• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Erkek annelerine biraz bu yüzden üzüluyorum.Kadin doğum için gitse suç,gitmese suç.
burda dünya kadar konu okuyoruz,kayınvalidem bebek doğdu hiç gelmedi destek olmadi diye.
gidince de böyle oluyor.
Ben olsam ehhhh yeter ama ya diye ağızlarının payını veririm.15 yaşındaki çocuk ne hakla terbiyesiz diyor annenize.
Çok ayıp etmişler.

Anneniz yanlız kalmiş arkasında olduğunuzu gösterin hadlerini bilsinler
En çok nerde içim koptu söyleyeyim. Aradım bunu geçen hafta napıyorsun anne diye iyiyim kızım merak etme öyle birz markete çıkıcam dedi. Tek başına markete çıkıyor evde kafes içine alıp dövücek gibi baktıkları için. Yapma dedim anneme gitme temizlikte yapma para da götürme aramada dedim oğlumda mı el kızım evladım anlamıyorsun diyor.

O konu açtığında ben "sakin gitme,eminim en son görmek isteyecegi kişi gorumce ve eşidir" yazmıştım, sen de gelinin seni çok sevdiğinden, aileni kendisinin çağırdığından bahsetmistin.
Bak, iyi ki de gitmemişsin.
Bence hiç araya girme, annen oğlundan torundan geri kalmaya dayanamaz,yarın affeder. Sen kötü olursun.
Annenle gelini oğlu arasındaki mesele. Belki de kadın lohusa depresyonun dibinde,heyheyli. Birkac ay ortalik sakinlesince duzelecekler. Araya girme hic
Keşke gitseydim de yanımda yaşansaydı olay ah yengeç. Yengemin genel hali bu. Psikologa gidipte millete Allah belanı versin diyen biri. Anlatmıyım bu olayı seansım uzamasın der gülerdi. Annemle konuşacağım zaten yarın birgün barışır arar ki yaparda.

Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.

Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.

Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.

Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.

Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
Ses kaydını olduğu gibi abinize atın.

En çok nerde içim koptu söyleyeyim. Aradım bunu geçen hafta napıyorsun anne diye iyiyim kızım merak etme öyle birz markete çıkıcam dedi. Tek başına markete çıkıyor evde kafes içine alıp dövücek gibi baktıkları için. Yapma dedim anneme gitme temizlikte yapma para da götürme aramada dedim oğlumda mı el kızım evladım anlamıyorsun diyor.
Anneniz tepki göstermedigi sürece birşey olmaz.Tamam lohusalık var anlıyorum,bende 2 çocuk doğurdum.Ne olduğunu biliyorum.Herkes aynı ruh halinde geçirmez elbet.İnsallah durulur ortalık.Ama anneniz az tepki göstersin yada siz abinizle konuşun

Annem sinirlendiğini ve dünürüne söyledğini inkar etmiyor. Evet kızım sesim hararetli çıktı çünkü yengenden laf alıp çocukmuşum gibi oyun kurdular dedi. Olayı dinleyince de haklı evet bilerek yapmışlar. Kadına sen git demek yerine dolaylı yoldan bi kaç kez söylenince de annem tamam yeter artık anne kız yapın ben gidiyorum ne yaparsam suç oluyor oturduğum yerden kımıldamıyım mı laf sokup sokup duruyorsunuz demiş. Evet dedim çünkü 4 kişi bir olup söylediğim her şeye laf soktular dedi. Dünürüyle konuşucakken araya giren kız sonrası annem o tavra kızıp kalkmış.
Mesela bebeğin göbeği düşermiş annem severken dedene resim atalım maşallah göbek bağın düşer misler gibi olursun babannbem diye sevmiş vay efendim neden göbek bağı diyormuş demesinmiş. Onunda lafını sokmuş. Ses çıkarmamış ama dolunca da yeter gidiiyim ben o zaman istemiyorsunuz diyince de abime annemi kötülemişler. Kardeşin terbiyesizliği atlayıp tabi.
Göbek bağı yerine ne desinmiş? Onuda söylemişmi ruh hastası? Latince adınımı kullancakmış?
Çok samimiyim, ben arar ortalığı birbirine katardım yerinde olsam. En azından gelinin annesine arar 2 terbiyesiz evlat yetiştirmissin yeğenime üzülüyorum annesi neki o neolsun derdim, birazda onun annesi üzülsün

Merhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.

Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.

Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.

Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.

Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.

Kanarya simdi ben tarafsiz okuyorum ve tarafsiz yorum yapacagim. Senin annen senin esinin ailesine de devamli aliniyordu sanki yanlis mi hatirliyorum? Annenin zaten normalde cok alinma huyu var sanki. Senin konularindan ve yazdiklarindan dolayi ben boyle dusunuyorum.

ses kaydi ile yengen 10 dk.saydirmis. bu da bana cok iyi niyetli gelmedi.

Diger taraftan kendimi senin yerine koydum ve sana cok hak verdim, benim anneme biri bunlari yapsaydi hic sessiz kalmazdim.

Göbek bağı yerine ne desinmiş? Onuda söylemişmi ruh hastası? Latince adınımı kullancakmış?
Çok samimiyim, ben arar ortalığı birbirine katardım yerinde olsam. En azından gelinin annesine arar 2 terbiyesiz evlat yetiştirmissin yeğenime üzülüyorum annesi neki o neolsun derdim, birazda onun annesi üzülsün
ifşa olmayacağımı bilsem anlatırım. Annem yıkasın demişler çocuğu o yüzden annem kaldı erken döncektim ama siz öyle isterseniz kalırım göbek bağı düşsün diye bekledi. Arayıp soranlar olmuş ne zaman gelceksin diye annemde göbek bağı düşünce demiş. Yengemde öff abarttınız sizde bağda bağda senin yüzünden düşmüyor taktınız falan diye söylenmiş anneme. Annemde ne desem suç oluyor baskıdan bunaldıım sonrada o olay olmuş işte. Yok bağ düşünde yıkamicam demişler annemde tamma demiş gideyim ben o zaman çok kaldım abim demiş gitme. Sonra yengem şu gün yıkıcam diyince bileti o akşama alıcaktık sonra yok efendim sonraki gün demiş. Annemede dünürü bunu 5 dakka 1 gelip yengemden laf alıp söyleyince de ee tamam ana kız yapın oturuyorum gelip gidip birşeyler diyorsunuz diyince de abime yanlış anladı annen bz öyle demedik annem konuşurken birden parladı diye kötülemişler. Moranka laf sokmalı durumlarını görmen lazım. Sanarsın kendisi melek.

Anneniz tepki göstermedigi sürece birşey olmaz.Tamam lohusalık var anlıyorum,bende 2 çocuk doğurdum.Ne olduğunu biliyorum.Herkes aynı ruh halinde geçirmez elbet.İnsallah durulur ortalık.Ama anneniz az tepki göstersin yada siz abinizle konuşun
Anneme tepki olarak cevap verme dedim. Şimdilik cevap verme ve kimseyi arama yazma. Akrabalar torunu sorunca kötü oluyorum diyor.

Gelinler,damatlar,evlatlar biraz anlayışlı olsa keşke..bir çocuğu büyütüp, okutup,meslek sahibi yapmak,evlendirmek kolay mı,insanın ömrü gidiyor,anneler kendi hayatindan vazgeçiyor, tüm hayatını evlatlarına adıyor,ama sonra evladının evine bile sığamıyorlar .üzerine bir de bu şekilde saygısızlık da olunca çok üzücü..böyle saygısızlık yaparlar ama konu miras olunca koşa koşa gelirler..anneniz hediyesini alıp torunu görüp vazifesini yaptıktan sonra "kızım madem annen burada ben gideyim,sen de lohusasin evi kalabalık etmeyelim ama annen giderse bana ihtiyaç duyarsanız hemen gelirim " ...böyle cümlelerle fazla yüz-göz olmadan daha iyi olurdu..Ben doğumlarda iki tarafın da kalmasına karşıyım..Bebeğin sorumluluğunu anne ve baba ne kadar çabuk üzerine alırsa herşey daha kolay oluyor..yoksa hep böyle sorunlar çıkıyor..

