• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

nikahı yakın bir zamanda yapıcaz yapmaya da...huzurlu değilim..ne burdan vazgeçebiliyorum..ne de ordan..eşimi kaybetmemek için sen haklısın diyorum,ailemi kaybetmemek için siz haklısınız diyorum..eşimde ailemle bu işi buraya sen getirdin ikili oynadın hep diyorlar..haklılar..ama hep 2 seçenek oldu..ben ikisinide kaybetmek istemedim mafoldumben

vicdanı olan bir evlat bu şekilde davranmaz

ben niye eşimle ailesi ile problem yaşadığımda aileme anlatmadım bende gencecik kızdım üzülmesinler diye hep kendi kendime yaptım içime attım herşeyi

kızlar hala devam ediyosunuz yazmayın artık..
söylediklerinizin bi faydası olsaydı olurduu...

kafası almayana zorlamı aldırıcaz..

kafa tasını açıp içinede koyamayız...!

yeter artık boşa kürek çekmeyin..

bu konuyla ! bu ' hamile bayanla ' yeterince ilgilendiniz..

artık ötesi şımartmak olurr...

nolursunuz yeter !

siz kızın yazdıklarını iyi okuyun onları ben birbirine düşürdüm bende bir eksiklik var psikolojimde yazdı

kızın yaşı küçük gerçi yaşlada pek ilgisi yok bende 18 yaşında evlendim ama kendi ailemide eşimin ailesinide kıcamıda idare etmeyi bildim
ama bu kız saflığından olabilir idare edemedi ortalığı karıştırdı bence

etrafımda biliyorum bu konuları çok yaşadıkkk

kızlar hala devam ediyosunuz yazmayın artık..
söylediklerinizin bi faydası olsaydı olurduu...

kafası almayana zorlamı aldırıcaz..

kafa tasını açıp içinede koyamayız...!

yeter artık boşa kürek çekmeyin..

bu konuyla ! bu ' hamile bayanla ' yeterince ilgilendiniz..

artık ötesi şımartmak olurr...

nolursunuz yeter !
aynen bencede dünden beri bugün o kadar dil döktük boşuna bırakın ne hali varsa görsün artık

Benim aileme laf söyleyen insanın alnını karışlarım
Bu kocam veya ailesi olsun.
Öyle kocada olmaz olsun zaten. . Ne büyüklerine nede karısına sevgisi varki böyle yapıyor
Yazık çok yazık. . Hem ona hem ailesine
ıkisde 5 para etmez insanlarmış
Misafirlik nedir hiçmi bilmiyor bu insanlar
Senin hala onlarla aynı çatı altnda kalmanada şaşırdım
Benim ailemi benim evime almayan insan, benim o saatten sonra kocam falan olamaz

Son düzenleme:

Öyle kocada olmaz olsun zaten. . Ne büyüklerine nede karısına sevgisi varki böyle yapıyor
İkisde 5 para etmez insanlarmış
Misafirlik nedir hiçmi bilmiyormu bu insanlar
Benim ailemi benim evime almayan insan, benim o saatten sonra kocam falan olamaz

alkisalkisalkis

haklısın arkadaşım kapına köpek bile gelse bir yudum su vereceksin bu işin ayıp tarafıda günah tarafıda var bunlar insanlıktan nasibini almamışlar :umursamaz:

alkisalkisalkis nokta diyecek başkada birşey yok alkisalkisalkisalkisalkisalkis

Abartılı bulabilirsiniz belki ama ben gece yatağımda uyumaya çalışırken aklımda bu kız vardı. İçim içimi yedi acaba konuştular mı, adam nasıl karşıladı, kabul etmeyip tersledi mi, şiddet kullandı mı diye. Gergin uyudum ve gergin uyandım. Şimdi her şeyi okudum ve kendimi daha bi gergin ve üstüne aptal gibi hissediyorum.

Sayfalarca kendimizi paraladık burada. Kimsenin hayatına yön vermek kimsenin haddine değil ama görmüş geçirmiş bir sürü kadının söyledikleri insanın kafasında bari bir soru işareti oluşturur. Her şey de o kadar bariz ki.. Şimdiye kadar köle hayatı yaşamış, şu son olanlardan sonra da kıçını kırıp o evde oturunca artık boynuna bir de tasma geçirirler.

