• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dolaylı yoldan nasıl anlatabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşim gelirlerse yapacak birşey yok diyor. Bende dedim sen konuşamazsan ben konuşurum arabasını alsam mı almadam mı düşünüyorum, valizleri bagaja sığdırabilecek miyiz vs diye düşünüyorum diye anlatırım dedim. Ona göre karar verir dedim.

Hiç öyle konuşmayın.

Eşler konuşmuş ama dusunememisler oto koltuğunu . 3 çocukta oto koltuksuz yolculuk yapamaz, bu çok büyük risk olur ve üstelik cezası da var.

Sigmamiz mümkün değil deyin. Gerisini onlar düşünsün.

Erkekler herkese hayır diyebiliyor ama işin icinde kendi çekirdek ailesi olunca onlar adına asla hayır demiyorlar.

"aptallik yaptigim anların çok olacağına , kriz çözücü olamayacagima , çekirdek aileme çile çektirme uğruna aileme hayır demeyecegime söz veriyorum ve evet diyorum desinler bari nikah masasında.

En azından kadın hazırlıklı olur.

Eltniz öne binecek
Siz de arkada çocuklarla kafayı yiyeceksiniz.
Bwbwgnız oldugu icin öne binemezsiniz.

Yol 5 saatmiş.cok zor valla

Bebeğe zehir olacak ama bunu anlamazlar. 5 saat sabredicez yapacak birşey yok alışacak vs diyecekler. Hele de kv aman ne olacak 5 saat sabrediverin otobüste sefil mi olsunlar diyecek arayıpta hatta onlarsız gidersek neden almadınız der kesin.

Bu durumda ben olsam gitmezdim
Bebeğim eltimin keyfinden önemli
Ona o eziyeti çektirmezdim
Cam açamazsınız sürekli bebek var
E o kadar kalabalık arabada kapalı da duramazsınız, sıcak olur, kokar
Bebeğe yazık

Eltniz öne binecek
Siz de arkada çocuklarla kafayı yiyeceksiniz.
Bwbwgnız oldugu icin öne binemezsiniz.

Yol 5 saatmiş.cok zor valla
Eltimin de bebeğş var 1 yaşında o nasıl mne bşnecek ben kimsenin çocuğuna bakamam arkada.

Bu durumda ben olsam gitmezdim
Bebeğim eltimin keyfinden önemli
Ona o eziyeti çektirmezdim
Cam açamazsınız sürekli bebek var
E o kadar kalabalık arabada kapalı da duramazsınız, sıcak olur, kokar
Bebeğe yazık
Bir insan neden kardeşine kardeşinin eşine hayır dşyemez neden onlar bu kadar kıymetli olue anlayamıyorum.

İşte düşünmeleri lazım ama düşünmüyorlar. Herkes işine geldiği gibi davranıyor.
Karşımızdakiler düşünmez biz düşünmelerini sağlarız. Yıllarca babam amcamlara hayır diyemedi annem yıprandı. En son işte yengem amcam aa bizde gelicez köye dedi anneme yer kalmadı arabada babam hayır diyemedi :))

Eltimin de bebeğş var 1 yaşında o nasıl mne bşnecek ben kimsenin çocuğuna bakamam arkada.
Ben büyükler sandım. E tamam işte
Baslı başına dolaysız yönden direkt söyleyeceğiniz bir durum bu. Acaba eşiniz niye düşünemedi? 2 bebekli anne arkada nasıl gitsin? Öne biri oturmalı ama çocuklara zaten yasak.
Açıkca söyleyin, bırakın isteyen alinsin isteyen darılsın. Çocuğu bahane edin. 1 yaş cok kucuk

Karşımızdakiler düşünmez biz düşünmelerini sağlarız. Yıllarca babam amcamlara hayır diyemedi annem yıprandı. En son işte yengem amcam aa bizde gelicez köye dedi anneme yer kalmadı arabada babam hayır diyemedi :))
Eee sonra ne oldu?

Açık açık konuşun ima etmeden bu tarz inanlar anlamazlar eskiden çocuk yoktu gidiyorduk ben arkada bebeği yatırır yanına oturursam emzir koy anca biz sığarız arkaya de kısa yol olsa idare edilir ama 5 saat kucakta eziyet olur sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez

Eee sonra ne oldu?
Annem sinir hastası oldu 1 hafta kendine gelemedi hasta oldu. Cenaze vardı memlekete gidiceklerdi babam anneme sen gelme çıkcaz demiş sonrada yengem amcam aramış abi bizde gelcez diye annem ben gelmiyorum eltimin ne işi var dedi babamda yer yok dedi. Annem mahvoldu. Yıllarcada babam hayır diyemediği için hryere geldiler

Annem sinir hastası oldu 1 hafta kendine gelemedi hasta oldu. Cenaze vardı memlekete gidiceklerdi babam anneme sen gelme çıkcaz demiş sonrada yengem amcam aramış abi bizde gelcez diye annem ben gelmiyorum eltimin ne işi var dedi babamda yer yok dedi. Annem mahvoldu. Yıllarcada babam hayır diyemediği için hryere geldiler
Yok artık ya 🙄 yakında bennde sinir hastası olacağım heralde. Birde eşim bana değer vermiyorsun vs diyor sinir oluyorum. Asıl o bana değil kardeşi ve eltime daha çok değer veriyor.

