Caresizligimden yuce Rabbimden baska danisacak kimsem olmadigimdan size yaziyorum.benden daha caresiz bir durumda Olan kimsenin oldugunu dusunmuyorum sonuna kadar Okuyup tabsiyede bulunursaniz Allah sizlerden razi olsun.6yillik evliyim,oglum su an dokuz aylik.Cocugu erken yapmadim ve epey bekledim.Evliligimizde hep kedi kopek gibiydik Ama hic ayrilamazdik kusup barisirdik.hep calisan biriyim egitimimi aldim parami hep kazandim.Cok buyuk tartismalarimiz oldu ama hic kopmadik, zit kisiliklerimize ve gecimsizligimize Ragmen cocuk sahibi olmaya karar verdik.hamileyken hersey cok guzeldi.ama
Cocuk dogunca hayatimin cehenneme
Donecegini nereden bilebilirdim?lohusaligi cok agir gecirdim yanimda en anlayisli olmasi gereken iki kisi 1esim 2annem.bana demedigini yapmadigini birakmadilar.hastaneden ciktik ertesingun annem ile Tartistik annemmalindi Evi terketti.beni bebekle birakip gitti.esim zaten annemi oldum olasi sevmez hatta evlatlik oldugumu dusunuyor cunku bir kere bile analik ettigini beni merak ettigini gormedik.asiri alingan 70yasinda Cok sinirli ve yillardir depresyon tanisi ile Ilac kullaniyor.yemek yapmayi bilmeyen evden cikmayan tum akrabalari ile kus biri.buarada Tek cocugum.hic akrabaliz yok desem dogrudur.dogum yaptigimda ramazandi sezeryandim cok gucsuz agrili ve cok aglayan biriydim esim acken cok sinirlidir kavga cikmasn diye ramazani anasinda gecirsin istedm.annemle baristim donmeyi kabul etti.bizde
Kaliyordu derken yine kavga ettik.gitti ben yine bebekle yapayalnizim.esim isteydi aradm
Yalvardim is cikisi gel cok agliyorum
Bebege nasi bakicam bilmiorm annem
Yine gitti dedim.bana isyerinde para toplayip et
Aldiklarini mangal yapacaklarini iftar ermeden gelemeyecegini soyledi..buradan anlayin nasil bir Baba Koca oldugunu..ne olur gel dedim cok ihtiyacim var sana kalma iftara dedim inatlastim gelmicem dedi yemek yiyip gelcem dedi bikac saat sabretcen alti ustu dedi bagirdi cagirdi sowdu kapadi.o anda kotu gunumde
Lohusaligimda uzuntimde depresyonumda
CaresiLigimde yanimda olmucani anladim.bu aylarca boyle gitti erkek bebek cok zordu gunduz uyur gece ayaktaydi butun aylar kavgayla gecti
Gece tek bakardim cocuga kalkmazdi.cocuk kucsgimda yataktan dusmesn diye(yanimda
Yatiriorm) lavaboya girerdm iki buklum mama yapardim 8-9 kilo bebekle.annem gunduz gelir cocuga bakar (yarim gun calisiyorum)sadece sallar uyutur corbasini yapar ben kapidan girer
Girmez evine giderdi.burun spreyi bile sikmaya korkardi(alerjik bbek)disari cikaramaz agir diye tasiyamazYokusta otuyorz bebek arabasini suremez supurmez silmez Toz almaz eve yemek yapmaz cocuk emekler yerler pis.cocuk uyuynca oturur esra erol yada muge Anli izler.bir gece cok griptim yalvardimAnneme ne olur sana birakim cok haBu gece bak hic halim yok dedm ben gece ne yediricem ona bakamam dedi ve almadi(biberon yedigi halde).daha anlatscak cok sey var ama
Sizi sikmak istemem.esimin yardim etmemesi is yukumun uc katina cikmasi,esimin surekli telefonda oyin oynamasi.haftada iki gun spora gitmesi ben yemek ymeye vakit bulamazken! Gozune oyle batti ki uc dort kere evden kowdum bi kere de
Kendim gittim.her sefernde donduk ama kavgalar devam etti hem de emziren anayim,cocuk kucagimdayken hakaretler bagris cagris.saygisizlik.kufurler havada ucuyor.sinavim cok agir geciyor.bir ayi geciyor cinler tepeme
Geldi ve tamamen kowdum defol
Git seni gormek bile istemiorm
Dedim.bu sefer gururu incinmiscolacak ki donmuyor dava acmakta kararli.evim kira eskmin evi yok.ailemle(mecburiyetten) yasiyorum
Ancak benle yasamak istemiolar.bugun onlari da
Kowdum cunku dedigin gibi onlara da pek tahammulum yok aksam yalniz uyumak istemedigim kucucuk benekle
Korktugum icin dayaniodum
Tum ev Duzenimin bozulmasina.bana cok sinirlnip annemmbana tokat atti dowmek istedi(32yasindayim)bebegim cok korktu herseye tanik oldu sakinlestiremedim.dakikalarca hickirdi.bosanmasi icin sartim esimden istedigim
Hayat bana bir ev acmasi yatili bakici ttmasi
Yalniz yatmamamiz icin.ancak benim vE onun toplam maasimiz buna yetmiyor.tam gun calissan da yetmior mesleklerimiz dusuk.ne olur bir tavsiye verin.tesekkur ederm okudugunuz icin.
