Domuz Gribi hakknda ...

Dünyanın en ünlü tıp fakültelerinden ve uzmanlarından gelen bilgileri derlediğiniz zaman, H1N1 ya da Domuz gribiyle ilgili çok çarpıcı gerçeklerle karşılaşıyorsunuz:

Önce domuz gribinden dünyada kaç kişi ölmüş bu güne değin bi göz atalım: Tam tamına 160 ülkede 1154 kişi.

Avrupa'da 16 bin 556 kişi domuz gribine yakalanmış, ama 34 kişi ölmüş.(Artık domuz gribiyle ilgili istatistikler tutulmadığından, bu sayı artmış olabilir. Ama 2009 yılı ortalarında sayı böyleydi.)

Efendim, yaşamınız süresince:

1. Saldırıdan ölme ihtimaliniz: 331/1

2. Düşerek ölme ihtimaliniz: 250/1

3. Silahla vurularak ölme ihtimaliniz : 325/1

4. Zehirlenerek ölme ihtimaliniz: 1400/1

5. Araba kazasında ölme ihtimaliniz: 5000/1

6. Boğazınıza bi şey takılarak ölme: 5000/1

7. Suda boğularak ölme ihtimali: 9000/1

8. Şimşek çarpması sonucu ölme: 71.000 /1

9. Köpek tarafından öldürülme: 137.000/1

10. Küvette ölme ihtimaliniz: 807.000/1

11. Sele kapılıp ölme ihtimali: 713.000/1

12. Yataktan düşüp ölme ihtimaliniz: 2 milyonda bir.

Domuz Gribinden ölme ihtimalinizse: 8 milyonda bir. (Dünyada bin 154 kişinin öldüğünü temel alırsak)

Yani küvette boğularak ölme ihtimaliniz daha fazla!

Gelelim ortalığı velveleye veren diğer müthiş salgın hastalıklara:

Kuş gribi: Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) verilerine göre, 1 Haziran 2009
tarihine kadar kuş gribinmden ölen sayısı 436. Ama 1981'den 7 Temmuz 2009'a kadar 25 milyon kişi AIDS'den öldü.

Dahası da var; 2005'den bu yana Veremden 1.6 milyon kişi öldü.

Hani SARS hastalığı vardı ya? Yetişkinlerde görülen üst solunum yolları enfeksiyonu? Hani milyonları yok edecekti? Ölü sayısı 167!

Domuz gribine yakalanırsanız bi tek ilacı var: Tamiflu

Bu ilacın sahibi GILEAD SCIENCES AŞ. Bu lisansla, ilacı Roche 2016 yılına kadar üretiyor.

Tamiflu'ya bi göz atalım:

1. ABD 25 milyon adet ısmarlamış: Toplam 2 milyar dolar ödemiş.

2. Bugüne kadar 65 devlet de ısmarlamış.

3. Toplam 300 milyon adet

4. Fiyatı 70 dolar. Çarpın 200 milyonla.

Bu Firmanın yani Gilead Sciences AŞ'nin en büyük hissedarı ve Yönetim Kurulu Başkanı kim?

ABD Eski Savunma Bakanı DONALD RUMSFELD!

Özetleyelim: Her ay Güney Afrika'da 50 bin kişi AIDS'den ölüyor. Dünyada her gün bin 600 kişi gene AIDS'den yaşamını yitiriyor. Her yıl on binlerce kişi araba kazalarında can veriyor.

Her yıl sadece ABD'de 25 bin kişi cinayete kurban gidiyor. Her yıl 80 bin kişi veremden hayatını kaybediyor.

Ama biz kafayı neye takmışız? H1N1 Domuz Gribine!

Niye? Çünkü ilaç şirketleri ve onların beslemeleri, AIDS, Verem, ne bileyim ben kızamık, kabakulak ya da açlıktan para kazanmıyorlar!

Aşı olun olmayın... Ama önce gerçekleri araştırın, öğrenin.

Yaklasik 1 aydir ise basladim. Benimle birlikte ise baslayan bir bay vardi, ise basladiktan bir kac gün sonra kayiplara karisti. Meger rapor almis.

