Ayy gelde bana sor ben cok stres yapıyorum üstelik doktorlar bişeyin yok dediği halde.hiç bir doktor tatmin etmedi 5 ay istediğimizi yaptık ettik gezdik tozduk artık zamanı diye düşünüyorum5 ay cok erken :) stres yasamamalisin.
Yasinizi 27 olarak okudum. Evet yasiniz gayet zamani. Ama 5 ay denemek icin cok kisa onu demek istiyorum :) yani stres yapma. Sal gitsin :) adetlerin duzenliyse iki adetinin ortasinda kalan gunlerde iliskiye gir. Ben evlendikten sonra 6 ay hapla korundum. Sonra adetlerim duzenli oldugu icim hep yumurtlama gunlerimi takip ettim. Yumurtlama gunume denk getirdigim ilk iliskide hamile kaldim :) belki iliskileriniz yumurtlama gununuze denk gelmiyordur. Cunku ben de hapi biraktiktan sonra 4 ay hic korunmadım dedigim gibi gunlerimi takip ettim. Yumurtlama gunlerimde iliski yasamadigim icin neden hamile kalmiyorum stresi yasamadim cok sukur. Eger o son denemede hamile kalmasaydim ben de stres uapabilirdimzAyy gelde bana sor ben cok stres yapıyorum üstelik doktorlar bişeyin yok dediği halde.hiç bir doktor tatmin etmedi 5 ay istediğimizi yaptık ettik gezdik tozduk artık zamanı diye düşünüyorum
Hımm anladım canım. Doktor her ilaç verdiğinde ilişkiyi yasaklıyor nedense.gecen ay tam yumurtlama gününde fitil vermişti onu kullanmak zorunda kaldım.doğal olarak gecen ayı değerlendiremedik. Bide eşim asker sürekli görev filan oluyo bi türlü denk gelmiyo. Ama bu ayı iyi değerlendirmeyi düşünüyorum ovülasyon testleri almıştım adetten sonra testleri yapmaya başlıcam. Bu arada Allah bağışlasın bebeğiniziYasinizi 27 olarak okudum. Evet yasiniz gayet zamani. Ama 5 ay denemek icin cok kisa onu demek istiyorum :) yani stres yapma. Sal gitsin :) adetlerin duzenliyse iki adetinin ortasinda kalan gunlerde iliskiye gir. Ben evlendikten sonra 6 ay hapla korundum. Sonra adetlerim duzenli oldugu icim hep yumurtlama gunlerimi takip ettim. Yumurtlama gunume denk getirdigim ilk iliskide hamile kaldim :) belki iliskileriniz yumurtlama gununuze denk gelmiyordur. Cunku ben de hapi biraktiktan sonra 4 ay hic korunmadım dedigim gibi gunlerimi takip ettim. Yumurtlama gunlerimde iliski yasamadigim icin neden hamile kalmiyorum stresi yasamadim cok sukur. Eger o son denemede hamile kalmasaydim ben de stres uapabilirdimz
Tesekkur ederim :) hicbir problem gormuyorsa doktorunuz neden ilac veriyor ?Hımm anladım canım. Doktor her ilaç verdiğinde ilişkiyi yasaklıyor nedense.gecen ay tam yumurtlama gününde fitil vermişti onu kullanmak zorunda kaldım.doğal olarak gecen ayı değerlendiremedik. Bide eşim asker sürekli görev filan oluyo bi türlü denk gelmiyo. Ama bu ayı iyi değerlendirmeyi düşünüyorum ovülasyon testleri almıştım adetten sonra testleri yapmaya başlıcam. Bu arada Allah bağışlasın bebeğinizi
Akıntım vardı biraz o yuzden verdi böyle yoğurt kesiği gibi bazen. Bazende sarı yeşile yakın bir renkte geliyodu fitili kullandıktan sonra parca parca büyük şekilde akıntım olmuştu acaba iltihap mıydı neydi anlamadımTesekkur ederim :) hicbir problem gormuyorsa doktorunuz neden ilac veriyor ?
vicdanlı bir doktor çıkmamış oradan o zaman Allah bildiği gibi yapsın onlarıBi çuval para verincede yapmıyorlar kuzum hep özele gittim bi.cacık olmadı ya
Tabi ki öyle parayı almasını biliyorlar tedaviye gelincede bişeyin yok deyip ilaç yazıp yolluyorlarvicdanlı bir doktor çıkmamış oradan o zaman Allah bildiği gibi yapsın onları
Olabilir canim. Bilmiyorum ki.Akıntım vardı biraz o yuzden verdi böyle yoğurt kesiği gibi bazen. Bazende sarı yeşile yakın bir renkte geliyodu fitili kullandıktan sonra parca parca büyük şekilde akıntım olmuştu acaba iltihap mıydı neydi anlamadım
Bakalım bu ayda beklicem ilaçları kullanıcam Allah hayırlısını versinOlabilir canim. Bilmiyorum ki.
