Bi tane vardi aciklama onu daha once eklemistim gerek gormedim. Yapilabilir herhalde bir iki tane bi arada. Dogum yapmasan da faydasi olur kedicim derindeki kaslarin calismasi acisindan.3'ünü birlikte yapsak, acaba olurmu, ya da bölgesellere kardiyo olanı da ekleyip yapsak. Doğum yapmadım ama benim yapmamda sakınca yoktur herhalde.
Not: 5 videoymuş, ben 2 videoyu kısa açıklama videosu zannetmiştim.
Bu programla ilgili önemli bir ekleme yapmak istedim. Kadin diyor ki her gün bir sonraki videoya gecmeniz sart degil, 1. videoyu yapin kendinizi hazir hissedince digerlerine gecin.Arkadaslar bu bir program 30 günlük. 5 video var haftada su kadar gün demiyor sanirim 5 gün yapilip haftasonu dinlenilebilir. Ilk video biraz da diastasis recti aciklamasi iceriyor.
Evet canim ne kadar toparlasan kardir. O deri toparlanmasi icin nefes egzersizlerinden yapmalisin bol bol.Merhaba 1 ay sonra oglum 4 yaşına giricek.İç karnım olmaıgı için ve 29 kilo verdigim için sanırım ee tabi korse giymemeninde etkiisyle göbegim buruştu.Kaslarımı toparlamak istiyorum.Başlıgı yeni görüyorum malesef ama olsun zararın nersinden dönerdek kardır dimi ama?
mrb ben 82 kiloyum bende yapa bilir miyim? tsklerBu günlerde arka arkaya baslik actim ama bu konularin gercekten biz kadinlar icin cok önemli oldugunu ve birbirine karismamasi gerektigini düsünüyorum.
Dogum yaptigimizda kaslarimizin nasil göründügünü hic düsündünüz mü? Eki Görüntüle 1290705
Evet aynen ikinci resimdeki gibi yanlara dogru aciliyor kaslarimiz. Buna tip dilinde diastasis recti (rectus) deniyor. Bu baslikta size bu problemi düzeltmeye yarayan egzersizleri paylasacagim. Tabii dogum yapmamis kadinlar da yapabilir. Ana hedef orta karindan cok karni korse gibi saran transvers abdominalis kaslarini calistirmak. Bu egzersizleri yaptiran terapistler bu korse kaslari güclenmedikce fazla crunch yapip karin kaslarini öne dogru sisirmenin bir anlami olmadigini söylüyor.
Tabii ki yapabilirsin. Kilo vermek istiyorsan yanisira kardio da yapmalisin.mrb ben 82 kiloyum bende yapa bilir miyim? tskler
cok tsk ederimTabii ki yapabilirsin. Kilo vermek istiyorsan yanisira kardio da yapmalisin.
Zaten mekiği hiç sevmemiştim.Bu videoda da hem nefesle ilgili bilgi veriliyor hem de kesinlikle mekik yapilmamasi gerektigi, bunun karnimizi disa dogru sisirecegi söyleniyor. Iyice kuvvetlendikten sonra da eger mekik yapilacaksa videonun sonunda gösterdigi gibi ya yükselti koyarak, ya da pilates topunun pzerinde yapilmasi gerektigi söyleniyor. MEkigin etki ettigi kas büyük kas grubu oldugu icin ne kadar zorlarsak o kadar siser diyor.
Mekikten cok memnun olan insanlar da var ama yapip yapip sonuc alinmiyor ve tam tersi siskinlik oluyorsa farkli bir yönde düsünmek gerekiyor. Her vücudun ihtiyaci farkli kisinin bunu kendinde deneyerek bulmasi en iyisi.Zaten mekiği hiç sevmemiştim.
Evet canim sezaryenden oluyor, bende hala olabiliyor maalesef. Buraya ekledigim hareketleri yapabilirsin. Agirlikli olarak pilates hareketleri zaten bunlar. Ben faydasini görüyorum. Ama devamli yapmak lazim tabii, sen sanslisin daha yeni dogum yapmissin. Ben epey gec basladim.Mrb arkadaslar.bende 5 ay önce sezaryanla dogum yaptim.benim sorunum şöyle sabah kalktigimda karnim düz ama biseyler yiyip ictikce sisiyor.ama normal bi sisme deil 5 aylik hamile karni gibi oluyor. Burda bahsettiginiz olay bende varsa bundan kaynaklanir mi acaba.sizde böyle bi sorunla karsilastiniz mi?lutfen yardim edin ne yapmam lazim cok sinir bozucuuu
Herkes yapabilir. Ic karin kaslari-transvers abdominisi calistiriyor ki bu kaslar karnimizi bir korse gibi sarip düz görünmesini sagliyor. Dogum yapmasan da önemli degil.Doğum yapmadım ama karın kaslarımı güclendirmek istiyorum. ben de buralardayım vakit buldukca..
He
Herkes yapabilir. Ic karin kaslari-transvers abdominisi calistiriyor ki bu kaslar karnimizi bir korse gibi sarip düz görünmesini sagliyor. Dogum yapmasan da önemli degil.