sende ne fesatsın kıskancene sende kocana süprizle hazırlabende beddua ettiydim haksevere
eşine yaptığı süprizleri bozacak dağıtacak zeynep
eşine hazırladığı süprizleri çok kıskandıydımda
sende ne fesatsın kıskancene sende kocana süprizle hazırla
hep dua ediyoz beddua çabuk geçermiş belki tutar bu sefer
naber kanki nasıl gidiyor hamişlikpelin hanım napıyor bakem
geçmiş olsun cnm diz ağrısı çok zor benim annemde çekiyor yıllardırAMİN CANIM ÇOK SAĞOL
annemin dizinde sorun var götürmediğimiz doktor profösör ortopedi beyin cerrahi ramotolog ve fizik tedavi uzmanı kalmadı inan 2 yıldır her hafta başka doktora gittik bir çok kez mr tomogrofi ve film çekildi ama çaresi yok yok
kimizi bel fıtığı diyor kimisi diz kapağından iğne yapıyor kimisi ilaç verdi kimisi dizinden sıvı aldı ama çaer yok 2 yıldır annem 100 mt yol yürüsün o gece evde uyuyamıyor ağrıdan çaresi yok
bir çorba karıştıramıyor ayakta kalamıyor hep oturacak
yatıncada ağrıyor ne yapacağımızı şaşırdık inan
şimdi aydında fizik tedavi uzmanı varmış çok iyi diyorlar haftaya oraya götüreceğim bakalım ne olacak
benim kolum aynı canım ağrıdan duramıyorum ama defneyi kucağıma aldığım sürece geçmeyecek
defne kucağımda olunca dorukta kucak istiyor işim zor anlayacağıun geçmez kolum benim
inşallah canım dorukta çok zorlanıyor bende ama alışacağız yoksa doruk çok zorluk çekecek okulda evde hep el bebek gül bebek büyüdü ne istiyorsa yapıldı herşey ayağına geldi şimdi emir altına girmek istemiyor ama alışmalı yılmak yok
ağlasada bindiriyorum servise
çok zor bir dönem ama alışacağız inşallah
vildoşuma da selamlar öperim ben onu
selam neslişim hoşgeldin canımSelam canlarım…
Herkes iyidir umarım…
Ayşem, Hakseverim, Divişim, Beryalim, Belenaycım, Valem, firdevsscim, çitoscum ve aklıma ismi gelmyen herkes herkesler iyidir umarım çok özlemdi sizleri..
Ben de herkes gibi zor bir dönemden geçiyorum..Hayatım alt üst durumda isyan etmiyorum ama çok yoruldum..İşler çok yoğun evde canım hiç iş yapmak istemiyor üstüne halen bende gelişen bir durum yok..
O kalabalık ortamlarda bile artık yüzüme acıyarak bakıyorlar ben hissediyorum..
Bu da geçecek mi? Diyorum..Bu ayda kendimiz çalıştık olmadı sanırım yine…
Regl olduğum gibi dr. Gitmem gerekiyor ama felaket de kilo aldım ve psikolojim çok bozuk ne yapacam bilmiyorum((Benden böyle işte…
Sizleri burada görmek güzel.. güzel dileklerin için teşekkür ederim.. maşallah listede herkes çoluk çocuğa kavuşmuş neredeyse.. Allah olmayanlara da en kısa zamanda nasip eder umarım..sende bebiş bekleyenler arasındasın ne güzel..Allah yardımcın olsun ve hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah
boşver alışmasın o zaman aynen klişeye devam ethee fesatım nidiyimhakseverin aklına gelenler benim aklıma gelse yapardım ben klasik klişe süprizler yapıyom ...çıtayı yükseltmeyim her sene ne düşünüp bulacam
hamilelik iyi gidiyor..çok kilo almadım sadece 6 kilo almışım
göbiş çıktıpelinde fingirdeğin teki olacak heralde çok kıpırdak aynı anası
kapı gıcırtısına bile kıpırdıyor
