Doğum sonrası yanınızda kimler vardı, neler yaşadınız?

mervedmrr

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2023
28
8
6
26
Merhaba arkadaşlar. Ben ailemden 2000 km uzakta bir şehirde yaşıyorum, aynı şekilde kayınvalidemler de ailemin yaşadığı şehirde yaşıyor. İlk olarak hep doğumumu kendi memleketimde yaparım diye düşünüyordum ailelerimiz bebeği görsün diye ama şimdi hamile olduğumu öğrendim ve olurda gebeliğim sağlıklı ilerlerse doğumum kışa geliyor. Orada 40ının çıkmasını bekle derken iyice havalar soğuyor ve buz gibi havada küçücük bebeği onca yoldan eve getirmek pek mantıklı gelmiyor. Eşim de aynı şekilde düşünüyor hem de doğumdan sonra kendi evimizde kalmak daha rahat olur diye düşünüyoruz. Buraya kadar bir sorun yok. Sorun doğumda ben de eşim de büyüklerden kimseyi yanımızda istemiyoruz. Sadece 21 yaşında kardeşim var onun gelmesini istiyoruz. Çünkü büyüklerimiz gerçekten herşeye karışan, her durumda moral bozan, laflarını esirgemeyen insanlar. Ben doğum sonrası yapamıyorsun, edemiyorsun, bakamıyorsun, sütün gelmiyor gibi sözler duymak istemiyorum çünkü zaten hassas bir dönemde olacağım. Kardeşim ve eşimle bu dönemi daha iyi daha rahat ve stressiz geçireceğimi düşünüyorum. Eşim kendisi diyor benim annemi kesinlikle çağırma moralini çok bozar diye ben de annemle asla anlaşabilen biri değilim. Şimdi biraz zaman geçsin, diyecekler ben geleyim hayır ben geleyim diye biz de kabul etmeyeceğiz ama laf edecekler biliyorum siz yapamazsınız gibisinden, küsecekler. Doğumumu memlekette yapmıyorum diye bozulacaklar. Şimdiden bunları düşünüp strese giriyorum. Kimseyi kırmak istemiyorum ama kendim de kırılmak istemiyorum. Sizin yanınızda kimler kaldı doğum sonrası, neler yaşadınız , bana ne önerirsiniz düşüncelerinizi bekliyorum

Bebeği görmek için illaki gelecekler o kadar yol gelip de kalmamak olmaz. Belki de hiç beklediğin gibi olmayacak sen gelmelerini isteyeceksin şimdiden bunları düşünme. Akışa bırak. Bizler bir sürü planlar yapıyoruz ama bazen her şey bambaşka ilerliyor. Dua et bol bol.

Daha önünüzde 8 ay var. Gebelik her kadında her seferinde farklı geçen bir süreç. Şimdiden belli olmayacak şeyler için düşünmeyin. Hele gebeliğiniz sağlıkla geçsin de,doğuma kimi çağıracağınıza 8.ayda karar verirsiniz

Mantıklı düşünüyorsunuz bence uygulayabilirseniz dusunceniz güzel

gelme gitme programınız yoksa bi süre söylemeyin lafsız sözsüz doğum zamanını bekleyin o gün gelince aynı fikirde iseniz iki tarafta kendı ailesine durumu söylesin kimse kimseyi küstürmesin

gelme gitme programınız yoksa bi süre söylemeyin lafsız sözsüz doğum zamanını bekleyin o gün gelince aynı fikirde iseniz iki tarafta kendı ailesine durumu söylesin kimse kimseyi küstürmesin
1 ay sonra izne gideceğiz o yüzden bu düşünce sardı beni. Bazı arkadaşlar bunları düşünmek için çok erken diyor ama daha ortada hamilelik düşüncesi bile yokken doğumda kim gelir yanına, ben gelirim, bebeğe kendi çocuğum gibi bakarım, benim “bi çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz” sözümün üzerine, ben daha iyi bakarım gibi sözler söylenince insan ister istemez şimdiden düşünüyor. Ozaman bile sinir olurdum bu sözlere, daha ortada bisey yokken bile söylenen sözlere bakın