Amaaaan aman.. kendimi gordum yazdiklarinda ..koca meselesinde yani..
Benimki de oyleydi. Bak ben saniyodum ki 2ydik 3oluyoruz oh ne guzel musmutlu yasiycaz falan(bu arada biz de cok zit insalariz esimle ve kavgalar dovusler oluyodu ama barisiyorduk) neyse bebek dogdu sonra o adam gitti yerine delinin teki geldi.
Ev islerini yapamadgim icin kendinden yardim istedim. Mesela odayi supurcek yerdeki herseyi kaldirip odadan disari firlatti falan once. Cocuk kucagimda ben de ordaydim suratima dogru bsey frlatti. Kendimi onemsemuorum da cocuguma gelseydi ya.. bela okudum o an ve sonra ben suclu oldum. Neymis beddua etmisim de blmem ne de. Evde teror estirdi halbuki...
Kizim 1 2 aylikti bi gun sacma sapan bi konu yuzunden elindeki yemek tepsisini aldi yere caldi. Bebek de odada ortada portatif besiginde yatiyo. Cocugun kafasinin ustunden gecti tabak resmen. Yerler kiriklarla doldu . Pilavlar tavuklar her sey yerlerde.. nedeni de komik biseydi tam hatirlamiyorum. Cok tahammulsuzlesmisti ya onceden anasima sovsem ses etmeyen girgira vuran adam..
Sonra bi gun de seye kizdi,iste ben kardesim annem ona cok karisiyomusuz. Yok bebegi oyle tutma boynu dusmesin yok ora bingildagi yok su bu gydrirken koluna dikkat etceksn vs vs karismisiz. Bundan dolayi kavga cikti. Ben onun babasiyim sizden mi ogrenicem falan filan.. kapiya tekme atti goctu kapi icine. Duvara yumruklar atti . Sonra carpti kapiyi cikti gitti falan.. geceyarisi geldi. Hizla araba kullanmis baya yol gitmis geri donmusmusmus..
Ben de kizimi dusundum hep o anlarda. Yani deliren yerlerde tepinen nerdeyse aglayan bi adam. Bi de kucagimda aglayan cildiran bi bebek.. Cocuk agladikca adam orda iyce sinirlenip deliriyo falan.. salak salak seyler.
Duruma baksana napcam ben o anda. Adami iyce delirtmemem lazim yani o delilikle kizima bana bisey yapabilir. Onceleri hep en son sozu illa ben soyleyen bagiran cagiran ben,bebek dogduktan sonra resmen kestim sesimi hep baska odaya kactim cocugumla...
Onceleri her lafina alinip aglayan ben simdi hiccc bi lafini tinlamaz oldum. Umursamyorum. Kufur de ediyo bana ne yani..
Taviz verd belki de ondan. Insan yerine koydum yazik dedim. Ailesiyle kusmstm bebek dogunca gelsn gorsunler tamam dedm ve gorusmeler basladi.keske dusunmeseydim onu. Gaddar olsaydim..
Yani seni cok iyi anliyorum. Bebek bakmayan anlamaz. Kolay saniyorlar.. birsey olsa dusse falan da suclu sensindir. Kizsan biraz sesini yukseltsen bebege suclu sensindir..
Anne konusumda da yazik size . Anneniz benim anneannem gibiymis. Takintili,dedigi dedik,sevgisiz ve anlayissiz.. insani siginti gibi hissettiren fazlalik hissettiren.. Allah kolaylik versin size.. keske anneniz duzgun normal merhametli bi kadin olsaydi. Mesela siz hastayken bebegi almak istememsini anlarim. Biberonla bisey icirmekten korkabilir bogulur vs diye tedirgin olabilir. Benim annem de kizima hala 1kasik corba muhallebi bile veremez ucuyla yalatir resmen anca. Kizim 13aylik bu arada..(gerci disi gec cikti ve yemeyi pek bilmiyor daha bunun da payi var)
Neyse,annenjz cocugu almasa da diyebilirdi ki cok kotuysen ben geleyim kizim birlikte bi odada bebek sen ben 3umuz yatalim. Agladigi zaman ben basedemezsem seni kaldririyim sen bak. Ne bliyim bi yardimci olmaya calissaymis keske..
Dogum sonrasi surec de cok zor. Ben de yalniz kaldim ama.. annem isteyerek gitmis degildi. Calisiyordu rapor cok gun alamamisti o yuzden. Insan annesine ihtiyac duyuyor resmen. Ben wc ye gidemyordum ameliyat sonrasi. Sezeryandi benimki. Yani kulotumj indircek halim yoktu. Agri esigim cok dusukmus karnim cok fenaydi acilar icinde kipirdayamyor aglayp duruyordum.. ve o halde 5gunluk bebekle ben de tek kaldim. Arada kizlardesim gelip gitti yanima. O da unv okuyo benden kucuk yani o da anlamaz bebek bakmaktan.. ama sukur bugunlere geldik.
Sen de sabret .. olaylara cok dusme oyle. Cocuguna odaklan. Gunleri gecirmeye bak. Sakinligini koru. Bitek sen ve bebegin onemli. Diger 2sini bosver ....