şimdi ankaranın bağları büklüm büklüm yolları dinliyoz kankabenden size gelsin
hee fesatım nidiyimhakseverin aklına gelenler benim aklıma gelse yapardım ben klasik klişe süprizler yapıyom ...çıtayı yükseltmeyim her sene ne düşünüp bulacam
hamilelik iyi gidiyor..çok kilo almadım sadece 6 kilo almışım
göbiş çıktıpelinde fingirdeğin teki olacak heralde çok kıpırdak aynı anası
kapı gıcırtısına bile kıpırdıyor
şimdi ankaranın bağları büklüm büklüm yolları dinliyoz kankabenden size gelsin
Allahım inşllah sana yaramazmı yaramaz söz laf dinlemez bi okadarda tatlımı tatlı vede şımarık bi kız bebiş versinuykusuzluktan nah böyle bak etrafa hep dua ediyom bide beddua edem bu çabuk geçer belki rabbim gönlüne göre versin cnm senin adına sevindim
bende beddua ettiydim haksevere
eşine yaptığı süprizleri bozacak dağıtacak zeynep
eşine hazırladığı süprizleri çok kıskandıydımda
Haksevercim; Valla seni böçyle Umutlu, Mutlu, Huzurlu, Heyecanlı ve en azından igüçlü görmek beni çok mutlu etti..Rabbim seninde inş. Bir an önce tüp bebek yüklemesini yaparlarda şöyle ikitane olsun beklediğimiz senelerin acısı çıksınnn..Bir Zeynep birde erkekin olsa iyi olmaz mı??Allah seni düşünemiyorum valla ikitane ile Ne güzel hayali bile dime..
Divişimm; Maşallahh Pelin Hanıma oh kıpırdasın valla kız dediğin hep uslumu olacak dime ama..
Valla özleminizi gidermeye çalışacağım artık daha sık gelecem..Ayrı olunca daha bir mutsuz oluyorum sanki..Beni anlayan dostlar ile iki laf etmek iki güzel haber almak için buraya gelmek bile mutlu ediyor beni..
Ben inanıyorum inş. Bizimde olacak ama ne zmn nasıl olacak? Rabbim neylerse güzel eylermiş ya inş. Rabbim izni ile inşaallah yavrularımız Salih Saliha evlatlardan olsun..Gerçek bir kul gibi lütfu ile bilerek yaşayacak olan evlatlarımız olsun..Ah bir olsun neler neler yapacağım..Çalışmayacağım yanından birdk. Ayrılmayacağım inşşş..Herşeyini her anını tatmak istiyorum..Özlemin hasretimin acısını çıkarmak istiyorum..
Geceleri Yanımda yatıracağım, kimseye vermeyeceğim; uyutsun, doyursun tutsun yada dursun diye..Hiç bıkmayacağım..Bunca beklenen senenin bunca özlemin hasretimin acısını çıkaracağım..Ona bakarak varlığı ile sevinçten ağlayacağım..Kokusuyla uyuyacağım..Hiçç off pufff demeyeceğim..Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bir sürü ip alıp her şey öreceğim çok örnek bilmiyorum ama öğreneceğim..Daha neler neler yazsam bir sürü sayfa olur..He birde en önemlisi onun için günlük tutacağım..Hiç sıkılmadan hergün detayı ile yazacağım Şimdi hasreti ile yanarak akan göz yaşlarım inş. Sevinçle varlığı ile mutlu olarak akacak inşaallahhh..
Kimse beni anlamıyor hiç kimse Yaşamayan asla bilemez boynu bükük gezdiğim günlerin girdiğim ortamların haddi hesabı yok kii. ( Bunu bir ark. Ortamında 5 kişili bir gruba yazdım işitmediğim söz kalmadı çok incildimm ama biliyorum ki buradaki herkes beni anlıyor çünkü herkes aynı yoldan geçti yada geçiyorsunuz..Sizlerde aynı şeyi yaşamadınız mı..)
Kızlar ayşem nerede ya..???
