Ya kim dedi ilk sütleri sağın diye? Kolostrum süt o direk bebeğin alması gerekiyor bağışıklık için en değerli süt??Merhaba kızlar doğum yapalı 6 gün oldu ilk bebeğim ilk 2 3 gün sütüm yok diye çok endişelendim ve sağma makinasıyla sağdım 3 4 kere sütüm arttı yavaş yavaş beslenmeme de dikkat ettim şuanda tek seferde 120 ml süt geliyo iki göğüsümden sağmazsam eğer göğüsüm sertleşiyor ateş çıkıyo sanki dokunamıyorum bile çözüm öneriniz var mıdır ne yapmam gerekiyor. Sağdıktan sonra emziriyorum da
Sağıp biriktirebilirsin fazlasını, bir arkadaşımın grubu vardı annesi ölen yenidoğan bebelere topluyorlardı o sütleriMerhaba kızlar doğum yapalı 6 gün oldu ilk bebeğim ilk 2 3 gün sütüm yok diye çok endişelendim ve sağma makinasıyla sağdım 3 4 kere sütüm arttı yavaş yavaş beslenmeme de dikkat ettim şuanda tek seferde 120 ml süt geliyo iki göğüsümden sağmazsam eğer göğüsüm sertleşiyor ateş çıkıyo sanki dokunamıyorum bile çözüm öneriniz var mıdır ne yapmam gerekiyor. Sağdıktan sonra emziriyorum da
Kuzum o ilk bi kaç günün sütü değil mi?Ya kim dedi ilk sütleri sağın diye? Kolostrum süt o direk bebeğin alması gerekiyor bağışıklık için en değerli süt??
İlk dört beş gün gelir sağmış zatenKuzum o ilk bi kaç günün sütü değil mi?
Ay ben onu anlamadımİlk dört beş gün gelir sağmış zatendirek verse iyiydi bebeğe ya neyse artık
Mecbur sağmak zorunda kaldım göğüsüm hep yara oldu yanlış tuttuğu için sanırım ağzı hep kan oluyordu sağıp direk biberona koyarak verdimYa kim dedi ilk sütleri sağın diye? Kolostrum süt o direk bebeğin alması gerekiyor bağışıklık için en değerli süt??
Doğru yapmışsın aynısını yaptım hatta hastane tipi makina kiralamıştım ben, ilk 6 ay tekrar tekrar aynı şeyi yaşadım, ilk seferinde ateşim 40 a çıktı hastanelik olup antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Ilık duş altında masaj da açıyor süt kanallarını tıkanınca aklınızda olsunMecbur sağmak zorunda kaldım göğüsüm hep yara oldu yanlış tuttuğu için sanırım ağzı hep kan oluyordu sağıp direk biberona koyarak verdim
Sürekli böyle sağmam mı gerekecek acaba sağıp emzirdikten sonra 1 saat 1 buçuk saat rahatım sonra süt dolmaya başladıkça göğüslerim sızlıyor sertleşmeye başlıyorDoğru yapmışsın aynısını yaptım hatta hastane tipi makina kiralamıştım ben, ilk 6 ay tekrar tekrar aynı şeyi yaşadım, ilk seferinde ateşim 40 a çıktı hastanelik olup antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Ilık duş altında masaj da açıyor süt kanallarını tıkanınca aklınızda olsun
Maalesef sızıp sertleşmeye başladığı an sağman lazım düğümlenmesine izin vermeden, zamanla düzelecek panik yapmaSürekli böyle sağmam mı gerekecek acaba sağıp emzirdikten sonra 1 saat 1 buçuk saat rahatım sonra süt dolmaya başladıkça göğüslerim sızlıyor sertleşmeye başlıyor
Benim bebeğim her zaman kabul etmedi maalesef ama iyi bir şey tabiiBen sağmadım. Bebeğimin ağzina memeyi tıkadım hep. Bir ayda 2,5 kilo aldı
İnşallah dua edin ne olur . doğumum zor oldu gerçekten kendimi avutacak tek tesellim bebeğimin yanımda ve sağlıklı olması anne olmak çok zormuş gerçektenMaalesef sızıp sertleşmeye başladığı an sağman lazım düğümlenmesine izin vermeden, zamanla düzelecek panik yapma
Sağmak istemiyorum ama sağmadan da asla göğüsüm düzelmiyor 1 gün zor dayandım acısına sızısına ve ateşineBen sağmadım. Bebeğimin ağzina memeyi tıkadım hep. Bir ayda 2,5 kilo aldı
Ya korkma, her şey düzene girecek göreceksin. Herşeye alışacaksın, herşey otomatikleşecek. Sadece uykunu al, her fırsat bulduğunda uyu. Güzel beslen ki bebeğine yarasın.İnşallah dua edin ne olur . doğumum zor oldu gerçekten kendimi avutacak tek tesellim bebeğimin yanımda ve sağlıklı olması anne olmak çok zormuş gerçekten
Teşekkür ederim sabır ve zamandan başka çarem yok anlaşılan . Peki dışarı çıktığımda bununla nasıl baş edeceğim şuanda evde olduğum için sütyen bile takmıyorumSürekli sağacaksınız.
İlk birkaç zaman öyle oluyor ve ben sanıyordum ki aynı şekilde artarak devam edecek.
Maalesef öyle değil, o sütleri sağın ve buzluğa atın. Uyku düzeniniz bozulduğu, beslenmenize dikkat etmediğiniz 1 gün bile olsa toplam 30 cc zor çıkıyor.
O sebeple emzirme sağma devam ederken siz de kendi rutin düzeninizi kurmaya gayret gösterin.
Hep sertleşme şişme ateş ve ağrı şeklinde mi olacak acabaİlk 2 ay kadar böyle birden göğüsler doluyor sonra zamanla terbiye oluyor bebeğin emdiği kadar süt üretimi oluyor. Fazla geleni sağarak devam edin
İnşallah tek isteğim o ilk bebeğim ve mastit lafları uçuşuyor havada korkuyor insanYa korkma, her şey düzene girecek göreceksin. Herşeye alışacaksın, herşey otomatikleşecek. Sadece uykunu al, her fırsat bulduğunda uyu. Güzel beslen ki bebeğine yarasın.