- 25 Aralık 2017
- 200
- 289
-
- Konu Sahibi gormedimduymadim
İki çocuğumuda sırf bu yüzden özel hastanede doğurdum. Ankara'da yaşıyorum durum burdada aynı. İkinci gebeliğimi bilmiyordum adet olamadığım için genel testler hızlıca yapılsın diye kan vs için devlete gittim. İçeri doktor 5 er hasta alıyor. Sen onların yanında derdini anlatıyorsundoktorda muayene ediyor ilaç yazıyo vs. Hatta oturduğum yerden alttan muayene olan hanımı görebiliyordum. Çok kötü. Zübeyde hanımdı benim gittiğim hastane. Ama gebelik takip ve jinekolojik muayene katlarını ayırmışlardı. Gebelik katında eşler koridorda bekliyordu. Çünkü adetim baya geciktiği için beni ultrasona gönderdi bi bakılsın diye gebelik katındaki doktorun odasında 8 gebe 5 koltuk vardı düşünün 3 tanesi ayakta bekliyordu . Doktorla ultrasona bakarken konuşmuştuk. Öğlen yemeğine bile gidemedim çok yoğunuz dedi. Koridorlar doluyo taşıyo hastalar sabırsızlanıyo mecbur odalara daha fazla hasta alıyoruz demişti
Ben bi kaç iğrenç muayene geçirdikten sonra (ankarada) devlet hastanelerinin kadın doğum servislerine tövbe ettim
Umarım bi daha gitmek zorunda kalmam
Üstümü çıkarır giyerken acele ettirmeleri
Ben daha giyinmeden başka hastaya bakması
Ki ben karından ultrason değil vajinal muayene oluyorum.
Yoğunluk yüzünden oluyor bunlar.
Ve erkeklerin gelmesi yasaktı. İyi de eşim bebeği göremeyecek mi yani?
Muayene olurken baska bir hasta sizi görmüyorsa şikayetnizden birsey cıkmaz.keske yapılabilcek birsey olsa
Millet gitmek istemeyince de "ayrımcı,ırkçı"oluyor. Orası memleket oluyor. He he öyle.
Çok değişik kafalar vallahi.
Özel hastane yok mu bu arada Orda?
Ben de devlet Hastanesi'ne gittim.birkac muayene için hep 2 kişi alıyor 3. Görmedim ki 10 kişi çok tuhaf bir durum
Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.
Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.
Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.
Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.
Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.
Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
O biraz daha normal en azından perde var :)Dur daha tuhafıda var, bir kez doğumhaneye gittim vajinal muayene için. Aynı anda 3 doğum, aralarda perde :)))
Devlet hastanelerinde oluyor böyle.
Özellikle laf anlatılması zor bir yerdeyseniz daha da çok oluyor.
Şikayet edilmesi lazım da doktorun değil,
O doktora günde 90-100 hasta baktıran kimse onun.
Kadın Doğum. Hamile Kadının soyunup giyinmesi, sedyeye yatıp kalkası zaten 5 dakika.
8x60=480 dk
90 hasta desek, 480:90=5.33 :))
30 saniyede hatasız muayene eden doktorları yetiştiren tıp fakültesinin elini ayağını öpelim napalım :)