Yaklasik 2-3 hafta gelmedi. Bu hafta tekrar basladi ise ve basindan gecenleri söyle anlatiyor:

Rahatsizlanmis ve özel´e bir doktora gitmis. Doktor muayene etmis, ilac & rapor vermis ve eve göndermis. Güya soguk algini ve üsütme.

Is arkadasim iyilesmis ve son kontrolüne gitmis, doktor aynen söyle demis:

"Eee, sizin piskolojinizi etkilememek ve panige sokmamak icin söylemedik AMA siz domuz gribi gecirdiniz. Simdi iyilestiniz."
kafamçokkarıştı kötükedihüso

Yaaaaaa, bizim hekimlerimiz´de ayri bir dünyada yasiyor....bu adam kendi basina karar verip yinede ise gelseydi yada evde istirahat etmeden disarilarda gezseydi...??

Aklim almiyor valla......domuz gribinden korkan biri degilim ama hertürlü sorumsuzluk beni cildirtiyor....helde bu insanlar akademisyen ise..!!!!

klava: yuuuuuuhhhhhh artik!

Domuz gribin´den korkmuyorm ve asi olmayi hic düsünmüyorum.

H1N1 varligindan süphem yok ama diger salgin hastaliklar´da oldugu gibi bu kez´de Ticari amaclar takip ediliyor.

Kendi imun sistemimi kuvvetlendiriyorum en dogal sekilde ve genel hijyen kurallara uyarim...!

Korktugunuz sey basiniza gelir...bunuda unutmayin..!

Hadi HAYIRLISI!

arkadaşlar cok sukur ki yeğenım domuz grıbı değilmiş :) cok sukur sımdı cok ıyı maşallah allah herkeze ııyılık nasıp etsın...

böyle bişeyi sanırım bende yaşıyorum. salı gününden beri çok yüksek ateşim var 38,5 -39 arası. aşırı öksürüğüm var hafif bulantılarım var salı gününden beri kaç tane doktora gittim herbiri başka bişey diyo. biri sinüzit dedi biri grip dedi biri nezle dedi en son gittiğim doktorda bronşit dedi. ama ya domuz giribiyse..3 aylık bebeğim var eğer gerçekten domuz gribiysem ve söylemiyolarsa ve kızıma bişey olursa iki elim o doktorların yakasında olacak:mymeka:

oo geçmiş olsun canım benim. sen doktordan mutlaka kan tahlili iste. en azından için rahat etsin minik bir bebek var ortada. değilsindir inşallah tatlım a.s.

oo geçmiş olsun canım benim. sen doktordan mutlaka kan tahlili iste. en azından için rahat etsin minik bir bebek var ortada. değilsindir inşallah tatlım a.s.

saol canım. şimdi biraz iyiyim ama ateşim bi düşüyo bi yükseliyo yarına kadar böyle devam ederse yine gidicemkaydirigubbakcemile inşallah korktuğum gibi değildir

merhabalar ilk olarak rahatsız olanlara geçmiş olsun diyorum

oğlum bu sabah 6 da ateş içinde uyandı!!!!!
evde hiç ateş düşürücü yoktu sadece sudafed sabahtan beri onu veriyorum gündüz iyiydi şimdi yine ateşli viks sürdüm pamuklu kıyafetler var üzerinde öksürük hafif yarına kadar beklemeyi düşünüyorum karın ağrısı falan şu an yok yemek saati iştahı çok iyiydi tavuk suyu çorbası yaptım öncesi tarçın şurubu içti yemek sonrası 2 tana nar yedii gece yarısı adaçayı içti offffff şimdi ateşli! napıcam adını bile anmak istemiyorm o meredin