Bir insan nasıl bu kadar kafasız olabiliyor anlamıyorum. Kimse bana yaşı küçük, hamile psikolojisi falan demesin. Aklı çalışsa kendinden önce bebeğinin selameti için oradan koşarak uzaklaşırdı, kendine neler yapıldığını ve yapılacağını anlayamıyor mu? Arkadaşımın 5.5 yaşında bir kızı var, o bile kendisine zarar verebilecek şeylerin daha bilincinde. Bir insan bile bile kendini böyle ateşe atar mı ya!

Ne kıymetli adammış yahu. Reşit bile olmadan türlü vaatlerle seni eve kapatsın, nikah bile kıymasın, üstüne çocuğu koysun, evden dışarı yalnız çıkarmasın, ailenle görüştürmesin, kendi hırpaladığı yetmezmiş gibi annesine de dövdürsün, aileni kapıdan sokmasın, diğer tarafta ailen perişan olsun, her şeye rağmen seni yanlarına kabul etsinler ve sen o adamı ve anasını bırakıp gideme! Bunun adı sevgi veya bağlılık veya tutku değil, bildiğin aptallık. Aile ile de sorunlar yaşanmış olabilir ama her şeyi boş verip "yeter ki gel" diyen bir aileye sırt çevirmek aptallığın daniskası.

Neymiş efendim, sen ne zaman ailenle görüşsen adamla aranız bozuluyormuş. E az bile oluyor, sen benim kızım ya da kardeşim olacaktın ki o adam ve anası görecekti günlerini, istismardan sürüm sürüm süründürürdüm, eve döndüğünde de seni asla geri bırakmaz, gerekirse sinirlerin yatışana kadar odaya kilitlerdim. ha orada kapıdan dışarı çıkamamışsın o burada... En azından zamanla insan olduğunun farkına varırdın.

Ama senin bunu istediğini pek sanmamaya başladım. Şu an da sana mı kızıyorum, yoksa "ben burada kalayım, ne yaparlarsa yapsınlar" diye ısrar eden birini kendime dert edindiğim için kendime mi kızıyorum bilemiyorum. Aman başına ne gelirse gelsin müstehak sana, sen şimdi bile gidemiyorsun ya, emin ol sana yapacaklarının daha fazlasını bile hak ediyorsun aslında. Bunun bedelini çok çok ağır ödeyeceksin. Ama olan bebeğine olacak, sen zaten insanlığından vazgeçmişsin, ama bebeğini de buna dahil etmeye hakkın yoktu, asıl bunun vebalini düşün.

Ailene de Allah'ım sabır versin. Sana haklarını helal etmeseler yeri.

kesinlikle kelimesi kelimesine katılıyorum günlerdir konuyu okuyorum ama birşey yazamadım çünki çok sert şeyler yazarım diye korktum bilmiyorumkismile Allah o anne babaya sabır versin benim henüz çocuğum yok ama böyle yapacak hayırsız evlat olacaksa hiç istemem Allah hayırlı evlatlat nasip etsin:Saruboceq:

Şu an bana pek çok KK üyesi kızacak biliyorum...
Ama maalesef bu konu hakkında son yorumum bu:
Dadlum hiç de sandığınız kadar 'saf, masum, çabuk kandırılabilen' biri değil.
Ne istediğini çooook iyi biliyor.
Tek istediği de beraber yaşadığı adam.
Boş verin :umursamaz:
Gerçekten kendinizi üzüp ah yazık vah yazık demeyin...
Ailesine de acımıyordum ama babasının böyle son çareler olarak 'dön kızım' demesi çok yürek burkucu...
Allah onlara da dayanma gücü versin inşallah...
Elimizden gelen bu sadece...
:1no2:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis kesinlikle kimse kendi istemediği sürece kanmaz hiç birşeye anlamadığım 16 17 yaşındakilerde ne bu koca merakı sempatiksalakcinni

kızlar be nbu konuyu takiplerimden siliyorum bu konuya herhangi bir şey yazılırsa bana mail falan gelmeyecek artık sinirim bozuluyor çünkü...ama konu hakkında değişiklik olursa lütfen bana mesa atın ya ...aynı şeyleriş görünce sinirleniyorum...

