Simdi farkettim 6ay sonra demissin ama nefes hareketine hemen baslayabilirsin. Ayrica bes video olan mesajdaki ilk videoyu da deneyebilirsin.Yaklaşık 3 ay oldu doğum yapalı Karnım kötü Sezeryan olduğu için daha spora başlayamadim inşallah 6.aydan sonra topigin hayırlı. Olsun
deryacım bende üstüste 2 normal doğumdan sonar; 20 kilo verdim.Aynen benimde alt karnım buruş buruş. Bahsettiğiniz nefes egzersizlerini aradım ama bulamadım.Link verebilir misin canım.Evet canim ne kadar toparlasan kardir. O deri toparlanmasi icin nefes egzersizlerinden yapmalisin bol bol.
Ayni konuyla ilgili olduklari icin bu iki videoyu bir araya aldim...
Iki ayi doldurunca 5 haftalik programin ilk videosunu deneyebilirsin cok zorlsnirsan bir süre daha beklemen iyi olur.47 gunluk bi kizim var sezeryan ile dogum yaptim.iyilesme surecim cok hizli oldu suan kendimi cok iyi hissediyorum herhangi bi agrim sizim yok.bu egzersizlere ne zaman baslamam uygun olur acaba.gebelik sekerinden dolayi diyet yaptigim icin hamileligimde zayifladim bile ama gobegim asiri derecede buyudu ve karnim cok gerildi dogumdan sonra 1 hafta icinde butun aldigim kiloyu vermistim bile ama suan gobegim feci durumda bingildak sarkik yumus yumus yagli. burusuk bisey.belimde yanlarima dogru yagli gibi oldu cok rahatsizim bu halimdenzaten hafif kilolu olarak hamile kaldim bide ustune bu gobekle harika durumdayim
tesekkur ederim cevabiniz icin.denemeye baslayinca ilerleyisi buradan paylasicamIki ayi doldurunca 5 haftalik programin ilk videosunu deneyebilirsin cok zorlsnirsan bir süre daha beklemen iyi olur.
Foruma her zaman ugrayamiyorum sorularin olursa bana blogumdan ya da instagram adresimden ulasabilirsin. Deryaninsporgunlugu adresim. Sevgiler.tesekkur ederim cevabiniz icin.denemeye baslayinca ilerleyisi buradan paylasicam
aman allahım doğum yapınca kaslar aynen bu şekilde açılıyomu? peki doğum yapmayan insanlarda da böyle açılmalar olur mu?Bu günlerde arka arkaya baslik actim ama bu konularin gercekten biz kadinlar icin cok önemli oldugunu ve birbirine karismamasi gerektigini düsünüyorum.
Dogum yaptigimizda kaslarimizin nasil göründügünü hic düsündünüz mü? Eki Görüntüle 1290705
Evet aynen ikinci resimdeki gibi yanlara dogru aciliyor kaslarimiz. Buna tip dilinde diastasis recti (rectus) deniyor. Bu baslikta size bu problemi düzeltmeye yarayan egzersizleri paylasacagim. Tabii dogum yapmamis kadinlar da yapabilir. Ana hedef orta karindan cok karni korse gibi saran transvers abdominalis kaslarini calistirmak. Bu egzersizleri yaptiran terapistler bu korse kaslari güclenmedikce fazla crunch yapip karin kaslarini öne dogru sisirmenin bir anlami olmadigini söylüyor.
hangi egzersizleri canım ilk videodaki egzersizlerimi?Bu videodaki gibi bir deneme yaparak sizde de karin kaslarinin araligi ne kadar ölcebilirsiniz. Eger 1-2 parmaga kadar videodaki kadinin gösterdigi bosluk oluyorsa normal, 2-3 ya da üstü oluyorsa bu egzersizlere ihtiyaciniz var demek. Ve bu bosluk 1-2 parmaga inene kadar crunch, pilates ya da diger geleneksel karin hareketlerinden kacinin diyor. Aksi halde karnimiz disariya dogru siskin bir görünüm alabilirmis. Ben kendimde ölctüm cok sükür 1,5 parmak kadar. Ama yine de bu egzersizleri yapacagim.
Bu videodaki gibi bir deneme yaparak sizde de karin kaslarinin araligi ne kadar ölcebilirsiniz. Eger 1-2 parmaga kadar videodaki kadinin gösterdigi bosluk oluyorsa normal, 2-3 ya da üstü oluyorsa bu egzersizlere ihtiyaciniz var demek. Ve bu bosluk 1-2 parmaga inene kadar crunch, pilates ya da diger geleneksel karin hareketlerinden kacinin diyor. Aksi halde karnimiz disariya dogru siskin bir görünüm alabilirmis. Ben kendimde ölctüm cok sükür 1,5 parmak kadar. Ama yine de bu egzersizleri yapacagim.
Evet canim ne kadar toparlasan kardir. O deri toparlanmasi icin nefes egzersizlerinden yapmalisin bol bol.
Bu videoda da kadin dogum yapmis kadinlarin hatali karin hareketlerine yüklenip karin duvarini geriye cekeceklerine, öne dogru gelistirebileceklerini ve siskin bir görünüm olacagini söylüyor. Ben ne yazik ki ilk spora basladigimda bu hatayi yaptim. Yine dikkat edilecek nokta yerdeyken sirtimizin aralik kalmamasi, tamamen yere degmesi ve karnimizi iceri cekmis pelvisi yuvarlamis olmamiz lazim.