• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Anneniz dünya iyisi de olsa çağırmadıkları halde gittiyse,gelininiz bundan memnun olmamış olabilir. Kendi ailesi ile kalmak istemiştir belkide.
Ha haklı mı bilemem yanlarında değildim bunlar yasanırken ama anneniz bariz birşey yapmadığı halde bu muameleyi gördüyse elini eteğini çeksin onlardan.
Sıksın dişini gerekiyorsa bir süre torununu da görmesin. Ses kaydı atıp saydıracak kadar yüz göz olunması hoş degil. Araları zor düzelir diye düşünüyorum.
Abiniz de dahil bu duruma,onunla da mesafeli dursun.
Annem soğudu zaten çağırmadıkları halde değil kendi istedi yengem. Sorun o zaten yüz göz olunması.

Yani kusura bakmayin ama Su anda degil her Zaman zaten sizler dünyanin en kötü insaniymissiniz gelin hanimin gözünde.

Aslinda Ben her durumda gelinciyimdir ama bu bariz kötülük dolu bir durum
Bende gelinciyim görümcem mesela gelinlik konusunda birşey olduğunda aşırı iyi davranırm anne olduğu içinde ama görümcelik yaparsa mesafeliyimdir bu durum farklı. 1 hafta kadını sığdıramamış ben onu anlamıyorum. Kaldın işte tek başına al bak çocuğuna kimse ses çıkarmaz dğdimi olanlara ?

Benim görümcem arka sokağımda kayınvalidem alt katımda yinede böyle yapmadım be gülüm. Eşime senin annen böyle kardeşin böyle demedim. Kardeşi bayramda gelmez gelmed demedim kendi bilir belkide benden gelmemiştir belkide istemmştir banane ? Ben saygımı kaybedersem yüzlerine bakmamam lazım.

Yavrum çok daha acı tecrübelerim var. Boşver. Bazı insanlardan uzak durmak lazım.

Yavrum çok daha acı tecrübelerim var. Boşver. Bazı insanlardan uzak durmak lazım.
Uzağız be gülüm. Bak ben abimin evine yıllardır 1 kere gittim. Abim hatalı ama beni çok sever. Bayramda bile o arar sorar bana kahvaltıua geldiklerinde çok mutlu olmuş. Annem içinde birşey diyemem yinede ezdirmedi göndermem seni ilk torunun noldu dedi. Bağırmış kız diyince yengeme hesap sordu. Tartışma sonrası annemi alıp dışarı çıkmış hava alsın diye. Onuda üzmek istemiyorum.

Uzağız be gülüm. Bak ben abimin evine yıllardır 1 kere gittim. Abim hatalı ama beni çok sever. Bayramda bile o arar sorar bana kahvaltıua geldiklerinde çok mutlu olmuş. Annem içinde birşey diyemem yinede ezdirmedi göndermem seni ilk torunun noldu dedi. Bağırmış kız diyince yengeme hesap sordu. Tartışma sonrası annemi alıp dışarı çıkmış hava alsın diye. Onuda üzmek istemiyorum.

5 km uzakta oturan kardeşimin evine yılda bir kere gidiyorum bu çok daha acı. Evime davet etmeye korkuyorum. Anca anneme gelirlerse orada görüşüyoruz. Biz çok saçma şeyler yaşadık. Çok büyük kırgınım ben.

5 km uzakta oturan kardeşimin evine yılda bir kere gidiyorum bu çok daha acı. Evime davet etmeye korkuyorum. Anca anneme gelirlerse orada görüşüyoruz. Biz çok saçma şeyler yaşadık. Çok büyük kırgınım ben.
Anlatmak isterseniz özel mesaj butonum size hep açıktır❤️

Abin tam bir kuki.
Yes katılıyorum canım. Ben annemi ezdirmeye göndermedim oraya dedim. Ezdirmem falan dedi. Ya anlamıyorum muhtelif tamam kaynanadır takılmıştır etmiştir batmıştır okey hassas okey bende bebek sahibi olduğumda bilemiyorum ne yaşayacağımı ama anneme saydırma ses atma yüzünü nerden buluyor ? Hadi o zaman bizde ona atalım her olayda. Böyle bir şey olabilir mi ? Yetişkin değilmiyiz biz ?

