- 19 Haziran 2008
- 2.099
- 1
- 41
-
- Konu Sahibi aabeyazmelek
aşılamanın tutma oranı %20-25 tir ama az önce dediğim gibi neden hamile kalamadığınızı bilemezsiniz belkide yolda bir sorun var ve bu aşılamayla aşılır ayrıca sperminde bir takım işlemlerden geçtiğini gözardı etmeyin çözünürlük sorunu olan spermlerde işe yarıyor sizlerin bilmediği bir sürü şey var yıllarca kalamayıp aşılamayla hamile kalan bir sürü insan var
infertilitede genel prosedür 3 aşılama sonrası tüp bebektir eğer erkekte sperm azlığı çok fazla değilse,kadının tubaları açıksa vs...
aşılamadanda çok hamile kalan var ben yaptırmanızı öneririm sonuçta hücreler direkt olarak rahim içine enjekte ediliyor bazen doğal yolla rahim ağzından geçişte farkedilmeyen spermleri taşıyan mukus azlığına bağlı sorun olabiliyor bunu ortadan kaldırıyor korkmanızı gerektirecek gerçekten birşey yok bu uzun bir yolu kısaltmaya yollardaki taşları kaldırmaya benzer..
aşılamanın nasıl yapıldığına gelince kadında genelde gonal f puregon gibi ilaçlar kullanılarak 18 mm ve üzerinde yumurta elde edilir prenyl 10000ü ile çatlatılır belirlenen günde eşinizdende sperm alınır bu farklı tekniklerle yıkanılır protein eklenerek güçlendirilebilir kaliteli spermler ayrılır özel bir kateterle normal jinekolojik muayene olur gibi rahim içine enjekte edilir hiçte ağrı hissetmezsiniz
aşılamanın tutma oranı %20-25 tir ama az önce dediğim gibi neden hamile kalamadığınızı bilemezsiniz belkide yolda bir sorun var ve bu aşılamayla aşılır ayrıca sperminde bir takım işlemlerden geçtiğini gözardı etmeyin çözünürlük sorunu olan spermlerde işe yarıyor sizlerin bilmediği bir sürü şey var yıllarca kalamayıp aşılamayla hamile kalan bir sürü insan var
aabeyazmelek bende doktorum aşılama der diye korkuyordum ama aşılamada tutma olasılığının bu kadar az olduğunu bilmiyordum.bi 6 ay daha beklerim herhalde aşıla derse.yada bilmyorum kararsızım.tüp bebek isteiyorum.nedensiz bizim bebek olmaması. yani daha önce hamile kaldım ama düşükle sonuclandı rahım filmlerim temiz cıktı.anlamıyorum 5 ay olacak tekrar denemeye başlayalı ama hala olmadı.
iipekk yapışıklık olmasımı doktorun tecrübesine bağlı yoksa bunun görülmesimi demek isgtedin.yapışıklık olduysa bunu rahim filminden başka göremezler.ağır düşklerden sonrada ki sen 3 düşük yapmıssın olabilir yapışıklık olabiliyor.bu ne derecede olur bilemeyiz.benimde 2.düşüğümden sonra rahim filmi cektirdim sağ tarafıdakı tüpte biraz yapışıklık oldu ve rahim filmiyle açıldı.eğer gene açılmazsa laskoprapi diyorlar sanırım onunla açılıryor.geçmiş olsun bu arada ve tez zamanda bebeğine kavustursun allahım.hepimizin.
aabeyazmelek, merhaba
benimde kanallarım sızıntı şeklinde çalışıyordu.kist ameliyatımı olurken onlarıda açmışlar biraz.aslında doktorum bana mikroenjeksiyon yöntemini önerdi ilk önce.ama zaten mikroenjeksiyona 2 aşılamadan sonra rapor çıktığı için ben içimde kalmasın diye aşılama yaptırdım bu ayın 26 sında.inşallah allahım nasip ederde mikroenjeksiyona gerek kalmaz.kasım ın 10 unda test yaptırıcaz adet görmezsem eğer.inşallah pozitif sonuçlarla gelir,müjdeli haberi veririm sizlere :) sizlerde bana. ama sakın aşılamadan korkma,korkulacak hiçbirşey yok.keşke herkes aşılamayla hamile kalsa.biliyorsun mikroenjeksiyon ve tüp bebekte işlemler biraz daha uzun ve zahmetli.allah hepimizin yardımcısı olsun.ve sonuçların pozitif çıkmasını istiyorsak hep pozitif olmalıyız.
