Doktor odasında minimum 10 hasta!

Böyle yasaklarla dayatmalarla kadın korunamaz, korunamıyor da zaten.Babanın en doğal hakkı bebeğini görmek

bilgi almak, merak ettiklerini sormak.İnsanları eğitmediğiniz sürece sadece güdersiniz.Bunun savunulacak

bir yanı yok.
Ben bir yere misafirliğe gitmiştim ve kontrol için eşimle ordaki özel hastaneye gittik. Kadın çarşaflıymış erkek almıyormuş içeri. Saçmalık ötesi. Giydiği kıyafete bir şey demiyorum demem de asla ama bu muamele bana o kadar saçma geldi ki. Hayır yani eşimin de girip görmeye hakkı var. Bi de doktorsunuz yani çok saçmaydı hayatımda ilk defa gördüm.
Devlet hastanesine de gittim daha önce ama kimin sırası geliyorsa onu alıyorlardı. Kimseyi içeri doldurmuyorlardı. Ama ben İstanbuldayım. Diğer şehirleri bilmiyorum fakat böyle bir şey başıma gelse gitmem.

Seçme şansım olsa adımımı atmam vallahi şuraya, ama Şırnaktayım :) tek hastane var, dışarıda bir muayenehane falanda yok. Hayır ultrasonu karnımda gezdirme süresi 1 dk var ya da yok. Soru sorma bilgi edinme deseniz zaten rüya gibi benim için. Ama el mahkum, yoksa gerçekten adım atılıcak yer değil.

bence hiçbir şey elde edemezsiniz. özelde bile bir hasta varken diğeri alınıyor. sadece eşinizin bu zamana kadar bebeğiyle tanışmaması iyi olmamış. ben özele gidiyordum. eşimi hep alıyordu dr. yalnız bir hasta varken diğeri de oda da oluyordu hep

bence hiçbir şey elde edemezsiniz. özelde bile bir hasta varken diğeri alınıyor. sadece eşinizin bu zamana kadar bebeğiyle tanışmaması iyi olmamış. ben özele gidiyordum. eşimi hep alıyordu dr. yalnız bir hasta varken diğeri de oda da oluyordu hep

Ama sizin şikayet etme şansınız var. Paranızı veriyosunuz orası size özel olmalı siz içerde olduğunuz sürece.

ben bir özel hastanede bu şekilde bir muameleye maruz kalmıştım.. ilk çocuğumuzdu eşimde çok heyecanlıydı fakat doktor iki hasta birden içeri alıyordu (10-15'ten daha iyi gibi görünsede sıkıntı) ve eşimi içeri almıyordu.. doktorla konuşmak bilgi almak istedi kendisi sen bana doktorluk öğretemezsin dedi bu defa.. bizde şikayetettik sonra öğrendim ki başka bir hastaneye geçmiş.. özelde şikayet ettiğinde bir sonuç alınabiliyor fakat devlette bilemiyorum canım..

Heryerde böyle canım, kadınlar erkeklerle aynı ortamda olmaktan rahatsızlık duyuyor, Avrupa’da belki farklı olabilir Arabistan’da apayrı ama bizde de böyle.
Hiç özel hastanenin olmamasına şaşırdım poliklinik de mi yok

Hayır kızdığım durum ben bu çocuğu içerdeki 10 kadınla yapmadım, ben bunu eşimle yaptım. Herkes gördü bir eşim görmedi ona üzülüyorum. İçeri 10 kadın girdiğimiz sürece tabiki eşlerin alınması hoş olmaz ama tek tek olunca kim nasıl neden rahatsız olsun, gerçi Şırnak burası :)

Hayır, muayenehane özel hastane klinik vs bir tanesi dahi yok. Hatta ikili tarama testi için kanı güzellik salonunda aldırıp Ankara'ya gönderdiler, hastanede kit yokmuş.

hastalar niye dışarda kapının önünde beklemiyolar. tek doktormu var. burda uyarıyo doktor yada hemşire içeri almıyo. biri muayene olurken, sıradaki hasta bekliyo odada. başka kimseyi almıyolar. eşlerde girebiliyo. kadın doğum böyle. troit için endokrine gidiyorum. oraya 6-7 kişiyi alıyolar. tek doktor var malesef yoğun olduğu için böyle sanırım.

hastaneler aşırı kalabalık. şikayet etseniz de bir şey çıkmaz büyük ihtimalle.
hele hele bazı poliklinikler o kadar kalabalık ki, kadın doğum değil başka bir poliklinikte gördüm bunu, koskoca profesör günün yarısını bekleme salonuna çıkıp “herkes bir yere oturabilir mi, adım atacağımız yer yok” diye bağırmakla geçiriyor.
bir odada 3 hastanın aynı anda muayene olduğunu bile gördüm o poliklinikte. asistanları, hasta yakınlarını vs ekleyince odada toplam 14-15 kişi vardık.
devlet hastanelerinde maalesef ki durum bu.

ayrıca bazı kadın doğum polikliniklerinde odayı bırak, tüm koridora erkek girmesi yasak. bekleme salonunda oturabiliyorlar sadece.

hastalar niye dışarda kapının önünde beklemiyolar. tek doktormu var. burda uyarıyo doktor yada hemşire içeri almıyo. biri muayene olurken, sıradaki hasta bekliyo odada. başka kimseyi almıyolar. eşlerde girebiliyo. kadın doğum böyle. troit için endokrine gidiyorum. oraya 6-7 kişiyi alıyolar. tek doktor var malesef yoğun olduğu için böyle sanırım.