Tabiii kii yazicam canım inşallah güzel haberlerde buluşuruz :)İnsallah eğer etki ederse hamile kalırsam mutlaka buraya yazıcam bütün deneyimlerimi belki vesile olur.sende yazarsın olur mu kuzum
özel bir hastanede 155 tl vermiştim sadece tahlillere tek artısı nodülümün olmadığını öğrendim doktor troid hapımın dozunu arttırmıştı.geri kalan kan vs şeklen boşuna verilmiş gibiydi.Tabi ki öyle parayı almasını biliyorlar tedaviye gelincede bişeyin yok deyip ilaç yazıp yolluyorlar
Benden muayene ile birlikte hormon testi in 75 tl aldılar sigorta yarısını karşılanmıştı.sen cok ödemişsin canımözel bir hastanede 155 tl vermiştim sadece tahlillere tek artısı nodülümün olmadığını öğrendim doktor troid hapımın dozunu arttırmıştı.geri kalan kan vs şeklen boşuna verilmiş gibiydi.
İnsallah canım benimTabiii kii yazicam canım inşallah güzel haberlerde buluşuruz :)
Merhabalar kızlar.beş aylık evliyim korunmuyorum fakat hamile kalamıyorum.özel bir hastaneye gittim ultrasonla iki kez baktı herşeyin çok normal dedi.hormon testi yaptı onlarda bugun normal çıktı. Türlerime baktırmak istedim fakat bir yılı doldurmadan bakamam dedi.özel hastanede de mi bir yılı doldurmak gerek ben anlamadım? O zaman neden özel hastane diyolar buna anlam veremedim
Öncelikle güzel dileklerin cok sağol.Allah yavrunu korusun uzun ömürler nasip etsin.aslında biliyorum şimdi ilk denemeler ve ben cok sabırsızlanıyorum ki yıllarca cocuk hasreti çekenlere haksızlık yaptığımı düşünüyorum bazen ve kızıyorum kendime. Zatwn artık akışına bırakmayı düşünüyorum ama alternatif tıppa yönelicem sağlıklı beslenicwm tüm deneyimlerimi burada paylaşıcam. Elbet bir gün olacak zamanı var demekki kendimi motive edıyorum. Eşimde bu konuda cok destek veriyo bana Allah ondan razı olsun bi güne bi gün gık demedi hep destek oldu. Bu arada bana zaman ayırıp bu güzel cümleleri yazdığın için sana cok tesekkur ederim rahatlattın beni:)Merhabalar, önceki mesajların tamamını okuyamadım belki arkadaşlarla benzer şeyler söyleyecek olabilirim ama ben de kendi deneyimlerimden bahsetmek isterim.
Ben pkos hastasıyım, eşimde kronik ve genetik bir rahatsızlıktan dolayı bir kaç sıkıntı var. 7 yıllık evliyiz, düzenli olarak sadece ilk altı ay korunduk evliliğimizin 1. yılından sonra çocuk istiyoruz biz diyerek doktora gittik bize tam anlamıyla 1 yıl süre ile denemeden çocuğumuz olmuyor diye gelmeyin dedi o zamanki doktorumuz. Bana çok saçma geldi ama dinledik, Ankara’da tanınmış bir doktor ve annemin de doktoru aynı zamanda çok güveniriz. Her neyse dedik pekala, 1 yıl dolunca yeninden gittik, ben zaten pkosum biliyorum zor olabileceğini ama için içimi yiyor nereye gitsem 1 yıl beklemelisiniz diyorlar. Sonra bütün tahlillerim yapıldı, rahim filmim çekildi ve sürecin sonunda bir çok faktör birleştiği için açıklanamayan infertilite tanısı aldım ve tedavi süreci için tüp bebek ünitesine yönlendirildik. Orada da bütün tetkiklerimiz yapıldı, tedaviye başlayacağımız sabah ben takdir Allah’tan, herkesin çocuğu olmak zorunda değil yeğenlerimiz var diye düşündüm. Çok çok istememe rağmen bir şeyler oldu içimde, tam tevekkül :) eşimle konuştum Allah ondan razı olsun, bu süreçte sen nasıl istersen öyle yapalım haklısın dedi bir ufak ricada bulundu, ömrümüz olursa 38-39 yaş civarı bir defa tüp bebek denemeye karar verirsek tamam dedi :) tamam dedik ve bıraktık.
Sonrasında ben tamamen teslim oldum dedim ya tam tevekkül ve yıllar geçti 2016 ocağında bir gün tuhaflıkla uyandım hamile olduğumu öğrendim başta dış gebelik olabilir dedim soğukkanlı kaldım ama sonra öğrendik ki bir minnak sürpriz :)
Ben hala aynı inancımdayım ama anne olmayı istemek bence çok kutsal bir istek, bizim için önemli çok istiyor bazı şeylerle savaşıyoruz ama herkes aynı fikirde olamayabiliyor bizi anlamayıabiliyorlar. Rabbim bütün isteyenlere, hayırla, istedikleri vakitte sağlıklı evlatlar nasip etsin, içinde de bizimkileri korusun inşallah...