O konu açtığında ben "sakin gitme,eminim en son görmek isteyecegi kişi gorumce ve eşidir" yazmıştım, sen de gelinin seni çok sevdiğinden, aileni kendisinin çağırdığından bahsetmistin.
Bak, iyi ki de gitmemişsin.
Bence hiç araya girme, annen oğlundan torundan geri kalmaya dayanamaz,yarın affeder. Sen kötü olursun.
Annenle gelini oğlu arasındaki mesele. Belki de kadın lohusa depresyonun dibinde,heyheyli. Birkac ay ortalik sakinlesince duzelecekler. Araya girme hic

Erkek annelerine biraz bu yüzden üzüluyorum.Kadin doğum için gitse suç,gitmese suç.
burda dünya kadar konu okuyoruz,kayınvalidem bebek doğdu hiç gelmedi destek olmadi diye.
gidince de böyle oluyor.
Ben olsam ehhhh yeter ama ya diye ağızlarının payını veririm.15 yaşındaki çocuk ne hakla terbiyesiz diyor annenize.
Çok ayıp etmişler.

Anneniz yanlız kalmiş arkasında olduğunuzu gösterin hadlerini bilsinler

Benim kv ilk doğumunda resmen bana travmalar yaşattı. Yani hani burada okuduğumuz klasik sorunlar değil. Bildiğiniz canıma okudu. Ben de ilk defa lohusalık yaşıyorum resmen kaymış durumdayım. Neye nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum, susuyorum ama yüzüm asılıyor ister istemez. Ama artık ben benlikten çıktım. Bebek için mevlüt yapacağız, arefesinde kendi isteğiyle kal dememize rağmen gitti. Ama arkasında bir enkaz bıraktı.

Peki kv ne mi yaptı? Sürekli herkese ağladı. Görümcem eşimi arayıp ben annemi ağlatın diye mi gönderiyorum dedi. Neler neler. Onun annesi melekti çünkü kötü olan bendim. O ne yaptıysa iyi niyetle yapmıştı oysa Hiç bir şey düşünemiyordum. Herkes bana tepkili ama umrumda değil bebeğime adapte olmuşum. Ama kendime gelemiyorum. Pskiyatriye gittik. Travmaya bağlı lohusa sendromu ve travmanın adı kv. Hani ağlayan, melek kv. Psikiyatrist eşime görüşmesinler bir süre diye tavsiyede bulundu hatta. Aradan 8 sene geçti hala dönemleri hatırladıkça içim tuhaf oluyor.

Özellikle kv min bir kız yeğeni böyle gelinlik mi olur, benim teyzemin kime ne zararı var. Bizim de kv var böyle mi davranıyoruz falan dedi ama ben inanın hiç bir şey yapmadım. Mesela ben mevlüte kal öyle gidersin dedim ama o kendi isteğiyle gitti. Gidip beni evde istemedi, kovdu falan diyor herkese. Neyse 2 sene önce bu yeğen doğum yaptı ve teyzesi olarak kv dem de gitti. O yeğen şöyle demiş bu defa. Remisyon ablaya yüzüm yok ama görsem alnından öpecem bu kadına dayandı diye. Neler yaptığını şimdi anladım. Biz çok yanlış düşünmüşüz. Kafayı yedirtti bana diye.

Abin goz gore gore cocuk yaptigina gore esinden de hayatindan da memnun Sunshine, hic araya girme, bayram seyranda kisaca gorusursun, onun disinda muhatap olmaya degmez bu profille. Annene de karisma derim yarin obur gun oglumun hatri der barisir, sen kotu olursun.

