Doğuma Hazırlık doğum yaklaştıkça

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

__kontes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2012
143
18
68
Merhaba anneler ve adayları :) Benim bir kaç sorum olucak. gebeliğimin 38. haftası içindeyim tahmini doğum tarihi kasım sonu gibi görünüyor. cumartesi günü kontrolüm var çatı muayenem yapılacak. Normal doğum bekliyoruz olursa tabi. Şimdi 1. si çatı muayenesi nasıl yapılıyor yani canım çok yanar mı ne kadar sürüyor. 2. side cuma günü ağda yaptırıp öyle gitmeyi düşünüyorum. Normal doğum beklediğimiz için doğum tarihi net belli değil tekrar ağda yaptırmam gerekir mi. tüylerim ztn geç çıkıyor. doğum zamanı tek tük çıkarsa sorun olur mu acaba bilemedim? çatı muayenesi olacağı içni ağdasız gitmek istemiyorum. Bide geçen hafta ki kontrolümde nst hiç sancı çıkmadı doktor da bebek daha çok yukarda şimdiye kadar az da olsa belirtilerin başlamış olması lazımdı. bol bol yürü dedi. Ama bu şekilde söylnipte sezeryana mecbur bırakılamak istemiyorum. normal süreci başlatabilmek için (kasılma,sancı,bebeğin inmesi için) neler yapabilirim. tecrübelerinize ihtiyacım var....şimdiden tşk ederim hepinize

Hayırlı olsun , sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah .

Çatı muayenesi 1 dakikalık bir şey , kişiye göre değişiyor . Kimi acıdı der , kimi tam tersi . Ağrı eşiğiyle alakalı galiba ama mümkün olduğunca kasmamaya çalışın . Gözümüzde büyüttüğümüz kadar değil .
Çok takılmayın , hemen bitiyor .

Bebek geç gelirse tekrar yapmanız gerekebilir tabii belli olmaz , tüy yapınızda önemli .

Doğum için ise , hareketli olmaya çalısın , bol bol yürüyün ama çok hızlı tempo değil tabii ki. Hem kaslarınızı rahatlatır , doğuma katkısı olur hem de doğumun başlamasını hızlandırır diye biliyorum .

çok teşekkür ederim. yürüyüş yapmaya çalışıyorum bide hurma yiyorum. başka bişey aklıma gelmiyo. pek değişiklik yok gibi 1 haftadır. herhangi bir sancı vs hissetmiyorum hala. bilemedim.. :/

çok teşekkür ederim. yürüyüş yapmaya çalışıyorum bide hurma yiyorum. başka bişey aklıma gelmiyo. pek değişiklik yok gibi 1 haftadır. herhangi bir sancı vs hissetmiyorum hala. bilemedim.. :/
Aaa evet hurma da önerilir . Sizin bebek nazlı olacak şimdiden belli . Biraz bekletecek galiba

bol bol merdıven ın cık..
bol bol yuruyus yap..
nar ve hurma ye..
banyoda sıcak suyu alt tarafına tut kasların yumuşamasını sağlayacaktır..
onune bır sandalye al sırt kısmından tut çömel vekalk..bu hareketı sıkça tekrar et..hatta doğum sancısı çekerken de devam et ..

irem güzün yazdıklarına katılamıyorum malesef, hamilelik sırasında o ağırlıkla merdiven çıkmak dizlerini harap eder.. lütfen böyle bişey yapma.. ayrıca sıcak su konusuna da katılmıyorum çünkü sıcaklık (yüksek ateş dahil) bebeğe kan akışını azaltır. aynı şekilde sandalye egzersizini de tam çömelerek yapma, üst bacağın yere paralel olacak kadar çömel sadece.. diz ağrısı çok beter bişey çekmiş biri olarak dikkat etmenizi öneririm.. lütfen kaş yaparken göz çıkatmayalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…