Dokuz Doğuranlar

kızlar nasılsınız ben pek iyi değilim ben güçlü olmaya çalıştıkça dahada dibe vuruyorum allahım sonumu hayır getirsin

üzülme dimekle olmuyo biliyosunki dibe vurmakta bazen iyidir ((beni unutma))diye bi film izlemiştim moralim çok bozukken ağla ağla içim cıktı ama okadar iyi geldiki bence izle canım tavsiyemdir o filde diyoduki kız sevgilise ..sinan aglamak iyimidir sinanda diyo evet agla aglaki hepsi cıksın gözlerinden sonra gülücüklere yer acılsın yüzünde ...dibe vurdum diyodu kız..cocukta diyoduki dibe vurmak iyidir bazen dibe vur en dibe sonra hızla vur ayakalrını ve cık yüzeye öle degilmidir arada kalsan cırpınır bogunulursun ama dibe vurursan hızla ayakalrını vurup cıkarsın hava alırsın üzülme nolur geçicek inşallah birbirimizin omzuna yaslıarak başımızı ağlıyarak geçicek sonra birlikte halayar çekicez burda hamile olmayan kalmıcak ve yeni dertlerimize yelken acıcaz dert siz kul varmıki dimi canım üzülme nolur yada üzül hepsi cıksın içinden yeni umutlaryeşersin salma kendini toparlan seni seviyorum

şuan evet direk tepkisi sana döndüyse demekki okulda herşey yoluna girmeye başladı tek sorun senin onu okula göndermen ve evde kardeşiyle kalman olabilir okulda sürekli sorun yaratamıyo ama nazı sana geçtigi için seni cezalandırıyo olabilir dediğim gb sorun cıkarmadan okula gidip geldiginde hediyeler ödüller koyabilirsin ama asla hergün degil diyelimki 1 hafta sunu yap snaa su ödül var de bi hediyede şart degil mesela bi pelerin gb bişi dik kral olcakın de erkek cocukları bunu cok sever bide taç tkarsınız kral olurşimdiki çocukalrın herşeyi varki ödüllerle bile kandırılmıyolar malesefoyun hamuru oynat bol bol hiç oynadımı bilmiyorum ama cocuklar için cok yararlı hem sitresini atar hemde el kasları için çok gerekli ve iyi ne bilim birlikte eve geldiginde kaliteli zman geçirin o gelene kadar işlerini halletmeye çalış ve bir -iki saat onunla vakit geçir ne işin varsa onla yapın ondan yardım iste onun eve geldiginde çok mutlu oldugunu okuldayken onu özledigini ama okulda güzel şeyler öğrendigi için çok mutlu oldugunu söyle o yokken evde neler yaptıgını anlat zamanla o tavırlarıda geçicek merak etme canım inşallah bu süre hızlı geçerde rahat edersin

kızlar ayşenin selamı var bi süre gelmeyecekmiş biraz uzaklaşmaya ihtiyacı varmış
kendini iyi hissedince geri dönecekmiş bu arada sinemis 2. doğumu yapmış
ayşe söyledi

as. canım sineme hayırlı olsun bi civciv daha geldi yani

ayşeme de üzülüyorum ama elden bişi gelmiyoki off

günaydın kızlar mutlu bir hafta geçirmenizi diliyorum hepinize
haksever banada oğluşumu evde nasıl oyalayabilirim tavsiyene ihtiyacım var oyun oynatıyorum çabuk sıkılıyor oyun hamuru yapboz lego ne varyok döküyom önüne bisüre oynuyor sıkılıyor hemensürekli gözü dışarda havada çok soğuk nasıl oyalıycamı şaştım

