DOKTORUMUN SAPIKLIGI. YARDIMCI OLUR MUSUNUZ

kadin doktorda belki lezbiyendir nerden bilcez milletin icini yahu devamli erkek doktora gittim koca kadinim tacize ugrasam veya yanlis bir hareket hissetsem anlardim hicbir zamanda basima boyle birsey gelmedi insanlarin arasinda curukler var arada bir cikabilir ama tumune baglamamak lazim

her erkek doktor ucundan kenarından taciz eder diyen arkadaş evli mi acaba? çünkü erkek dotorlar doktor kimliklerinden önce erkek kimliklerine sahip oluyor doğal olarak. e bu durumda tüm erkekelere tacizci diyebiliriz. buna babalarınız kocalarınız kardeşleriniz filan da dahil. hadi hayırlı olsun.

vay be. adamlara bak. iki meme görmek için yıllarca eğitim alıyolar filan.

Konu sahibi arkadaş, hem yardım istemişsiniz hem de yeterince bilgi vermemişsiniz.

Tüm yorumları okuyamadım ama okuduklarımdan anladığım kadarıyla "olmayan bilgilerimizi konuşturalım" ortamına dönüşmüş burası.

Mesela biri "gizlice ses kaydı alın" demiş. Bu şekilde elde edilmiş deliller hukuka aykırı olarak elde edilmiş delillerdir ve ceza yargılamasında delil olarak değerlendirilmez. Ani gelişen bir olayda delil elde etme olağanı yoksa istisnai olarak ortam kaydı yapabilir ve delil olarak değerlendirilse bile yanına gideyim sesini kaydedeyim diye bir şey söz konusu olamaz.

Başka biri "kadının beyanı esastır" demiş. Böyle saçma bir cümle olabilir mi? Neden kadının beyanı esas olsun? İftira atabilir ve kadının beyanı esastır der işin içinden çıkabilirsiniz bu durumda.

Bir diğeri doktorun kendi mesleğini kullanarak hastasının telefon numarasına ulaşması açık açık tacizdir ve hastaları ile evlenen tüm doktorlar da suç işlemiştir demiş. :) Taciz ayrı bir şeydir, görevi kötüye kullanmak ayrı bir şeydir. Bir kişinin mesleğini kullanarak kendi kişisel herhangi bir işinde kullanması görevini kötüye kullandığı anlamına gelir ama taciz bambaşka bir şeydir. Bir şekilde iletişimde bulunduğunuz birisi ile iş sebebi ile görüşseniz bile neticede makine değiliz "karşılıklı" olarak durum kişisel bir boyuta taşınmış olabilir. Bu karşılıklı olan bir şeydir.

Başka biri coşmuş, "her erkek doktor ucundan kenarından taciz eder" yazmış. İnsan bunu yazmaya utanır. Ben okurken utandım.

Yorumları bir kenara bırakıp konu sahibinin samimi olarak taciz edildiğini varsayarak ve defektifçilik yapamazsak eğer; cinsel saldırı aşamasına varmamış cinsel suçların ispatı zordur. Çünkü olayın mağduru dışında zaten olayın genelde bir görgü tanığı olmaz. Şöyle ekstrem bir şey olabilir belki, kbb uzmanı ya da göz doktoru ya da alakasız bir alanda uzman bir hekim meme muayenesi yapmışsa ve bunu da ispat edebilirseniz evet bu kesinlikle cinsel taciz olur. Uzmanlık alanı ile yahut hastalığınız ile ilgili bir durum varsa sizin doktora yönelik ithamınız niyet okuyculuğu, gidip doktoru şikayet ederseniz de iftira suçu olur. Bir hukukçu olarak belirtmek isterim.

Bir kere sizin telefonunuzu elde edip sizinle görüşmek istemesi görevi kötüye kullandığını gösterir. Ama siz hayır dedikten sonraki durumlar benimle görüşmeye çalışıyor gibi, samimi olamaya çalışıyor gibi yorumlarınız kişisel olabilir. Sanmış olabilirsiniz.

Esasen çok da kompleks bir şey değilmiş sorununuz. İletişimde aslolan açık olmaktır. "Doktor Bey, işiniz gereği sahip olduğunuz bilgiyle bana ulaşmanız bana ahlaki gelmiyor ve bu profesyonel değil. Bundan sonra sizin hekimlik hizmetinizden faydalanmak istemiyorum" dersiniz çözülür biter. Ama kendime mesele çıkarmak istiyorum, dedektifçilik yapmak istiyorum derseniz forumlardan edindiğiniz yanlış ve yarım bilgilerle ancak kendinize zarar verirsiniz.