ipekl bende 2 düşük yaşadım 2.cisi 3 aylıkken düştü ama 2 ay boyunca yattım 1 ay hastanede kaldım.bebeğim düşüyor diye kanamayla cok fazlaydı hastaneye gidiyordum ama düşmüyordu.tabi sonunda dayanamadı.yanı ben 3 aylık düşürdüm ve cok zahmetli evrelerden geçtim.bu yuzden cok hafif bir yapısıklık oldu.evet olma ihtimali vakumla az ama genede bir olasılık.doktorun hatası değil yani sanmıyorum.ama yapısıklık var o yuzden olmuyor diye düşünme bende mayısda rahim filmi çekildim yapışıklık cok azdı acıldı ama bak hala olmuyor.birde rahim filminden sonra hamile kallmak daha kolay diye duymustum tüpler tamamen acıkmış ondanmıs ama ben malesef kalamadım(
bende 3 dusuk yaptım arkadaslar ptesı rahım fılmım cekılecek yıne olmazsa asılama deneyecegız baska care yok sanırım
kafamı karıstıran dıger ıkı bebegımde ılk denemelerde oldu ama ıkıncıde kurtaj oldum 7 aydır beklıyoruz olmuyor kurtaj sırasında yapısıklık olmus olabılır denıyor bu dr un tecrubesıyle alakalı bıseymı acaba
Allah hakkımızd hayırlısını versın arkadaslar
ipekl bende 2 düşük yaşadım 2.cisi 3 aylıkken düştü ama 2 ay boyunca yattım 1 ay hastanede kaldım.bebeğim düşüyor diye kanamayla cok fazlaydı hastaneye gidiyordum ama düşmüyordu.tabi sonunda dayanamadı.yanı ben 3 aylık düşürdüm ve cok zahmetli evrelerden geçtim.bu yuzden cok hafif bir yapısıklık oldu.evet olma ihtimali vakumla az ama genede bir olasılık.doktorun hatası değil yani sanmıyorum.ama yapısıklık var o yuzden olmuyor diye düşünme bende mayısda rahim filmi çekildim yapışıklık cok azdı acıldı ama bak hala olmuyor.birde rahim filminden sonra hamile kallmak daha kolay diye duymustum tüpler tamamen acıkmış ondanmıs ama ben malesef kalamadım(
gelgıtcım bende aynı durumdayım ıkıncısı yaklasık 3 aylıktı benımde
hala beklıyorruz bakalım hayırlısı
bıde ptesı fılm cektırecektım dr hastaneden bugun ayrılıyormus nasıl canım sıkkın kıme gıdeyım ben bılemıyorum onuda zor bulmıstım kadın dogumcuya he dıyınce guvenılmıyor sınırlerım cok bozuk
neyse canım Allah sıfamızı versın ıns
bilgilerin için çok teşekkürler.ama anlamadığım çözünürlük sorunu olan sperm demişsin.bu ne anlama geliyor yanı ben bilmiyorum.daha önce 2 defa hamile kaldım bu yuzden eşimde sorun olğunu sanmıyorum.ancak düşük ve kürtajlardan sonra dediğin gibi yolda sorun olabilir. içimi rahatlattın gerçekten.doktorum bana önümüzdeki ay gitmemi söyledi ben gideceğim ancak aşılama için birkaç ay daha bekleyecektim.ama dediğin gibi sorun varsa ve aşılamadan başka çaresi yoksa aşılamayı tercih edebilirim.
hiç ağrili bir işlem değil korkma canim.spekülüm takiliyor o kadar başka bir şey yok.öğrenmek istediğin bir şey varsa buradayim.canım geçmiş olsun biraz aşılamadan bahsedermizin:uhm: Nasıl oldu kaç saat yaptın mesela canın acıdımı birde biz parayla yaptırıcaz özel yani inşallah canım allah gönlüne göre versin hepimizin...
hiç ağrili bir işlem değil korkma canim.spekülüm takiliyor o kadar başka bir şey yok.öğrenmek istediğin bir şey varsa buradayim.