alışır canım sen kararlı ol ilk zamanlar benim oğlanda öyleydi ilk 2 hafta ben götürdüm ben götürüp bıraktığımda daha çok ağlıyordu servise başlayınca benim oğlan arabayı çok sever servis geldi diye istekle gitmeye başladı ama servise binince beni görünce ağladı bir iki hafta ben kararlı davrandım hadi annem akşam görüşürüz dedim öpücük yolladım öyle böyle derken alıştı eşime kalsaydı ilk zamnlar ağladı diye yollama bile dedi bende alışma süreci normal bunlar ilk defa ayrılıyor bizden bu kadar saat dedim şimdi çok güzel gidiyor konuşmamız bayağı açıldı hiç laf dinlemiyordu evdeyken ama şimdi ne dersem dinliyor ikna edebiliyorum önceden istediği olana kadar ağlardı şimdi tamam diyor ikna oluyor. ama bebek gelince ne olur onu bilemiyorum. biberondan okul sayesinde kurtulduk şimdi bardakla içiyor herşeyi bazen gece kalkıp anne süt diyor oturuyor yatağın içinde bardakla içiyor inşallah doğumdan sonrada herşey yolunda gider

çok haklsın canım sağol beni de düşündüğün için
inan sana ve diğer bebeği olmayan arkadaşlara anlatmak istediğim de tam buydu senin daha da kötü olmadan anlaman ne güzel
bebek olunca sihirli bir değnek değmeyecek yada değmedi bize.normal hayatımız devam etti

tamam kadının bebeğinin olması çok güzel ama dediğimiz gibi hastalık var sağlık var paramız var bazen yok herşey bebekle bağdaştırmayalaım
bakın belki de bebeğiniz olacak allah göstermesin bir rahatsızlığı olacak o zaman onun derdiyle uğraşmaktan dünyadan bile kopar insan
allah dert vermesin kimseye o yüzden önce kendiniz ve eşiniz için sağlık dileyin rabbimizden sonrası için rabbim izin verirse ve zamanıysa da meleğiniz gelecektir
isyan etmek bunalmak bıkmak yok bu yolda
doğru zamanda doğru tedaviyle eminim herkes meleklerine kavuşacaktır
biraz emek biraz para biraz da sabır harcayarak umarım herkesin meleği kucağına gelir yakın zamanda

canım tam olarak kaç aylık ona göre tavsiyerde bulunabilirim ama şöle diyim ki senin sölediginden bi tavsiye bütün herşeyi önüne döküyorum çabuk sıkıyo dedinya işte şimdi bu cagın en büyük sorunu dikakt bozuklugu azlıgı çünkü cocukların önünde fazla secenek var ve doyumsuzluk var suan bitek dıraşıyı elde edmeedigi için dışarsı cazip geliyo o yüzden dışarsını istiyo bütün oyuncakalrını asla dökme ortaya ve cok secenek verme oyuncakalrının cogunu kaldır ortada 2-3 oyuncak olsun gün gün oyuncakalrı degiltir ve mesela oyun hamuru boyama aynı anda hepsi ortada omasın gün boyunca tv saati olsun 1 saat diyelim izlesin simdi oyun zmanı diyin ve ona sor ne oynamak istersin boyama yapmak mı oyun hamurumu yoksa sevdigi oyuncakalrla bi oyun mu önünü koy hadi oyna dersen hiçbişey kazanamaz hayal dünyasını tetikle arabalarla bi kooperatif kurun odadan odaya nakliyat yapın mesela yada evler olsun marlkete gidin bakkala alışverise gidin abba olsun cocuk olsun abi olsun roller yükleyin siz onun kız kardeşi olun ondan küçüğk olun oyunlarda bu çok hoşuna gitcektir sen ay olarak tam söle snaa ve beryale evde oynanabilecek oyunalrda ögreteyim kaliteli zman geçirin koca gün nasıl oynanır demeyin işlerinizide beraber yapı cocuarla

selam kızlar nasılsınız...ben geliyorum siz yoksunuz.. hepinizi öpüyorum..görüşmek üzere..:)

cuma günü 2 yaşını doldurcek cnmevet tamda dediğin gibi oyun kurarak oynatıyorum tabii bazende iş yaptığım sıra önüne koyuyorum kendisi oynasın diye ama o zaman çabuk sıkılıyor daha çok hoplamalı zıplamalı oyunları seviyor ben at oluyorum üstümde zıplıyortabii bende akşam olunca hal kalmıyorben burdada oyun grupları olsa götürecem de malesef uşaktaki kreşlerde yok öyle uygulmalar kreşe vermek içinde henüz erken 3 yaşından sonra vermeyi düşünüyorum ben tavsiyelerini bekliycem cnm:)