Kızlar tekrardan herkese merhaba daha önce domuz gribi aşısıyla ilgili bir yazı paylaşmıştım sonra yapılan yorumları takip etme fırsatım olmamıştı bugün yeni okuyabildim o yüzden yorumum biraz geç oldu ama söylemeden edemiycem kusura bakmayın !!
Yazıma bunlar şehir efsanesi insanların aklını bulandırmayın şeklinde yorum yapılıp her ülkede bu grip var denmiş tamam her ülkede var bunu kabul ediyorum ama bende şunu sormak istiyorum o halde neden bu aşı sadece Türkiyede yapılıyor Amerikada ıngilterede niye yapılmıyor :uhm: Yapmayın Allah aşkına asıl siz insanların aklını bulandırmayın insan hormonlarının bozulacağını bile bile nasıl böyle bir şeyi yaptırır :1no2:

bizyaptırmıyoruz

vallahi arkadaşlar sanırsam biz evde teker teker bu gribi yaşadık, önce kızımla başladı dr a gittik d. gribi çünkü şu an yaygın virüs bu virüs dedi.. aradan 16 gün geçti tabi kızım 1 hafta raporla evde ıstirat edip iyleşti.. ve ben terli bir şekilde dışarı çıkma yanlışıyla aynı şekilde belirtilerle dr a gittim ve bana grip artı bronşit teşhisi kondu, kızıma sadece grip ilaçları verildi bana artı antibiyotik..tam ben kendimi toparlıyorum derken bugün eşimde ateşlendi, onada sadece grip ilaçları ve istirahat dendi.. ( tabi bu esnada bol bol bitki çayları meyve suları içiyoruz)bakalım inşallah hastalık o hastalıktır dr lar doğru tahmin ediyordur da bağışıklığı böylece kazanmış oluruz..
birde dr umuzun dediğine göre bu virüs eve girdimi muhakkak diğerlerinede geçermiş zayıf anında insanın devreye geçiyormuş..
size bizim üçümüzünde yaşadığı belirtileri yazmak istiyorum başlangıçta küçük küçük kuru öksürük 2-3 gün sürüyor, baş ağrısı ve ardından yavaş yavaş yükselen ateş halsizlik,vücutta ağrılar (kızımda istifra etmede oldu) ve ilerliyen safalarda balgam oluşuyor ve ilaç tedavisiyle kendinizi iyi hissettiğinizde ise 4-5 gün içinde geriye balgamlı bir öksürük kalıyor.. tabi bu bizim yaşadığımız şekli vücut direncine göre değişir ama başta ki kuru öksürük çevremde geçiren herkeste olmuş.. inşallah heres hafif bir şekilde atlatır bu olayı...

Son düzenleme:

haklısın cnm malesef göremiyorlar bişeyleri buna neden olan neden birazda galibaa medya insanların ilgisini nereye çekeceklerini iyi biliyorlarr biz bunları yıllardır konuşuyorduk olacak diye hatta türkiyenn şu anki durumunu bile kayınpederim söylemiştii!!!!! çok fazla hayal gücü geniş demiştimm kendi kendime
olsun bunları farkedenleride görmek beni mutlu ettiyerimseniben

hadi bakalim simdi bu gece haberlerde cikti vürüs degisime ugramis.simdi ne olacak..

laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae-tatlicadiarzu-hiç sorun yok valla vücud domuz gribini zaten bilmiyordu öğrendik şimdi bunuda öğreniriz yaşıyoruz daha bugün hastahanedeydim laelaelaelaelae

çarşamba sabahı kızımı okula göndermek için kaldırdığımda,ağladığını gördüm,
_anne ben okula gidecek gibi değilim dedi...bende göndermedim.öksürüğe ateşte eklenince öğleye doğru hemen doktora götürdüm.kızım gripti...bizi korkutan kısmı ise kızımın grip olması değil,kronik astım bronşit olmasıydı....ilk geceyi çok zor geçirdik,sürekli ateşi vardı,ben o gece hiç uyumadım....neyse ilaçları,bol vitamin ve gıda desteğiyle(arı sütü polen karışımlı bal,ceviz,c vitamini barındıran gıdalar vs.)biraz biraz atlattık gibi,
hemen akabinde banada bulaştı,benim ikinci günüm,kırgınlık ve bol öksürük var,aksine bendede kronik hastalıklardan bol miktarda mevcut(kalp,akciğer hastalıkları gibi)
hanımlar hepinize tavsiyem korkmayın,diğer griplerden bence tek farkı daha bulaşıcı olması ve daha sinsi adı gibi....
bol su için ve sebzelerden,meyvelerden bol bol yararlanın,biz son bir aydır bol bol nar suyu içiyorduk,kızımın hastalıkları yüzünden her zamankinden dahada çok ağırlık veriyordum sebze ve meyvelere....sizede tavsiyem budur....zayıf yakalamassa bence sorun yok....unutmayın biz risk grubundaydık...çok şükür atlattık gibi....