:123:
04 / 12 / 2012
SAAT : 21:40
SALI
DOĞUM YAPAN ÇİÇEĞİ BURNUNDA ANNELERİMİZ
*** İSİM** ______ **CİNSİYET** _______ İSİM ______
1.okyanus84:__________ KIZ _____________ İREM SU
2.hakca:______________ KIZ _____________ EYLÜL
3.beryal:_____________ ERKEK ___________ SEMİH DORUK
4.süpriz_mucize: _______ KIZ ____________ ELİF YAĞMUR
5.bircan:______________ KIZ _____________ HÜMA
6.tatlibebek: __________ KIZ______________ ZEYNEP BERRA
7.sessizdeniz: _________ERKEK VE KIZ ______ EYMEN EFE & ESLEM NUR
8.hlymms:____________ ERKEK ____________ FATİH KEMAL
9.sevgii:) ____________ ERKEK ___________
10.yaren35:__________ ERKEK ____________ YAĞIZ
11.benbilirim: _________ ERKEK ____________
12.muhasebe22 : _____ ERKEK _____________
13.ESCALES: _________ ERKEK _____________ ATEŞ TAMER
14.serra84: __________ ERKEK ______________
15.chen :____________ ERKEK ______________
16.firdevs2006: _______ ERKEK ______________ MEHMET KÜRŞAT
17.burcinn: __________ ERKEK VE KIZ _______ ÇINAR EMİR & AYŞENUR
18.yeb2004: _________ ERKEK ______________ ÖMER
19.limonnnnn: ________ KIZ _________________
20.acrinsu : __________ERKEK _______________ BULUT
21.nilaykisir: _________ ERKEK _______________ ALİ TOPRAK
22.megryann : ________ KIZ _________________ AYŞENUR
23.elif_ba: ___________ KIZ _________________ ZEYNEP FEYZA
24.BEBEGIMIZ: _______ KIZ __________________ İPEK
25.k.a.y.r.a. : ________ KIZ _________________ ZEYNEP
26.mutluyum1111 : ____ ERKEK _______________ UĞUR
27.dezy : __________________________________
28.sirrinenur : ________ KIZ _________________ EMİNE CEYLİN
29.siyahinci1 : _______________________________
30.bebis02 : _________________________________
31.huzeyfe:_________ ERKEK ________________ AHMET YASİR
32.abyosun:_________ ERKEK _________________ MERT
33.sinemis84:________ ERKEK___________________ POYRAZ AKIN
34.ozbek83:_________ KIZ _____________________ EBRU
35.gize:____________ ERKEK ___________________ ARDA
36.sumos23:_________ KIZ ____________________ SELİNAY EFSA
37.mavı_gozlü_______ ERKEK ___________________ MURAT KAAN
38.elif..timureren _____ KIZ ____________________ AZRA
39.papatya0_________ ERKEK ___________________ YAHYA YİĞİT
40.mopsy____________ KIZ______________________ ALİSA
41.cmrmduru ________ KIZ ____________________ AYBİKE DURU
42.johnnybravo ______ KIZ______________________ ELİF ELA
43.orays ____________ ERKEK ___________________ MAHİR KAYRA
44.olcayelis _____________________________________
45.rufeyde serra _____ KIZ ______________________ RUFEYDE SERRA
46.vildan1 ___________KIZ ______________________ EBRAR
47.ÖZLEMİMSİN ______ KIZ ______________________ EYLÜL
48.&ayla&: __________ KIZ ______________________ ECRİN
49.selra _____________KIZ ______________________ DURU
50.gelevera _________ ERKEK ____________________ AHMET BORA
51.bitte _____________KIZ ______________________ EYŞAN
52.sulezehra ________ KIZ ____________________ BERRA ZEYNEP
53.dil_nur __________ ERKEK ___________________ ARDA
54.citos2903 _______ ERKEK ___________________ SERDAR
55.angel_eda _______
56.bilgen35________ ERKEK KIZ_________ YİĞİTEFE & FİDANNAZ
57.okyanus84 _______ KIZ _____________________ BEREN MİRAÇ
58.k.a.y.r.a. ________ KIZ _____________________ ELİF
59.lightlife __________ ERKEK ___________________ KIVANÇ
60.AYSEN74: _________________________________
61.tatlibebek ________ KIZ _____________________ BETÜL ERVA
62.beryal ___________ KIZ _____________________ DEFNE
63.eleyna __________ ERKEK ___________________
64.sevgii:) __________ KIZ ____________________ İBRAHİM DENİZ
65.süpriz_mucize: _____
66...ELCHIN.. ________ ERKEK __________________ YUSUF ALP
