- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi inciliboncuklu
-
Sezeryan oldum oyle korkulcak bi agrisi yok cok sukur.bebegnz ve sizin icin tabikide riske girmeyin.Merhaba arkadaşlar. 39+4 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak inşallah. Nst de sancım hiç çıkmıyor. Bugün doktorum çatı muayenesi yaptı ilk kez. Muayene sırasında kendimi çok kastım. Canım çok yandı. Bir kemiğimin çıkıntılı olduğunu normal doğumda bebeğin buraya takılabileceğini ve bende kendimi bugünkü muayenedeki gibi doğumda da kasarsam bebeğin sıkışıp nefessiz kalabileceğini söyledi. Ama normal doğum yapamazsın demiyorum senin durumunda olup normal yapan da var ama dediğim gibi bebeğin takılıp sıkışabilir dedi. Sezeryan istiyorsan vakit kaybetmeden yapalım dedi. Moralim o kadar bozuldu ki. Muayene sırasında bile o kadar kasıldım ki anlatamam. Normal doğumdan da korkuyorum ama sezeryanın dikişinin çok can yaktığını söylüyorlar. Normal doğum normalde bebeğim için de en sağlıklısı ama bebeğimin sıkışma riskini göze almak da doğru gelmiyor. Ama doktor bu şekilde olup normal doğum yapanların da olduğunu söylüyor. Normali deneyip son anda sezeryana alınırsam da çok zor olacak. Siz benim yerimde olsanız sezeryan mı olurdunuz yoksa riskleri göze alıp normal doğumu mu denerdiniz? Bu arada normal doğum yaparsam epidural normal yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Konum lütfen bir süre taşınmasın fikirlere ihtiyacım var.
Merhaba arkadaşlar. 39+4 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak inşallah. Nst de sancım hiç çıkmıyor. Bugün doktorum çatı muayenesi yaptı ilk kez. Muayene sırasında kendimi çok kastım. Canım çok yandı. Bir kemiğimin çıkıntılı olduğunu normal doğumda bebeğin buraya takılabileceğini ve bende kendimi bugünkü muayenedeki gibi doğumda da kasarsam bebeğin sıkışıp nefessiz kalabileceğini söyledi. Ama normal doğum yapamazsın demiyorum senin durumunda olup normal yapan da var ama dediğim gibi bebeğin takılıp sıkışabilir dedi. Sezeryan istiyorsan vakit kaybetmeden yapalım dedi. Moralim o kadar bozuldu ki. Muayene sırasında bile o kadar kasıldım ki anlatamam. Normal doğumdan da korkuyorum ama sezeryanın dikişinin çok can yaktığını söylüyorlar. Normal doğum normalde bebeğim için de en sağlıklısı ama bebeğimin sıkışma riskini göze almak da doğru gelmiyor. Ama doktor bu şekilde olup normal doğum yapanların da olduğunu söylüyor. Normali deneyip son anda sezeryana alınırsam da çok zor olacak. Siz benim yerimde olsanız sezeryan mı olurdunuz yoksa riskleri göze alıp normal doğumu mu denerdiniz? Bu arada normal doğum yaparsam epidural normal yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Konum lütfen bir süre taşınmasın fikirlere ihtiyacım Canim ben ikisini de yasadım ilk dogumum sezeryandı ikincisi ölü dogum oldugu icin normal yaptirildi. Suni sanci aldım. Dogum gerceklesene kadar sezeryanin gozunu seveyim beni sezeryana alin diye yalvardim. dogum olduktan sonra da aa normal dogum ne kadar rahatmis bitti keske ilk dogumumda normal olabilseymis normal dogum yapanlar cok sansli dedim. Her ikisi de agrili bir surec sonuc olarak. Sezeryandan sonraki doktor kontrolunden ciktim 5. Gun alisveris merkezine gidip alisveris yaptim yani hemen toparladim. Onemli olan sey bebeginin sagligi yerinde olsam asla normal dogum riskini goze almazdim. Bebeginin basi sıkışırsa allah korusun cok pişman olursun. Sezeryanı lütfen gözünde büyütme. Sonuc itibari ile anne oluyorsun tabi ki acı agrı biraz çekicez. Ayrıca oyle söylenen gibi dikişler soğukta ağrıyor gibi bir durum ben yaşamadım. Umarım risk almazsın bebeğin icin en dogru karari verirsin. Bebegini sağlıkla kucağina alman dilegiyle.