Sen meme muayenesi nasil yapilir nerden bileceksin? Doktor musun?

Kimse senin vajinani gormek icin kadin dogumcu olmaz.

Bu bilgiyi de ilk elden elde edemezsin cunku senin zihniyetinde birisinin doktor arkadasi olmasi imkansiz. Doktor karalamaya calisan super zeki arkadaslarindan birinden duymussundur.

Birak kadin dogumcu olmayi bizimkiler kadinlara sonda bile takmak istemiyorlar cunku vajenlerinin kokusu dayanilmaz kotu. Kose bucak kaciyorlar.

Ne kiymetli vajinaniz varmis arkadas seninkini gormek icin isleri yok da ayda 15 nobet tutacaklar kadin dogumcu olup

hakikaten ha.6 yil egitim gordukleri gibi bir de bunun tus sinavi uzmanligi vs...var.eeeee meme elleyecekler az birsey mi?okuyan memeyi kapar

Gereksiz yere meme muayenesi yapmış daha ne yapacak yahu.

Gereksiz yere meme muayenesi yapması cinsel istismar değilse nedir?

Biraz katılıyorum ama şu var nadir de olsa bazıları karşıdan karşılık gördüğünde bir dirençle karsilasmadiginda alan razı veren razı şeklinde olduğunda atılım yapabiliyorlar.Capkinkik namina.Aksini yapmazlar %99,9 şikayet edilmekten korkarlar.Ama konu bunun neresinde hiç çözemedim.Biraz daha ayrıntılı anlatmalı
Ne için gitmişti dra?meme muayenesi acısından.O sırada hemşire varmıydı yanında?.Arayip ne dedi tam olarak?Görüşme nerde görüşmek istedi?Sekretin durduk yere bende kal demesi çok saçma.Buraya nasıl geldi?
Cogu dr yanlış anlamaya mahal vermeyecek şekilde dikkatlidir çünkü yeri gelir hasta iftira da atabilir.Darp muayenesinde hemşireyi çağırırlar yanina bir iftiraya kurban gitmemek ıçin.Cunku hastalar içinde de değişik insanlar çıkıyor.

Son düzenleme:
Bu konuya bu yorum yeter..Cokguzel izah etmişsiniZ

Belki çoğu kişi yanlış anlayacak ama şu erkek doktor seçimi hakkındaki fikrimi sunmak istiyorum. Doktorlar da insan olduğu için her tür doktor karşımıza çıkabilir. Yani hiçbir doktor hastasına o gözle bakmaz hipokrat yemini var diyemeyiz bence. Kişilik meselesi bu. Her erkek doktor taciz eder demek de çok yanlış. Ama sapık doktorlar çıkabilir. Konu sahibinin yaşadıkları gerçek mi, atıyor mu bilemem. Ama benzer taciz durumlarını duyduk gördük mesleğini bu yönde kullanan insancıklar var maalesef.

Ben olsam kadın hastalıkları gibi mahrem konularda (vajinal muayene, meme muayenesi vs söz konusu ise) erkek doktor seçmem. Taciz eder diye değil. Bu durumlarda bizim rahatsız olduğumuz kadar erkek doktorlar da rahatsız olabiliyorlar gerçekten hevesli değillerdir vajina görmeye. Bu rahatsızlığı utancı hem doktor, hem ben yaşamayayım diye bayan doktor tercih ederim her zaman giyinirken bile bir bayanın yanında giyinmekten çekinmediğimiz gibi bayan doktorla da daha rahat hissederiz... Bu da buna benzer bir durum. Başkalarını bilmem ama ben daha rahat oluyorum bayan doktorla. Böylelikle taciz gibi binde bir karşılaşacağım olaylarla karşılaşma ihtimalimi de sıfıra indirmiş oluyorum. Bu benim tercihim.

Lezbiyen cikmasin kiz senin doktorlar. Yandin valla o zaman

Lezbiyen cikmasin kiz senin doktorlar. Yandin valla o zaman
Lezbiyen çıkma ihtimali en azından biraz daha düşük. Diyorum ya tacizden dolayı değil. Hem ben utanırım rahat olamam doktor da benim utandığımı görüp kötü hisseder buna mani olmak için. Bayan doktor da lezbiyen çıkarsa ne yapalım kaderde varmış der geçeriz.

Ayrica fikrinizi bu sekilde sunmaniz cok guzel. Ben rahatsiz oluyorum demissiniz. Buna kimse soz soyleyemez. Kimileri erkek kimileri kadin doktor tercih eder sonucta.
Ama erkek doktora gidilmemelidir taciz eder. Kadin dogumcu kadin olmalidir gibi cumleler kuranlarimiz da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…