Doğumhanede kan donduran olay! Bebeğin başını gördüğü gibi geri itti

Ben artık özel hastanelerden korkar oldum , hemşire çok küstahmış , ve caniymiş
o çocuk zihinsel özürlü olacak yaşasada bu hemşireye en az 20 yıl hapis cezası verilmeli madem ki cesur değilsin yapma o işi git evde otur , ay çok sinirlendim ,allah senin belanı versin hemşire

Hemşire değil ebe birde. Yani normal doğumu kendi başına yaptırabilir. Ama yaptırmamiş. Özel hastane muhtemelen doktor doğumda olmazsa kızılcık vs. Çağır doktoru gelirse gelir gelmezse başka doktor çağırırsin. Bu arada doktor da ebeyi suçlamis resmen.

Annemde kardeşime doğumunu özel hastanede yapmisti. Sancisi tutunca gidiyor ebe hanim sakin ıkınma doktor gelmedi ben yaptiramam demiş.... Bizde ucuz atlatmisiz belkide...
Devlet hasta hanelerinin gözünü Seveyim mis gibi yaptim geldim doğumumu...
Yazik neler çekip 9ay karninda tasiyorsun ne ümitlerle bekliyorsun. Allah sabir versin ailesine ...

Aynısı benim bir arkadaşa daha oldu. Bebisini allahtan çok sağlıklı bişey olmadı. Onda da ebe doktor gelmedi sakin ikinci demiş.

En güzeli bu noktada yanına doğumda biri ile girmek. Ebeye de bi tekme atmak

Başkalarınada bu tür ebeler denk gelecektir , orada bir güzel döveceksin olay çıkaracaksın yada çocuğun zihinsel özürlü doğmasına izin vereceksin
Aynısı benim bir arkadaşa daha oldu. Bebisini allahtan çok sağlıklı bişey olmadı. Onda da ebe doktor gelmedi sakin ikinci demiş.

En güzeli bu noktada yanına doğumda biri ile girmek. Ebeye de bi tekme atmak

Ayyy okurken tüylerim ürperdi ya. Ohhh çok şükür saglijla selametle yaptım doğumumu devlet hastanesi en güvenlisi ldir her zaman

Iste bu yuzden normal dogum yapmak istemiyorum hic boyle acemi k..l..k larin eline duserim diye bizim bi tanidikda hastane odasinda kendi kendine dogurmustu bide dogum parasi almaya kalkmisti hastane devlet hastanesiydi bide

İşte kadınlar bu sebepten sezaryene yöneliyorlar .
Doğum sırasında bulunan ebeye de pes doğrusu diyorum .
Yazık o sırada anne ayrı , bebek ayrı eziyet çekmiş , resmen apaçık işkence yapmışlar .
İnşallah bebek sağlığına kavuşur .

ya bu kadin gitmis hemsire olmus simdide bir katil...
allahim ne kadar gerizekali insanlarada yasama hakki sunmussun...

Bu hemsire'nin bir katilerni farki yoktur. Umarim ömür boyu hapis cezasi alir. Hatta keske bu kadinin rahim ve yumurtaliklarini alsalar, böyle vahsi, vicdansiz bir kadin zaten anne olamaz.

Ben Türkiyedeki sistemi anlayamadim bu arada. Hastanelerde stand by doktor yada dogum doktoru yokmu?

Bu hemsire'nin bir katilerni farki yoktur. Umarim ömür boyu hapis cezasi alir. Hatta keske bu kadinin rahim ve yumurtaliklarini alsalar, böyle vahsi, vicdansiz bir kadin zaten anne olamaz.

Ben Türkiyedeki sistemi anlayamadim bu arada. Hastanelerde stand by doktor yada dogum doktoru yokmu?
türkiye de hiç bir sistem doğru dürüst işlemez başta eğitim sonra sağlık olmak üzere

Ebe rahatlığını düşünür doktor rahatlığını düşünür olan hamile kadına olur , kaliteli insan az sorun bu ,
İşte kadınlar bu sebepten sezaryene yöneliyorlar .
Doğum sırasında bulunan ebeye de pes doğrusu diyorum .
Yazık o sırada anne ayrı , bebek ayrı eziyet çekmiş , resmen apaçık işkence yapmışlar .
İnşallah bebek sağlığına kavuşur .

Haberi dehşetle okudum, bir ebenin bu kadar acımasız davranacağına inanmak istemiyorum.

Bir tanıdığın başına geldiği için biliyorum, anlattığına göre; kordon sarkması diye bir olay varmış.

Doğum başladığı esnada kordon sarkınca anne ve bebek zarar görmesin diye aynen bu haberdeki gibi nöbetçi doktor kadının vaginasına-rahimine bastırarak apar topar ameliyathaneye taşımışlar.

Nedense bu haberi okuyunca aklıma bu olay geldi.

Belki haberde yeralan kadında da böyle bir durum geliştiği ise ebe bastırmak zorunda kalmıştır.

Zira hiç bir ebe, doktor yok diye kafası çıkan bebeği rahime geri ittirir mi? Zaten ebenin görevi normal doğum yaptımak. Bu kadar acımasız olabilir mi ki? Gerçekten aklım almadı.

Allah aileye sabir versin ya. Ne manyak bir ebe bosuna ebe olmus bir ebe normal dogurtmasini gerceklestirebilmesi lazim normalde. Bebege ve aileye cok üzüldüm o masum yavrucuk bu kadinin salakligi yüzünden ya engelli kalacak yada ölecek sanirim. yasamasi da mucize olur haberi okuduguma göre.... bende korkarim hep hastanelerden ama ev dogumu da riskli. Hangi akla hizmet bebegi geri itmek ya ilk defa böyle birsey duydum hayatimda. Aileye ve bebege cok üzüldüm

Haberi dehşetle okudum, bir ebenin bu kadar acımasız davranacağına inanmak istemiyorum.