Konuyu okudukça kime hak vereceğime şaşırdım
Bu birgünlük olay değil dicem ama sevmediğin kayinvaldeni doğuma neden çağrıyorsun derler gelin hanıma
Çağırdın madem bebek üşüyormı diye soran kadının neden dövmekten beter ediyorsun
Diğer tarafdan, ben kayınvalde sustu hiç bişey demedi kısmına inanmiyorum. Konu sahibi orda değildin, annenin anlatığı kadarını biliyorsun
Bende şöyle yaptım şöyle dedim demez, daha doğrusu farkında değildir yaptığının
Annendir canındır kızarsın kırılırsın onu korumak istiyorsun anlarım ama şuan taraflı bakıyorsun.
Yengene sordunmu olayın aslını?
Bilemiyorum bende Lohusa oldum, ama kv den farklı ülkede doğum yaptım birtek eşim ve kendi ailem vardı yanımda dolayısıyla kv me gıcık olacak hiç birşey olmadı, lohusalıklarım asla kabus gibi geçmedi, o günlere ait aklımda kalan kötü birtek gece uykusuzluğu ve göğüs yaraları. Yoksa kimseye gıcık olmadım kimseye sarmadım. Kv dem yanımda olsa durum değişirmşiydi bilmiyorum, doğumdan 3 ay sonra görüştük çünkü.
Annemde sık sık üstünü örtelim üşümesin çocuk diyordu ama işime gelirse örtüm gelmese örtmedim, annemle bunun için kavga etmedim. Kv desede kızmzdım herhalde çünkü ben hiç hirçin yada mutsuz lohusa olmadım. Gerekli cevabı verir geçerdim en fazla ve İşime geldiği gibi yapardım bunun için kimseye saldırmazdım.
Ama çocuğu kucağına almasına bile kızıyordum diye okuyunca acaba benmi tuhaftım diye düşünmedim değil.
Haklı olduğun konu ise 15 yaşında ergenin yaptığı terbiyeslikte. Yengemi arar annemle derdin vardır yoktur bilemem ama o kardeşinin ağzını yırtarım ona göre derdim.

E ses kaydını dinletsenize?
İşe yarar mı kızlar? Ben aşırı düşünceliyim. Bir insana karısını kötülemek aşırı çirkince geliyor. Aynı şekilde annesini kardeşini kötülemekte. Direk atmak abimde kötülüyormuşumda huzur bozuyormuşum gibi algılanıcak çünkü o kadar doldurmuş ki annem şuan hatalı abimin gözünde. Aslında hatalıdan ziyade annem durduk yere sinirlenmiş olarak anlatmışlar. Detaya girebilsem direk annene bilerek yapmışlar dersiniz ama yengem hayır hayır yanlış anladı diyor.

Konuyu okudukça kime hak vereceğime şaşırdım
Bu birgünlük olay değil dicem ama sevmediğin kayinvaldeni doğuma neden çağrıyorsun derler gelin hanıma
Çağırdın madem bebek üşüyormı diye soran kadının neden dövmekten beter ediyorsun
Diğer tarafdan, ben kayınvalde sustu hiç bişey demedi kısmına inanmiyorum. Konu sahibi orda değildin, annenin anlatığı kadarını biliyorsun
Bende şöyle yaptım şöyle dedim demez, daha doğrusu farkında değildir yaptığının
Annendir canındır kızarsın kırılırsın onu korumak istiyorsun anlarım ama şuan taraflı bakıyorsun.
Yengene sordunmu olayın aslını?
Bilemiyorum bende Lohusa oldum, ama kv den farklı ülkede doğum yaptım birtek eşim ve kendi ailem vardı yanımda dolayısıyla kv me gıcık olacak hiç birşey olmadı, lohusalıklarım asla kabus gibi geçmedi, o günlere ait aklımda kalan kötü birtek gece uykusuzluğu ve göğüs yaraları. Yoksa kimseye gıcık olmadım kimseye sarmadım. Kv dem yanımda olsa durum değişirmşiydi bilmiyorum, doğumdan 3 ay sonra görüştük çünkü.
Annemde sık sık üstünü örtelim üşümesin çocuk diyordu ama işime gelirse örtüm gelmese örtmedim, annemle bunun için kavga etmedim. Kv desede kızmzdım herhalde çünkü ben hiç hirçin yada mutsuz lohusa olmadım. Gerekli cevabı verir geçerdim en fazla ve İşime geldiği gibi yapardım bunun için kimseye saldırmazdım.
Ama çocuğu kucağına almasına bile kızıyordum diye okuyunca acaba benmi tuhaftım diye düşünmedim değil.
Haklı olduğun konu ise 15 yaşında ergenin yaptığı terbiyeslikte. Yengemi arar annemle derdin vardır yoktur bilemem ama o kardeşinin ağzını yırtarım ona göre derdim.
Annem sinirlendiğini ve dünürüne söyledğini inkar etmiyor. Evet kızım sesim hararetli çıktı çünkü yengenden laf alıp çocukmuşum gibi oyun kurdular dedi. Olayı dinleyince de haklı evet bilerek yapmışlar. Kadına sen git demek yerine dolaylı yoldan bi kaç kez söylenince de annem tamam yeter artık anne kız yapın ben gidiyorum ne yaparsam suç oluyor oturduğum yerden kımıldamıyım mı laf sokup sokup duruyorsunuz demiş. Evet dedim çünkü 4 kişi bir olup söylediğim her şeye laf soktular dedi. Dünürüyle konuşucakken araya giren kız sonrası annem o tavra kızıp kalkmış.
Mesela bebeğin göbeği düşermiş annem severken dedene resim atalım maşallah göbek bağın düşer misler gibi olursun babannbem diye sevmiş vay efendim neden göbek bağı diyormuş demesinmiş. Onunda lafını sokmuş. Ses çıkarmamış ama dolunca da yeter gidiiyim ben o zaman istemiyorsunuz diyince de abime annemi kötülemişler. Kardeşin terbiyesizliği atlayıp tabi.