Karı koca arasını bozmakta istemiyorum bilmiyorum biraz sakinleşmeyi bekledm açıkcası fikirleri okuyorum sürekli.
Abinin gözlerini acman lazım tabi açılırsa 🤦‍♀️ ayrıca ses kaydı manipüle edici şeylerle dolu demişsin, o yüzden ses atma şimdilik ama bu konuyu abinle görüş mutlaka , Abin zannımca iyice karısına köle olacak ki benzer olaylar yaşandı, sana tek uyarım anneni ve kendini abine ve yengene kullandırma, Abin uzun yıllar sonra uyanacak , belki 7 veya 8 yıl kadar sonra 😓 bir benzeri bizim ailede olduğu için biliyorum, sen ve annen güzel bir şet çekin geline, mesafeli ol abin de bir gr sizi seviyorsa arar sorar görüşürsünüz ...

S Sunshine1 konuya yorumlarini okumadim. Ne yaptin son durum nedir bilmiyorum. Ben senin yerinde olsam yengemi arardim sakince ne nedir, ne degildir bir de yengemden dinlerdim. Annenin huyunu ve yengenin huyunu sen biliyorsun ona gore bundan sonrasi icin ne yapacagina karar verirsin.

Lohusa olan kisiden herkes daha lohusa oluyor. Bir bakiyorsun aileler birbirine giriyor, bir bakiyorsun millet trip atiyor, bir bakiyorsun olur olmaz sorular tavsiyeler felan. Sonra kadin cinnet geciriyor. Disardan durduk yere gibi görünüyor ama cogu zaman arkasindan birseyler cikiyor ama. Bence o yüzden biraz aradan zaman gecmesini beklemek lazim, yoksa ani tepkiler büyük olaylara yol acabilir. Ama abimle de durumu konusurdum

Kanarya simdi ben tarafsiz okuyorum ve tarafsiz yorum yapacagim. Senin annen senin esinin ailesine de devamli aliniyordu sanki yanlis mi hatirliyorum? Annenin zaten normalde cok alinma huyu var sanki. Senin konularindan ve yazdiklarindan dolayi ben boyle dusunuyorum.

ses kaydi ile yengen 10 dk.saydirmis. bu da bana cok iyi niyetli gelmedi.

Diger taraftan kendimi senin yerine koydum ve sana cok hak verdim, benim anneme biri bunlari yapsaydi hic sessiz kalmazdim.
Şimdi seni düşünüyordum gunces nasılsın? Evet annem alıngan canım. Biliyorum o huyunu alındığı konulara annecim o konuyu geç dedim. Alsın çocuğu kucağından ya da laf soksun hassas geç onları dedim. Kız doğum yapmış kimseyle ilgilenemez geç onu dedim. Doğru kızım bir şey demedim dedi.
Annem hasta gunces ben toparlanınca onu devlete psikiyatriye götürdüm ilaç iyi geldi. Çocukluk dönemi olsa gerek bilmiyorum kendisni gece 5 de dışarı atardı annem. Anlatamıyorum ama nişanlıyken babam çok kötü dövdü annemi. Çıplak ayakla çıkmış dışarı ben kapı önünde kızlarlayım annem karakol kapısından dönmüş. Biz gece 2 ye kadar annemle kapıda bekledik ağlaya ağlaya.
Ben işteyim o psikolojiyle tomografiye gitmiş kocam dövdü kanama varmıdır diye. İyi değil annem hassas yaşadığı bu olay iyice kötü yapıcak. Güçsüz biri annem hatırlar mısın bende öyleydim. Annem babamdan ilmek ilmek aldığı parayla gitti o doğuma. Alınmıştır çekişme olmuştur hepimizde olur ama neden siz benim 60 yaşındaki anneme bağırıyorsunuz ? Orda tek kimsesi yok. Hadi tamam kapandı konu vedalaştınız annem güle güle büyüt yavrum evladını demiş sen neden 1 hafta sonra saydırıyorsun ? Bu yanlış.
kanaması gelmiş annemin stresten iyi değilim diye mesaj atıyor şuram acıyor hissediyorum. Olaya karışsam iyi ya da kötü sanane olucak bir de onun için abimle kavga edip çocuğu kullanıcak al sana eş ailesi kaka kötü.