Son düzenleme:
1. çocuklar muhtemelen farketmişsinizdir bu yaşalarda legolarla oynamayı çok severler. tabiki legoların eklemeli renkli yapısı ve sadece kendilerinin istediklerini yapabilmeleri çok hoşlarına gittigi için . ama cocukalr GERÇEK oyuncakalrdan daha cok hoşlanırlar mesela mandallardan renkli mandalalrla uçaklar kuleler yaaprdık küçükken ne möutlu olurduk cocukalrınızla mandalalrla oynayabilirsiniz bunun yanı sıra tahta renksiz mandalları sulu boyayla birlikte farklı renklere boyayaya bilirsiniz hepinizin evinde net var mandalalrla faliyetler diyin gogle amcaya görsel olarakta görebilirsiniz . boyadıktan sonra göz kas yapıp ipten saclar takıp kız erkek cocuk yapabilirsiniz bunalrı kukla olarak kullanıp konuşturabilirsiniz..bi karton kutudan kukla sahnesi yapablirsiniz ve orda oynatabilirsiniz cocularınızla koca bi günü sadece mandallarla eğlenceli hale getirabilirsiniz

2.çocuğunuza renkleri öğretin eğlenerek.... renkli (bu yaşta ana renkler ) renkli el işi kagıtları alın ve boyama saffaalrı olan bi boyama kitabı alabilirsiniz ama resimler büyük ve detaysız olsun bu el işi kagıtlarını renklerini söleyerek ''hadi sarı elişi kagıdını küçük küçük yırtalım '' diyin ve küçük parçalara ayırın yırtmaktan büyük zevk alır cocuklar hemde bu oyunsa .. daha sonra diger renkleri yırtın yıtmaktan sıkınca o yasa uygun aldıgınız sürmeli yapıştırıcıyı nasıl kullanması gerektigini anlatın ve o yapıstırıcıyı sekile sürsün ve renkli kagıtlarla resmin içini doldurun boyamış gb yani renkli kagıtlarla faliyet yapmış olursnuz

3.çocuklar bu yaşta saklanmaktan ve bulmaktan yakalamaktan ve kaçmaktan büyük zevk alırlar... körebe saklanbaç gb klasik oyunalr oynamanın yanında eşya saklamaca oynayın ve cocugunuzun düşünmesini fikir üretmesini ihtimalleri sorgulamasını saglayın.. kolay ve basit yerlere saklayın görünen yerlere sehbanın altına üstüne yanına hemde bu sayede kavramalrı öğretmiş olursunuz.. bu oyunu birazdaha zevkli hale getirmek için sakladıgınız yere yakalştıkca sıcak sıcak diye barın uzakalşınca soguk soguk bu sayede nerede olacagını tahmin etsin. bu yaş cocukalrı bikere sakladıgınız yeri buldgunda her defasında önce ilk sakladıgınız yere bakıcaktır onu alaya almayın aynı yeremi saklıcam diye yada kendisi hep aynı yere saklayabilir ona anlatın orda oldugunu buldugunuzu bida aynı yere koyarsa hemen bulacagınızı ama farklı yere saklarsa bulamıcanızı söleyin defalrca olsada bu sayede yönleri,yerleri anyı zmandada aynı ve farklı kavramınıda öretmiş olursunuz

4.makarnalarrrrrrrrrrrrrrrr en sevdiklerimizden değişik şekildeki makarnaları boyayıp bi ipe dizmek çok eglenceli oluyo ..tecrübeyle sabittir:) yüzük makarnaları özellikle boyayın ccukalr için plastık iğneler var kocaman delişkleri var ipide kendi gecirsin makarnalarıda bundan cok zevk alıcak bileklik kolye yapın ve taksın kendi eserinden gurur duyucaktır

