- 4 Aralık 2020
- 226
- -8
- 35
-
- Konu Sahibi Kedisever3535
Bende normalde altinciyim.Ben altıncıyım. Hepsini altına yatırdım. Altın her zaman değer kazanıyor. Uzun süreli yatırım için harika
Ben 1,5 yıl evvel aldım altını. Şu an uçtu gidiyor. Gerçi dolarımız, altınımız değerlense ne olacak? Paramız eriyor…Bende normalde altinciyim.
Ama son 1-2 senedir dolarla ile sepet yapıyorum daha garanti oluyor bence
Mesela geçen mayıs,Haziran civarı dolar ve altına yatırım yaptım en fazla dolardan aldım.
Daha da paranız eriyecek gibi duruyor ama imkanı olan kendini garantiye almalı.Ben 1,5 yıl evvel aldım altını. Şu an uçtu gidiyor. Gerçi dolarımız, altınımız değerlense ne olacak? Paramız eriyor…
Benim gelirim var bir yerden. Ondan dolayı asla öbür tarafa dokunmuyorum. Valla çok sıkışınca bile bozmadım. İdare ettim. İyi ki etmişim. Aslında şu sıra minimalize yaşamayı düşünüyorum. Ben birikim yapmayı aşırı seviyorum.Daha da paranız eriyecek gibi duruyor ama imkanı olan kendini garantiye almalı.
Ben uzun vadeli birikim yapamıyorum malum ihtiyaçlardan ama sizin uzun vadede durması çok iyi olmuş.
Bireysel emeklilik ; %70 altın fonu, % 15 kamu dış borçlanma fonu, %15 dinamik değişken fon bu şekilde paranız katlaya katlaya kazanır, tabi kısa vadede çekme durumu yoksaHanımlar 25bin lira parayı dolara mi yatirmali? Altına mi ya da neye ne tavsiye ediyorsunuz? Bir de doları,altını vs alırken İnternet bankacılığından mi almali döviz bürosu veya kuyumcudan mi? Sanırım İnternet bankacılığı biraz fark koyuyo siz ne diyorsunuz ?
Düşer mi dersinizŞu anda hiçbirini alamazsınız çünkü ikisi de çok çok yüksek zaten..düşünce alınır
Uzun vadeli tutacaksanız yüksek fiyattan da alınabilir ama birkaç ay sonra bozdurulacaksa riskliTemmuzda ödemem gereken TL borcum olduğu için altın dolar almamıştım. TL de durayım ne olur ne olmaz dedim.çünkü 2020 kasımda 505ten aldığım gram altın 420ye kadar düşmüştü. Şimdi kafamı duvarlara vuruyorum. Altın almadığım her an zarara girmiş gibiyim geçen 590dan altın mi alınır diyordum şu an 613 olmuş
İhtiyacınız yoksa bence bozmayın.1,5 senedir duruyor ve alırkende çok yüksek almayayım demiştim. 370ten aldım. Düşünün kârı.Altın çok yükseldi, ben de bozsam mı diyorum.
Alırken 370 daha ne kadar çıkar ki diyordum valla epey güzel çıktı. 1,5 yılda epey kâr ettirdi.Alım için çok yüksek değil mi hem altın hem döviz? Gerçi ben her seferinde bu fiyattan döviz, altın alınmaz dediğim her gün zarar ettim...