Doğum yapanların paylaşım alanı

kurmis

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
8.179
34
358
tatlı annelerim..
doğum yapanlar olarak birbirimizle paylaşmak istediğimiz,
birbirimize sormak istediğimiz bir sürü şey olucak.
benim oluyor meselahihoyyyt
her soru için ayrı konu açmak yerine burdan paylaşımlarda bulunsak daha iyi olmaz mı?
haydi o zaman..​

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen çok yaşa BHK.Benim akımdan geçiyordu tam bu konuyu açmak.Eline sağlık.

Ben yaşadıklarımdan bahsetmek istiyorum soru sormadan önce:
Sezeryan sonrası ağrılarım 4.günümde ağrı kesici içmeme gerek bırakmayacak kadar azaldı.Tam bir haftam dolduğunda ise yataktan hiç yardım almadan kalkmak en ufak canımı yakmamaya başladı.Açıkçası daha uzun süreceğini düşünmüştüm.Belki bebeğime anne sütü vermemin de çabuk toparlanmamda faydası oluyordur.Öyle olduğunu bir yerde okumuştum.Yani emzirmek hem bebeğimize hem bize faydalı.İlk zamanlar emzirirken bebeğimi göbeğime dayamadan havada tutmaya çalıştığım içim omuzlarım,kollarım,boynum inanılmaz ağrıyordu,ama artık dik oturarak kucağıma yastık alıyor,öyle emziriyorum kızımı.

Eski kadın doğum doktorum bebeğin pişiği olmasını istemiyorsan,evinde sıcak su varsa her alt açışta poposunu ılık suyla yıkayıp güzelce kurulamamı söyledi.Islak pamukla sildim ilk birkaç gün.Annem yıkarken bebeğin üşüteceğini söyleyip durduğu için.Artık eşimle birlikte alt açarken,annem de evde yoksa yıkıyoruz yine:)

Göbek bağı için hastanede alkolle pansuman yapmamızı söylemişlerdi.Annemle eşim,kızımı topuk kanı aldırmaya sağlık ocağına götürdüklerinde oradaki hemşire 'Alkol de kullanmayın,daha çabuk kurur.Düştükten sonra batikon sürün demiş.Bugün 9.günümüz ve göbek bağımız düştü.Batikon sürüp gazlı bez kapatıyorum şimdi üstüne.Nasıl sevindik babasıyla anlatamam.İnsan korkuyor canı yanar falan diye.

Psikolojik olarak bi garibim.Arada bir mutluluktan,bazen hastanedeki halimi hatırlayıp üzüntüden kısa ağlama nöbetleri geçiriyorum.

Yemek olarak doktorum çiğ meyve sebze,süt yoğurt tüketme dedi.Birçok sebze haşlanmış halde de çok gaz yapıyormuş.Ona göre besleniyorum.Gaz yapan hiçbir şey yememeye çalışıyorum.Bol komposto,çay ve su içiyorum.Hastanede reçeteye milupa'nın emziren anneler için çayından yazmışlar.Çok güzel geldi bana o çay.Ayrıca poşet rezene çayı da içiyorum.Bebeğim rezene içmeye başladığımdan beri gaz problemi yaşamıyor.

Daha anlatmak istediğim çok şey var ama çok yorgunum şimdi.Zamanla laf lafı açar zaten.Haydi bakalım paylaşalım:)

edolinacım süpersin ya..
ne güzel yazmışsın..
kesinlikle birçok şeyimiz aynı.
yamlzı göbeğinin düşmesine cok şaşırdım,ne güzel ya..
inş bizimki de düşer yakın zamanda,bekliyoruz bakalım.

ben de bu güne kadar hep yatarak emzirdim kızımı.
ben de tam kucağıma alamıyordum cünkü.
ama iki gündür inanılmaz rahat hareket ediyorum.
çok şükür
ve ağrı kesiciyi ben de bıraktım.
rahat hareket etmek uzun zamandır en büyük hayalimdi.
malum ben 9. ayımda da acaip şekilde zorlandım.