5.vazgeçilmez buzdolabı süsleri :) figo oyun hamurlarından alıp degişik sekilelr yapıp fırında kurutup arkasına bi mıklatıs annanelere babannelere amcalara dayılara hepiye edin kendi ve akrabalarınızın buzdolabında kendie serlerini görmek onalrı cok mutlu edicektirve her gitiniz kişilere resim yapmasını isteyin gittiginiz ortamalrda mutlu olup olmadıgını onalr hakkında ne düşündüklerini resimlerden bulabilirsiniz ben bi kitap kumuştum çocukalrın resim anlizlerini yapıyodu örenek resimler vardı çok hoş bi kitapdı keşke tama dını hatırlayabilsem:Saklıma gelmedi şuan orda resim teknikleri vardı çocuklar resimlerle konuşur diyolardı. bu yaş coculkalrında zaten dil gelişmedigi için psikologlar bile resimle anlaşırlar resimlerine önem verin ve sergileyin karalamalar bile bi anlam taşıyo inanın bizim karlaama gördüklerimiz bazen bi ayı,ev ,araba,uçak hatta biz bile labilirz

şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım siz bunalrı deneyin tepkileri alayım nasıl şeylerden zevk alırlar bilemediğim için hoşlandıkları yapıya göre devam ederiz bunların yanında sürekli zıplanan oyunlara bayılırlar deli gb dönmek koşmak atlamak zıplamak onalrın vazgeçilmezleridir hepsi öyle

daldan elma toplayalım oyununu cok sever 2-3 yaş

toplayalım toplayalım daldan elma toplayalım...........diyip diyip atlayın elma topluyo gb yapın sonra toplayalım toplayalım daldan elma toplayalım elmaları sepete koyalım diyip atlayıp egilip sepete koyar gb yapın bundan hoşlanırlar

çok güzel bilgi vermişsin haksevercim..
Bende pc me worde kaydettim bu oyunlar:))) belki ilerde lazım olur dime ama..
Senden bu konuda çok şey öğreneceğiz desene...ne güzle sen bu konuda hiç tecrübesiz olmayacaksın...
Rabbim tez zamanda bebişini bebişlerini göndersinde sende istediğin gibi oyna inşalaahh bebişlerinle..:))

Selam kızlarr ya birden hakseverin yazıyı görüncve çok heyecanlandım:)))
herkes iyimi..
Bernacığım annen için acil şifalar diliyorum tatlım ya..
Inş. Bir an önce iyileşir inş. Gideceğinizi prof. şifa bulur..

Valecim sende benim gibisin bende öyleyim tam bir bunalım...(
ayşeme nerden ulaştı isen selam söyle olur mu..

Divişimi nöbet şekerini bugün alacağım taze bir yerden..
Bakalım daha halen regl olmadım iki kere test yaptım ama negatif..
Bu ay aşılamada artık n.şekereini kullanırım..:))

çitosum sen nasılsın?

Hoşgeldin hakça..

inşallah canım agzın bal yisin sende tez vakitte inşallah oyun lar oynucamız yumurcakalrımız olsunn

kızlarrrr bugün eski kreşimden aradılar veeeeeeeeeeeeeeeeeeee görüşelimdediler tamam dedim gittim

görüştük bütün kadra degişti müdüre öğretmenler değişmişti duyuyodum beni seçmişler gene armışlar çok sevindim yarın başla dedilerrrrrrrrrrrrrrrryarın başlıyorummmmmmmmmkuzucuklarıma kavuşuyorum yarın dua edin alışalım hemen kaynaşalım zor olcak yarı dönem geldi ama inşallah beni severler

canımın parçası hayatımın anlamı benim küçük aşkım bugün 2 yaşını doldurdu iyiki doğdun canım oğlum iyiki benim oğlumsun seni çok seviyorum♥♥♥:119:

herkese günaydın hayırlı Cumalar.
umarı herkes iyidir.
beryalim nsl?doruk paşamız defne prensesimiz nasıl? sen neler yapıyorsun?
divinity canım sen nasılsın?kızlarımız nasıl:)
citos ne zamandır görüşmedik,serdar paşamız neler yapıyor?
veeee diğer arkadaşlar uzun bir ara verince merak ediyorum ne va ne yok diye.sizler nasılsınız???

