- 10 Ocak 2022
- 2.959
- 5.888
-
- Konu Sahibi Liona Esposito
Aöf'te sosyolojiden daha fazla istihdam alanı olan bir bölüm okumalısın bence. Hatta iki yıllık olursa daha iyi olur. Neden sosyolojiyi seçtin ki?Aciktan okuyorum ama lisans 4 yillik sosyoloji, burdan iyi bi yere ulasabilir miyim sizce? Ben atanirsam iyi bi yerde olurum diye düşünüyorum ama tabi bu da uzun bi süreç. Bi arkadas pastacilik vs önerdi aslinda mantikli geldi bana, bi arkadasim da diyorki bi toptanci bulup ordan ürün alip instagram dolap gibi yerlerde satmaya baslasan bi sure sonra duzenli gelirin olur belki de cok kazanirsin diyor ticaret en iyi kazanc yöntemi bence diyor, toptanci tarzi yerleri de aratirdim ama guzel seyler bulamadim hala o da aklimda ama. başka onerileriniz de olursa acigim.
Oyleydi ama biraz önce geldi annemin varligi da engel olmadi burda kalicak sanirim
Ben lisans okumak yerine terzilik, kontür kaş, protez tırnak gibi şeyler yapmayı öğrenmenizi öneririm.Ne önerirsiniz peki ne yapmak lazim ki kendime ve çocuklarıma yetebilmek icin
@Tahin Helva Açikogretimde lisans bölümüne kayitliyim, cocuklarla ne kadar olursa işte calismaya bitirmeye çalışıyorum ama onu da bitirince ne olacak ki cok umutsuzum, atanabilsem falan ancak öyle bi miktar kurtulus olur
Mesleki eğitim merkezine kaydolun, hem çırak kalfa usta sertifikaları alırsınız hem de aynı zamanda çalışırsınız.Bosanmayi iste tam da bu yuzden dusunuyorum, anasi biter babasi baslar babasi biter kiz kardesi. O biter erkek kardesi. Yarin bir gun yegen der kuzen der hep biseyler der yani. Ben bugun boyle oluyor diye sıtkımı sıyırmadim yarinlar da boyle olacak diye sıyırdım. Ama ben şurda hata yapıyorum hızlı yoldan çabuk meslek sahibi olayim para kazanayim vs gibi hayaller kuruyorum. Yani seneler sürmesini düşününce o ise odaklanamiyorum, bi an önce olsun istiyorum öyle de olmuyor. Ama böyle de bi arpa boyu yol alamıyorum
Planınız nedir peki,ne kadar zamanda nasıl bir şey hayal ediyorsunuz.bubarada ailenizin haberi var mi bu sıkıntılardanSuan bosanirsam ne olur nasil olur hepsini dusundum hesapladim olmuyor. Benim kendi parami kazanmam sart öncelikle. Bu sekilde mesleksiz işsiz güçsüz çocuklarla bi gelecegim olmaz. Keske zamaninda meslegimi elime alsaydim en büyük pismanligim
yıllardır sağlam çektiniz şunlardanEvet zaten bi meslek edinmem sart biseyler yapmam şart, bosanabilecek seviyeye gelmem şart çünkü başka türlüsü olmuyor. Doluya koyuyorum almiyor bosa koyuyorum dolmuyor hangi çözümü düşünsem elimde kaliyor illa. Aslinda bastan ailesine cok sınır cizdim ben cok mesafe koydum inanin gorseniz buzdolabi diyolardi bana. Ama istedigim kadar koyayim evdeki adam ben mesafe koydukca daha da yüz verdi hepsine.