bence artık kişmse bişey yazmamalı,herşey boşuna çünkü.Evler birleştiğinde hergün kaynanasından dayak yerken,azar işitirken adam sadece seyirci olduğunda dank eder ama nafile artık adam bunu kovsada bu arkadaş gidemez.Anlaşılmıştır!

sizi de anlamaya çalışarak okudum ilk msjınızın hepsini ama anlayamadım gerçekten annenizin babanızın kapıda beklediği yerde bende ipler koptu.. ben 21 yaşındayım akıl vermek gibi algılamayın asla ama benim aileme o muameleyi yapan adamı boğardım ben ya bu ne demek siz o evde hizmetçi misiniz temizlikçi misiniz nasıl almaz ailenizi içeri yumurtadan mı çıktınız siz ?? ben olsam evde o adamın nesi varsa camı açıp fırlatırdım aşağı o defolup gitsin kim olursa olsun... benim ailemin onuruyla kimse oyanayamaz anneler biraz daha anlayışlıdır bu konularda ama babanız ne duruma düştü orda tahmin edemiyorum zaten adam felç geçirmiş yazık gerçekten sinirlerim bozuldu elim ayağım titiriyor o kadar üzüldüm ki siz kayınvalidenizin evine onları çağırmakla büyük hata yapmışsınız orda olay çıkaracaktınız eşiniz olacak adamı tüm mahalleye rezil edip çekip gidecektiniz ailenizle bu kadar olmaz .. ayrıca siz ailenize değer vermezseniz onları bu şekilde mahçup bi durumda bırakırsanız eşiniz de böyle yapar işte... hamileymişsiniz buna ramen orda 1 dk durmayın böle bi adamdan çocuk yapıp büyük bi hata yapmışsınız zaten bari onun doğru düzgün yetişeceği bi ortam sağlayın.. bu adam o çocuğa da babalık yapamaz...

İnşallah biz olayları yanlış yorumlamış, abartmışızdır. Verdiğin karar bebeğin ve senin için hayırlı olur, pişmanlık yaşamazsın. İsteğim bu yönde. Başka da denecek bişey yok sanırım.

bayanlar biraz yavaş olun çok acımasızca eleştiriyosunuz
kızın ruh durumu nasıl biliyomusunuz da böyle acı abartı bi şekilde suçlarcasına eleştiride bulunabiliyosunuz
kız bunalımda tamam ailesine yapılan büyük bi yanlış var ama
bi taraftada kurulmaya çalışan bi yuva var
evlilik öyle kolay kurulmuyo eşinin çok hatası var şu an eşi bu hatasının farkında değil
umarım farkına varır kız sabrediyo yuvamı yeni kuruyorum düzene girsin diye sabrediyo eşinden de böyle bi davranış göreceği umuduyla
hangi yuva kolay kuruluyoki o kadar şeye sabret ailelere karşı gelip sevdiğin için evlen
ilk sorundada o kadar emeği heba et olmuyo işte
ilerde arkasında pişmanlık bırakmamak için biraz daha sabrediyo sırf çocuğuna ben seni babasız bırakmamak için her yolu denemedim kendimi düşündüm ve bitirdim dememek için
lütfen sizdde yorumlarınızı biraz daha yumuşak yapın
tabiki ortada aileye yapılan çok büyük affedilmeyecek bi yanlış var bunu biliyorum
aynı zamandada sevgi var iki tarafta birbirini seviyo sadece aileler çok karıştığı için bunu yaşayamıyolar
bakın kızın ruh durumu oldukça bozuk sizden istediğim ılımlı olmanız kız dertleşmek istemiş böyle bi konu açmış büyüklerinden tecrübelerini paylaşmak rahatlamak için
ama siz zaten çok büyük bi bunalımda olan kızı dahada büyük bi çıkmaza itiyosunuz
kız zaten ailesinden çok uzakta başına bişey gelse hiç bişeyden haberimiz olmucak
rica ediyorum sadece sıkıntısını paylaşmaya yönelik yorumlarda bulunun zira yanlış bi durum olur vicdan azabı çekersiniz,