canımın parçası hayatımın anlamı benim küçük aşkım bugün 2 yaşını doldurdu iyiki doğdun canım oğlum iyiki benim oğlumsun seni çok seviyorum♥♥♥:119:

canım benimmmmm iyi ki doğdun serdar, iyi ki doğdun serdar iyiki doğdun serdar mutlu yıllar sana.citosum nice yaşlara sağlıkla inşallah bizim içinde yanaklarından kocaman öp.uzun ömürler sağlıkla yaşasın,bahtı,şansı açık olsun.öpüyorum.

gözün aydın çok sevindim..zor iş Allah yardım etsin o kadar çocukla nasıl uğraşacan ben 2 çocuğu bir arada çekemiyom

günaydın hakca sanada hayırlı cumalar cnm
kendi adıma iyiyim çok şükür..kızlarımda iyiler hakca teyzesi..büyük akıllı maşallah ödevlerini yapıyoruz ders çalışıyoruzda küçüğün hiç yerinde duracağı yok kıpır kıpır
sen nasılsın eylül nasıl..çok öpüyorum ikinizide

iyiki doğdun serdar paşa :118: hayatında hep güzellikler olsun gülen yüzün hiç solmasın inşallah
pastandan en büyük dilimi benim için annen yesin ben azla doymam tamammı

günaydın hayırlı cumalar kızlar
bu hafta çok yorulduk çok yoğun geçti...vildanın performans ödevleri vardı 3 dersten ...okuldan gelip yemeğini yiyip ödevin başına oturduk akşam yatana kadar araştırma ,yazma canımız çıktı valla...iki büklüm olduk..
yeni sistem ne kadar saçma yaa
konuyla ilgili bulmaca bile hazırladık bide çizgisiz kağıda pilot kalemle ...çok üstüne düştüm midem ağrıdı bu hafta boyunca
bitti kurtardık çok şükür...eksiksiz yaptık umarım tam puan alırız hocadan tabi not sadece vildanın değil yarısıda benim

kızlar ayşenin selamı var bi süre gelmeyecekmiş biraz uzaklaşmaya ihtiyacı varmış
kendini iyi hissedince geri dönecekmiş bu arada sinemis 2. doğumu yapmış
ayşe söyledi
sende çok selam söyle canım

sinemise de çok sevindim
hayırlısı olsun inşallah
sağlıkla büyüsün bebeği
çok sağol canikom .
amin
herkese iyi akşamlar.uzun bir aradan sonra merhaba.umarım herkes iyidir. bilgisayar arızalandı o yüzden giremiyordum ama aklım sizlerde.

selam canım hoşgeldin

:123:

