Doğumunuzda hastane ziyaretine kimler gelmişti?

Serap111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2024
80
-111
3
32
Nasipse Temmuzda doğumum var. İlk doğum olacak. Benim annemden başka gelecek hiç kimsem yok. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Bazen videolarda görüyorum kuzenler teyzeler halalar geliyorlar ne güzel kalabalık olıyor. Benim akrabalarım arkadaşlarım hep uzaktalar. Bir kız kardeşim de yok. Annem gelir sadece. Eşimin ailesine karşı da mahcup olucam. Kimsen yok mu diycekler

O kadar kuzenim vs dogum yapti hic gormedim teyzeler halalar gitmis olsun. Bende de annem gelecek kayinvalidem gelicekmis ve esim yeterli gayet

Hastaneye eşimin bütün akrabaları geldi, keşke kimse gelmeseydi

Doktorum kız dedi ama siz hazirliklara baslamadan tekrar bi bakariz dedi hep kiz hissediyodum sizinki nedir

Doktorum kız dedi ama siz hazirliklara baslamadan tekrar bi bakariz dedi hep kiz hissediyodum sizinki nedir
Benim %90 erkek dedi. Erkekte yanılma payı pek olmaz dedi. Bundan önce 17 haftalık bir kaybım olmuştu kese yırtılması sonucu. O da erkekti. Cinsiyet hiç önemli değil. Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Allah bi daha yaşatmasin inşallah tabi önemli olan sağlık. İnşallah hepimiz sağlıkla alabiliriz kucagimiza

Allah izin verirse doğumda yalnızca eşim yanımda olacak. Bebeğin 40ı çıkana kadar anneleri çağırmak istemiyoruz. Pandemi döneminde doğum yapan herkes bu açıdan çok mutluydu. Biz eşimle birlikte bu sürecin zorluğuna göğüs germeyi ve bebeğimizi tanımayı istiyoruz. Kimsenin fikrini söylemediği, yapmak istediklerimize karışmadığı bir huzur ortamı istiyoruz

Bir de kadının yanında kalıp oğlunu eve gönderen kayınvalideler varmış. Ne münasebet? Kocam ne yaptı da yoruldu, eve gidip dinlensin Çocuğu kv ile yapmadım ki, neden evladımı kucağıma aldığım ilk gece yanımda o olsun veya kendi annem? Kocam olacak. Benimle birlikte o da uykusuz kalacak, bütün sürece dahil olacak heyecanla bekliyorum.

Annem babam
Ablamlar
Eşim
Kayınvalidem görümcem vardı .
gündüz.
gecede yatılı olarak annem ablam dan biri kaldı yanımda.

Ya olur mu öyle şey? Siz gerçekten o kalabalıklarda annenin mutlu olduğunu mu düşünüyorsunuz? Çok çok nadirdir. Alın yavrunuzu koynunuza tentene temas yapın. Eşinin ailesine mahcup olmayı düşünmekte bambaşka bir bakış açısı. Herkes kendisine baksın

Hiç öyle düşünmeyin, kalabalığın faydası yok zararı var. Sizin de bebeğin de bağışıklığı düşük olacak. Kalabalık çok riskli. Ayrıca bebek doğunca çok başka dertleriniz olacak. Bir yandan iyileşmeye çalışmak bir yandan emzirmeye çalışmak. Eşiniz, anneniz yeterli bence.

Ben yurtdışında yaşıyorum. Şubat'ta doğum yapacağım. Annem bile gelmiyor. Eşimle ve ben sadece. Hamileliğim bir kısmında eşim bile yoktu. Başka ülkedeydi zaruri sebeplerden.

Ay bana kalsa kimse gelmesin sadece eşim ve ben olayım o süreci beraber halledelim isterim. Ben doğum yapmışım zaten hiç bilmediğim bambaşka bir sürece alışmaya çalışacağım ki o süreçte ağrım sızım olacak. Bebiş emzirilecek. Odada sürekli birileri hiç mahrem değil gibi, rahat edemezmişim gibi geliyor. Özellikle hastanede yanımda eşim kalsın istiyorum tüm süreci yaşayalım beraber. Ama tabi annemler kayınvalidemler görümcemler ve tonla arkadaş. Kimseye gelmeyin diyemiyoruz. Ama gece mutlaka herkesi göndereceğiz annem dahil. Gece eşim kalsın yanımızda

Ayy ne güzel işte bende kimse gelmesin diye doğuma giderken kimseye haber vermicem o an kalabalık size sadece yük olur, zaten yorgun olacaksınız bebeğinize alışmaya çalışacaksınız sakin kalmak ne güzel ne yapacaksınız kalabalığı her kafadan bir ses hiç iyi bir şey değil bence. Sadece anne ve eş yeterli. Kuru kalabalığa gerek yok

Ayy kesinlikle bencede en rahati bu . 11 ocakta dogum yaptim erken dogumdu biraz sıkıntılı bir süreçti esimin ailesi cok kalabalik daha narkozu atamamisken gozumu bi actim butun aile hastaneye akın etmis her gelen sacma sapan fikir verdi hele ki batıl fikirleri hic duymayin bile zaten lohusayim yeni doğum yapmisim bebegimi küveze almislar yanimda yok ciddi hayati riski var hüngür şakır ağlıyorum birde gelenlerin sunu yap bunu yap diye fikir yurutmesi bana ekstra sinir stres yapti eve geldim baktim evde de rahat birakmayacaklar misafir kabul etmiyorum dedim

Bu süreçte sadece kendinize ve bebeginize odaklanmaniz daha güzel bence kalabalik sinirden stresten baska bisi değil yeni dogum yapmis ve hastanede o kalabalikla ugrasmis bir anne olarak boyle düşünüyorum

Bundan güzel dert mi olur, boşversene. Benim de karnım burnumda, eşimin ailesinin de benim tarafın da ıncığı cıncığı ne zaman doğuracaksın diye kafamın etini yiyor. Banane eşimin kuzenlerinden mesela! Gelip oraya bebeğimi hamur edecekler! Zaten normal doğum yapmayı düşünüyorum, ağrım sancımla mı uğraşayım, bunlara cevap mı vereyim?! Anacığın yanındaysa tamam işte.

Ayyy resmen yaşadım. Yakın bir arkadaşıma da aynı şeyi yaptılar. Kızcağız ağlayarak herkesi kovmuştu da insanlar lohusa sinirleri bozuk diye ciddiye alıp gitmemişlerdi. Kız delirmişti. Onun o halini gördükten sonra oda süslemesi bile yapmamaya karar verdim. Kimse gelmeyecek nasılsa, bir tane kapı süsü yeter diye düşünüyorum fotoğraf çekimi için. Gelmiş geçmiş olsun, misafir kabul etmememekle en iyisini yapmışsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…