Döllenme olmuyor, artık yoruldum

Bir sürü sıkıntı ile ameliyat olmuş, defalarca kimyasal gebelik yaşamış bir insan olarak sizi anlıyorum. 6. Tüp bebeğinde bebeğime kavuştum. Üstüne, erken doğum yaptım bebeğim 81 gün yoğun bakımda kaldı. Şimdi ise yanımda şükürler olsun. Allah nasip ederse olmayacak şey yok.
Tabii ki o dönem zordu, çok zordu şimdi siz umutsuzluğunuzu yazınca o günlerim aklıma geldi. Size klasik bir söz söyleyeyim yaşınız çok genç. Kendiliğinden hamile de kalmışsınız, bence umudunuzu kaybetmek için çok erken

Merhaba, yaşınız çok genç. En azından denemeye ve beklemeye vaktiniz var. Buna şükredin.Ben de 40 yaşıma girmek üzereyim ve sabırla 2.toplama için gidip geliyorum. Daha transfer aşamasına bile gelemedim. Benim gibi 40 yaş ve üzeri çok kadın var tedavi gören 1 tane yumurta görebilmek için. Ben inanıyorum Allah ol derse olacak. Sadece vakti var. Umarım en kısa zamanda evlatlarıımıza kavuşuruz

Son düzenleme:
Merhaba,
Geçmiş olsun. Uzulmenizi çok iyi anlıyorum ama yaşama sevincini kaybecek boyuta gelmesin bu uzuntunuz. Allah herşeyin hayırlısıni versin. Çok üzülürsün Allah verir sonra da öyle bir sınav veriski keşke olmasaydı dersiniz. Bı tanıdık bir kaç ay önce trafik kazadinda 16 yaşındaki oğlunu feci bir şekildede kaybetti. Ve tek çocuğuydu. Çok uğraşmış yıllarca olsun diye. Cenazesinde keşke olmasaydı demiş. Ben hep bunları düşünüyorum diyorum ki tek üzüntüm bu olsun. Ben de 41 yaşındayım benim de olmuyor. Haa bunları size söylüyorum ben üzülmüyorum muyum tabi ki ben de çok üzülüyorum ama diyelim ki olmadı evlatlık almayı düşünüyorum. Düşünsenize anne baba bir yuva hasreti çeken yüzlerce masum melekler var çocuk esirgeme kurumlarında. Neden olmasın.

Nasil oluyor yani yumurta büyütmek icin kullandigimiz igneleri kullanmadan mi oldu tedaviniz?
Kac yumurta toplandı?
Hayır başta da belirttim aslında
Şimdi sıfırdan yumurta geliştirici ile yumurtalar büyütüp toplanıyor
Laboratuvar ortamında döllenme işlemi gerceklestiriliyor
Bizim sorunumuz döllenme olmaması olduğu için yumurtaya kalsiyum iyonifor yöntemi sperme ise mikro çip işlemi uygulanıp embriyolar takip ediliyor. Oluşan embriyolar da donduruluyor.

Normal dondurma transfer işleminde rahim kalınlaştırmak için estrofem hap başlanır. Bende o baslanmiyor adetin 2.3.gunu yumurta takibine gidiyorum vücudun kendi yumurtasını buyutmesinin takibi yapılıyor ilaçsız bir sekilde. Normalde her ay vücudumuz 1 adet yumurta büyütüp catlatiyor ya onun takibi yapılıyor. Sadece tedavide yumurta çatlatma ilacı kullanılıyor kiste dönmemesi açısından daha sonra emriyonun günü hesaplanıyor benim 3.gun embriyoyusu idi çatlatma iğnesinden 5 gün sonra transfer işlemi gerceklestiriliyor. 5.gun embriyosu çatlatma iğnesinden 7 gün sonra transfer olur muhtemelen.
Yani vücut embriyoyu dışardan olarak değil kendi büyütüp catlattigi yumurta olarak görüp kabul ediyor. Buna natural transfer deniliyor
Hatta transferden önce çatlatma işleminden sonra ilişki tavsiye ediyor doktor

Teşekkür ederim

Ayni yastayiz canim benimde once este sayi yetersizdi benim yumurtalarim iyiydi rahim iyo dendi sonra onun sayi duzeldi bu sefer benim yumurtalarim kalitesizmis kontrolde 7-8 yumurtan var gayet guzel deniyor umutlaniyorum opuya girince 3-4 anca yumurta toplaniyor onunda 1-2 si dolleniyor onlarda orta kalite yeni transferimi oldum beklemedeyim tek embriyomla orta kalite olmazsa tekrar sil bastan baslamaya gucum kalmadi

Son düzenleme:
Ne güzel sorunu çözmeye çalışan, sonuca ulaşmaya çalışan bir doktorla karşılaşmışsınız, olmuyo diyip göndermemiş hep gözlemi devam etmiş tespitleri doğru çıkmış. Bizimle de paylaşır mısınız hangi doktor acaba

Cok teşekkür ederim güzel anlatmissiniz ama bizde embriyo 3. Güne bile istenilen sekilde gitmedi hep bozuk gidiyor
yumurta kaynakli deniliyor..
İnşallah bizimde nasibimizde vardir..

