• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dondurma Kilo Aldırır mı?

Teşekkür ederim jonquilla olumunekankayizsmile
O senin güzel görüşün ohaoldumsmile
Ama benn tatlı olmak yerine fit olmak istiyorum :sinifsinif:
Bi de dondurma kilo yapmasın , hem sevdiklerimle yaşıyım istiyorum :icecream:
Regl olucam saçmalama kapasitem uzayın derinliklerinden yankılanıyor sanırsam .eyvahedigeldismileohaoldumsmile:utangac:

Günde 2 kilo yemezsen bişeycik yapmaz hanımefendüü :hulya: ölçü bu bak :icecream: bu kadan yiyciin sadece :kahve:
 
yazın hergün yiyordum
diyetiyenime demiştim dondurmasız yaz düşünem diye oda akşamları ara öğünüme 3top dondurma veya 1 magnum after diner (minicik olanlardan) yazmıştı
 

Fenamı süt işde ilerde kemik erimesini önler birde arattım interneten yazı buldum kilo aldırıp aldırmadıyla alakalı

Dondurmanın yapımında süt ve süt ürünlerinin yanı sıra; şeker, glikoz şurubu gibi tatlılık verici maddeler, bitkisel yağ ve/veya süt yağı, çeşidine göre çikolata, kakao, meyve, fındık/fıstık, karamel gibi besinler, sahlep, kıvam verici, doğal ve doğala özdeş aromalar bulunur. Yüksek miktarda süt içermesinden dolayı besin değerleri açısından zengindir. Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra; A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunmaktadır.
Dondurmayı tüketirken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta, dondurmanın sağlık ve hijyen kurallarına uygun hazırlanmış olmasıdır. Özellikle dondurmanın yapıldığı sütün pastörize olması ve hazırlanırken mikroorganizmalarla bulaşının önlenmesi gereklidir. Süt, mikroorganizmaların üremesi için çok iyi bir ortamdır. Bu nedenle çok kolay bozulur ve sağlığa aykırı bir duruma gelir. Bu nedenle dondurmanın pastörize sütten yapılması ve hijyenik koşullarda üretilmesi çok önemlidir. İzinsiz üretilen veya son kullanma tarihi geçmiş ürünler asla satın alınmamalıdır. Ayrıca bu tür gıdaların servis edildiği soğutucuların yeterli soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz ardı edilmemelidir. Sağlıksız ve hijyenik şartlardan uzak dondurma ve buzlu ürünlerin tüketiminin hastalıklara davetiye çıkardığı unutulmamalıdır.
Dondurma aç karnına tüketildiğinde, iştah kapanmasına neden olabileceği için tokken tüketilmelidir. Midede kramp oluşturmaması içinse yavaş yenmelidir. Dondurmayı aniden yutmak mide kramplarına ve kasılmalara neden olur. Bademcik ameliyatlarından sonra bazı doktorlar da dondurma yemeyi tavsiye etmektedir. Bu tür durumlarda dondurma, komplikasyonları azaltır. Ancak solunum enfeksiyonu sırasında, yutak ve bademcik iltihaplarının tedavi sürecinde dondurma önerilmez.
Kilonuzu etkilemesi, günlük tüketilen kalori miktarı ve harcanan enerji miktarı ile ilişkilidir. Dondurmanın kalori değeri diğer baklava, pasta gibi hamurlu tatlılara oranla çok daha düşüktür, daha besleyici bir seçimdir. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programında haftada 1-2 kez dondurma tüketimi önerilebilir. Eğer sağlıklı ve dengeli besleniyorsanız, egzersizinizi yapıyorsanız dondurma tükenmenizde hiçbir sorun yoktur.
Özellikle çocuklarda fazla olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında ve enerji açığı olan çocuklarda dondurma tüketimi önerilir. Diyabet hastalarında da tatlandırıcı ile hazırlanmış dondurma piyasada bulunmaktadır. Yapılan çalışmalarda laktoz intoleransı olan kişilerde günde 2 kez dondurma tüketildiğinde intoleransa bağlı belirtiler saptanmamıştır. Dondurma yavaş sindirildiği için bu kişiler tarafından rahat tolere edilir. Zayıflama diyeti uygulayanlar da dondurma tüketebilir. Bu kişilerde tatlı ihtiyacını gidermenin, süt gereksinimini karşılamanın bir yolu olarak aynı zamanda diğer tatlılara göre düşük enerji içermesi nedeniyle önerilmektedir. Dondurma her mevsim ve herkes tarafından tüketilebilir.
Ancak özellikle çukulata kaplı dondurmaları tüketirken dikkat etmek gerekir. Çünkü bu dondurmaların doymuş yağ asidi oranı yüksek olduğu için kollesterol ve kötü huylu yağ asitleri yüksek olan kişilerin tüketmemesinde yarar vardır.


evet aynı yazıyı bende okudum nette. ben kilo aldım ama dondurma yüzünden almadım kiloyu. fazla abur cubur yediğimden ve hamur işi yediğimden ve kullandığım haplar yüzünden kilo aldım. yoksa öncesinde sürekli olarak dondurma tüketirdim hemde yaz - kış. ama paket dondurma asla yemem çünkü onlar full kalorili ve bana dondurma tadını vermiyor... Diyet yaptım 10 kg verdim. hala da vermeye devam ediyorum. Ve gün aşırı dondurma tüketiyorum. :16:
 
Dondurmayı çok severim, korkuyordum almaya, şimdi ennn beyazından eve biraz stoklayıp tatlı krizlerimde azıcık azıcık yiyebilirim demek ki :62: Dondurma olsun da çamurdan olsun :66:
 
aldırır tabii ki
ama en hafif tatlı da dondurma, o yüzden az aldırır
kilo sorunun varsa ekşili dondurma tavsiye ederim, limonlu vişneli vs. olanların kalorileri daha düşük
 
Arkadaslar valla bende dondurmayi cok severim simdi rejimdeyim pek yiyemiyoorum.gecen yaz sahlep sut ve sekerle dondurma yapmistim cok guzel olmustu ama seker vardi icinde tabi bu yaz yine yapicam icine seker degil tatlandirici stevya koymayi dusunuyorum o zaman deligibi hafif ve kalorisiz olur hergun yerim bende. Uzman tvde yapilisi var bi bakin isterseniz
 
hayatta en çok sevdiğim şey dondurmadır. hiç bir tatlıyı canım çekmez hatta şerbetli tatlıları hiç sevmem. ama dondurmaya bayılıyorum yaz kış yiyorum. diyetteyim bu aralar o yüzden haftada 1 kere yiyorm sadece.
 
yine tatlıların içinde en masum olanı ama gerçek dondrma olmalı keçi sütünden yapılmış. en düşük kalorilisi vanilyalı ve meyveli olanlar limon ahududu çilek gibi. en kaloriside çikolatalı olandır. çilekli ananaslı fruttare var kalorisi 55 sadece. çok canın çektiğinde ondan ye istersen.
 
küllahlı dondurmalar ve kornetler, bi kasede yiyeceğiniz dondurmadan daha fazla kilo aldırırmış ender sarç öyle söylemişti. dondurma seçiminde tercihiniz ise limonlu olmalıymış. ben haftada bi gün (şimdilik) izin veriyorum kendime, in love'ımı yiyorum vala :D 220 kaloriyi alıyorum. şerbetli tatlı yemekten evladır deyip.
 
Back