Bir tanıdığın başına geldiği için biliyorum, anlattığına göre; kordon sarkması diye bir olay varmış.

Doğum başladığı esnada kordon sarkınca anne ve bebek zarar görmesin diye aynen bu haberdeki gibi nöbetçi doktor kadının vaginasına-rahimine bastırarak apar topar ameliyathaneye taşımışlar.

Nedense bu haberi okuyunca aklıma bu olay geldi.

Belki haberde yeralan kadında da böyle bir durum geliştiği ise ebe bastırmak zorunda kalmıştır.

Zira hiç bir ebe, doktor yok diye kafası çıkan bebeği rahime geri ittirir mi? Zaten ebenin görevi normal doğum yaptımak. Bu kadar acımasız olabilir mi ki? Gerçekten aklım almadı.

Biraz olayı araştırdım da herhalde kordon sarkması olmuş.
Eğer öyle olduysa ebe doğru olanı yapmış zaten.
Kordon sarkması bir doğumda başa gelebilecek komplikasyonlardan biri maalesef ve başa geldiyse eğer el vajinada kordon ve bebeği iterek acilen sezaryene gider anne.
Eğer öyle olmazsa Bebek ölür çünkü.
Diğer türlü zaten ne yaparsan yap kasılmaları engelleyemezsin yani.
Bir de jinekolojik muayene masasında yatarken anne çocuğun kafasını Nasıl görebilmiş onu da anlamadım yani.

Biraz olayı araştırdım da herhalde kordon sarkması olmuş.
Eğer öyle olduysa ebe doğru olanı yapmış zaten.
Kordon sarkması bir doğumda başa gelebilecek komplikasyonlardan biri maalesef ve başa geldiyse eğer el vajinada kordon ve bebeği iterek acilen sezaryene gider anne.
Eğer öyle olmazsa Bebek ölür çünkü.
Diğer türlü zaten ne yaparsan yap kasılmaları engelleyemezsin yani.
Bir de jinekolojik muayene masasında yatarken anne çocuğun kafasını Nasıl görebilmiş onu da anlamadım yani.

Kordon sarkması olmuşsa peki doktor neden normal dogurttu. Neyse sanırım ebe ve doktor karşılıklı birbirlerini suclayacaklar. Her ne olduysa bile ikisinden biri veya her ikisi de suçlu ama olun bebeğe ve aileye oldu maalesef. Peki bunun karşılığında pek adaletli adaletimız ne ceza verecek merak ediyorum. Ebeye de doktora da hiç birşey olmayacak. Halbuki bir insanın tamamen yaşamına mal oldular. Dolayısıyla bunun karşılığı da ancak böyle birşey olmalı. Yani açıkçası kısasa kısas olmalı. En azından girip bir 50 yıl hapis yatmalilar ki böyle saçma sapan yaparken iki kere düşünür öyle davranırlar. Ama bizim pek mükemmel adalet sistemimiz sayesinde bu ebe ve doktorun hatta hastanenin bile adı gizli kalacak eminim.

Bu arada normal doğum yapmadım ama kadın herhalde vaginasina elini sokup çocuğu ittigini anlamıştir diye düşünüyorum. Çocuğun basının gozuktugunu de o sırada muhtemelen ebe veya hemşire söylemiştir zaten.

Kordon sarkması olmuşsa peki doktor neden normal dogurttu. Neyse sanırım ebe ve doktor karşılıklı birbirlerini suclayacaklar. Her ne olduysa bile ikisinden biri veya her ikisi de suçlu ama olun bebeğe ve aileye oldu maalesef. Peki bunun karşılığında pek adaletli adaletimız ne ceza verecek merak ediyorum. Ebeye de doktora da hiç birşey olmayacak. Halbuki bir insanın tamamen yaşamına mal oldular. Dolayısıyla bunun karşılığı da ancak böyle birşey olmalı. Yani açıkçası kısasa kısas olmalı. En azından girip bir 50 yıl hapis yatmalilar ki böyle saçma sapan yaparken iki kere düşünür öyle davranırlar. Ama bizim pek mükemmel adalet sistemimiz sayesinde bu ebe ve doktorun hatta hastanenin bile adı gizli kalacak eminim.

Bu arada normal doğum yapmadım ama kadın herhalde vaginasina elini sokup çocuğu ittigini anlamıştir diye düşünüyorum. Çocuğun basının gozuktugunu de o sırada muhtemelen ebe veya hemşire söylemiştir zaten.

Doktorun normal doğum yaptırdığı kısmını atlamışım, okumamışım. Sezaryana almış sandım.
O zaman ebenin yaptığı şeyin hiçbir savunması olamaz.
Ama hala aklım almıyor, inanamıyorum nasıl böyle birşey yapabilir bir insan...

Sakin ol şampiyon doğurtan ebe ya da doktor ben değilim, ihtimalden bahsettim.

Dogan bebegi geri tikmak nedir ?? Acilmis rahim iste tut mut birsey yap. Onca yil ebelik yapilirda tek birsey ogrenemez mi bir insan.hic mi baska dr yokmus koca hastahanede ya ne bicim bir memleketiz !!

Kolundan olanda oldu yine hemşirenin beceriksizliği yüzünden ve dava mağdur kız ergen yaşına geldiğinde dava sonuçlandı bu da böyle olur herhalde , adalet nerdesin

X