İnsanların bu paldır küldür konuşmalarına tahammül edemiyorum aynı şeyleri düşünüyoruz yalnız değilsin karşındaki insanın içinde ne yaşadığını bilmedikleri için yada bilipte umurlarında olmadığı için mi tartışılır benimde psikolojim alt üst 1. tüp bebek tedavisi negatif 26 yaşındayım 2.5 yıldır evliyiz ve tüp bebek yaptırdığımızı eşim ve ben dışında kimse bilmiyor en iyisi buydu buna rağmen sorular beni çok yıpratıyor Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Bu sorulardanda insanların baskıları ve iğrenç tavırlarındanda bıktım çok cahil insanlar var bana neler ettiler ama boşverin çevreyi değmiyor..sizi anlıyorum 3 yıldır bende uğraşıyorum ama tüp bebeğe gidemedik daha neden döllenme olmadığını söylüyorlarmı acaba? Hangi durumlarda döllenmezmiş .. cok ilginç ama mutlaka vardır bir çaresi lütfen üzülmeyin cok gençsiniz 31 yaş ne ki !!!

Allah onu karşımıza çıkardığı günden razı olsun. Kendisiyle tedavinin başında birde zıtlaştık ya
Ahmet Zeki Işık doktorumuz kendisi ve ekibi ilk kez dondurma ve çozdurme islemeni yapan kişidir
Ayrıca TSRM üreme sağlığı ve infertilite derneği başkanı

Cok teşekkür ederim güzel anlatmissiniz ama bizde embriyo 3. Güne bile istenilen sekilde gitmedi hep bozuk gidiyor
yumurta kaynakli deniliyor..
İnşallah bizimde nasibimizde vardir..
Sorunumuz birebir aynı
İlk kez Ahmet hocamız labaratuvar sonucunu görmeden önce ilaç dozundan kaynaklı olarak dozu düşürdü yumurta toplama işlemini gerçekleştirdi.
Daha sonra toamadan sonra döllenme istenilen oranda olmadı,embriyolar istenilen şekilde ilerlemesi tedavimiz 2.gununde transfer aşamasına geçilmeden iptal edildi.
Bir sonraki denememizden önce bana ve eşime ayrı vitaminler verdi
Yumurta toplandıktan sonra yumurtaya calsiyum iyonofor
Spreme ise mikroçip işlemi ile embiriyolar 3.gune ulaşıp donduruldu.
İlk transfer işlemi için 2 tane cozduruldu 1 tane transfer edildi vücut yabancı cisim olarak algıladığı için kabul etmedi.
2.transfer işleminde natural hazırlık yapılıp transfer işlemi gerceklestirildi çok şükür kızım şuan 4 yaşında ellerinizden öper
Umutsuz kesinlikle olmayın
Bu yol çok zor Rabbim karşınıza merhametli vicdan sahibi insanlar çıkarsın
İlk merkezle devam etsek şuanda bilmem kaçıncı denemede aynı konumda kalmıştık

Benimde bahcecide 15 yumurtadan hiç biri 5. Güne ulaşmadı gelişimleri cok kötüydü merkezi değiştirdim medicalpark ta 14 yumurta dan 3 tane 5. Gün embriyosu elde ettik bi gidip görüşseniz

Merhaba özelden hangi merkezlere gittiniz yazar mısınız biz izmirdeyiz

canımmm ne olur kendını bırakma ,
inan ki herşey çocuk değil.. bız de 5 yıldır evlıyız.. 4 yıldır bebek denemesı , asılama, tup bebek surecındeyız ..
duymadıgım doktor önerısı, koca karı bıtkılerı , aa hala mı yok cocuk, neden olmuyor vs... kalmadı..
1 kımyasalım var, 1 dıs gebelıgım,1bos gebelıgım(tup bebek ıle)..
3 kayıp.. tabi Rabbım beterınden korusun .. daha da kötü olabilirdi ..
ama ne yapalım elımızden gelenı yapıyoruz gerızı tevekkul , Rabbım ol demeden olmuyor ..
eşin sperm dna hasarına falan baktırdı mı?
ınsallah saglıkla hayırlı evlatlar versın Allahım hepimize ..

Merhaba nereye gittiniz peki ? Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin benimde ilk tüp bebek denememde 10 yumurtadan hiç biri döllenmedi transfer yapamadı hoca ama sebebini açıklayamadıda olmadı bidaha denicez bu ayki yumurtalar demek böylemiş fln dedi biz de napcaz eşimle bilmediğimiz konu sustuk tamam dedik bidaha deniyelim ama hormon aldığım için bekleyelim biraz belki kendiliğinden kalırsın dedi kısmet ama ben sanmıyorum Allahtan ümit kesilmez bi umut bekliyorum işte sizin yazınızı okuyunca tekrar bi heyecanladım :)

Mesajınızı şimdi gordum. Birebir 1.mwrkezde bize denilenlerin aynısı denmis. Ben bunu kabul etmiyorum bu ay böyle denk gelmiştir gibi seyleri insanları para makinesi olarak görmeye hiç bir merkezin hakkı yok.
Öncesinde tüm tetkik ve tahliller yapıldı ise sorun elbet görünür.

İnşallah gonluzce herşey güzel olur rabbim bu yolda tüm emek verenlerin isteyenlerin yardımcısı olsun

Merhaba Melike Allah bağışlasın. Aynı sorunu yaşıyorum bende pcos eşimde hafif varikosel var. Ancak amh ve sperm değerlerimiz iyi. Yeterli yumurta ve sperm var; ancak döllenme olmuyor. Bir kez bir tane kaliteli embiriyoyu piezoelektrik ile oluşturdular ve de pozitifi aldım. Ancak oğlumu 18haftalıkken kaybettim maalesef. Şimdi yeni bir merkez bakıyorum, senin hangi merkezdi?

Merhaba.yazınızı okudum..Bende sanırım estrofem kurbanıyım oncekılerde.Hangi merkezde cocugunuz tutundu acaba?Ben su an Aret Kamar dayım
Merhaba Aret Kamar dan memnun kaldınız mı? Onun tane tane toplama meselesi benim aklıma yatıyor; ancak laboratuardan emin olamıyorum orada. Sizin nasıl geçti süreciniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…