Gelinler,damatlar,evlatlar biraz anlayışlı olsa keşke..bir çocuğu büyütüp, okutup,meslek sahibi yapmak,evlendirmek kolay mı,insanın ömrü gidiyor,anneler kendi hayatindan vazgeçiyor, tüm hayatını evlatlarına adıyor,ama sonra evladının evine bile sığamıyorlar .üzerine bir de bu şekilde saygısızlık da olunca çok üzücü..böyle saygısızlık yaparlar ama konu miras olunca koşa koşa gelirler..anneniz hediyesini alıp torunu görüp vazifesini yaptıktan sonra "kızım madem annen burada ben gideyim,sen de lohusasin evi kalabalık etmeyelim ama annen giderse bana ihtiyaç duyarsanız hemen gelirim " ...böyle cümlelerle fazla yüz-göz olmadan daha iyi olurdu..Ben doğumlarda iki tarafın da kalmasına karşıyım..Bebeğin sorumluluğunu anne ve baba ne kadar çabuk üzerine alırsa herşey daha kolay oluyor..yoksa hep böyle sorunlar çıkıyor..
abim memur benim. 5 kuruş istememiştir annem abimden istemezde. Ordayken bile beni aradı kızım biletimi alırsan sana veririm para dedi sırf laf söz olmasın diye. Temizlik yaparak okuttu bizi. Abimdende çok memnunlar ama onu büyüten kadına demedikleri kalmadı.

Önceki konunuzu okuyup imrenmiştim abi kardeş ilişkinize yorum da yapmıştım.bu durumda ne desem bilemedim.her kes lohusa onu demeseymiş şunu yapmasaymış yazmış ama ben katılmıyorum.gitmeyince de gelmedi kendi annem baktı oluyor.o zaman da arayıp gel demiyecekti.hata anneniz de mi gelinde mi olmuş bilemem ama ikisi bir birini az çok tanır bilir.kv deye gelme diyemezdim ben.sonuçta onun da torunu nasıl ki gelinin annesi torunu görmek istiyor kv de öyle.bazen ya gelinler lohusayım diye fazla abartıyor ya da kv ler fazla karışıyor.ortası yok mu bunun.ama olay anlattığınız gibi olmuşsa karşı taraf suçlu bana göre.

S Sunshine1 konuya yorumlarini okumadim. Ne yaptin son durum nedir bilmiyorum. Ben senin yerinde olsam yengemi arardim sakince ne nedir, ne degildir bir de yengemden dinlerdim. Annenin huyunu ve yengenin huyunu sen biliyorsun ona gore bundan sonrasi icin ne yapacagina karar verirsin.
Son durum makineye çamaşır attım yarın anneme geçeceğim gunces. Yorumları sentezliyip kafamda bi yol bulacağım annemlede konuşup. Eskisi gibi değilim olay olduğundan beri yengemi aramadım da yazmadım da. Yengemi aradığımda annemi bana kötüleyecek üstüne bende cevap verince kardeşin olaya karıştı büyüttü bi de o üstüme geldi diyecek. Rabbim büyüktür.

Önceki konunuzu okuyup imrenmiştim abi kardeş ilişkinize yorum da yapmıştım.bu durumda ne desem bilemedim.her kes lohusa onu demeseymiş şunu yapmasaymış yazmış ama ben katılmıyorum.gitmeyince de gelmedi kendi annem baktı oluyor.o zaman da arayıp gel demiyecekti.hata anneniz de mi gelinde mi olmuş bilemem ama ikisi bir birini az çok tanır bilir.kv deye gelme diyemezdim ben.sonuçta onun da torunu nasıl ki gelinin annesi torunu görmek istiyor kv de öyle.bazen ya gelinler lohusayım diye fazla abartıyor ya da kv ler fazla karışıyor.ortası yok mu bunun.ama olay anlattığınız gibi olmuşsa karşı taraf suçlu bana göre.
Abimle ilişkimde sorun yok canım. Bebiş resimlerini eski bizim çocukluk resmlerini atıypr bana. Annemi yolcu ederken de resim atmış. Anneme üzülüyorum demiştim 10 gün önce konuştuk bunaldım abicim çocuğuma sevinmek istiyorum dedi. Üzülme abi oluyor demekki sen annemi ezdirme ne olursa olsun onlar bizi büyüttü biz sahip çıkmazsak kimse çıkmaz dedim. Sadece yengene ya da kardeşine yazma olay büyür herkesin annesi kıymetli oluyor demekki dedi kapandı konu.