Bebek arkada kendi koltuğunda gider, yanında olmanıza gerek yok. Etliniz de çocuklarla arkaya otursun

Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Dolaylı değil direk söylemeniz lazım

Bebek arkada kendi koltuğunda gider, yanında olmanıza gerek yok. Etliniz de çocuklarla arkaya otursun
Bebeğim daha 3 aylık oluyor o zaman ve küçük bensiz asla durmaz arkada. Eltimin çocukları mahveder çocuğu. Evlerine gittiğimizde bşle sürekli bebeği sevmek öpmek istiyorlar ki bebeğim sıkılıyor. Küçük olan işaret parmağıyla sevşyor gözüne mözüne sokacak gibi oluyor parmağını severken. Diğeri de saçlarını filan severken yüzüne salıyor sürtüyor. Yani kesinlikle bebeğimi arkada onlarla bırakamam. Bebek emmek isteyecek nasıl verecek arkadan eltim? İlk defa 2 saatlik bir yere gittik arkada yanımda annem oturuyordu, bebeğim acıkınca emzireyim dedim sıkıştık zor emzirdim. Birde altına yapınca hiç durmuyor huysuzlanıp ağlıyor, öyle çok sakin sessiz bir bebek değil. Gazlı,altı pislendiği an ağlayıp huzursuz olan veya tuvaletini yapmaya çalışırken ağlayan, uyurken ağzından emziği düşse ağlayan bir bebek.

Merhaba hanımlar,
1-2 ay sonra 3 haftalığına memlekete gideceğiz kendi aracımızla. Aracımız küçük hb araba. 2 aylık bir bebeğim var, giderken yanımızda bebek arabasını da almayı düşünüyoruz fakat bebek arabamız bagajda çok yer kaplıyor. Asıl sorun ise eltim ve 2 çocuğunun da bizimle birlikte gelme olasılığı çok yüksek, kaynım eşimle konuşurken sizinle gönderebilirim onları demiş ama eltimin de 1 yaşında ve 5 yaşında çocukları var. Eğer o da arabasını veya oto koltuğunu(anakucağı) alırsa arabaya ne valizimiz sığar ne de oturacak bir yer kalır. Onu da geçtim bebeğimi oto koltuğuna oturtsam da ben arkada oturmak zorundayım, 5 yaşındaki çocuğu öne se otutturamayız, ee eltiminde bebeği olacak kucağında o da öne oturamaz bebekle, ben de oto koltuğuyla öne oturamam onu da geçtim eltimin de valizi olacak, bagajımız 1 orta boy valizi ve küçük bir valizi anca alıyor, bebek arabasını da alırsak nasıl yaparız nasıl ederiz diye düşünüyoruz eşimle. Şimdi bebek arabasını almazsak olmaz 3 hafta boyunca her gittiğim yere bebeği kucağımda taşıyamam ki. İnşallah bizimle gelmesinler diye dua eder durumdayım. Hem 2 aylık bebekle arabada sıkış tıkış sıkıntı çekeceğiz. Eltimlere durumu çaktırsam mı yani dolaylı yoldan onlara gittiğimşz bir gün hissettirsem mi yoksa o günün gelmesini mi bekleyeyim? Yani 3 çocuk 3 yetişkin ve küçük araba çok zor yani. Onların da düşünmesi lazım. Yani valizlerimiz olacak, bebeğin çantası arabası vs o kadar küçük arabaya sığmaz yani düşünmeleri lazım. Köyde kendi annemlerde kardeşimin bebeğinin eski arabası duruyor acaba almasamda onu mu kullansam diyorum ama almasam bile arabada yer problemi var. Alsamda almasamda değişen bir şey olmayacak. Ve kaynım nedense eşi ve çocuklarıyla birlikte gitmiyor, yani o eşi ve çocuklarını tek gönderiyor, geçen sene de aynısını yaptı, bir yere gitmek istesek her gittiğimiz yere davet etmek zorunda kalıyoruz üzerimize yük oluyor çağırmasak ayıp olurmuş gibi oluyor. Eşim de kardeşine ayıp olmasın diye birşey diyemez. Ben çaktırsam mı acaba köye giderken arabayı da alacağız, 20 gün kalacağız filan diye. Ama söylemeden de onların düşünmesi lazım.
Bu kadar dusunup yazacagınıza yuzune soykeyınsene .Bence haklısıjız.Ama bu kadar dusunmek sızı yorar soyluyum ben .

Bu kadar dusunup yazacagınıza yuzune soykeyınsene .Bence haklısıjız.Ama bu kadar dusunmek sızı yorar soyluyum ben .
Yoruyor zaten. Eşime diyorum sığamayız bebek sıkılır huzursyz olue diye. Yapacak birşey yok diyo. Eltimler bana direk söylemiş olsa derim ama eşime kocası yanş kaynım demiş. Ben konu açılmadan dersem kötü ben olacağım.

Yoruyor zaten. Eşime diyorum sığamayız bebek sıkılır huzursyz olue diye. Yapacak birşey yok diyo. Eltimler bana direk söylemiş olsa derim ama eşime kocası yanş kaynım demiş. Ben konu açılmadan dersem kötü ben olacağım.
Ben o yolu çekeceğime gitmem daha iyi. Beş saatte insanın canı çıkar. Ama sizin yazdığınız yorumlarsan anladığım kadarı ile kendi valiziniz bile evde kalsa siz gideceksiniz belli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back