67.belenay: __________ KIZ ___________________ SENA
68.dyd : ____________ ERKEK __________________ FURKAN
69.bircan: ___________ KIZ ____________________ EDA
CİCİ HAMİLELERİMİZ ** ANNE ADAYLARIMIZ **
** İSİM ** ____** SAT ** ___** CİNSİYET**___ ** İSMİ **
1. firdevs2006: ______ 15 MART ________________ KIZ
2.sinemis84: ________ 1 NİSAN ________________ ERKEK
3. sifaa: _____________________________________
4.divinityvildangel ):__11 HAZİRAN ______________
5.rufeyde serra: ______ 22 TEMMUZ ______________ kız
6..ÖZLEMİMSİN _______________________________ KIZ
7.nurcan1980 ________________________________
UMUT LİSTESİ (RABBİM İSTEYEN HERKESE NASİP ETSİN )
1.neslihan165:
2.xaysex
3.rozalin
4.sekerkiz67
5.haksever
6.hira64
7.PinkRose
8.iltercakir
9.vale14 (osmaniye 80)
:94::94::94::94::94::94:
yüz görümlüğümüzü hazırla citos teyzesi sayılı günümüz kaldı 101 :18: aboww valla tırsıyom ha başıma ne gelecek acaba süpriz paket gibi içim açılacak içinden ne çıkacak bilmiyomboşver alışmasın o zaman aynen klişeye devam etben o kıpırdak pelinin totosunu ısırırım zilli şey ayy bi doğsada görsek merektan çatlıycam sen doğuma girince ben burda nasıl durcem hiç bilmiyom sivas otobüsüne atlayıp gelesim var doğum zamanın tamda oyun havası varya bendede yinede teşkür bebem çok canım sıkıldı iki sohbet etcek kimse yok bugünde serdarın doğum günü yaklaştı nasıl pasta yaptırsam neler hazırlasam ona bakıyom siteye bi dolanem bakam
töbe yarabbim bi sorun olmazsa 9 ay niye şey yokmuşyap kız benim süprizlerde ne varki tamamen orjinel az maliyetli hatta maliyetsiz süprizler iki yaprak bi şak şak
amin amin beddualar cabuk tutar derler aminnnnn
amin kuzum onun gelişi en büyük süpriz olcagı için ahım var 9 ay ilişki yuk bida süprizde yapmam yeterki gelsin
yazdıklarına amin diyorum cnm..dualar mutlaka kabul olurmuş bu dünyada olmazsada öbür dünyada karşılık bulurmuşHaksevercim; Valla seni böçyle Umutlu, Mutlu, Huzurlu, Heyecanlı ve en azından igüçlü görmek beni çok mutlu etti..Rabbim seninde inş. Bir an önce tüp bebek yüklemesini yaparlarda şöyle ikitane olsun beklediğimiz senelerin acısı çıksınnn..Bir Zeynep birde erkekin olsa iyi olmaz mı??Allah seni düşünemiyorum valla ikitane ile Ne güzel hayali bile dime..
Divişimm; Maşallahh Pelin Hanıma oh kıpırdasın valla kız dediğin hep uslumu olacak dime ama..
Valla özleminizi gidermeye çalışacağım artık daha sık gelecem..Ayrı olunca daha bir mutsuz oluyorum sanki..Beni anlayan dostlar ile iki laf etmek iki güzel haber almak için buraya gelmek bile mutlu ediyor beni..
Ben inanıyorum inş. Bizimde olacak ama ne zmn nasıl olacak? Rabbim neylerse güzel eylermiş ya inş. Rabbim izni ile inşaallah yavrularımız Salih Saliha evlatlardan olsun..Gerçek bir kul gibi lütfu ile bilerek yaşayacak olan evlatlarımız olsun..Ah bir olsun neler neler yapacağım..Çalışmayacağım yanından birdk. Ayrılmayacağım inşşş..Herşeyini her anını tatmak istiyorum..Özlemin hasretimin acısını çıkarmak istiyorum..
Geceleri Yanımda yatıracağım, kimseye vermeyeceğim; uyutsun, doyursun tutsun yada dursun diye..Hiç bıkmayacağım..Bunca beklenen senenin bunca özlemin hasretimin acısını çıkaracağım..Ona bakarak varlığı ile sevinçten ağlayacağım..Kokusuyla uyuyacağım..Hiçç off pufff demeyeceğim..Hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bir sürü ip alıp her şey öreceğim çok örnek bilmiyorum ama öğreneceğim..Daha neler neler yazsam bir sürü sayfa olur..He birde en önemlisi onun için günlük tutacağım..Hiç sıkılmadan hergün detayı ile yazacağım…Şimdi hasreti ile yanarak akan göz yaşlarım inş. Sevinçle varlığı ile mutlu olarak akacak inşaallahhh..