Kesinlikle çok haklısınız.Konu sahibi boşanmayı düşünüyor ama öncesinde kendine iş ayarlamaya para biriktirip çocuklarına bakacak seviyeye erişmeye çalışıyor.Ne zaman boşanır bilemem boşanır mı onu da bilemem.Bazı kendini bişey zanneden ama hiç bir işe yaramayan boş insanlar gibi hani boşanacaktın sen dik durmayı beceremiyorsun flan da asla demem.Kendi tercihi belki işleri bir kez daha yoluna koyabilir.Başarabilir.Evliliğini kurtarabilir ama ne olursa olsun boşansa da boşanmasa da eş ailesini haddini bildirmesi gerektiğine inanıyorum.Çat çat yüzlerine söylemesi gerekiyor.Hiç kimse başka insanları evinde senelerce ağırlamak zorunda değil.İnsanlarda da biraz utanma arlanma olması lazım.Bir kayın yengesinin yanında bu kadar rahat olmamalı.Haddini bilmeli.Orada uzun zaman kalmayı düşünmemeli.Bunun ne kadar rahatsız edici bir durum olduğunun farkına varmalı.Kendisi farkına varmıyorsa konu sahibi sürat asıyorum anlayacak sanıyor ama yüzsüz nasıl anlasın.Direkt yüzüne söylemesi açıkça ifade etmesi gerekli….yıllardır sağlam çektiniz şunlardan
yüzlerine çat çat çat konuşmalısınız artık
eşiniz evde yokken ben senin gibisini görmedim x gerçekten sende sizinkilerde nu tuhaf insanlarsınız
beni ne zaman anlayacaksın biliyor musun evlenince.. senin eşin benim kadar sabırlı olmaz muhtemelen
şimdi bu evden sakince çık git.. sizin yüzünüzden ne evliliğimden ne yuvamdan bişey anladım
bu kadar.. net
Sanirim memleketine dönecekmis bir iki güne. İnsan yerine koyup insan gibi bilgi vermiyolarki o yüzden sanırım diyorum. Abisine öyle demis. Varligiyla hava attigi bir sürü arkadasi da istememis evlerine heralde ki gidecek yeri yok. Otelde kalmis bize gelmeden önce. Ama bunlar beni yine de ilgilendirmiyor teklifsizce gelip fütursuzca kalmasi sinirimi bozuyor. Ne kadar kalacaginin bilgisini bile net vermiyor ev sahibine. 1-2 gün daha bekliycem baktim daha da uzatıyor bu tarz bi konusma yapicam yüzüne. Esimden zaten artık hic beklentim yokyıllardır sağlam çektiniz şunlardan
yüzlerine çat çat çat konuşmalısınız artık
eşiniz evde yokken ben senin gibisini görmedim x gerçekten sende sizinkilerde nu tuhaf insanlarsınız
beni ne zaman anlayacaksın biliyor musun evlenince.. senin eşin benim kadar sabırlı olmaz muhtemelen
şimdi bu evden sakince çık git.. sizin yüzünüzden ne evliliğimden ne yuvamdan bişey anladım
bu kadar.. net
Lisans olsun istedim lisansta da secenekler kısıtlıydıAöf'te sosyolojiden daha fazla istihdam alanı olan bir bölüm okumalısın bence. Hatta iki yıllık olursa daha iyi olur. Neden sosyolojiyi seçtin ki?
Ne mezunusunuz?Evet zaten bi meslek edinmem sart biseyler yapmam şart, bosanabilecek seviyeye gelmem şart çünkü başka türlüsü olmuyor. Doluya koyuyorum almiyor bosa koyuyorum dolmuyor hangi çözümü düşünsem elimde kaliyor illa. Aslinda bastan ailesine cok sınır cizdim ben cok mesafe koydum inanin gorseniz buzdolabi diyolardi bana. Ama istedigim kadar koyayim evdeki adam ben mesafe koydukca daha da yüz verdi hepsine.
konunuzu daha önce okumuştum,hala aynı problemin devam etmesine üzüldüm açıkçası.Hic taviz vermiyorum, hatta cok üstüme gelinirse direkt kaynima soylicem acik acik belli edicem. Eşimle bişey çözülmüyor çünkü.
Bence anneni bir yere yollama bir meslek sahibi olmaya calis en cabugundan zor değilBosan demeyin demiyorum tabiki, şuan mümkün değil uzun vadede ben de düşünüyorum zaten bunu
Annem bizde, kaynim gitti coktan.Liona Esposito son durum ne? Anneniz gitti mi? Kaynınız sizde mi