ayaklarıma bakıp bakıp seviyorum resmen.
şiş halinden sonra bir kibar geliyorlar ki gözüme sormayın :))

ben de garnül rezene çayı ve bol bol cok az şekerli komposto içiyorum.
zaten emzirmekten dolayı da susadığım için zorlanmıyorum sıvı alırken.
sütüm de iki gündür baya bir arttı,acaip seviniyorum :)

bu başlığı sevdim ben şimdiden:içelim:

Bhk saol valla böyle bi bölüm açtığın için...
Hastaneye gitmeden 1 tane tost yemiştim. Doğumdan sonra da ağzıma ilk lokmamı saat 19dakoyabildim. Yani neredeyse 12 saat bişi yemedim. Hastanede su yoktu. Doğru düzgün (sebildeki minik bardaklar hariç) kana kana ilk suyumu da gece 23 de içebildim. Bu nedenle ilk gün neredeyse hiç sütüm olmadı. Bebişim çekti de çekti bütün gece. Tabi bunun sonucunda hala iyileştirmeye uğraştığım yara içinde meme uçlarım var artık. Nasıl acıdıklarını da anlatamam. Hastaneden lansinoh diye bir merhemin deneme boyunu verdiler. İnternetten gerçek boyuna baktım. Fiyatı yaklaşık 50 ytl. İyi geliyor ama bana çok pahalı geldi. Bir de garmastan diye bir merhem var. Fiyatı çok daha makul. Kullanan var mı acaba aranızda?
Bir de sütüm çok fazla ve bebiş asla 2 saatte bir emmiyor. Emince en az 3.5 - 4 saat uyuyor. Uyandırmadan emzireyim diyorum ama asla kendini açıp da memeyi almıyor. Hatta zorlayınca beyefendi sinir yapıyor. Tabi bu durumda ben de şiştikçe şişiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleme:
Byata'cım benim de meme uçlarım çok acıyor.Aynı kremden yazdılar bana da.Sanki hiç faydası yokmuş gibi geliyor bana.İnşallah bu acı da geçer.Doktorum yara olmamaları gerektiğini söyledi.Kremi sürekli kullan dedi.Yeni anneler için bilgilerin bulunduğu bir yerde de sütünüzü uca gezdirin ve açıkta kurutun diyor.Bu havada pek yapamıyorum.Üşüyolar:))
Sütü fazla olanlar pompayla sağıyorlar canım.Önemli olan senin rahatlaman.Bebeğin alamadığını sağıp rahatlamalısın.

Bhk'cım ayaklarınla ilgili yazdığının aynısını ben de yaptım.Ayaklarım indiği günden beri onlara bakmaya doyamıyorum.9 aydır ayaklarımı şu anki haliyle görmedim.Eşime de gösterip gösterip "Ne kadar güzel ayaklarım varmış değil mi?Bak küçücükler."diyorum.Eşim gülüyor tabii.
Ben doğumdan üç dört gün önce daha bi şiştim.Doğumdan çıktığımdaysa obez bir insan gibiydim.Allah'a şükür söndüm 10 günde balon gibi:))

Aldığım kilolardan kaynaklı göbek ve yağlarımı eritmekte şimdi sıra.Yine çok tatlı yiyorum ama..Canım tuzlu pek birşey çekmiyor ve annem de yemekleri neredeyse tuzsuz yapıyor benim için.Sanırım bundan sonraki hayatımda da tuzsuz yemeyi alışkanlık haline getireceğim.Şişmek istemiyorum.

arkadaşlar daha doğum yapmadım ama süper olmuş burası
benim şimdiden sorum var
gece kaloriferler sönmüş:sm_confused:
şu anda ev bayağı soğuk
ilk günler battaniye örtmeyin üzerlerine tehlikeli diyorlar
siz yatakken ne örtüyorsunuz üstlerine
kundak battaniye aldım bende onda daha az hareket eder diye ama gene üşür mü ev bayağı serin çünkü
hiç kundak battaniye kullandınız mı:uhm:
gece terlerse bu seferde uyanınca hasta ederim diye korkuyorum
kundak battaniyenin üstüne başka battaniye derken kucağıma sığmaz ki emzireyim:1rolleyes:
aayy ayy soğukla uğraşması zor

byatacım sütün fazlaysa zaten acaip gergindir ve seni rahatsız eder.
sütünün hepsini bebeişin emmiyorsa mutlaka sağ ve dondurucuya at.
kesinlikle atma.
ilk günlerdeki süt cok cok faydalıymış.
daha sonra yine içirirsin bebeğine..

