Doğuma Hazırlık Doğum Yapacaklara Deneyimlerle Alınacaklar Önerileri

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

küçüğü 120 ml büyüğü 210 ml yani büyüğü baya büyük uzun zaman kullanabilirsin..
cam evet biraz ağır ama benim bebeğim canı istediğinde çok güzel tutabiliyor.. açıkçası ben plastiklere kesinlikle güvenmediğim için cam tercih ettim..
yenidoğan için doğal akış tercih edeceksin.. doğal akış şu mantalite ile yapılmış: yenidoğan bebeğin anneyi emmesi ortalama 20 dakika.. ayına göre biberonun içindeki mamayı da aynı sürede bitirmeli.. yani doğal akış bu demek.. daha kısa süre olmamalı ki biberon kolayına gelmesin..
nitekim benim bebeğim 8 aylık olmasına, doğduğundan beri meme+mama (biberonla)beslenmesine ve bende şu an süt çok çok azalmış olmasına rağmen hala severek meme emiyor.. yani bu biberon anneden vazgeçirecek tembelliği sağlamıyor

Cevapların için çok teşekkürler canım. Zaten alışveriş listemde senin önerilerinden kaynaklı ürün fazlasıyla var. Bu da böylece kesinleşmiş oldu. Gerçekten çok faydalı bir paylaşımda bulunmuşsun, insanın aklında hiç soru işareti kalmıyor. Ben yine aklıma gelen birşeyi sormak istiyorum. Kullanıyomusun bilmiyorum ama benim bebeğim nasipse kış bebeği olacak şubat ayında ve evimiz kaloriferli, haliyle buhar makinası şart olacak beni bile kurutuyor çünkü o hava, bu konuda bir önerin olabilir mi?

benim bebeğim de şubat doğumlu.. buhar makinesini de sterilizatör kadar gereksiz bir masraf olarak görüyorum.. şart dediğimiz çoğu şey kendi kendimize ihtiyaç yaratmamızdan kaynaklanıyor biraz..
ben doğduğundan beri günde en az 2-3 defa bebeğim başka odadayken yattığı odayı havalandırdım.. geceleri de nenelerimizin usül odayı çok kuru hissettiğimde ıslak havlu yapıp kaloriferin üstüne koydum..
fakat şunu da eklemeden geçmeyeyim: bebek doğduğunda annesinin uzantısıdır.. anne bir ortamda kendini nasıl hissediyorsa bebeği de öyledir.. sen yattığın odayı kuru bulup tıkanıyorsan bebeğin de rahatsız olabilir.. bu sebeple belki bu makineyi düşünebilirsin.. ama dediğim gibi ıslak havlu yöntemi de candır :)

Evet canım aslında doğrı diyosun, ama ben tıkanıyorum mesela kışları hep. O zaman şöyle yapalım. Şimdi ben almadan bir deneyeyim ıslak havluyu kendimize, bakalım faydası olacakmı bana? Olursa öyle devam ederim bebişle de, bana fayda etmezse o zaman düşünürüm kesin olarak.

rabbim sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.. sağlıkla da büyütmeyi :)

Öncelikle zaman ayırıp biz tecrübesiz anne adayları ile tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızdan fazlasıyla istifade ettim. Bebek bakım çantası olarak Baby Stylo yu ben de gördüm ve fiyatına göre kullanışlı geldi. Sırt çantası olarak 2 modeli var siz hangisini aldınız acaba? Çantayı daha bir mağazada görüp inceleme imkanım olmadı. Makineye atıp yıkayabiliyor musunuz?

Dr browns doğal akış biberonu aldığımız zaman üzerindeki emzik yeterli oluyor mu extradan emzik almak lazım mı? Alacaksak da hangisinden alacağız baktım şimdi dar ağız geniş ağız 1 aşama 2 aşama falan yazıyor da.

Baby stylo çantalarına nereden baktınız acaba?

canım ben baby stylo turtle olanı aldım.. yani büyük olanı değil de küçüğü.. 8 aylık oldu oğlum bugüne kadar çok rahat kullandık.. yıkanabiliyor da.. sırt çantası olduğu için inanılmaz kolay kullanıyorum.. içi de oldukça geniş ki ben şehirler arası çok dolaşıyorum bebeğimle çok yedek takım ve mama taşıyorum buna rağmen her şeyi alıyor..

dr.brown's doğal akış biberonu aldığınızda üzerinde emzik de var.. zaten 0 numara emzik çıkıyor içinden.. büyüdükçe emzikleri değiştiriyorsunuz.. benim oğluma şu an 3 numara aldık mesela.. doğal akış biberonu zaten dar ağızlı oluyor.. geniş ağızlı ilerleyen zaman için diyorlar ama ben oğluma suyu bardakla içirmeye alıştırdım.. bu biberonu da yaşına girene kadar kullanırım, 1 yaşından sonra sütünü bardakla içiririm diye düşünüyorum ve geniş ağızlıyı almayı düşünmüyorum..

Bilgilendirmeniz için teşekkürler çok faydalı şeyler demişsiniz. ama ben arabalar hakkında birwz daha detay isticem nelere dikkat etmeliyiz travel sistemin avantajı nedir? Bu bazı arabalarda puset gibi oluyor çocuğun konduğu yer o sonra çıkıp normal araba şekline geliyormu yoksa büyüyünce kullanamazmıyız bebek küçükken o puset gibi olanlar daha mı iyidir?Çok sorum var anlıyacanız :))

Harika bir yazı olmuş. Gönülden söylüyorum; Allah razı olsun

Bu harika bir paylaşım! teşekkürler, keyifle okudum. temassız ateşölçer için önerin Nuk mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…