. Doktorla görüşmemize gelince de: Malesef enfeksiyon degerleri 2 gün öncesine göre biraz yüksekmiş, o yüzden kullanılan antibiyotiği değiştirmişler, daha etkilisine başlamıslar. Beslenmesini aksam yine kesmişler, tolere edememiş, ama sabah yine az az baslamıslar. İnşallah sorun yasamayız. Yarın için de donör getirin kan hazırda bulunsun dediler. Onu ayarladık. Yarın sabah gittiğimizde hem donör götürüp kan verdişricez, hem de süt götürücem. Allahım İnşallah yavrum sağlığına biran önce kavusur. Dualarınızı bekliyoruz teyzeleri..

Pitoscum senin bebişler nasıllar? Gökçe, Eyman ve Taha iilermi? İnşallah canım sende kucagına alırsın sağlıkla....
işallah canım enfeksiyonu atlatır idil biran öncede yeniden annesinin sütüne kavuşur

Rabbim bir an önce şifasını versin kuzucuğunun annesii inşallahh sımsımsıkı tutunur..... Takipte aynı zamanda dualarımızdasınz

ilnarcım enfeksiyonuda atlatınca tekrar anne sütüne geçiceklerdir zaten çok azda verseler bu çok güzel biliyorsun kilosu ne durumda şuanda kakasını falan yapıyormu sorunsuz peki
bende dün gördün bebeklerimi kızımı birkaç güne kadar çıkarabilirlermiş okadar zayıf ve ufakki ilnarcım onun çıkmasına şaşaırıyorum maşallah yani oğullarımın daha belli değil oksijene ihtiyaaçları var ve emme refleksleri daha yok inş onlarda iyi olur allah yardımcımız oslun

Günaydın, sizi de habersiz bıraktuım. Cok yoğun bir haftasonuydu. Hastanelerde gecti son 3 günümüz. Canım kızımın Kan dedğerleri oldukça düşmüş, cuma gecesi saat 12 de doktor aradı hemen hastanede aldık soluğu, kan değerleri düşükmüş, yükleme yapacaklarmıs ama kanın ışınlanmasına ihtiyaç varmış. Işınlamayı da istanbul kartalda yapıyorlar. 1 ünite kan vardı lab. da 2 ünite daha eklendi, kızımdan alınan kanla kroslandı (yaklasık 45. dak. sürüyor kroslama) ve sabaha karşı 2.20 de yola çıktık, istanbula gittik yaptırdık ve sabah 5 de döndük. Yavruma o kanı verdiler.

Dün tekrar haber geldi, bu defa trombosite ihtiyac olmus. Donör bulduk. Saat 5 e doğru donörden alım bitti ve yine o kanı aıp istanbula gittik. Kartalda ışınlattırıp getirdik. Yavrum inşallah biran önce sağlığına kavusur. Çok korkuyorum. Allahım yardımcımız olsun. Hele gece saat 12 de tel geldiğinde beni görecektiniz. Öyle kötü oldum ki bir anda.,.. Allahım yavrumu bize bagıslasın, evlat acısı çektirmesin..

Dualarınızı eksik etmeyin arkadaslar...

Bu arada beslenme konusuna sil baştana döndük. Beslenmesi 1 cc oluyor, günde toplam 8 cc veryorlar.. Bugünkü doktor görüşmemizi sabırsızlıkla bekliyorum.. Yavrumla ilgili iyi şeyler duymaya öyle ihtiyacımız var ki.

Allah yardımcınız olsun gerçekten zor günler yaşıyorsunuz inşallahh iyi haberler alırsın bugün miniğinden

korkma canım, idil galip çıkacak bu savastan hayırlısıyla.. seni hep korkutan o telefonlardan biri yakında seni sevince bogacak inşallah. arayacaklar ve yarın taburcu ediyoruz idil i diyecekler... umutla iyi haberlerini bekliyoruz...

Back