Keşke gitseydim de yanımda yaşansaydı olay ah yengeç. Yengemin genel hali bu. Psikologa gidipte millete Allah belanı versin diyen biri. Anlatmıyım bu olayı seansım uzamasın der gülerdi. Annemle konuşacağım zaten yarın birgün barışır arar ki yaparda.
Yani bilemedim , olay anında orada degildin sonuçta, bence hiç girme bu işin içine.
Ama şu çok açık geliyor bana,
Nasıl gelin kendi yaptıklarını soylemeyip annenin yaptıklarını abartarak anlatıyorsa eminim annen de aynısını yapıyordur.
Mesela demişsin kı, kimse yoktu yardıma gitti
E kimse yoksa anası danası,bacısı niye orada? Demek ki varmış kadinin ailesi yanında. Çok da ihtiyaç yokmuş annene.
Mesela demişsin kı; kaç defa çocuğu kucağından almışlar,ses etmemiş.
Yani lohusalık manyak bir kafa. Kadın belki kaynanasının alıp alip kendi bebegi gibi göğsüne bastirmasini sevmiyordur. Benim ablamin da lohusayken böyle uyuz uyuz halleri vardı, çocugu göğsümde uyutmayi çok seviyorum, hemen alırdı. Ben de baktım hoşlanmıyor,almadım daha kucağıma uyutmaya.
Sizin annenizin kucağından almişlar,,annen yine çocuğu almış. Kadın yine almış, annen yine almış...bu böyle suregelmis. Sonra annen sana ağlıyor ; çocuğu kucağımdan alıp durdular,ses etmedim.
E kucağından alıp durdularsa,alma yani. Benim ablam mesela annemin bebeği göğsüne bastıra bastıra sevmesini de istemezdi,hem mikrop korkusundan (belki bilirsin yenidoganlar mikroba çok açıktır,hatta muzisyenanne diye bir kadın var,oğlu kalp nakli vs oldu,para toplanmıştı. Çocuğun hastalığına sebep misafirlerden geçen mikropmus) rahatsız oluyordu, hem de ailem sigara içtikleri için bu nefes yoluyla çocuğa gider gibi geriliyordu. Sonuç olarak annem zırt pırt kucağına alsa yenidoğan halini, kızın sinyalleri anlamasa evde de kaos çıkardı.
Onun dışında annen göbek bağı bir şey bir şey demiş,tam anlamadım. "Dedene atayım foto" faaln demiş. Belki de annen çocuğun zırt pırt fotosunu çekip ona buna atıyordu , kadın da rahatsız oldu. Mesela benim ablam hamileyken uyardı "bebeğin fotosunu bir kişiye bile yollamayın,sakin paylaşmayın" diye. Mantıklı mı? Bence değil:) ne var yani,insanlar cocuk mu gormedi de senin bebeğine nazar degdirecek. Ya da bebeğinden konuşacak. Hani porselen bebek gibi bebek olur yine neyse ama normal bebek,sulaledeki herkesin bebeğinin aynısı yani :) Gören maşallah der geçer. Ama lohusada mantık aranmaz,tamam dedik, asla paylasmadik..hatta beş sene oldu hala paylasmadik😂
Belki kadın buna sinir olmustur.
Annenin ikide bir "hava soğuk, üşüyor bu çocuk" demesine sinir olmuştur.
Normalde de dengesiz diyorsunuz, yedi yılın üstüne geldi bebek diyorsunuz, lohusa diyorsunuz.
Kadın belli ki normal,sağlıklı psikolojide değil.
O yüzden ne yasandiysa yasandi. Sizi baglamasin hiç. Anneniz zaten yapı itibariyle ezik bir kadınmış. Eminim yarın oğlundan ayrı düşmemek için alttan alacaktır, barisacaktir. Onların hepsi unutulur, sizin dedikleriniz unutulmaz. Mikser gorumce olarak yıllar yılı anılırsiniz. Zaten üç yılda bir bayramdan bayrama görüyormussunuz,onu da göremezsiniz. Yeğeniniz sizden uzakta, belki yüzünüzü görmeden büyür.
Deger mi yani lohusa döneminde edilen kavga için?
Ayrıca kaynana tüy olsa raftan düşse gelinin başı yarilirmis demişler. Siz de kaynananizin basit davranışlarına aşırı tepki veriyorsunuz. Mesela kaynananiz annenize bebek tebrigi açmadı diye alınmışsınız. Oysa yani ne alaka, aramaz aramaz. Belki haberi bile olmamıştır oğluna ne çünkü ömrü hayatında birkaç kere gördüğü kayincosunun çocuğunun olmasından,söylememiştir . Yani buna bile kadın bir şey demedi diye bozuluyorsunuz. Düşünün ki hormonlarinizin altüst oldigu dönemde , küçücük ev tıklım tiklimken kaynananiz gelmiş yedi gün dibinizde. Kadın nefes alsa batar yani, birkaç seneye deneyimlersiniz:)
O yüzden 'cilekes annem masum,gelin durduk yere delirmiş' diye düşünmeyin. Kadına elbet bir şeyler batmıştır yani. Ha yaptığı ayıp mı? Hem ayıp hem terbiyesizlik.
Ama olan olmuş,biten bitmiş..bu saatten sonra yapacak bir şey yok yani. Abin anneni haklı bilse ne olur karısını haklı bilse ne olur. İbişoglanin teki alt tarafı,sanki hakim.
Annene he anne , evet anne , kralsın anne ,nasıl seni uzmusler anne de , gazını al yeter.
Hiç müdahil olma. Kendi canını da uzme