Kimse beni anlamıyor hiç kimse…Yaşamayan asla bilemez boynu bükük gezdiğim günlerin girdiğim ortamların haddi hesabı yok kii.…( Bunu bir ark. Ortamında 5 kişili bir gruba yazdım işitmediğim söz kalmadı çok incildimm ama biliyorum ki buradaki herkes beni anlıyor çünkü herkes aynı yoldan geçti yada geçiyorsunuz..Sizlerde aynı şeyi yaşamadınız mı..)
Kızlar ayşem nerede ya..???
Divişim.. nöbet şekeri Ne ya?? Nasıl yapılıyor..
Bu arada bekliyorum normalde önümüzdeki hafta regl olmam lazım..
selam canımselam canlarım…
herkes iyidir umarım…
ayşem, hakseverim, divişim, beryalim, belenaycım, valem, firdevsscim, çitoscum ve aklıma ismi gelmyen herkes herkesler iyidir umarım çok özlemdi sizleri..
Ben de herkes gibi zor bir dönemden geçiyorum..hayatım alt üst durumda isyan etmiyorum ama çok yoruldum..işler çok yoğun evde canım hiç iş yapmak istemiyor üstüne halen bende gelişen bir durum yok..
O kalabalık ortamlarda bile artık yüzüme acıyarak bakıyorlar ben hissediyorum..
Bu da geçecek mi? Diyorum..bu ayda kendimiz çalıştık olmadı sanırım yine…
regl olduğum gibi dr. Gitmem gerekiyor ama felaket de kilo aldım ve psikolojim çok bozuk ne yapacam bilmiyorum((benden böyle işte…
selam canım nasılsınselam kızlar nasılsınız..kimse yok mu...
slm arkadaşlar
Malum 4 ay oldu adet olamadım tüp bebek için fakülteye gidicektim bugün randövüm vardıya 1de gittim 2buçukta muananeye girdim bütün rapporları testleri filmleri götürmüştüm uzun uzun anlattım dosya oluşturduk anlattımda anlattım çocuk 1 sordu ben 5 söledim hastalığımı biliyorum dedim bununla yaşıyorum siz okudunuz ama yaşamak daha ögreticid edim amddi manevi tükendik burda tüp bebek yaparmısınız yalvarırım dedimUltrasyonla baktı büyük kist yok ama pko yani sonra bayabi her derdimi söledim aşılamalarımı zaten onların hocası olan profösör yapmıştı devlette tüp bebek için iğneli aşılama şartmış ama ben osman hocanın yaptıgını 3 kez üst üste denediğimizi söledim 1 kez iğneli denedik ama aşırı yumurtam büyüdü sonlandırdık dedim herşeyi güzelce detaylı anlattım ohh süperdi sonra dosyayı felan oluşturduk işte dedi tamam sizi tüp bebek bölüm başkanı barış beyle görüştürcem yupiiidedim 2buçukta muaneye girdim 3te bekleme salonuna oturdum yarım saat anlatmışım derdimi sonra 5bucukta anca barış beyefendinin işi bitti en son beni aldı bi posta onada anlattım Diğer doktorda sağ olsun aşıla olmadan tüp bebge geçelim hocam felan dedi bende osman hocayı söledim onunda hocasıymış o 3 kezdenediyse aşılama benim için geçerli bakalım dedi eşin ürolojiden rapor alcak dedi tüp bebek için gerekli evraklarıda hazırla raporu al gel başlayalım dedi tüp bebek mi dedim evet dedi kızlar tam 5buçuk saat orda oturdum kalktım gezindim kurdeşen döktüm ama değdi galiba inşallah olcak ama bakalım ürolojiye ne zmana randövü vercekler insallah yakın tarihe alabilirim
dua eden arkadaşlarıma teşekkürler devamını bekliyorum
