Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar selam 7 aylık bi kızım var ve onun için püre yada çorba yaparken kendi dondurduğum sebzelerden (taze fasulye bezelye gibi) kullanmak istiyorum sizde kullanıyormusunuz kullanmamda bi sakınc avarmıdır bilgi olna arkadaşlar yazabilirmi lütfen sonuçta kış olunca mecbur bu sebzeleri kullanıcaznıcaz.
Milky Mommy Fresh&Daily
Kayıtlı Üye
kızlar selam 7 aylık bi kızım var ve onun için püre yada çorba yaparken kendi dondurduğum sebzelerden (taze fasulye bezelye gibi) kullanmak istiyorum sizde kullanıyormusunuz kullanmamda bi sakınc avarmıdır bilgi olna arkadaşlar yazabilirmi lütfen sonuçta kış olunca mecbur bu sebzeleri kullanıcaznıcaz.
Uygun şekilde dondurulduğu ve saklandığı sürece hiç bir sakınca yok canım. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.
fasulye denemedim ama bezelye oldukça tüketiyorum üstelik dondurulduğunda en az besin değeri kaybeden sebzeymiş bezelye bu nedenle gönül rahatlığıyla verebilirsin bebişine.. ben kilitli poşetlere koyuyorum bezelyeleri kullanacağım zaman istediğim ölçüde alıp pişiriyorum poşette ziyan olmuyo bilginize:) ha bu arada mısırda attım dolaba o da çok faydalı bebeklere mevsimiyken atın yani dolaba
peki bebeişlerin yemeklerine haftada kaç kez tavuk yada kıyma kullanıyorsunuz her gün konulmasımı gerekir yoksa haftada 2 vaya 3 kezmi.
canım benim doktorum bol bol köfte ver demişti yemiyorsa çorbalarına kat demişti haftada 1 kerede balık ben her gün katmaya çalışıyorum yoğurt çorbası olunca bitek katmıyorum tarhana şehriye hep katıyorum kıyma ve köfte sık yapıyorum eşimde çok sever
ben haftada 3 kez veriyorum yemeklerini ayrı yapıyorum kıymayı ayrı pişirip yemeğiyle karıştırıyorum birlikte pişince etin vitamini tam olarak alınamıyormuş öyle okumuştum bi yerde kıymanın suyunu çektirip az yağda pişiriyorum benim bebeğim 10 ay 1 hafta sizinkiler büyükse daha çok verilir belki ama şimdilik dr lar çok verilmesini önermiyorlar zira gün aşırı yumurta veriyorum proteinini alıyor eti şimdilik 3 kez yeterli görüyoum benim fikrim tabi:)
ben hergün kahvaltıda yarım yumurta sarısı veriyorumyanında labne bit tatlı kaşığı ve ayrı olarak hazırladığım meyve suyunun içine 1 yada 2 beb bisküvisi ve içine pakmez bulamaç yapıp veriyorum amam peynir ve yumurta ayrı veriyorum çok seviyo her gün yumurta verdiğim için yarım yarım veriyorum ayrıca pekmezini yoğurduna katmıyorum kahvaltısına katıyorum çünkü demiri bu şekilde daha iyi alıyo