Yani bilemedim , olay anında orada degildin sonuçta, bence hiç girme bu işin içine.
Ama şu çok açık geliyor bana,
Nasıl gelin kendi yaptıklarını soylemeyip annenin yaptıklarını abartarak anlatıyorsa eminim annen de aynısını yapıyordur.
Mesela demişsin kı, kimse yoktu yardıma gitti
E kimse yoksa anası danası,bacısı niye orada? Demek ki varmış kadinin ailesi yanında. Çok da ihtiyaç yokmuş annene.
Mesela demişsin kı; kaç defa çocuğu kucağından almışlar,ses etmemiş.
Yani lohusalık manyak bir kafa. Kadın belki kaynanasının alıp alip kendi bebegi gibi göğsüne bastirmasini sevmiyordur. Benim ablamin da lohusayken böyle uyuz uyuz halleri vardı, çocugu göğsümde uyutmayi çok seviyorum, hemen alırdı. Ben de baktım hoşlanmıyor,almadım daha kucağıma uyutmaya.
Sizin annenizin kucağından almişlar,,annen yine çocuğu almış. Kadın yine almış, annen yine almış...bu böyle suregelmis. Sonra annen sana ağlıyor ; çocuğu kucağımdan alıp durdular,ses etmedim.
E kucağından alıp durdularsa,alma yani. Benim ablam mesela annemin bebeği göğsüne bastıra bastıra sevmesini de istemezdi,hem mikrop korkusundan (belki bilirsin yenidoganlar mikroba çok açıktır,hatta muzisyenanne diye bir kadın var,oğlu kalp nakli vs oldu,para toplanmıştı. Çocuğun hastalığına sebep misafirlerden geçen mikropmus) rahatsız oluyordu, hem de ailem sigara içtikleri için bu nefes yoluyla çocuğa gider gibi geriliyordu. Sonuç olarak annem zırt pırt kucağına alsa yenidoğan halini, kızın sinyalleri anlamasa evde de kaos çıkardı.
Onun dışında annen göbek bağı bir şey bir şey demiş,tam anlamadım. "Dedene atayım foto" faaln demiş. Belki de annen çocuğun zırt pırt fotosunu çekip ona buna atıyordu , kadın da rahatsız oldu. Mesela benim ablam hamileyken uyardı "bebeğin fotosunu bir kişiye bile yollamayın,sakin paylaşmayın" diye. Mantıklı mı? Bence değil:) ne var yani,insanlar cocuk mu gormedi de senin bebeğine nazar degdirecek. Ya da bebeğinden konuşacak. Hani porselen bebek gibi bebek olur yine neyse ama normal bebek,sulaledeki herkesin bebeğinin aynısı yani :) Gören maşallah der geçer. Ama lohusada mantık aranmaz,tamam dedik, asla paylasmadik..hatta beş sene oldu hala paylasmadik😂
Belki kadın buna sinir olmustur.
Annenin ikide bir "hava soğuk, üşüyor bu çocuk" demesine sinir olmuştur.