Eşinizle niye tek kalmıyorsunuz? Ondan sonra adamlar ne alt değiştirebiliyor ne gazını çıkartabiliyor, ne de yıkamayı beslemeyi becerebiliyorlar. Benim iki çocuğumda da sadece eşim vardı. Yapabildiği her şeyi yaptı, gece uykusuz kaldı sabah işe gitti. Ya gelince yemeğe yardım etti ya da dışarıdan getirdi. Annem veya ablam gelirse kayınvalide- görümce de gelmek isterdi, kimseye haksızlık olmadı böylece.

4-5 ay belli olmaz göbüş

Kardeşim çalışıyor olursa mecburen eşimle tek kalacağız zaten. Yani ikimiz kalsak bile hiç endişem yok bu konuda çünkü kendisinin bana çok iyi destek olacağını adım gibi biliyorum

İlk 3 ay düşük riski yüksek ailelere çoğu kişi söylemiyor ben çekirdek aile dışı kimseye söylemedim misal. Göbek de belli olmuyor. Doğum yaklaşınca ailelere kendimiz bakmak istiyoruz diyebilirsiniz ama ne kadar anlayış gösterirler bilinmez. Ya da zaman kısıtlaması koyun gelmek isterlerse 3 gün vs. Kız kardeş çok yardımcı olmayabilir yakında yaşayan çocuk sahibi bir arkadaş veya komşu daha tecrübeli olabilir.

Yani şimdiden düşünmeyin diyenleri ben çözemedim , tabii ki de o dönemi düşünün önceden, düşünün ki sorunla karşılaşmayın

Eğer eşiniz destek olacaksa kimsenin gelmesine gerek yok bence , üstesinden gelirsiniz. Gelip canınızı sıkmasınlar

Belki onlarda aynısını düşünüyor?
"Amaaan 2000 km ötede kendi düzenimi bozup gitmek istemiyorum" diyorlar.,
Dünya sizin etrafınızda değil bunu fark edin önce. Sonrasını biraz akışa bırakın, bu kadar kontrolculük iyi değil.

Çok haklısınız , hep başkaları kırılır mı üzülür mü diye düşündüm bu güne kadar sanırım artık kendimi düşünücem bu günden sonra kimsenin canımı sıkmasını istemiyorum

Hiç de öyle düşünmüyorlar. Daha yeni evlenmişken bu konular konuşuluyordu. Boşu boşuna düşünmüyorum yani

Kuzum bende de aynı durum var. Biz de doğudayız , yani normalde ben de başka şehirde doğum yapabilirim ama mantıken düşününce o kadar yolu niye çekeyim, ilk dönemde zaten acım olacak , bebek emecek mi emmeyecek mi , yepyeni bi durumun içine girerken aslında bunu tonla insanla yaşamak istemiyorum yani. Çok doğal bunları düşünmek

Beni anlayan biriii

Ben de memlekete gittim doğum için,annemde kaldım. Mükemmel geçti herşey ama evime gelince kayınvalidem geldi. Bir zerre faydası olmadı kadının. Aksine bebek her ağladığında sütün mü yetmiyor acaba diyordu. Mastit olup ateşlenince ikna oldu hanımefendi sütüm olduğuna.
Yani demem o ki kendi annenizde de aynı sorunları yaşayacaksanız bırakın kimse gelmesin. Kayınvalide kişisi zaten etkisiz eleman. En iyisi tek olmak. Kırılan kırılsın aman. Açık açık söyleyin.

Evinizde olun , eşinizle yardımlaşın, eşimle beraber baktım bebeğime yanımda da kimse yoktu , kayinvalidem arada uğrayıp gidiyordu, ben yalnız daha iyi bakacağımı belirttiğim için sorun olmadı, doğum yapan kadınların herkesi başına toplamasını hiçbir zaman anlayamayacağım galiba , ağır bir durum yoksa gayet doğal ve güzel bir süreç...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…