selam kızlar özellikle konu sahibi arkadaşım sana ne kadar üzüldüğümü anlatamam bende hamileyim allaha şükür eşimin ailesiyle hiç bi sorunum olmadı kendi annem babam kardeşim gibi oldular hep ama anlattığın kdarıyla annenle baban çok ii insanlarmış bende şuan 22 yaşındayım babamı kaybedeli 11 sene oldu annemde çok değerlidir ama ben hep babamı isterdim düğünümde de hamile olduğumda da kızımı kucağıma aldığımda da ve vicdan azabı die bişeyde var babana bişey olursa hiç kimse geri getiremez yaşıoken kıymetini bil tam bilmiorum ama elin ayağın tutuosa girer bi işe çalışırsın sonuçta süt bebeği olcak daha bebeğin senden başkasına vermez mahkeme ama eşinden ayrılırsan ara vermek değilde direk boşanman lazım yoksa raat bırakmazlar ve bu kavganın içindede o bebek büyütülmez hep arada kalan sen olursun bebeğinde büyüdüğünde kendine güvensiz bi annesi olmasını istemez bence ii düşün allah senin hakında doğrusunu verir zaten allah yardımcın olsun bu arada hiç bi aşktanda ölünmüo!!!

yakında sizde anne olacaksınız
dikkat edin bu sizin sınavınız olabilir
aynısını kendi çocuğunuzdan görürseniz eğer ben ne yaptım demeyin sakın
eşinizden vazgeçemediğinizi söylemişsiniz şok oldum -ilk msjmda yeni görmştm konuyu- hemde böle bi adamdan..
hamilesiniz annellik hissi oluşmuş olmalı bi haya edin çocuğunuzun size bunları yaşattığını hemde 5 para etmez bi adam için ..
babanıza hiç mi yüreğiniz sızlamıyor ben burda ağladım o adamın düştüğü duruma gerçekten yazık başka denecek hiç bişey yok..

bayanlar biraz yavaş olun çok acımasızca eleştiriyosunuz
kızın ruh durumu nasıl biliyomusunuz da böyle acı abartı bi şekilde suçlarcasına eleştiride bulunabiliyosunuz
kız bunalımda tamam ailesine yapılan büyük bi yanlış var ama
bi taraftada kurulmaya çalışan bi yuva var
evlilik öyle kolay kurulmuyo eşinin çok hatası var şu an eşi bu hatasının farkında değil
umarım farkına varır kız sabrediyo yuvamı yeni kuruyorum düzene girsin diye sabrediyo eşinden de böyle bi davranış göreceği umuduyla
hangi yuva kolay kuruluyoki o kadar şeye sabret ailelere karşı gelip sevdiğin için evlen
ilk sorundada o kadar emeği heba et olmuyo işte
ilerde arkasında pişmanlık bırakmamak için biraz daha sabrediyo sırf çocuğuna ben seni babasız bırakmamak için her yolu denemedim kendimi düşündüm ve bitirdim dememek için
lütfen sizdde yorumlarınızı biraz daha yumuşak yapın
tabiki ortada aileye yapılan çok büyük affedilmeyecek bi yanlış var bunu biliyorum
aynı zamandada sevgi var iki tarafta birbirini seviyo sadece aileler çok karıştığı için bunu yaşayamıyolar
bakın kızın ruh durumu oldukça bozuk sizden istediğim ılımlı olmanız kız dertleşmek istemiş böyle bi konu açmış büyüklerinden tecrübelerini paylaşmak rahatlamak için
ama siz zaten çok büyük bi bunalımda olan kızı dahada büyük bi çıkmaza itiyosunuz
kız zaten ailesinden çok uzakta başına bişey gelse hiç bişeyden haberimiz olmucak
rica ediyorum sadece sıkıntısını paylaşmaya yönelik yorumlarda bulunun zira yanlış bi durum olur vicdan azabı çekersiniz,

konu sahibi arkadaşın babasının annesinin ruh durumunu düşündünüz mü hiç? onlara yapılan hakaretin boyutunu.. babasının felç geçirmesini.. ben onu da anlamaya çalışarak okudum ama bu kadarı çok fazla yine de düzelebilir bazı şeyler ama bu evliliğin düzelecek yanı yok gibi bari ailesine bu denli bi üzüntü yaşatmasın.. kimse kusura bakmasın ama benim ailem eşimden çok önde gelir..dünya da milyonlarca eş bulunur ama anne baba 1 tane... ben asla bunu kabullenemezdim..

Back