Domuz Gribi hakknda ...

bugün haberlerde sokak röportajı vardı ve bir kadın diğer aşıları yaparken (tetanoz,çiçek aşısı vs)kimseye yaptırmak istermisiniz diye sorulmadı bu gerekli dedi ve yapıldı şimdi neden bunun kararını bize bırakıyorlar düşündürücü dedi.hakikaten öyle demek ki gerçekten güvenilir değil yarın öbür gün bi problem olduğunda biz size bunu zorla yapmadık ki bak buraya imza da attın diyecekler işin içinden sıyrılacaklar ve aşı olanlarn hiçbir söz hakkı olmayacak o zaman

Yazıların birçoğunu okudum bende sizler gibi kararsızım .Okuldan gelen kağıda ise yapılmasın işaretlediğim halde hala çok kararsızım.Bu gece Almanyada yaşayan eltimle görüştüm.Ailece grip olmuşlar hastanede tahliller yapılmış domuz gribi çıkmış.Normal gripten hiç farklı değil eğer hastane tahlil yapmayaydı anlamaycaktık dediler.Boğazlarımızda şiştiği için antibiyotik tedavisi olduk başka birşey yapmadık bol bol su tüketilecek dedi.İkinci kez bu gribe yakalanırsanız vucut mikrobu tanıdı için hastalığı anlamazsınız bile demiş doktor.Ve onların doktorlarıda domuz gribi aşısını önermemiş sadece normal grip aşısı olmadı iseniz onu olun demiş.Sözün kısası Alman doktorlar domuz gribi aşısına olumsuz bakıyorlarmış

ay valla bu konu beni depresyona soktu yaptırsan bi türlü yaptırmasan bi türlü tabii ki kendim için değil oğlum için endişeleniyorum okulan gelen kağıda hala cevap vermedim

ay valla bu konu beni depresyona soktu yaptırsan bi türlü yaptırmasan bi türlü tabii ki kendim için değil oğlum için endişeleniyorum okulan gelen kağıda hala cevap vermedim

sizin işiniz daha da zor.insan kendisi için kolay karar verir ama söz konusu çocuğuysa karar vermek gerçekten zordur.ben anne değilim ama her dişinin içindeki annelik duygusunu anne olmadan da bunu hissettiriyor sanırım.

Arkadaslar kiziminda iki gündür atesi vardi bende bugün kizim icin Doktoru aradigimda Dr gelmesine gerek yok siz gelin ilac verelim dedi, bende ama domuz gribi olabilir diye korkuyorum dedim ama oda zaten onun icin gelmesin diyorum varsa buradaki herkese bulasir dedi ben tam bir $ok gecirdim.
ozaman ne yapmamiz gerekir dedim evde dinlensin oda zaten normal bir grip gibi dedi,
esimde biraz rahatsizdi esim baska bir Doktora gidiyor ögleden spnra onun randevüsü vardi gittiginde anlatmis Doktor sasirmis asla bir Doktorun böyle birsey demeye hakki yok hemen getirin bana demis yarin arayacagim esimin gittigi DR a götürecegim kizimi,
Allah korusun iki gündür cok koruyorum, yarin götürdügümde Dr la konusacagim bu durumda bir daha kizimla benim Doktorumuza gitmiyecegim ve bütün dosyamizi isteyecegim ama isterken bir doktora yakismayan hareketinden dolayi baska doktora gittigimide söyleyecegim.
ayni seyi baska bir arkadasada yapmis onuda bugün ögrendim aradiklarinda anlattiginiza göre domuz gribi süphesi var cocugu getirmeyin kendiniz gelin ilac vereyim demis.
zaten buradada kizimin gittigi okulda 300 ögrenciden 70 in üzerinde cocuk hastaymis bazilarinda ve bir ögretmende domuz gribi cikmis ama okullari tatil etmiyorlar tatil olursa hasta cocuklarla hasta olmayanlar görüsüp daha cok yayilacagini düsünüyorlarmis.
A$iya gelince bircok arkadas a$i oldu doktorlarda a$iyi önermeye basladilar ama ben hala kararsizim olursakmi pisman olacagiz olmazsakmi bilmiyorum üff cok zor bir karar allah cümlemizi korusun insallah:Saruboceq:

öncelikle gecmis olsun canim.doktorunuzun yaptigi dogru bizim burda da eger süpheliysen domuz gribinden sen doktora gitmiyorsun oradakilerede bula$masin diye ama $u yanlisligi var doktorun eve gelmesi gerekirdi kontrol icin ve kan alip tahlile yollamaya benim i$yerimdede 3 kisi oldu ve atlatti.umarim sorunsuzca atlatirsiniz.Allaha emanet olun.:Saruboceq:

sana katiliyorum alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

alkisalkisalkis

hiç bu açıdan düşünmemiştim

bu da çok ilginç :1shok:
ben haberleri fazla takip etmiyorum.
gerçektende israilde domuz gribi vakası yok mu??

İsrail'de domuz gribi duası

İsrail'de bir grup haham, ülkeyi domuz gribinden korumak için uçakla duaya çıktı.

Yaklaşık 50 dini liderden oluşan grup önceki gün İsrail semalarında dualar edip, "şofar" çalarak dolaştı.

Geyik ya da koç boynuzunda yapılan şofar, Yahudilikte geleneksel olarak dini bayramlarda çalınıyor.

Yediot Aharonot gazetesine göre Haham İzak Batsri amaçlarının "salgını ve insanların bu yüzden ölmesini engellemek" olduğunu söyledi.

Batsri "Dua sayesinde tehlikeyi atlattığımıza eminim" diye konuştu.

Dua seferinin televizyonda yayımlanan görüntülerinde geniş kenarlı siyah şapkalar giymiş hahamlar, ileri-geri sallanarak Kabala kitabından dualar okurken görülüyor.

Bir tür Yahudi sufiliği olarak tanımlanabilecek Kabala'nın müritleri arasında ünlü şarkıcı Madonna da var.

İsrail Sağlık Bakanlığı'na göre ülkede bugüne dek 2 binden fazla domuz gribi vakası görüldü; hastalardan beşi yaşamını yitirdi.

Musevilikte de domuz temiz olmayan bir hayvan olarak görüldüğü ve eti yasaklandığı için, ülkede hastalık genelde "H1N1" diye anılıyor.

bu israilde yok olayı tamamen türk milletinin komplo teorilerine olan düşkünlüğünden, kafamıza taş yağsa isarilden bilecez, nasıl olurda tüm dünyayı saran salgın israile uğramaz, israilin üstünde görünmez bi bariyer mi var, yoksa israilliler androit mi de hasta olmuyorlar, çok saçma

Son düzenleme:
az önce yöneticiyle aynı asansördeydim doktordan geliyo elinde theraflu,hiç nefes almadım,konuşmadım hemen indim asansörden.hastalık heryerde.çok endişeliyim çoookk

En etkin Hastalik yapan sey zaten panik, sakin olun yahu, panik herseyin basli basi, panik olan zaten cogu seyi kapar, aha ben panik oldum da noldu, oglum domuz gribi oldu napalim simdi ? yani sakin olmak lazim, herseyin Allah'in izniyle gecirmeye dermani var .

ya ya ondan dolayı aşı olmamışlar.biz geçirdik hastalığı diyo.aman ne güzel başbakan aşı olmam der,bakan biz zaten hasta olmuştuk der.sonra bize paniği kalır.aşı olsak mı olmasak mı(madem çıksın anlatsın hastalığın seyri ne,hangi ilaçlar kullanıldı,ne kadar zamanda iyileştiler,hepimiz hasta olacaz belli,hiçdeğilse nasıl geçireceğimizi anlatsalar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…