İki doktor var. Hergün iki poliklinik aktif bakıyor. Toplam dr sayısı 5 ama.

İki çocuğumuda sırf bu yüzden özel hastanede doğurdum. Ankara'da yaşıyorum durum burdada aynı. İkinci gebeliğimi bilmiyordum adet olamadığım için genel testler hızlıca yapılsın diye kan vs için devlete gittim. İçeri doktor 5 er hasta alıyor. Sen onların yanında derdini anlatıyorsun :KK12: doktorda muayene ediyor ilaç yazıyo vs. Hatta oturduğum yerden alttan muayene olan hanımı görebiliyordum. :KK43: Çok kötü. Zübeyde hanımdı benim gittiğim hastane. Ama gebelik takip ve jinekolojik muayene katlarını ayırmışlardı. Gebelik katında eşler koridorda bekliyordu. Çünkü adetim baya geciktiği için beni ultrasona gönderdi bi bakılsın diye gebelik katındaki doktorun odasında 8 gebe 5 koltuk vardı düşünün 3 tanesi ayakta bekliyordu:olamaz:. Doktorla ultrasona bakarken konuşmuştuk. Öğlen yemeğine bile gidemedim :KK43: çok yoğunuz dedi. Koridorlar doluyo taşıyo hastalar sabırsızlanıyo mecbur odalara daha fazla hasta alıyoruz demişti

Ben bi kaç iğrenç muayene geçirdikten sonra (ankarada) devlet hastanelerinin kadın doğum servislerine tövbe ettim
Umarım bi daha gitmek zorunda kalmam

Üstümü çıkarır giyerken acele ettirmeleri
Ben daha giyinmeden başka hastaya bakması
Ki ben karından ultrason değil vajinal muayene oluyorum.

Yoğunluk yüzünden oluyor bunlar.
Ve erkeklerin gelmesi yasaktı. İyi de eşim bebeği göremeyecek mi yani?

Bu hastanelerin sucu degil hastalarin sucu. Sira beklemeyi ogrenemedik. Doktorlar da bir yerden sonra uyarmaktan bikip duzene uyuyorlar.
Aynen böyle
Devlet Hastanesi'ne her gittiğimde içeri pat diye dalan insan sürüsü. Başkası icerideyken girmeyeyim diyorsun ama senden sonra dalıyorlar içeri. Gel de çıldırma

Arkadaşlar merhaba. Benim için büyük bir dert ama bu normal bir uygulama mı yoksa olağan dışı mı bilmiyorum, bilginiz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.

Hamileyim, takiplerim burdaki tek devlet hastanesinde yapılıyor, başka hastane ya da da yok zaten.

Sorun şu ki; kadın doğum polikliniği yani muayene odası küçük bir oda düşünün, içeride doktorun sekreteri var masasında, bir perde var ve arkasında ultrason cihazı ile doktor hastalara bakıyor. İçeriye abartısız 10-15 kişi giriyoruz, ve sıra sıra perdenin arkasına geçip muayene oluyoruz.
Bu arada eşlerin girmesi yasak, yani eşim bugüne kadar ne doktorla görüştü ne ultrason ekranını görebildi.

Ben bunun hasta mahremiyetine aykırı olduğunu düşünüyorum ama bu konuda resmi yönetmelik nedir bilgim yok.
Yani şikayet etsem herhangi bir sonuç çıkma ihtimali nedir? Ya da acaba normal mi bu durum? Daha önce başka bir devlet hastanesi kadın doğum bölümüne gitmedim o yüzden bilemiyorum.

Doğumhane katında erkek yasak, bunun diğer devlet hastanelerinde de böyle olduğunu az çok biliyorum ama muayenede ilk kez bununla karşılaşıyorum.

Minimum 10 hasta içerde ve tek tek perde arkasına geçip muayene olmak başka hastanelerde varmı bu?
Van bölge hastanesi de öyle maalesef, tüm hastaları içeri alıp bekletiyorlar, Bursa’da devlet hastanesi öyle değil yanı her devlet hastanesinde öyle olduğunu düşünmüyorum muhtemelen çok yoğun olduğu için öyle yapıyorlar, ama şikayet edilse çözüm bulunur mu bilemedim

X