- Konu Sahibi inciliboncuklu
Merhaba arkadaşlar. 39+4 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak inşallah. Nst de sancım hiç çıkmıyor. Bugün doktorum çatı muayenesi yaptı ilk kez. Muayene sırasında kendimi çok kastım. Canım çok yandı. Bir kemiğimin çıkıntılı olduğunu normal doğumda bebeğin buraya takılabileceğini ve bende kendimi bugünkü muayenedeki gibi doğumda da kasarsam bebeğin sıkışıp nefessiz kalabileceğini söyledi. Ama normal doğum yapamazsın demiyorum senin durumunda olup normal yapan da var ama dediğim gibi bebeğin takılıp sıkışabilir dedi. Sezeryan istiyorsan vakit kaybetmeden yapalım dedi. Moralim o kadar bozuldu ki. Muayene sırasında bile o kadar kasıldım ki anlatamam. Normal doğumdan da korkuyorum ama sezeryanın dikişinin çok can yaktığını söylüyorlar. Normal doğum normalde bebeğim için de en sağlıklısı ama bebeğimin sıkışma riskini göze almak da doğru gelmiyor. Ama doktor bu şekilde olup normal doğum yapanların da olduğunu söylüyor. Normali deneyip son anda sezeryana alınırsam da çok zor olacak. Siz benim yerimde olsanız sezeryan mı olurdunuz yoksa riskleri göze alıp normal doğumu mu denerdiniz? Bu arada normal doğum yaparsam epidural normal yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Konum lütfen bir süre taşınmasın fikirlere ihtiyacım var.
Senin yerinde olsam sezeryan doğumu tercih ederdim. ( normal Doğum yaptım evet hemen kalktım ayağa ama en küçük bir şüphe olsa asla bir saniye düşünmez sezeryan doğumu seçerdim)
Sağlıkla huzurla kucağınıza almanızı dilerim..