sen çok bilgili ve ilgili bi annesin sana tavsiyem ona okula giderken felan aglarken gördüğünde üzülen gözlerle ona bakma senin o ağladığı için üzüldügünü dayanamadığını anlamasın tabiki çok zor anlıyorum seni canını biyere emanet etmek cok zor nası bi yer nasıl insanalr bilemiyosun yanlız başına evladını veriyosun başkalarına ama bu onun iyiliği için hep bunu düşün servise binerken arkasından uzun zuun bakam binmesini aglamaının geçmesini bekleme ver servise dön arkanı kararlı dur onada bunu hissettir başkalarının yanında o varken sizi dinelmiyomuş gb bile gözükse kreşe giderken aglıyo alışamıcak galiba böle olursa nabıcam alırımmı felan gb asla konuşma onalr duyar ve işitirlerbaşkalarının yanında onu öv onun okula gitmesinden büyümesinden nasıl mutlu oldugunu anlat bence doruk için yüreklendirme ve onu şevklendircek bi pano yapabilirsin evde renkli kartonlar al mesela dorukla beraber o kartonu süsleyin o kartonun tam ortasına kareler ciz yan yana sonra o karelere uygun renkli kartonlar kes beraber kesin yada ona hergün okula aglamadan giderse kardeşine zarar vermez güzelce oynarsa annesinin sözünü dinelrse hergün o kutulara bi renk yapıştırcagınızı söle ve uygulayın aglamazsa aksam birlikte 1 kutuya yapıştırın renginizi sonra btün kutular dolunca onun cok istedigi bişeyi yapın veya al ama basta ödül belli olsun böylelikle alışmasına yardımcı olabilirsin bu tür ödüllü sisteler düşün biboron bırakmada okula gitmede yemek yemede ama bu ödül tabloları en az 1 haftalık olsunki davranış kazanılsın evde baba yok canım bütün yük omzunda hem merhametli şevkatli hem otoriter olmak cok zor 2 benlik taşımak zor cocukta seni sürekli deniyo sınırlarını ögrenmek istiyo kararlı dur canım omzunda çok yük var okula gitmesi daha iyi bencede ama okuldan eminsin dimi mutsuz olmasının nedenlerinide araştır bence herşey olabilir inşallah gzel biyerdir tek sorun emir almasıdır öğretmeniyle konuşup onu bilgilendir babanınızın sürekli seyehatte işte oldugunu evde bitek sen oldugunu o yüzden zorlandıgını ve emir verilmesinden hoşlanmadıgını dile getirki öğretmenide ona göre davransın bence senle konuşmalıydı çoktan bazı cocukalr zor alışır ama emin ol hepsi alışıyo kararlı olduktan sonra istedin konuda elimden gelirse yardımcı olmak siterim canım
Bardağını kullanmıcaksa onu çok isteyen ondan süt içmek isteyen bi çocuga vermek itedigini söle bakalım ne dicek biboronu bırakmalı emzik biboron bence cocukların geç konuşmasına neden oluyo
geçmiş olsun cnm diz ağrısı çok zor benim annemde çekiyor yıllardır
allah şifa versin annene cnm
defnede yaşına girecek az kaldı yürümeye başlarsa azda olsa kurtarırsın kucaktan
çok öptüm prensesimi
hoşgeldin valem nasılsın cnmkızlar nasılsınız ben pek iyi değilim ben güçlü olmaya çalıştıkça dahada dibe vuruyorum allahım sonumu hayır getirsin
şifa bulursunuz inşallahsağol canım
perşembe günü doktorum programında annemin rahatsızlığını anlatan doktor gördüm aradım netten buldum adamı ocak ortasına kadar doluymuş
ocak 15 te falan annemle günü birlik gidip gelicez
yani dün randevu aldım .doruku sabah kreşe bırakıp ordan havaalanına gideriz.gecede döneriz
doruku da akşam teyzesinin çalıştığı bankaya bırakmalarını söylüycem .mecburen defneyi alırım yanıma .
Inşallah uçakta rötar falan olmazda defneyle zor durumda kalmayız havaalanında.
Inan şimdiden sıkıntı bastı bana nasıl gidip gelicez diye
ama biryandan da annemi göstermek istiyorum o profösöre .inşallah 1 günde muayne olup geliriz.
kızlar ayşenin selamı var bi süre gelmeyecekmiş biraz uzaklaşmaya ihtiyacı varmış
kendini iyi hissedince geri dönecekmiş bu arada sinemis 2. doğumu yapmış
ayşe söyledi