Benden de size pratik bilgiler ve yapılacakların özeti;

spreyli kolonyalar ve ya spreyli el antiseptiklerinden alın. Jelden daha iyi çünkü herhangi birşey olursa havaya çevrenize bulut gibi sıkma şansınız var. Evinize hasta biri geldi diyelim hemen sıkarsınız bu havada asılı kalan virüsleri öldürüyor. otobüste markette yakınızdaki birileri hapşırdı baktınız olacak gibi değil rahatsız oldunuz hemen parfüm sıkar gibi sıkarsınız üstünüze. Hiçbirşey yapmamaktan iyidir.

Otobüste sağda solda biryerleri tutunca elleri yüzünüze götürmeyin, burnunuz kaşındıysa bırakın kaşınsın. Ya da önce antiseptik jellerle / spreyle ellerinizi dezenfekte edin.

Beslenmeye dikkat edilecek. Kefir için. Keçiboynuzu yiyin, Ekinezyalı çay için çay kapsüllerden daha etkili olabilir, bal yiyin antiviral / antibakteriyeldir ve bağışıklığı güçlendirir. Çinko, C ve D vitamini alın. Beslenmeniz dengeli olsun sadece sebze meyve değil, et süt ve yumurta da çok gerekli. Protein vücuda hem güç hem direnç verir. Kırmızı et yemek lazım.

Bizim turuncu kabuklu kuru soğan çok iyi bir mikrop öldürücüymüş, soğanı kaynatıp buharıyla havadaki mikropları öldürmek mümkünmüş, gene soğan yendiğinde mikrop öldürücü etkisi var. Adaçayı ile gargara yapılması da etkili ama hamileler dikkatli olmalı.

Sirke de mikrop öldürücüdür. Kulak çubuğunu sirkeye batırıp burun deliklerinin içine sürüldüğünde nezleye çok iyi geliyor vücuda burun yoluyla girebilecek virüsleri de toptan önlemiş oluyorsunuz. Bir de günde 1 çorba kaşığı sirke 1 bardak sıcak - ılık suya konup düzenli içildiğinde kanın asit oranını artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Özellikle çinliler gripten korunmak için bunu yapıyorlar. Tadı hiç hoş değil ama etkili napalım.

Meyveleri de iyi yıkayın markette kimler dokundu kimler üstüne hapşırdı bilemessiniz. Paralara da dikkat edin, para tuttuktan sonra ellerinizi jel ve ya spreyleyin hatta ben çantamdaki paralara da sıkıyorum o spreylerden virüs varsa başka şeylere bulaşmasını önler örneğin cep telefonu gibi.

Maske hiç işe yaramıyormuş bu arada... Ama genede evde biri hastalanırsa eşyalarını yıkarken ve ya hastaya bakarken takmakta yarar olabilir.

Uykunuza çok dikkat edin, uykusuzluk bağışıklık sisteminin baş düşmanıdır. Şekerli gıdalar ve sigara da aynı şekilde...

Üşütmeyin, stresten uzak durun, öpüşmeyin, tokalaşmayın sadece kendiniz için değil, sonuçta siz de hastalığı almış ama kuluçka devresinde başkalarına bulaştırıyor olabilirsiniz.

Daha aklıma gelirse yazarım. Sizinde öğrendiğiniz / bildiğiniz yararlı bilgiler varsa paylaşın hepimizin ortak bilgisi artsın bilinçlenelim.

hastanedeydîm demekle.hastami oldunuz?öyleyse cok gecmis olsun
laelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelaelae-tatlicadiarzu-hiç sorun yok valla vücud domuz gribini zaten bilmiyordu öğrendik şimdi bunuda öğreniriz yaşıyoruz daha bugün hastahanedeydim laelaelaelaelae

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…