biz ufolardan aldık eve.
zaten doğalgaz cok pahalandı.
kombiyi minimum da yakıp,bebeğin olduğu yere ufoyu taşıyoruz.
bu yüzden istediğimiz ısıyı biz elde etmiş oluyoruz.
sadece penye battaniye örtmem de yeterli oluyor.
cok cok güzel bir icat.biz çok memnunuz:lepi:

kundak battaniye kullanmadım ben ama kulağa mantıklı geliyor.
bebecik terlese bile açılmayacağı için,kaloriferlerin sönmesi durumunda soğumaz teri.

arkadaşlar ne kadar güzel bir konu olmuş hepinizin olduğu gibi benim de sorunlarım var ve hatta bugün bir başlık açmayı düşünmüştüm. benim doğumum ve iyileşme sürecimde sizler gibi hemen hemen sorunsuz geçti sadece dikiş yerlerimin uçlarında biraz ödemler oluşmuş onlar sızı yapıyo ve zamanla onlarda geçecekmiş ama ben eylül den kendime vakit bulup sıcak havlu kompreksi yapabilirsem.benim sorunum sütümün yetmemesi sütü fazla olan arkadaşlara nasılda imreniyorum bilseniz. bize hastanedeki doktorumda söylemişti iri doğan bebeklerin takviye mamaylada beslenmeleri gerektiğini ama yinede içim acıyor ona mama verirken. yaklaşık 1.30 2 saat kadar kesintisiz her iki göğsümüde emzirdikten sonra hala doymadığı için rahatsız olan kızıma kalkıp 60 cc lik mama da yapmak zorunda kalıyorum ve benim kızım onuda bitirip sonra sakinleşiyor. siz ne kadar süre ili kaç saat emziriyorsunuz bebeklerinizi ek mama veriyormusunuz benim gibi ki ben gerçekten çok üzülüyorum bu konuda zaten sürekli emzirdiğim için göğüs uçlarım patlamış mısır gibiler ve çok acıyorlar galiba ben bol sütü olan anneler gibi şanslı değilim galiba şimdilik sormak istediğim buydu başka olursa yine paylaşırız inş. hepinize sağlıklar diliyorum...

canım ya inş artar sütün..
yanlız şu dikkatimi çekti.
bir seferde 60ccnin hepsini içiyor mu?
ilk 5 gün falan ben de mama takviyesi yaptım ama en fazla 30 cc veriyordum.
sütüm yok gibi bir şeydi benim de..
onu bile içince şişip kalıyordu,sonrasında da 3 saat en az deliksiz uyuyordu yavrucum.
daha az verince ağlıyor mu?

mama acaip bişey cidden ya,inş bebeciğin mamaya gerek kalmadan sütünle doyar.
sen bol sıvı al,göğüslerinin üzerine sıcak havlu koy ve hatta göğüslerini buhara tut.
ciddi faydası oluyor..

teşekkür ederim canım cevabın için inan yapmadığım şey kalmıyo sütümün çoğalması için bol sıvı alıyorum rezene çayı boza ne duyduysam uyguluyorum ama bilemiyorum artık galiba benim sütüm az diğer cocuklarımıda hep mama takviyesiyle büyüttüm ama bunda sadece anne sütü vereyim diyordum ama oda olmayacak galiba.canım benim kızım 60 cc lik mamayı bitiriyorki olasa daha fazlasınıda emecek biberon sonrasında benim mememle devam ediyo emmeye uykusu desen ben şimdiye kadar 2 saat uyuduğunu bile görmedim kendimi süt inecigi gibi görmeye başladım inan beni resmen kullanıyo emzik niyetine. canın mama yemeden susmuyo malesefki bugün 20 günlük olduk doğduğundan beri pek bir değişiklik yok kırkımız çıkınca düzeliriz inş. umutsuzluğa düşmek istemiyorumda hayırlısı bakalım.

kelebeğim inşallah artar sütüna.s.
annenin süt içmesi de süt artırıyor dedi geçen tv de bi dr dene istersen canım

evde ufo yok ama başka bir ısıtıcı var
inşallah üşümez kuzum
üşürse hemen alırız artıka.s.

