Yani bilemedim , olay anında orada degildin sonuçta, bence hiç girme bu işin içine.
Ama şu çok açık geliyor bana,
Nasıl gelin kendi yaptıklarını soylemeyip annenin yaptıklarını abartarak anlatıyorsa eminim annen de aynısını yapıyordur.
Mesela demişsin kı, kimse yoktu yardıma gitti
E kimse yoksa anası danası,bacısı niye orada? Demek ki varmış kadinin ailesi yanında. Çok da ihtiyaç yokmuş annene.
Mesela demişsin kı; kaç defa çocuğu kucağından almışlar,ses etmemiş.
Yani lohusalık manyak bir kafa. Kadın belki kaynanasının alıp alip kendi bebegi gibi göğsüne bastirmasini sevmiyordur. Benim ablamin da lohusayken böyle uyuz uyuz halleri vardı, çocugu göğsümde uyutmayi çok seviyorum, hemen alırdı. Ben de baktım hoşlanmıyor,almadım daha kucağıma uyutmaya.
Sizin annenizin kucağından almişlar,,annen yine çocuğu almış. Kadın yine almış, annen yine almış...bu böyle suregelmis. Sonra annen sana ağlıyor ; çocuğu kucağımdan alıp durdular,ses etmedim.
E kucağından alıp durdularsa,alma yani. Benim ablam mesela annemin bebeği göğsüne bastıra bastıra sevmesini de istemezdi,hem mikrop korkusundan (belki bilirsin yenidoganlar mikroba çok açıktır,hatta muzisyenanne diye bir kadın var,oğlu kalp nakli vs oldu,para toplanmıştı. Çocuğun hastalığına sebep misafirlerden geçen mikropmus) rahatsız oluyordu, hem de ailem sigara içtikleri için bu nefes yoluyla çocuğa gider gibi geriliyordu. Sonuç olarak annem zırt pırt kucağına alsa yenidoğan halini, kızın sinyalleri anlamasa evde de kaos çıkardı.
Onun dışında annen göbek bağı bir şey bir şey demiş,tam anlamadım. "Dedene atayım foto" faaln demiş. Belki de annen çocuğun zırt pırt fotosunu çekip ona buna atıyordu , kadın da rahatsız oldu. Mesela benim ablam hamileyken uyardı "bebeğin fotosunu bir kişiye bile yollamayın,sakin paylaşmayın" diye. Mantıklı mı? Bence değil:) ne var yani,insanlar cocuk mu gormedi de senin bebeğine nazar degdirecek. Ya da bebeğinden konuşacak. Hani porselen bebek gibi bebek olur yine neyse ama normal bebek,sulaledeki herkesin bebeğinin aynısı yani :) Gören maşallah der geçer. Ama lohusada mantık aranmaz,tamam dedik, asla paylasmadik..hatta beş sene oldu hala paylasmadik
Belki kadın buna sinir olmustur.
Annenin ikide bir "hava soğuk, üşüyor bu çocuk" demesine sinir olmuştur.
Normalde de dengesiz diyorsunuz, yedi yılın üstüne geldi bebek diyorsunuz, lohusa diyorsunuz.
Kadın belli ki normal,sağlıklı psikolojide değil.
O yüzden ne yasandiysa yasandi. Sizi baglamasin hiç. Anneniz zaten yapı itibariyle ezik bir kadınmış. Eminim yarın oğlundan ayrı düşmemek için alttan alacaktır, barisacaktir. Onların hepsi unutulur, sizin dedikleriniz unutulmaz. Mikser gorumce olarak yıllar yılı anılırsiniz. Zaten üç yılda bir bayramdan bayrama görüyormussunuz,onu da göremezsiniz. Yeğeniniz sizden uzakta, belki yüzünüzü görmeden büyür.
Deger mi yani lohusa döneminde edilen kavga için?
Ayrıca kaynana tüy olsa raftan düşse gelinin başı yarilirmis demişler. Siz de kaynananizin basit davranışlarına aşırı tepki veriyorsunuz. Mesela kaynananiz annenize bebek tebrigi açmadı diye alınmışsınız. Oysa yani ne alaka, vermez vermez. Belki haberi bile olmamıştır oğluna ne çünkü ömrü hayatında birkaç kere gördüğü kayincosunun çocuğunun olmasından,söylememiştir . Yani buna bile kadın bir şey demedi diye bozuluyorsunuz. Düşünün ki hormonlarinizin altüst oldigu dönemde , küçücük ev tıklım tiklimken kaynananiz gelmiş yedi gün dibinizde. Kadın nefes alsa batar yani, birkaç seneye deneyimlersiniz:)
O yüzden 'cilekes annem masum,gelin durduk yere delirmiş' diye düşünmeyin. Kadına elbet bir şeyler batmıştır yani. Ha yaptığı ayıp mı? Hem ayıp hem terbiyesizlik.
Ama olan olmuş,biten bitmiş..bu saatten sonra yapacak bir şey yok yani. Abin anneni haklı bilse ne olur karısını haklı bilse ne olur. İbişoglanin teki alt tarafı,sanki hakim.
Annene he anne , evet anne , kralsın anne ,nasıl seni uzmusler anne de , gazını al yeter.
Hiç müdahil olma. Kendi canını da uzme