Merhabalar, önceki mesajların tamamını okuyamadım belki arkadaşlarla benzer şeyler söyleyecek olabilirim ama ben de kendi deneyimlerimden bahsetmek isterim.
Ben pkos hastasıyım, eşimde kronik ve genetik bir rahatsızlıktan dolayı bir kaç sıkıntı var. 7 yıllık evliyiz, düzenli olarak sadece ilk altı ay korunduk evliliğimizin 1. yılından sonra çocuk istiyoruz biz diyerek doktora gittik bize tam anlamıyla 1 yıl süre ile denemeden çocuğumuz olmuyor diye gelmeyin dedi o zamanki doktorumuz. Bana çok saçma geldi ama dinledik, Ankara’da tanınmış bir doktor ve annemin de doktoru aynı zamanda çok güveniriz. Her neyse dedik pekala, 1 yıl dolunca yeninden gittik, ben zaten pkosum biliyorum zor olabileceğini ama için içimi yiyor nereye gitsem 1 yıl beklemelisiniz diyorlar. Sonra bütün tahlillerim yapıldı, rahim filmim çekildi ve sürecin sonunda bir çok faktör birleştiği için açıklanamayan infertilite tanısı aldım ve tedavi süreci için tüp bebek ünitesine yönlendirildik. Orada da bütün tetkiklerimiz yapıldı, tedaviye başlayacağımız sabah ben takdir Allah’tan, herkesin çocuğu olmak zorunda değil yeğenlerimiz var diye düşündüm. Çok çok istememe rağmen bir şeyler oldu içimde, tam tevekkül :) eşimle konuştum Allah ondan razı olsun, bu süreçte sen nasıl istersen öyle yapalım haklısın dedi bir ufak ricada bulundu, ömrümüz olursa 38-39 yaş civarı bir defa tüp bebek denemeye karar verirsek tamam dedi :) tamam dedik ve bıraktık.
Sonrasında ben tamamen teslim oldum dedim ya tam tevekkül ve yıllar geçti 2016 ocağında bir gün tuhaflıkla uyandım hamile olduğumu öğrendim başta dış gebelik olabilir dedim soğukkanlı kaldım ama sonra öğrendik ki bir minnak sürpriz :)
Ben hala aynı inancımdayım ama anne olmayı istemek bence çok kutsal bir istek, bizim için önemli çok istiyor bazı şeylerle savaşıyoruz ama herkes aynı fikirde olamayabiliyor bizi anlamayıabiliyorlar. Rabbim bütün isteyenlere, hayırla, istedikleri vakitte sağlıklı evlatlar nasip etsin, içinde de bizimkileri korusun inşallah...
Ne olur kız kardeşlerim rahat olun, takdir Allah’tan, gerçekten O neylerse güzel eyler...
Esnmstf
arkadaşım özel ya da devlet farketmiyor, 1 yıllık süre gereksiz bir müdahaleyi önlemek için, günümüz koşullarında yediklerimizden içtiklerimizden soluduğumuz havadan ya da stresten gecikmeler olabiliyor malum. doğal akışında olabilecekse diye bekliyor o 1 yılda hocalar. 1 yıl Sonrasında da artık bir aksama olabilir diye bakıyorlar.
Tek yapmak gereken kendine, sağlığına yatırım yapıp, doğal akışında beklemek. En en önemlisi de bence rahat kalmak :)
Dilerim Allah gönüllerimize göre versin, sevgiler.