14 / 12 / 2012

SAAT : 14:15

CUMA

DOĞUM YAPAN ÇİÇEĞİ BURNUNDA ANNELERİMİZ

*** İSİM** ______ **CİNSİYET** _______ İSİM ______

1.okyanus84:__________ KIZ _____________ İREM SU
2.hakca:______________ KIZ _____________ EYLÜL
3.beryal:_____________ ERKEK ___________ SEMİH DORUK
4.süpriz_mucize: _______ KIZ ____________ ELİF YAĞMUR
5.bircan:______________ KIZ _____________ HÜMA
6.tatlibebek: __________ KIZ______________ ZEYNEP BERRA
7.sessizdeniz: _________ERKEK VE KIZ ______ EYMEN EFE & ESLEM NUR
8.hlymms:____________ ERKEK ____________ FATİH KEMAL
9.sevgii:) ____________ ERKEK ___________
10.yaren35:__________ ERKEK ____________ YAĞIZ
11.benbilirim: _________ ERKEK ____________
12.muhasebe22 : _____ ERKEK _____________
13.ESCALES: _________ ERKEK _____________ ATEŞ TAMER
14.serra84: __________ ERKEK ______________
15.chen :____________ ERKEK ______________
16.firdevs2006: _______ ERKEK ______________ MEHMET KÜRŞAT
17.burcinn: __________ ERKEK VE KIZ _______ ÇINAR EMİR & AYŞENUR
18.yeb2004: _________ ERKEK ______________ ÖMER
19.limonnnnn: ________ KIZ _________________
20.acrinsu : __________ERKEK _______________ BULUT
21.nilaykisir: _________ ERKEK _______________ ALİ TOPRAK
22.megryann : ________ KIZ _________________ AYŞENUR
23.elif_ba: ___________ KIZ _________________ ZEYNEP FEYZA
24.BEBEGIMIZ: _______ KIZ __________________ İPEK
25.k.a.y.r.a. : ________ KIZ _________________ ZEYNEP
26.mutluyum1111 : ____ ERKEK _______________ UĞUR
27.dezy : __________________________________
28.sirrinenur : ________ KIZ _________________ EMİNE CEYLİN
29.siyahinci1 : _______________________________
30.bebis02 : _________________________________
31.huzeyfe:_________ ERKEK ________________ AHMET YASİR
32.abyosun:_________ ERKEK _________________ MERT
33.sinemis84:________ ERKEK___________________ POYRAZ AKIN
34.ozbek83:_________ KIZ _____________________ EBRU
35.gize:____________ ERKEK ___________________ ARDA
36.sumos23:_________ KIZ ____________________ SELİNAY EFSA
37.mavı_gozlü_______ ERKEK ___________________ MURAT KAAN
38.elif..timureren _____ KIZ ____________________ AZRA
39.papatya0_________ ERKEK ___________________ YAHYA YİĞİT
40.mopsy____________ KIZ______________________ ALİSA
41.cmrmduru ________ KIZ ____________________ AYBİKE DURU
42.johnnybravo ______ KIZ______________________ ELİF ELA
43.orays ____________ ERKEK ___________________ MAHİR KAYRA
44.olcayelis _____________________________________
45.rufeyde serra _____ KIZ ______________________ RUFEYDE SERRA
46.vildan1 ___________KIZ ______________________ EBRAR
47.ÖZLEMİMSİN ______ KIZ ______________________ EYLÜL
48.&ayla&: __________ KIZ ______________________ ECRİN
49.selra _____________KIZ ______________________ DURU
50.gelevera _________ ERKEK ____________________ AHMET BORA
51.bitte _____________KIZ ______________________ EYŞAN
52.sulezehra ________ KIZ ____________________ BERRA ZEYNEP
53.dil_nur __________ ERKEK ___________________ ARDA
54.citos2903 _______ ERKEK ___________________ SERDAR
55.angel_eda _______
56.bilgen35________ ERKEK KIZ_________ YİĞİTEFE & FİDANNAZ
57.okyanus84 _______ KIZ _____________________ BEREN MİRAÇ
58.k.a.y.r.a. ________ KIZ _____________________ ELİF
59.lightlife __________ ERKEK ___________________ KIVANÇ
60.AYSEN74: _________________________________
61.tatlibebek ________ KIZ _____________________ BETÜL ERVA
62.beryal ___________ KIZ _____________________ DEFNE
63.eleyna __________ ERKEK ___________________
64.sevgii:) __________ KIZ ____________________ İBRAHİM DENİZ
65.süpriz_mucize: _____
66...ELCHIN.. ________ ERKEK __________________ YUSUF ALP
67.belenay: __________ KIZ ___________________ SENA
68.dyd : ____________ ERKEK __________________ FURKAN
69.bircan: ___________ KIZ ____________________ EDA
70.sinemis84 : _______ ERKEK __________________

CİCİ HAMİLELERİMİZ ** ANNE ADAYLARIMIZ **

** İSİM ** ____** SAT ** ___** CİNSİYET**___ ** İSMİ **

1. firdevs2006: ______ 15 MART ________________ KIZ
2. sifaa: _____________________________________
3.divinity vildangel ):__11 HAZİRAN ______________
4.rufeyde serra: ______ 22 TEMMUZ ______________
5..ÖZLEMİMSİN _______________________________ KIZ
6.nurcan1980 ________________________________

UMUT LİSTESİ (RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN )

1.neslihan165:
2.xaysex
3.rozalin
4.sekerkiz67
5.haksever
6.hira64
7.PinkRose
8.iltercakir
9.vale14 (osmaniye 80)

:94::94::94::94::94::94:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…