Abin goz gore gore cocuk yaptigina gore esinden de hayatindan da memnun Sunshine, hic araya girme, bayram seyranda kisaca gorusursun, onun disinda muhatap olmaya degmez bu profille. Annene de karisma derim yarin obur gun oglumun hatri der barisir, sen kotu olursun.
Tamda öyle diyecek. elalem geliniyle anlaşamadı dermiş o yüzden yengeme ses çıkaramazmış. İyi etsin ağzına diyorum anlatamıyorum.

Benim kv ilk doğumunda resmen bana travmalar yaşattı. Yani hani burada okuduğumuz klasik sorunlar değil. Bildiğiniz canıma okudu. Ben de ilk defa lohusalık yaşıyorum resmen kaymış durumdayım. Neye nasıl tepki vereceğimi bilemiyorum, susuyorum ama yüzüm asılıyor ister istemez. Ama artık ben benlikten çıktım. Bebek için mevlüt yapacağız, arefesinde kendi isteğiyle kal dememize rağmen gitti. Ama arkasında bir enkaz bıraktı.

Peki kv ne mi yaptı? Sürekli herkese ağladı. Görümcem eşimi arayıp ben annemi ağlatın diye mi gönderiyorum dedi. Neler neler. Onun annesi melekti çünkü kötü olan bendim. O ne yaptıysa iyi niyetle yapmıştı oysa Hiç bir şey düşünemiyordum. Herkes bana tepkili ama umrumda değil bebeğime adapte olmuşum. Ama kendime gelemiyorum. Pskiyatriye gittik. Travmaya bağlı lohusa sendromu ve travmanın adı kv. Hani ağlayan, melek kv. Psikiyatrist eşime görüşmesinler bir süre diye tavsiyede bulundu hatta. Aradan 8 sene geçti hala dönemleri hatırladıkça içim tuhaf oluyor.

Özellikle kv min bir kız yeğeni böyle gelinlik mi olur, benim teyzemin kime ne zararı var. Bizim de kv var böyle mi davranıyoruz falan dedi ama ben inanın hiç bir şey yapmadım. Mesela ben mevlüte kal öyle gidersin dedim ama o kendi isteğiyle gitti. Gidip beni evde istemedi, kovdu falan diyor herkese. Neyse 2 sene önce bu yeğen doğum yaptı ve teyzesi olarak kv dem de gitti. O yeğen şöyle demiş bu defa. Remisyon ablaya yüzüm yok ama görsem alnından öpecem bu kadına dayandı diye. Neler yaptığını şimdi anladım. Biz çok yanlış düşünmüşüz. Kafayı yedirtti bana diye.
Bebeğinizle mutlu olun inşallah. Keşke herkes saygılı olsada bunlar yaşanmasa.

Back