CANLARIM biz sürekli yusuf suresini dinliyoruz meleğimle.ayrıca hem soba yanıyor hem doğalgaz.meleğimizin olduğu yerde derecede oluyor mutlaka 20c altına düşürmüyoruz odayı.malum ışıklar kesilince dogalgaz çalışmıyoor bizde sobaınn başında oluyozz.ayrıca sobnn samimiyeti çok farklı üstünde ıhlamurumuzu yapıyoruz,mısır patlatıyoruz, süper yaaaa :) a.s.
kesinlikle tavsiye ederimm

Son düzenleme:
bende sizler gibi son 2 gündür her türlü işimi kendim yapabilecek kadar iyiyim çok şükür...
bebişime gelince aynı sizlerde olan sorun bizde de var sütüm henüz tam gelmediği için bende bazen özellikle de geceleri mama takviyesi yapıyorum 30cc yetiyor şimdilik kızıma....
ayrıca humana nın anne sütünü arttırı çayından doğumdan bu yana içiyorum faydasını da görmedim desem yalan olur..

Kelebeğim sürekli 1,5-2 saat emiyorsa ve yetmiyorsa bu senin eksiğin değil,doktorun dediği gibi bebeğin iri olmasından kaynaklanıyordur bence de.Çünkü benim kızım normalde 30-40dk arası emdiğinde doyuyor ve 3 saat uyuyor.Benim bebeğim Aralık bebekleri içinde zea'nın ikizlerinden sonra en minik bebek.Sanırım bu açıdan şanslıyım.Sütümü bitiremiyor kızım.Bu arada bir arkadaşımın bebeği de hiç doymuyordu.Sütünün çok sulu olduğunu söylemiş doktoru.O yüzden doymuyormuş bebeği.Senin de öyle olabilir mi ki?

Emine'ciğim sizin soba sefanıza özendim vallahi canım.Demli ıhlamur içmeyeli çok oldu.Hani bekleyince kırmızı oluyor ya rengi.Öyle içmesi daha bir keyifli oluyor.Patlamış mısır yemeyeli de çok oldu.Söyleyeyim de alsın babamız.Güzel bir film de yakalasak televizyonda.Sobamızın karşısında sıcak sıcak oturup atıştırsak...

kayınvalidem bana sürekli ısırgan suyu içiriyor acayip faaydasını gördüm.zaten asıl sütü su yapıyomuşş a.s.
buğün itibariyle korse takmaya başladım dr sormadım ama daha :)

kayınvalidem bana sürekli ısırgan suyu içiriyor acayip faaydasını gördüm.zaten asıl sütü su yapıyomuşş a.s.
buğün itibariyle korse takmaya başladım dr sormadım ama daha :)

he he ben de bugün taktım korsemi..
hadi bakalım hayırlısı..:lepi:
bana daha 5. gün sarabilirsin göbeğini demişti doktor.

Ben küçük bir termofor aldım. Yatağının içine koyuyorum. Termofor soğuyana kadar bebiş yerini ısıtmış oluyor. Ben faydasını gördüm. Aklında olsun kaydirigubbakcemile2

lansinoh kullanmak isteyen ama pahalı diye endişelenen arkadaşlara tavsiyem ebay den almaları.. biz istanbulda eminönünde sormuştuk 40 ytl civarı demişlerdi.. ebayden aynı gün 20 ytl ye aldık. 1 haftaya kadar de geldi valla.. ben bunu başka biyerde daha yazmıştım ama buraya da yazıyım dedim..

he he ben de bugün taktım korsemi..
hadi bakalım hayırlısı..:lepi:
bana daha 5. gün sarabilirsin göbeğini demişti doktor.

canım bende zeanın yazdığından okumuştum dr 2ay korse yok demiş:1no2:
bende pimpiriklendim dr sorıyım dedim ama yoğundu sanırım geldiğinde konuşuruz dedihihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…