Ne olur kız kardeşlerim rahat olun, takdir Allah’tan, gerçekten O neylerse güzel eyler...
Esnmstf arkadaşım özel ya da devlet farketmiyor, 1 yıllık süre gereksiz bir müdahaleyi önlemek için, günümüz koşullarında yediklerimizden içtiklerimizden soluduğumuz havadan ya da stresten gecikmeler olabiliyor malum. doğal akışında olabilecekse diye bekliyor o 1 yılda hocalar. 1 yıl Sonrasında da artık bir aksama olabilir diye bakıyorlar.
Tek yapmak gereken kendine, sağlığına yatırım yapıp, doğal akışında beklemek. En en önemlisi de bence rahat kalmak :)
Dilerim Allah gönüllerimize göre versin, sevgiler.
Canım bende senin gibi düşünüyorum 2.5 yıldır evliyim ve 27 yaşındayım gecikmek istemiyorum ilk bir yıl biz düşünmedik ama ilk düşünmeye başladığım da hemen doktora gittim aletlerin düzensiz di çünkü pko olduğumu öğrendim ve yumurta yeterli boyuta ulaşmadan öylece kaldığını doktorum farkedince klomen e başladık ama benim eşim de askeriye de çalışıyor ve hep tek gidiyorum bu süreçte ama eşim başta kontrole gitti çok şükür onda sıkıntı yok ve klomen kullanınca ilişki önemli ama görev di nöbetçi derken 3 ay bu şekilde kafayı yedim ve olmadı sonra bunaldım bıraktım tedaviyi sonra soğan kürü yaptım3 aydır düzenli adet oluyorum ama yine yok bu sefer adet olursam özel e gidip rahim filmi cekinecegim adetime 2 gün var yani biz yaşımız çok genç değil ve eslerimizin işleri sıkıntı o yüzden doktor doktor gezmeli peşine dusmeliyiz Rabbim inş hayırlı zamanda bizede hayırlı bir evlat haberi almayı nasip ederÖncelikle güzel dileklerin cok sağol.Allah yavrunu korusun uzun ömürler nasip etsin.aslında biliyorum şimdi ilk denemeler ve ben cok sabırsızlanıyorum ki yıllarca cocuk hasreti çekenlere haksızlık yaptığımı düşünüyorum bazen ve kızıyorum kendime. Zatwn artık akışına bırakmayı düşünüyorum ama alternatif tıppa yönelicem sağlıklı beslenicwm tüm deneyimlerimi burada paylaşıcam. Elbet bir gün olacak zamanı var demekki kendimi motive edıyorum. Eşimde bu konuda cok destek veriyo bana Allah ondan razı olsun bi güne bi gün gık demedi hep destek oldu. Bu arada bana zaman ayırıp bu güzel cümleleri yazdığın için sana cok tesekkur ederim rahatlattın beni:)
Asker eşi polis eşi olmak cok zor. Yani bütün herseyi üstlenmek zorunda kalıyorsun.benim evliliğim bi sene olmadığı için rahim filmi çekemiyorlar.yani hormonlarda sıkıntı yok yumurtalıklar güzel dedi ama inan tatmin etmedi beni.yaşadığımız yer küçük bir şehir sağlık açısından doktor açısından sıkıntı hep. İnsallah Rabbim isteyen herkese nasip eder annelik duygusunu.Canım bende senin gibi düşünüyorum 2.5 yıldır evliyim ve 27 yaşındayım gecikmek istemiyorum ilk bir yıl biz düşünmedik ama ilk düşünmeye başladığım da hemen doktora gittim aletlerin düzensiz di çünkü pko olduğumu öğrendim ve yumurta yeterli boyuta ulaşmadan öylece kaldığını doktorum farkedince klomen e başladık ama benim eşim de askeriye de çalışıyor ve hep tek gidiyorum bu süreçte ama eşim başta kontrole gitti çok şükür onda sıkıntı yok ve klomen kullanınca ilişki önemli ama görev di nöbetçi derken 3 ay bu şekilde kafayı yedim ve olmadı sonra bunaldım bıraktım tedaviyi sonra soğan kürü yaptım3 aydır düzenli adet oluyorum ama yine yok bu sefer adet olursam özel e gidip rahim filmi cekinecegim adetime 2 gün var yani biz yaşımız çok genç değil ve eslerimizin işleri sıkıntı o yüzden doktor doktor gezmeli peşine dusmeliyiz Rabbim inş hayırlı zamanda bizede hayırlı bir evlat haberi almayı nasip eder
İlginç derken :)çok ilginç
Bir yıl bekletmesi için demiştimİlginç derken :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?