Sezaryanın sadece senin için değil çocuğun içinde ; doğumdan sonra riskleri var bunu unutma. Yani ani ölüm gibi veya başka rahatsizliklara daha çok yatkinlik gibi . Sürekli gittiğin doktorun bile olsa; bazen kendi takvimlerine uydurmak veya tatile gidecekse onu ayarlamak ;en kötüsü normal doğumu istememesinden kaynakli seni sezaryana kaydırmaya çalışıyorda olabilir. Çatı muaynesi zaten rahatsız edici olur. Başka bir doktora danış eğer sezaryana gerek yok diyorsa boşuna evham yapma. Ve normal doğumdan da korkma. Ben sezaryan yaptım. İyi bir doktordu. Tersdi oğlum ve suyum boşalmisti; acil doğumdu ama inanılmaz acı çektim. Ve ameliyat sonrası boğazım gıcık yapınca sürekli gıcık öksürüğü oldum . Dikişli olarak öksürüp durdum ve yapacak hicbirseyim yoktu . Ağrılı bir süreç ama bünyene bağlı cabukda kalkabiliyorsun . Normal doğum şansın varsa kaçırma ağrı epidural ile de yapabilirsin.Merhaba arkadaşlar. 39+4 haftalık hamileyim. İlk bebeğim olacak inşallah. Nst de sancım hiç çıkmıyor. Bugün doktorum çatı muayenesi yaptı ilk kez. Muayene sırasında kendimi çok kastım. Canım çok yandı. Bir kemiğimin çıkıntılı olduğunu normal doğumda bebeğin buraya takılabileceğini ve bende kendimi bugünkü muayenedeki gibi doğumda da kasarsam bebeğin sıkışıp nefessiz kalabileceğini söyledi. Ama normal doğum yapamazsın demiyorum senin durumunda olup normal yapan da var ama dediğim gibi bebeğin takılıp sıkışabilir dedi. Sezeryan istiyorsan vakit kaybetmeden yapalım dedi. Moralim o kadar bozuldu ki. Muayene sırasında bile o kadar kasıldım ki anlatamam. Normal doğumdan da korkuyorum ama sezeryanın dikişinin çok can yaktığını söylüyorlar. Normal doğum normalde bebeğim için de en sağlıklısı ama bebeğimin sıkışma riskini göze almak da doğru gelmiyor. Ama doktor bu şekilde olup normal doğum yapanların da olduğunu söylüyor. Normali deneyip son anda sezeryana alınırsam da çok zor olacak. Siz benim yerimde olsanız sezeryan mı olurdunuz yoksa riskleri göze alıp normal doğumu mu denerdiniz? Bu arada normal doğum yaparsam epidural normal yapmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. Konum lütfen bir süre taşınmasın fikirlere ihtiyacım var.
Bunu duyduktan sonra hangi anne normal dogumu ister ki. Bana da doktorun uydurması gibi geldi ama bana da bu söylense sezaryeni kabul ederdim mecbur.Bana doktor biraz atiyor gibime geliyor seni sezeryana zorlamak icin. Cati muayenesi diye birsey yok aslinda. Orasi zaten dogum sancisi ile aciliyor. Madem kemik cikikmis (o nasil birsey ise) o zaman sadece ihtimal degilde, cocuk orda %100 takilip kalmazmiydi?
Ve alttan muayene daima acir. Bu senin dogum kabiliyetlerin üzerine birsey demez. Ve simdi nst'yi baglanmak zaten gereksiz, elbette sanci görünmez cünkü dogum daha baslamadi.
Eger olanagin varsa baska doktora git, özelde. Bu olaydan hic bahs etme ve cati muayenesini iste. Bakalim o ne diyor.
benim 2 gun surdu asiri agrim ki onda bile kizima bakip evin icinde dolasip duruyordumMax 10 gün o da ..yani artık eskisi gibi değil güle oynaya girip çıkıyor insanlar sezeryana
aynen tanidigimizda oyle yapti dogum 18 saat surdu tam 18 saat o iskenceyi hem.kendine hem bebege cektirdi yinede inadindan sezeryani kabul etmedi neymis bisey olursa kadermis allahtanmisBu çok ender bir durum değil zaten. Aynı sebepten zarar gören bebekler çok. Sebep de riske rağmen normal doğumda ısrar eden anneler.
Bir de yenidoğan bebeği tuzlayıp yakan ve yoğunbakımlık eden gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?