Normalde de dengesiz diyorsunuz, yedi yılın üstüne geldi bebek diyorsunuz, lohusa diyorsunuz.
Kadın belli ki normal,sağlıklı psikolojide değil.
O yüzden ne yasandiysa yasandi. Sizi baglamasin hiç. Anneniz zaten yapı itibariyle ezik bir kadınmış. Eminim yarın oğlundan ayrı düşmemek için alttan alacaktır, barisacaktir. Onların hepsi unutulur, sizin dedikleriniz unutulmaz. Mikser gorumce olarak yıllar yılı anılırsiniz. Zaten üç yılda bir bayramdan bayrama görüyormussunuz,onu da göremezsiniz. Yeğeniniz sizden uzakta, belki yüzünüzü görmeden büyür.
Deger mi yani lohusa döneminde edilen kavga için?
Ayrıca kaynana tüy olsa raftan düşse gelinin başı yarilirmis demişler. Siz de kaynananizin basit davranışlarına aşırı tepki veriyorsunuz. Mesela kaynananiz annenize bebek tebrigi açmadı diye alınmışsınız. Oysa yani ne alaka, vermez vermez. Belki haberi bile olmamıştır oğluna ne çünkü ömrü hayatında birkaç kere gördüğü kayincosunun çocuğunun olmasından,söylememiştir . Yani buna bile kadın bir şey demedi diye bozuluyorsunuz. Düşünün ki hormonlarinizin altüst oldigu dönemde , küçücük ev tıklım tiklimken kaynananiz gelmiş yedi gün dibinizde. Kadın nefes alsa batar yani, birkaç seneye deneyimlersiniz:)
O yüzden 'cilekes annem masum,gelin durduk yere delirmiş' diye düşünmeyin. Kadına elbet bir şeyler batmıştır yani. Ha yaptığı ayıp mı? Hem ayıp hem terbiyesizlik.
Ama olan olmuş,biten bitmiş..bu saatten sonra yapacak bir şey yok yani. Abin anneni haklı bilse ne olur karısını haklı bilse ne olur. İbişoglanin teki alt tarafı,sanki hakim.
Annene he anne , evet anne , kralsın anne ,nasıl seni uzmusler anne de , gazını al yeter.
Hiç müdahil olma. Kendi canını da uzme
Haklısın yengeç bunları da düşünüyorum lakin anneme yardıma gittiğinde yengem 4 aylık falandı evi temizlemeye gitti. Herkes kendine göre anlatıyordur elbette annemde oğlumla aram açılmasın diye 2 hafta sonra yazar yengeme olan bana olur. Sakince düşünüyorum o yüzden. Kaynanama onca alınganlığıım olmasına rağmen yinede saygısızlık yapmadım. Kapıdan anneme selam da vermedi haberi olmasına rağmen aramadıda mesajına dönmedi de durduk yere. Kendimde kızsam da kadına sen böyle yaptın şöyle yaptın demedim.
Lohusalığo geçsn bakalım onu bekleyelim madem neler değişiyormuş yengemde.

Back